Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Γερμανική εφημερίδα για τον Αντώνη Σαμαρά

Στην κρίσιμη ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το ελληνικό Κοινοβούλιο και στην άρνηση του προέδρου της Ν.Δ. να το υπερψηφίσει, επικεντρώνεται το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Ο αρθρογράφος αναφέρεται στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά με τον τίτλο «Ο αντιρρησίας». Ξεκινώντας μία συνολική αξιολόγηση της πολιτικής καριέρας του μεσσήνιου πολιτικού, η συζήτησε στρέφεται στα γεγονότα του σκοπιανού ζητήματος που έλαβαν χώρα το 1992. «Ο Αντώνης Σαμαράς πυροδότησε όσο κανένας άλλος την εθνική υστερία και το 1992, όταν ζήτησε το κλείσιμο των συνόρων προς τη μικρή βαλκανική χώρα αποπέμφθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη», αναφέρει η εφημερίδα.


Εν συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται στο μετέωρο βήμα του κ. Σαμαρά και στην επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Καταλήγοντας, το αφιέρωμα σχολιάζει: «Λέει ότι δεν αντιτίθεται στην φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, ούτε στις ιδιωτικοποιήσεις, και υποστηρίζει τώρα ότι οι συνεχείς φορολογικές αυξήσεις βαθαίνουν περισσότερο την ύφεση».


Είναι αλήθεια ότι με τις συγκεκριμένες θέσεις συμφωνούν πολλοί ειδικοί, σχολιάζει η εφημερίδα. «Παρόλα αυτά παραμένει η υποψία ότι για αυτόν δεν μετράει η ουσία, αλλά επιδιώκει απλώς την εύνοια του εκλογικού σώματος στις επόμενες εκλογές», συμπληρώνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου