Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Θα αποσυρθούν οι κατηγορίες βιασμού που απαγγέλθηκαν στον Στρος Καν;

Το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού που απαγγέλθηκαν στον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Στρος Καν, αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times,αναφέροντας ότι αμφισβητείται πλέον η αξιοπιστία της καμαριέρας του ξενοδοχείου του Μανχάταν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέλη της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης συναντήθηκαν με τους συνηγόρους του Στρος - Καν την Πέμπτη και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι κατηγορίες για κακούργημα που τον βαραίνουν.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της αστυνομίας, αν και τα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή ανάμεσα στον 62χρονο γάλλο πολιτικό και την καμαριέρα, η γυναίκα αυτή επανειλημμένα είπε ψέματα και οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν πολλά από αυτά που έχει καταθέσει.

Ο δικηγόρος του Στρος - Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, δήλωσε πως ο πελάτης του θα επανεμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα Παρασκευή στις 11:30 (18:30 ώρα Ελλάδας).

Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση δήλωσε ότι η αξιοπιστία της γυναίκας που κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση αμφισβητείται.

Οι New York Times αποκαλύπτουν πως οι εισαγγελείς εντόπισαν ανακρίβειες στην αίτηση για παροχή ασύλου που είχε κάνει η 32χρονη γυναίκα από την Γουινέα, καθώς και πιθανή ανάμιξή της σε εγκληματικές ενέργειες όπως διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος. Η γυναίκα, όπως αποκαλύφθηκε σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε τηλεφωνική επαφή μια ημέρα μετά την επίθεση με κρατούμενο με τον οποίο συζητούσε τα πιθανά οφέλη που θα έχει αν μηνύσει τον Στρος Καν. Η συνομιλία αυτή έχει καταγραφεί.

Η εφημερίδα προσθέτει πως ο άντρας αυτός έχει συλληφθεί και φυλακιστεί για κατοχή 180 κιλών μαριχουάνας και είναι ένας από αυτούς που τα τελευταία δύο χρόνια κατέθεταν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της καμαριέρας, συνολικά περίπου 100.000 δολάρια.

Τέλος, η εφημερίδα υπογραμμίζει πως η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς πως στην αίτηση για χορήγηση ασύλου ανέφερε ότι είχε πέσει στο παρελθόν θύμα βιασμού, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταχωρηθεί στην αίτηση.

Ανατροπή στις γαλλικές εκλογές;
Το ενδεχόμενο της απόλυτης ανατροπής στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, τον ερχόμενο Οκτώβριο, δεν θα πρέπει να αποκλείεται, στην περίπτωση που ο Στρος Καν απαλλαγεί των κατηγοριών και θελήσει να είναι υποψήφιος των Σοσιαλιστών.

Καθώς οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν μακράν πρώτο στις προτιμήσεις των Γάλλων, ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, σίγουρα θα καταφέρει - εφόσον είναι υποψήφιος - να κεφαλαιοποιήσει στην προεκλογική περίοδο και την περιπέτειά του.

Υπενθυμίζεται πως άνθρωποι του περιβάλλοντος Στρος Καν στην Γαλλία, επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους ότι το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ και επιφανής σοσιαλιστής πολιτικός, είχε πέσει θύμα συνωμοσίας.

Η αίγλη του Στρος Καν μπορεί να περιορίστηκε με το σκάνδαλο της καμαριέρας, ωστόσο, η κοινή γνώμη της Γαλλίας σίγουρα θα ανακουφιστεί στην περίπτωση που καταρρεύσουν οι κατηγορίες, αφού η περιπέτεια του Στρος Καν, βιώθηκε ως πλήγμα για ολόκληρο τον γαλλικό λαό.



Πηγή: trelokouneli

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου