Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Γιατί οι άντρες κοιμούνται μετά το σεξ

Ανακαλύφθηκε επιτέλους η αιτία ή η τέλεια δικαιολογία για τους άνδρες που συνηθίζουν μετά το σεξ να… πέφτουν ξεροί για ύπνο! Οι άνδρες έχουν ανάγκη να κοιμηθούν μετά από το σεξ γιατί ο εγκέφαλός τους είναι έτσι σχεδιασμένος,ώστε να «σβήνει» τη σεξουαλική επιθυμία αμέσως μετά, ισχυρίζονται...

οι επιστήμονες! Αφού «σάρωσαν» τους εγκεφάλους ανδρών πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό, ανακάλυψαν ότι ο αρσενικό εγκεφαλικός φλοιός… «κατεβάζει ρολά». Ειδικότερα, αμέσως μετά το σεξ, δύο άλλες περιοχές του εγκεφάλου, ο φλοιός του προσαγωγίου και η αμυγδαλή, δίνουν την εντολή στον εγκέφαλο να «απενεργοποιηθεί» από τη σεξουαλική επιθυμία.

Στη συνέχεια εκκρίνονται χημικές ουσίες όπως η οξυτοκίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς προκαλούν υπνηλία!

Ο νευρολόγος Serge Stoleru και επικεφαλής των γάλλων ερευνητών που διεξήγαγαν τη μελέτη ανέφερε: «Τα πειράματα αυτά μας δείχνουν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού. Μετά τον οργασμό οι άντρες συνήθως περνούν μια φάση κατά την οποία δε μπορούν να… ερεθιστούν».

«Για τις γυναίκες είναι διαφορετικά. Δεν φαίνεται να περνούν τόσο έντονα αυτή τη φάση και μπορεί να ζητούν κι άλλο σεξ όταν οι σύντροφοί τους απλά θέλουν να ξεκουραστούν» πρόσθεσε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου