Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οι παραλίες της Αττικής που απαγορεύεται το κολύμπι

Δώδεκα παραλίες της Αττικής στις οποίες πρέπει να αποφεύγεται η κολύμβηση ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 


Σε χθεσινή της εγκύκλιο, η υφυπουργός Δημόσιας Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, αναφέρει ότι οι ακατάλληλες παραλίες είναι οι εξής:
 

Ολα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια και ναυπηγεία, διαλυτήρια πλοίων. Ολόκληρη η περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα. Ολόκληρη η περιοχή Σκαραμαγκά, μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου. 

Η παραλία Μεγάρων, από προβλήτα απέναντι από το ελικοδρόμιο μέχρι την πλαζ Μεγάρων, καθώς και ο μικρός όρμος της προβλήτας έναντι του ελικοδρομίου. Τα λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μέτρα εκατέρωθεν του κέντρου «Μιραμάρε». 

Η περιοχή από το βόρειο άκρο του Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας). Σε ζώνη 50 μέτρων από κάθε πλευρά του στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων. 

Σε ζώνη 200 μέτρων από κάθε πλευρά των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες ή προτείνονται σχετικές σημάνσεις από τις τοπικές υγειονομικές αρχές. 

Η περιοχή των ναυπηγείων, του λιμανιού και του όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ, με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θορικού (Ακτή Θεάτρου). 

Στη Ραφήνα, σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μόλου του λιμανιού. Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στις περιοχές Νέας Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ και των κατασκηνώσεων Αεροπορίας ΘΑΑ. 

Ακατάλληλη για κολύμβηση είναι και η περιοχή του Ασωπού ποταμού.





http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου