Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αντικαπνιστικό βίντεο που ΣΟΚΑΡΕΙ!

Το Βρετανικό Σύστημα Υγείας κυκλοφόρησε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά αυτό το σοκαριστικό σποτ, στα πλαίσια νέας αντικαπνιστικής καμπάνιας. Σύμφωνα με τις έρευνες, στις οποίες στηρίχθηκε ο σκηνοθέτης, «για κάθε 15 τσιγάρα που καπνίζει ένας καπνιστής, συντελείται μια μετάλλαξη στον οργανισμό του».

Ποια ήταν η τρομοκρατική οργάνωση Μπάαντερ-Μάινχοφ

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1977, μια γυναίκα με ένα καροτσάκι μπαίνει μπροστά από ένα αυτοκίνητο σε πολυσύχναστο δρόμο της Κολωνίας. Ο οδηγός, που μεταφέρει έναν από τους πλέον ισχυρούς βιομηχάνους της Δυτικής Γερμανίας, αναγκάζεται να φρενάρει.

Νέα ζωή με το βιονικό «Χέρι του Μιχαήλ Αγγελου»


Τέσσερα χρόνια πριν ο Κρις Τέιλορ από τη Βρετανία έχασε το δεξί του χέρι σε ατύχημα με τζετ σκι. Εκτός από τον ψυχικό και σωματικό πόνο, ο Κρις είχε να αντιμετωπίσει ακόμη μια σοβαρή κατάσταση, καθώς ήταν μηχανικός που εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας και δεν μπορούσε πλέον να ασκήσει τα επαγγελματικά του καθήκοντα.

Οκτώ ενδιαφερόμενοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη ΝΑ Αττική

Οκτώ εταιρείες και κοινοπραξίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για την κατασκευή και εκμετάλλευση μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Νοτιοανατολική Αττική.

Ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές το σημείο χωροθέτησης της μονάδας.

Δείτε που έφαγε ο Αλέξης στις ΗΠΑ!

Στο αγαπημένο εστιατόριο του ΓΑΠ στις ΗΠΑ, δείπνησε την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον βοηθό υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικ Ρούμπιν κι άλλους αξιωματούχους!

Αντώνη Σαμαρά, διώξε τον Στυλιανίδη από την κυβέρνηση

Αυτό είναι ένα γράφημα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις προσλήψεις στο Μετρό της Αθήνας από το 2004 μέχρι σήμερα. Το προεκλογικό έτος 2009, επί υπουργίας Στυλιανίδη, προσλήφθηκαν συνολικά 326 νέοι υπάλληλοι, οι μισοί εκ των οποίων από τα μέσα Αυγούστου μέχρι ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009!

Τι σημαίνει επίταξη…

Την υποχρέωση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους είναι οι εργαζόμενοι αφού επιστρατευτούν πολιτικά από την κυβέρνηση, έτσι τουλάχιστον προβλέπει το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης».

Ξεσπάθωσε ο τ.Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου!

Δεν είχαμε συνηθίσει τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου σε τέτοια ξεσπάσματα! Δεν είχε και άδικο βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς!

H κατάθεση – ντοκουμέντο για το «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείωνΠηγή: www.paraskhnio.gr

«Κόλαφος» είναι για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία  την περίοδο 2004-2009, η κατάθεση του επικεφαλής της Eurostat, στη Βουλή, που εξασφάλισε  και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το matrix24.gr. Η έκθεση της Eurostat και η κατάθεση του επικεφαλής της Radermacher Walter μιλά για συνεχή προβλήματα στα ελληνικά δημοσιονομικά στατιστικά δεδομένα και περιγράφει μια κατάσταση όπου ούτε λίγο – ούτε πολύ έσοδα και δαπάνες εγγράφονταν στον προϋπολογισμό… κατά πως βόλευε την κάθε φορά.

ΜΆΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΚΛΈΒΕΙ ΤΟ WI-FI

Υποψιάζεστε ότι κάποιος γείτονας σας χρησιμοποιεί χωρίς τη συγκατάθεση σας την Wi-Fi σύνδεσή σας: Δεν γνωρίζεται να μπείτε στο router σας για να δείτε αφού αυτά είναι ψιλά γράμματα για σας;

Οι Νόμοι του Μέρφυ στην εξεταστική περίοδο !


Βρίσκεσαι σε περίοδο εξεταστικής και είσαι πρωτοετής; Αν "ναί" τότε οφείλεις να διαβάσεις τους πιο κάτω άγραφους κανόνες και να ενημερωθείς, έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένος κατάλληλα για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ποιος ήταν ο πιο ευφυής άνθρωπος όλων των εποχών;

Φανταστικός ζωγράφος,  ολοκληρωμένος μουσικός, σημαντικός εφευρέτης και επιστήμονας,  απίστευτα κοινωνικός με ιδιαίτερο χιούμορ και  τόσο γοητευτικός ώστε να θεωρείτε “θεός του σεξ” στην εποχή του.

H εξεταστική άρχισε και τα ερωτήματα που μας απασχολούν πολλά. Απευθυνθήκαμε στα Κέντρα Συμβουλευτικής Στήριξης των Πανεπιστημίων, τους θέσαμε τις πιο συνηθισμένες απορίες μας και ιδού οι απαντήσεις!


Τι ρωτήσαμε τον κ. Γιώργο Κλεφτάρα (Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοπαθολογίας) και την κ. Αγγελική Κωλέττη, (Συμβουλευτική Ψυχολόγος) από τη «Συμβουλευτική Υπηρεσία Φοιτητών» του Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση (ΠΤΕΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας):

Δείτε 28 εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον εορτασμό των 5 χρόνων του Flickr

Σπάνιες στιγμές, συναντήσεις που έγραψαν ιστορία, αστείες πόζες αλλά και εντυπωσιακές φωτογραφίες. Με αυτόν τρόπο γιορτάζει τα πέντε χρόνια ζωής του το Flickr που διάλεξε τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες του.

Δάσκαλοι «υιοθετούν» παιδιά


Στο πλευρό των μαθητών που υποφέρουν από υποσιτισμό αποφάσισαν να σταθούν δάσκαλοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι κατάφεραν και συγκέντρωσαν 60.000 ευρώ προκειμένου να προσφέρουν κολατσιό σε 800 παιδιά επιλεγμένων σχολείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Α. Τσώκος: Το στοίχημα της Βίλας Αμαλία


Το πέρασμα πολλών νέων ανθρώπων, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, από τα κατά τόπους πανεπιστημιακά ιδρύματα, συνοδεύτηκε από εικόνες όπως αυτή της Βίλας Αμαλία: δημόσιοι χώροι που είχαν καταλειφθεί από μεμονωμένες ομάδες ατόμων, στο όνομα της «ελευθερίας έκφρασης» και που λειτουργούσαν για σκοπούς άλλους από αυτούς που αρχικά προορίζονταν. Τα χρόνια περνούσαν, τα πρόσωπα μπορεί να άλλαζαν, αλλά οι χώροι αυτοί παρέμεναν «υπό κατάληψη».

Δείτε που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, δείτε που κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Ο Σόρος προβλέπει… πόλεμο, λόγω λιτότητας


George-Soros-Davos-meeting
Ο George Soros δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους λάτρεις της γερμανικής πολιτικής λιτότητας.
Και σήμερα, παρευρισκόμενος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, δεν έχασε την ευκαιρία για να βάλει κατά της συνταγής του Βερολίνου, λέγοντας μάλιστα ότι μπορεί να οδηγήσει σε νομισματικό πόλεμο.

Δήμευση αδρανών καταθέσεων για χορήγηση επιδομάτων


Antonis-Samaras-Giannis-Stournaras
“Χέρι” στις ανενεργές καταθέσεις προς όφελος των ευπαθών ομάδων βάζει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο, το οποίο τίθεται σε διαβούλευση τη Δευτέρα.
Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε χθες στους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα από περίπου 3 εκατ. Αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς, εθνικά κληροδοτήματα και σχολάζουσες κληρονομιές θα χρησιμοποιούνται από το Δημόσιο για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Πού υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ο Sakis ?

Πού υπηρετεί τη θητεία του ο Sakis ?

Ποιος δημοσιογράφος επιθυμεί την επιστροφή της βασιλείας στην Ελλάδα!


Μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του αποκάλυψε πώς επιθυμεί την βασιλεία στην Ελλάδα!

Υποκλοπές κωδικών πελατών e-banking


Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από διαδικτυακές έρευνες και ψηφιακή διερεύνηση καταγγελιών, ανακοινώνεται ότι έχει εντοπιστεί προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (Phishing Attack) από τραπεζικούς πελάτες, οι οποίοι είναι χρήστες υπηρεσιών e-banking, με σκοπό την διενέργεια συναλλαγών και τη μεταφορά χρημάτων τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων στο εξωτερικό.

Τι αλλάζει στη φορολογία των αυτοκινήτων


Τις αλλαγές που επήλθαν μετά τον τελευταίο φορολογικό νόμο και αφορούν την απόσυρση οχημάτων, την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων καθώς και την επιβολή φόρου πολυτελείας στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καταγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο:

Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του Φιλόπουλου


syllhpseis
Συνελήφθη ο 28χρονος οδηγός ταξί, Βασίλης Ρουμπέτης, χθές το βράδυ από τους άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

«Θαυμάστρια» του Ομπάμα η Ρένα Δούρου


Υπέρ του Μπάρακ Ομπάμα αρθρογράφησε η Ρένα Δούρου, που συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει με διθυραμβικά σχόλια την ομιλία του Αμερικανού προέδρου ως εμπνευσμένη από τον Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ και την θεωρεί επάξια με την ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «καίγεται» για ένα νέο κούρεμα του χρέους


«Ο κ. Ντέιβιντ Λίπτον, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. Είχαν μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Πώς γίνονταν οι προσλήψεις στο Μετρό


Μουσικός με μοναδική εμπειρία σε ορχήστρες ως οδηγός συρμών, απόφοιτος Νοσηλευτικής ως τεχνίτης συντήρησης, απόφοιτος ΙΕΚ Ασφαλιστικών Εργασιών στις δημόσιες σχέσεις, υπεύθυνοι σταθμού χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία, είναι μερικές από τις περιπτώσεις προσλήψεων που αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την ΑΜΕΛ Α.Ε. που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2010.

Όπως διαπιστώνεται από τον έλεγχο που έγινε στην θυγατρική της Αττικό Μετρό:

Αστυνομική επέμβαση τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια


Σωρεία αντιδράσεων στους εργαζόμενους των ΜΜΜ προκάλεσε η επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια. Οι απεργοί έχουν παραλάβει τα φύλλα πορείας, αλλά παραμένουν στο σημείο μαζί με εργαζομένους άλλων σωματείων που συμπαρίσταται στον αγώνα τους και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.

Green Cola: Η ελληνική απάντηση στην Coca-Cola έρχεται από τη Θράκη !


Η Green-cola από τη Θράκη είναι η απάντηση που επιχειρεί να δώσει η Ελλάδα στην πολυεθνική Coca-Cola.

Τι κάνει σήμερα η Σοφία Βογιατζάκη;

Είναι ευχάριστη, λαμπερή και πρόσχαρη με τους συνανθρώπους της. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά του Mega «Είσαι το ταίρι μου» και στη συνέχεια πήρε μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές, έπαιξε στην τηλεόραση αλλά και σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο.

Οι Πυρήνες της Φωτιάς βγάζουν βιβλίο

Η παρουσίαση του βιβλίου των Πυρήνων της Φωτιάς, θα γίνει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην φοιτητική εστία.
Το εντυπωσιακό είναι ότι στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο:

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πάτρα: Επιχειρήθηκε απόδραση από κρατούμενους στο Μεταγωγών-Τους σταμάτησε μια λαμαρίνα!


Πάτρα: Επιχειρήθηκε απόδραση από κρατούμενους στο Μεταγωγών-Τους σταμάτησε μια λαμαρίνα!Η σιδερένια εξωτερική επένδυση τμήματος του κτηρίου, έβαλε τέλος στο εγχείρημα απόδρασης, αλλοδαπών κρατούμενων στο Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας στην Ιωάννου Βλάχου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Τρίτη  15 Ιανουαρίου 2013

Παρατείνεται για ένα μήνα, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή των  νέων, ηλικίας 18-30 ετών, στο διαγωνισμό «Καινοτομίας-Επιχειρηματικής Ιδέας», που διενεργεί η  Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, από τις 15 Δεκεμβρίου 2012,επιδιώκοντας  να ενθαρρύνει την νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Φήμες για εμπλοκή του Π. Κόκκαλη στα διοικητικά του Άρη!


petros_kokkalis
Ξαφνικά προέκυψε ενδιαφέρον της οικογένειας Κόκκαλη για τον Αρη! Ο Πέτρος Κόκκαλης λοιπόν φέρεται ως ένας από τους ανθρώπους που θα αναλάβουν τις τύχες της ομάδας σε περίπτωση που δεν καταφέρει να υπαχθεί η ΠΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Δημοσκόπηση: Τι θα ψήφιζαν οι Βρετανοί για την «Brexit»


cameron angela
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο ερευνών YouGov ανάμεσα σε 2.000 Βρετανούς πολίτες, 40% εξ αυτών δηλώνει ότι σε πιθανό δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου. Αντίθετα, το 37% θα εκφραζόταν αρνητικά σε ένα τέτοιο ερώτημα, ενώ 18% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη.

Ο Τσίπρας… ανησύχησε το State Department


Alexis-Tsipras-Brookings
Περνώντας την είσοδο του State Department,  o Αλέξης Τσίπρας ήξερε ότι είχε μια καλή ευκαιρία να ορίσει την ατζέντα της συζήτησης για την Ελλάδα, το Μνημόνιο και τις πολιτικές εξελίξεις του μέλλοντος, σε μια βάση διαφορετική από εκείνη την οποία θα ανέμεναν οι ΗΠΑ. Και αυτό φρόντισε να κάνει.

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στο Μετρό… υπό όρους


apergoi-Metro
Πριν από λίγο, οι εργαζόμενοι στο Μετρό οι οποίοι βρίσκονται στα αμαξοστάσια, αναμένοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στις κινητοποιήσεις τους, αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, υπό… όρους.

Γιώργος Δρακούλης: Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν πως η χώρα μας παραδόθηκε στο ΔΝΤ.


Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς σε βάρος της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ  με την κατηγορία της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, ανοίγουν το δρόμο να χυθεί άπλετο φως για το πως οδηγήθηκε στο μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η χώρα μας.

 Το Πεντάγωνο προχωρεί σε άρση απαγόρευσης να υπηρετούν οι γυναίκες σε μάχιμες μονάδες


Iraqi Freedom
Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να άρει την απαγόρευση να υπηρετούν οι γυναίκες σε μάχιμες μονάδες, αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα των σύγχρονων συγκρούσεων όπου δεν υπάρχει πραγματική γραμμή μετώπου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένας Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος του τομέα της Άμυνας.

Παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη Παπαντωνίου και Δούκας


Giannos-Papantoniou
Στην τακτική  Δικαιοσύνη παραπέμπονται από την επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Πέτρος Δούκας για ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Στο State Department ο Τσίπρας


tsipras
Εκτενή συζήτηση για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα και την περιοχή μας, είχε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Έρικ Ρούμπιν, τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ, καθώς και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Δράση: Το πραγματικό σκάνδαλο δεν ήταν το «φούσκωμα» του ελλείμματος αλλά η διαχρονική απόκρυψή του


Σε σχέση με την δίωξη του κ. Γεωργίου, η Δράση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το πραγματικό σκάνδαλο στην υπόθεση δεν είναι το πώς μετρήθηκε το έλλειμμα του 2009, αλλά το γεγονός ότι από προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα 2%, φτάσαμε να έχουμε πραγματικό έλλειμμα 15,6%.

Ο Αποσκίτης και το δίκτυο των 30αρηδων


Αν και πριν τις γιορτές οι πληροφορίες ήθελαν να είναι θέμα ημερών η ίδρυση νέου κόμματος από τους βουλευτές και τα στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που αποχώρησαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου ωστόσο προς το παρών τηρείται «σιγή ασυρμάτου».

Η κυβέρνηση προχωρεί σε επίταξη των απεργών του Μετρό


Kostis-Xatzidakis
Σε επίταξη αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες την Αθήνα, λόγω της παρατεταμένης απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό.

«Γονείς» χτύπησαν μέχρι θανάτου βρέφος 30 ημερών στην Ήπειρο!


vrefos-660_5
Μετά το θάνατο του μωρού από την Λέρο, που λόγω αμέλειας της μητέρας του «έφυγε» από ασιτία, σήμερα στο φως της δημοσιότητας έρχεται άλλο ένα τραγικό γεγονός που συνέβη σε νομό της Ηπείρου!

Τριπλασιάστηκαν τα ενεχυροδανειστήρια στην Ελλάδα


xryso
Κατακόρυφη άνοδο δείχνουν τα στοιχεία Μητρώου Φορολογουμένων για την έναρξη των ενεχυροδανειστηρίων και καταστημάτων αγοράς χρυσού την τριετία 2010-2012.
Όπως ειδικότερα προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή:

Κομισιόν: Αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ


komision
Την πεποίθηση πως «τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα» εξέφρασε σήμερα η Έμερ Τρέινορ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Αλγκίρντας Σεμέτα, αρμόδιου για ζητήματα φορολογίας, στον απόηχο των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν κατά του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο ακόμα στελεχών της υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημόσιου.

Κεφαλογιάννης: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το έλλειμμα


Manolis-Kefalogiannis
Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης εντόπισε πολιτικές ευθύνες για τη διαπραγμάτευση και την προσφυγή της Ελλάδας στο πρώτο Μνημόνιο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών.

Bloomberg: Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες


banking-system-people
Οι μεγάλες τράπεζες θα πρέπει να συρρικνωθούν ή να διασπαστούν σε μικρότερες σύμφωνα με έρευνα του αμερικάνικου πρακτορείου Bloomberg, ενώ  αναφέρεται ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον τις τράπεζες.

Η δολοφονία Λαμπράκη… σήμερα


title_cri_z_costa-gavras
Το 1966 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ζ: Φανταστικό ντοκιμαντέρ ενός εγκλήματος» από το Βασίλη Βασιλικό με θέμα τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη από παρακρατικούς τη δεκαετία του 1960. Ο συγγραφέας σε μία από τις συνεντεύξεις του είχε πει ότι εκείνο που τον ώθησε να γράψει το «Ζ» ήταν η ίδια η κοινωνικοπολιτική ατμόσφαιρα της χώρας του ως το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1960. Ένα πραγματικό, ιστορικό γεγονός που στιγμάτισε μεν τη χώρα σε μια εποχή που ήταν ήδη ταραχώδη αλλά απέκτησε συμβολικό χαρακτήρα και αποτέλεσε πηγή πολιτικού στοχασμού.