Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Ελλάδα


Για άλλη μία μέρα η χώρα μας ήταν πρωταγωνιστής στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εξαιτίας των χθεσινών διαδηλώσεων.
Εκτενής αναφορές στις καταστροφές και εικόνες με κουκουλοφόρους να διαλύουν τα μάρμαρα γύρω από την πλατεία έκανε ο ξένος τύπος.
«Οι ελληνικές διαμαρτυρίες για το πακέτο λιτότητας γίνονται βίαιες» αναφέρει το BBC στο πρώτο θέμα της ιστοσελίδας του. Παράλληλα το BBC μετέδιδε από τις 10:30 live εκπομπή με τις τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα...
Πρώτο θέμα η Ελλάδα και στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. «Δεκάδες χιλιάδες Ελληνες στρέφονται κατά της κυβέρνησης», γράφει το γερμανικό περιοδικό.
«Αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούονται στην Αθήνα», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Wall Street Journal, ενώ το Sky News αναφέρει πως «η βία καταστρέφει τη διαδήλωση κατά της λιτότητας». Το CNN είχε τίτλο: «Ιι διαδηλωτές γίνονται βίαιοι. Η Αστυνομία τους επιτίθεται με δακρυγόνα».
Η Deutsche Welle έγραψε: «Ο Ελληνας πρωθυπουργός ικετεύει για έγκριση των μέτρων λιτότητας, καθώς οι διαδηλωτές γίνονται βίαιοι». «Στην Ελλάδα ξεσπούν ταραχές και διαδηλωτές αντιμετωπίζουν την αστυνομία», γράφει η NY DailyNews.
H ισπανική El Mundo τονίζει τις βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα, ενώ η El Pais γράφει: «Σκληρές μάχες στους δρόμους της Αθήνας ανάμεσα σε διαδηλωτές και ταραξίες». Για τις διαδηλώσεις και τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους, κάνουν λόγο Liberation, Le Figaro, Le Monde.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου