Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012


Πάνω από το μισό, περίπου στο 60%, κόβεται ο μισθός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα ανακοινώσει σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατακρατείται ήδη από τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους, το 20% για τον πολιτικό φορέα που ανήκουν.
Όπως προγραμματίζεται να ανακοινώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακρατείται επιπλέον άλλο ένα 20%, ως συνεισφορά του κόμματος σε κοινωνικές δράσεις-π.χ. για την ενίσχυση του κοινωνικού ιατρείου, του κοινωνικού παντοπωλείου κ.λ.π. Επιπλέον, άλλο ένα 20%, θα ζητηθεί να παρακρατείται και για τον νέο πολιτικό φορέα που θα δημιουργηθεί, τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές πάντως που ανήκουν σε συνιστώσες που δεν χρηματοδοτούνται από την κρατική επιχορήγηση (π.χ. οι «πασοκογενείς») θα αποφασίσουν αν θα παραχωρήσουν το τελευταίο 20%. Υπενθυμίζεται ότι βάσει συμφωνίας, οι συνιστώσες λαμβάνουν ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως πάντως, ενημέρωσε ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης τον Αλέξη Τσίπρα, πριν τη λήψη της απόφασης, το καθαρό ποσό που μένει μετά και την περικοπή του 60% σε κάθε βουλευτή ανέρχεται πάνω από 3.500 ευρώ! Αν η εκτίμηση αυτή ισχύει, είναι σαφές πως δεν επαληθεύονται οι δηλώσεις πως ένας βουλευτής εισπράττει καθαρά το μήνα 5.000 ευρώ.

Ομιλία Τσίπρα 


Στην ΚΟ θα μιλήσει ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και αμέσως μετά η συνεδρίαση θα είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους, καθώς θα συζητηθούν εσωτερικά θέματα, όπως π.χ. η αξιοποίηση των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών και άλλα.


Πηγή: real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου