Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δημιουργία ομάδας ''Δέλτα'' στη Πυροσβεστική



Δικυκλιστές πυροσβέστες θα "οργώνουν" τα δάση προκειμένου να εντοπίζουν τις εστίες πυρκαγιών, να ενημερώνουν αμέσως την υπηρεσία τους και να επεμβαίνουν για την κατάσβεσή τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Οι "έφιπποι" πυροσβέστες θα δρουν κατά τα πρότυπα της "Ομάδας Δέλτα" της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε...

σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο προβλέπει ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πυροσβέστες με μηχανάκια θα πραγματοποιούν περιπολίες στα δάση και τις δασικές εκτάσεις στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιτήρηση των δασών. Σκοπός αυτού του επιχειρησιακού σχεδίου είναι ο έγκαιρος εντοπισμός εκδήλωσης πυρκαγιών.

Οι πυροσβέστες μόλις εντοπίζουν εστία πυρκαγιάς θα ενημερώνουν αμέσως το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, θα δίνουν στο στίγμα της περιοχής και τις αναγκαίες πληροφορίες, όπως είναι η έκταση της πυρκαγιάς, η εξέλιξή της, η πυκνότητα του δάσους, το εάν υπάρχουν κοντά κατοικημένες περιοχές κ.λπ.

Επίσης, εάν αυτό είναι δυνατό θα πραγματοποιούν και επεμβάσεις με δικά τους μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί, ενώ στη συνέχεια θα καθοδηγούν από το συντομότερο δρόμο τα πυροσβεστικά οχήματα στον τόπο της εστίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου