Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Απόψεις: "Κύριε Τσίπρα στην ουσία και εσείς συνηγορείτε σε αυτή την υποταγή και την προδοσία."

Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης*.
 Κύριε Τσίπρα,
 Το σύνθημα «κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος» το βλέπω στους τοίχους του Πολυτεχνείου Κρήτης και δεν είχα ποτέ αμφιβολία ότι προέρχεται από την αριστερά και όχι μόνο από το κομμάτι της που το κόμμα σας εκπροσωπεί στη Βουλή. Είναι προφανές ότι συγχέετε την πολιτική με τη φύση και καπηλεύεστε την ηθική και την αλληλεγγύη.

Στη φύση λειτουργεί η αρχή της επιβίωσης και αυτός είναι ο πρώτος κανόνας που σέβεται και πρέπει να λάβει υπόψη κάθε ζωντανός οργανισμός που θέλει να επιβιώσει. Μόνο άρρωστα θνησιγενή όντα τον αγνοούν και αυτοκαταστρέφονται. Για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους πολλά όντα, μαζί και ο άνθρωπος , οργανώνονται σε κοινότητες και η διαβίωση μέσα σε αυτές διέπεται από ...
κανόνες που διαφέρουν κατά περίπτωση.

Επειδή υπάρχει και ανταγωνισμός μεταξύ ανθρώπινων κοινοτήτων αυτές οργανώνονται και σε ανώτερα επίπεδα δημιουργώντας εθνικά κράτη με κοινά κληρονομικά, ιστορικά, γλωσσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Τα κράτη δημιουργούν συμμαχίες και υπάρχει η ευχή για να ενωθεί όλη η ανθρωπότητα. Όπως βλέπετε κάθε επίπεδο οργάνωσης συνεπάγεται κοινά χαρακτηριστικά και συμφέροντα των ομάδων του.

Η υπεράσπιση των ιδιαιτεροτήτων κάθε ομάδας είναι υποχρέωση όλων των μελών της και η απάρνηση αυτού του καθήκοντος σημαίνει προδοσία που συνιστά πράξη κολάσιμη. Για λόγους ανθρωπιστικούς μέλη μίας ομάδας που διώκονται στον τόπο τους για πολιτικούς λόγους μπορούν να ζητούν άσυλο σε άλλες ομάδες οι οποίες εάν θέλουν τους το παραχωρούν υπό την προϋπόθεση ότι συμμορφώνονται με την νομοθεσία του κράτους που τους φιλοξενεί. Ένα κράτος μπορεί ακόμη να δέχεται οικονομικούς μετανάστες εφόσον υπάρχει ανάγκη για ειδικευμένη ή ανειδίκευτη εργασία .

 Η αδικαιολόγητη είσοδος ατόμων μίας ομάδος στο χώρο ελέγχου μίας άλλης θεωρείται εισβολή και η ομάδα που δέχεται την εισβολή έχει κάθε δικαίωμα να την αποτρέψει. Ο Μιλτιάδης είπε στους Αθηναίους πριν από τη μάχη του Μαραθώνα ότι εάν τους νικήσουμε αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν εάν μας νικήσουν εμείς δεν έχουμε που να πάμε.

Σήμερα οι κεφαλαιοκράτες, που διευκολύνονται από την ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων, ανθρώπων και εμπορευμάτων για να εκμεταλλεύονται τις δημιουργούμενες κατά τόπους ευκαιρίες , προωθούν την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων διότι τους διευκολύνει καθώς αλλοιώνει επιπλέον την εθνική συνοχή και ταυτότητα των κρατών πράγμα που διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους μηχανισμούς εκμετάλλευσης μειώνοντας την ικανότητα των εθνών για αντίσταση.

Είναι απορίας άξιο το γιατί η αριστερά συναινεί με το κεφάλαιο υπό τη δικαιολογία της παρεξηγημένης ρήσης του Marx «προλετάριοι (εργάτες) όλου του κόσμου ενωθείτε». Η έννοια της ένωσης κατά τον Marx είναι αυτή της αλληλεγγύης και όχι της ανάμιξης που δημιουργεί ανταγωνιστική προσφορά εργασίας και μειώνει τις αποδοχές των εργατών του κράτους στο οποίο εισέρχονται ανεξέλεγκτα ξένοι εργάτες.

Αυτό φαίνεται και από τη στάση του Marx στην απεργία των Εγγλέζων καλαθοποιών όταν οι εργοδότες τους έφεραν εργάτες από την Ιρλανδία και το Βέλγιο για να τους κάμψουν. Ο Marx ζήτησε από τους ξένους εργάτες να φύγουν και έφυγαν. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα έχουμε ένα εκατομμύριο ανέργους Έλληνες όταν υπάρχουν πέντε εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Τα δικαιώματα που οι λαθρομετανάστες έχουν στη ζωή, στην οποία πολύ σωστά λέτε ότι κανείς δεν είναι λαθραίος, θα πρέπει να τα διεκδικήσουν από τους κεφαλαιοκράτες των χωρών τους αγωνιζόμενοι για αυτά όπως κάνουν και οι Έλληνες συνεχώς στην μακραίωνη ιστορία τους.

 Οι χώρες προέλευσης τους δεν ανακουφίζονται όταν αυτοί έρχονται στην Ελλάδα ενώ η Ελλάδα ασφυκτιά όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτισμικά και εθνικά. Στις χώρες των μεταναστών υπάρχουν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου π.χ. Ινδία , Κίνα, Αφρική κλπ. Σε αυτούς να απευθυνθούν και να δώσουν τη ζωή τους για τη δική τους πατρίδα. Είναι υποκρισία κύριε Τσίπρα να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα και να απεμπολούμε το δικαίωμα στη ζωή σε τρακόσες τουλάχιστον χιλιάδες Ελληνόπουλα που κάθε χρόνο θανατώνονται με τις εκτρώσεις στο όνομα της ελευθερίας στην αυτονόμηση παραβαίνοντας κάθε φυσικό και ηθικό κανόνα και κάθε έννοια ανθρώπινης αλληλεγγύης για την οποία κόπτεσθε με τόση υποκρισία.

 Δεν είναι τυχαίο, που παρά τη νεανική σας μαχητικότητα και τους ισχυρισμούς σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο λαός δεν δίνει στο κόμμα σας παρά μία οριακή δυνατότητα αντιπροσώπευσης του στο κοινοβούλιο, όσο προδοτικό και αν αυτό έχει καταντήσει σήμερα υποτασσόμενο στο ξένο κεφάλαιο. Στην ουσία και εσείς συνηγορείτε σε αυτή την υποταγή και την προδοσία.

 Ηλίας Σταμπολιάδης
 Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου