Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο Καλογερόπουλος απέναντι στον Σγουρό


Με την επιλογή του Δημήτρη Καλογερόπουλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, το Μέγαρο Μαξίμου στόχευσε διάνα: Ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και επί σειρά οκτώ ετών δήμαρχος Αιγάλεω, είναι ένας από τους κατεξοχήν ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, με συνεπή δράση και προσφορά στον χώρο. Έχει πρωτογενή γνώση των προβλημάτων, και δηλώνει ήδη αποφασισμένος να στηρίξει την Αυτοδιοίκηση, στη σημερινή οριακή συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η επιλογή Καλογερόπουλου φυσικά, έχει πολιτικό υπόβαθρο. Ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής έχει βαθιές ρίζες στην καρδιά της Κεντροδεξιάς. Με αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, και προσωπικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στήριξε στη μάχη της διαδοχής το 2009 τη Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνέχεια ωστόσο εξελίχτηκε σε έναν από τους πλέον αποτελεσματικούς πολιτικούς συμμάχους του Αντώνη Σαμαρά.
Ασχολήθηκε ενεργά με τον τομέα της Αυτοδιοίκησης στη Νέα Δημοκρατία, ενώ στις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου είχε την οργανωτική ευθύνη του Λεκανοπεδίου της Αττικής, εκεί όπου δόθηκε νικηφόρα η μάχη. Η τοποθέτησή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής λοιπόν, δεν εξέπληξε κανέναν.
Αντιθέτως, και όπως υποστηρίζει σχετικά η «Δημοκρατία», σε σημερινό ρεπορτάζ της, η αξιοποίηση του Δημήτρη Καλογερόπουλου στο συγκεκριμένο πόστο ευθύνης, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, απέναντι στον Γιάννη Σγουρό.
Άλλωστε, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι στέλεχος με ευρύτερη απήχηση και σε άλλους πολιτικούς χώρους, όπως είχε δείξει με τη θητεία του στο Αιγάλεω, αλλά και με τις ευαίσθητες ισορροπίες που είχε κρατήσει στην ΤΕΔΚΝΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου