Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Κατάργηση διπλών συντάξεων και «μαχαίρι» σε εφάπαξ και επιδόματα

Με αλλαγές στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αλλά και με νέα μέτρα στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ υποδέχθηκε σήμερα το πρωί το οικονομικό επιτελείο την αντιπροσωπεία της τρόικας στην προγραμματισμένη επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.


Από το πρωί οι επικεφαλής των ελεγκτών ενημερώνονται από τον υπουργό Οικονομικών για το τί προτίθεται να πράξει η ελληνική πλευρά, ενώ ο κύκλος επαφών θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τον Σεπτέμβριο εφόσον η ελληνική πλευρά έχει υλοποιήσει όσα της ζητηθούν ως προκαταρκτικές ενέργειες. Εξάλλου αυτό δήλωσε χθες και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αντουάν Κολομπανί, ο οποίος είπε πως είναι πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα επιβεβαιώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι επόμενη δόση πριν από τον Σεπτέμβρη δεν πρόκειται να υπάρξει. 


Στα «δυνατά χαρτιά» της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η αιφνίδια αλλαγή στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και η λίστα με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ τα οποία «εμπλουτίστηκαν», σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία στιγμή. 


Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην κατάργηση των διπλών συντάξεων ίσως και στις χηρείας, στην επιβολή πλαφόν στις συντάξεις για ποσά άνω των 2.000 ευρώ (κύρια και επικουρική), στην κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης, στην περικοπή στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22%, καθώς και στην αναδρομική επιβολή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ. 


Παράλληλα στη λίστα των μέτρων περιλαμβάνονται μειώσεις 10% και αναδρομικά από 1ης Ιουλίου στα ειδικά μισθολόγια, περιορισμός των 89 κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων κατά 15%-20% και επιβολή ατομικού πλαφόν 1500 ευρώ στις ιατροφαρμακευτικές παροχές των Ταμείων ακόμη και επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιους φοιτητές».





http://www.moneypost.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου