Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μερικά «όπλα» για να ξεσκάσετε από τα ενοχλητικά έντομα

Το καλοκαίρι, δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να πετάει γύρω σου μια μύγα. Πρέπει να έχεις συνέχεια το νου σου στο φαγητό, να κλείνεις τις σίτες κάθε φορά που βγαίνεις στο μπαλκόνι (αν είσαι τυχερός και έχεις) και να χτυπιέσε συνέχεια για να διώξεις τα εντομάκια που κάθονται επάνω σου! Ψάξαμε και βρήκαμε διάφορους φυσικούς τρόπους για να μπορέσετε να απομακρύνετε από την καθημερινότητά σας αυτή την ενοχλητική ρουτίνα.


* Η μυρωδιά της μέντας δεν αρέσει καθόλου στις μύγες. Επομένως, φυτέψτε μέντες και βάλτε τες στα πρεβάζια των παραθύρων. Κάθε φορά που περνάτε, κουνήστε λίγο το φύλλωμα με το χέρι σας για να αναδειχτεί το άρωμά τους. 
Μπορείτε ακόμα να καίτε αιθέριο έλαιο μέντας ή να ψεκάζετε το δωμάτιο με σπρέι από αιθέριο έλαιο μέντας!

* Κρεμάστε στο παράθυρο ένα τούλινο πουγκί με φύλλα ευκαλύπτου, καρφάκια γαρίφαλου και φύλλα δάφνης. Κάθε φορά που το πουγκάκι θα κουνιέται, τα αρώματα των υλικών θα απωθούν τις μύγες. Μπορείτε να φτιάξετε και ένα αρωματικό σπρέι με τα παραπάνω αιθέρια έλαια και ψεκάζετε το χώρο. Διαλύστε τα αιθέρια έλαια πρώτα σε μια κουταλιά οινόπνευμα και στη συνέχεια σε νερό.

* Βάλτε δίπλα από το φαγητό του σκύλου ένα μπολ με βασιλικό και γαρίφαλα.

* Φτιάξτε μια αυτοσχέδια κολλητική ταινία. Ανακατέψτε 1/4 κούπας σιρόπι με 1 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη. Κόψτε μια πλατιά λωρίδα από χοντρό χαρτόνι και αλείψτε το με το κολλώδες μίγμα. Αφήστε το ένα βράδυ για να στεγνώσει και την επόμενη ανοίξτε μια τρύπα στο ένα άκρο και κρεμάστε το ψηλά. Ανανεώνετέ το τακτικά!

πηγή: livingreen

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου