Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Οργή αλλά και ...γέλια στη ΝΔ από το νέο δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung

Άκρως ενοχλημένοι εμφανίζονται στην Συγγρού, λόγω των δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου και ιδιαιτέρως του περιεχομένου γερμανικών εντύπων τα οποία, προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα σε βάρος της ΝΔ, επιστρατεύουν εκτός από βαρείς και αήθεις χαρακτηρισμούς εναντίνον του Αντώνη Σαμαρά, ακόμη και στοχευμένα ψεύδη.
 
«Συνήθης ύποπτος» για μια ακόμη φορά η γερμανική εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο γερμανόφωνο χώρο Suddeutsche Zeitung (SZ)και νέο της δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «στο ΕΛΚ γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, όπως λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναπότρεπτη αναμόρφωση της οποίας αρνείται». 

Πέραν από την αναπαραγωγή ενός θέματος –αυτό της αποπομπής της ΝΔ από την ομάδα του ΕΛΚ- που ελέγχεται κατά πόσον έχει ρεαλιστική βάση, στο δημοσίευμα- ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, περιγράφεται ως ενδεχόμενο ένα ζήτημα που δεν υφίσταται ούτε ως σενάριο: Αυτό της περικοπής της επιχορήγησης της ΝΔ από το ΕΛΚ». 

Όπως εξήγησαν στο Newpost.gr κύκλοι της ΝΔ αλλά και του ΕΛΚ, τα κόμματα που συμμετέχουν στο ΕΛΚ όπως και σε κάθε ευρωπαϊκό κομματικό σχηματισμό, δεν επιχορηγούνται από αυτόν. Αντιθέτως, καταβάλλουν ετήσια συνδρομή. «Το ΕΛΚ, όπως όλα τα κόμματα του ευρωκοινοβουλίου στηρίζεται οικονομικά κατά 75% από το Κοινοβούλιο και κατά 25% από τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν σε αυτό (ΕΛΚ)» ξεκαθαρίζει στο Newpost.grυψηλόβαθμο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Υπενθυμίζεται ότι το νέο δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, μόνο λίγα 24ωρα από τη Συνάντηση Κορυφής του ΕΛΚ και την παρουσία Σαμαρά σε αυτήν, στην οποία η γερμανική εφημερίδα καταφερόταν με ακράους χαρακτηρισμούς στον Πρόεδρο της ΝΔ ονομάζοντάς τον «κερδοσκόπο της κατάρρευσης» και «ανεύθυνο και εγωιστή πολιτικό άνδρα».
 
Οι πιο μετριοπαθείς φωνές στην Συγγρού πάντως εμφανίζονται λιγότερο ενοχλημένες από το νεότερο δημοσίευμα υποστηρίζοντας ότι καταδεικνύει τον πανικό της ελληνικής κυβέρνησης που επιμένει σε ανήθικη προπαγάνδα εναντίον του Προέδρου της ΝΔ αλλά και κύκλων στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας, που δε διστάζουν να παραπληροφορήσουν δημοσιογράφους και μεγάλες εφημερίδες, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους στόχους τους, ακροβατώντας όμως ανάμεσα στην αξιοπιστία και τη γελοιότητα. Εκτιμούν δε ότι πολύ σύντομα, όλη αυτή η προσπάθεια θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου