Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Εφημερίδα "Πελοπόννησος" και Νικολόπουλος...


Σήμερα η ιστορική, αρχαιότερη καθημερινή εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» που ιδρύθηκε το 1886 και που αποτελεί την «σημαία» της κεντροδεξιάς σε 5στηλο τίτλο του προειδοποιεί και κρούει τον κώδωνα στον Αντ. Σαμαρά.. Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Κ. Μάγνης που υπογράφει το θέμα, μεταξύ άλλων λέει:
«Τι επιδιώκει ο Νικολόπουλος: Να διδαχθούμε από το ΠΑΣΟΚ….

Θεωρεί ότι η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής θα φέρει τριβές. Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε «δουλέψει»  τον παράγοντα κόμμα ως ανάχωμα, για αυτό και έχασε τον κόσμο του. Πάει γραμματέας του κόμματος για να γεφυρώσει κυβέρνηση με κόμμα.

Να μην την πάθουμε σαν το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι μία σκέψη την οποία φέρεται να καταθέτει σαν σύνθημα σε συνομιλητές του της ΝΔ, συνεργάτες και φίλους  του ο Νίκος Νικολόπουλος.

Αφετηρία των συζητήσεων είναι η πρόθεση του να είναι υποψήφιος γραμματέας της ΝΔ, πρόθεση η οποία δεν αποτελεί θερινή αντίδραση αντί διακοπών. Αντίθετα αποτελεί πολιτική επιλογή, ενταγμένη σε πλέγμα σοβαρών αναλύσεων πάνω σε μία πολιτική πραγματικότητα.

Ο πρώην Υφυπουργός, θεωρεί ότι το «δίδαγμα ΠΑΣΟΚ» είναι πολύ νωπό και κραυγαλέο. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να ακολουθήσει ένα δρόμο γεμάτο αγκάθια, και δεν φρόντισε εκ παραλλήλου να καλύψει νώτα και αχίλλειες πτέρνες σε σχέση με το κοινωνικό και στελεχιακό της δυναμικό. Το δεύτερο εφθάρη ή εξετέθη στην οργή του πρώτου. Αμφότερα φυλορρόησαν ή εξουθενώθηκαν.

Ο Αχαιός Βουλευτής θεωρεί ότι ο Γ. Παπανδρέου απορροφημένος στα κατ’ εκείνον πρωτεύοντα και μη συμβατός προς την «ομάδα αίματος» της κοινωνικής βάσης, υποτίμησε τον παράγοντα αυτό ή θεώρησε ότι θα ήταν αρκετή η εικόνα ου ως μαχόμενου στα τείχη για να ικανοποιήσει το δημόσιο αίσθημα. Δεν κατανόησε επαρκώς τι σημαίνει για τον μέσο πολίτη να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Η άποψη του Ν. Νικολόπουλου είναι ότι η ΝΔ του Αντ. Σαμαρά πρέπει να αποφύγει το σφάλμα του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου. Να μην προτιμήσει κόμμα ελέγξιμο ως προς την ηγετική του φόρμα και λειτουργία , αλλά κόμμα – ανάχωμα, φωνή και έκφραση της λαικής συνείδησης. Που δεν θα απολογείται απλώς έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά θα αντιπροτείνει, θα ζητά διορθωτικές κινήσεις, θα συσπειρώνει την βάση, και δεν θα της επιβάλλει να λοξοκοιτάει σε άλλες ακροδεξιές, αδέξιες, επιδέξιες πολιτικές περιοχές. Που «πλούτισαν» εκλογικά από λάθη Παπανδρέου και την αποξένωση του από τον κόσμο.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου