Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Χαν: Οι περιφέρειες αποτελούν κλειδί για την ανάπτυξη

han
Εικόνα από πρώτο χέρι, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, σχηματίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος έχει ήδη περιοδεύσει στις 7 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, και σήμερα βρέθηκε στο Ηράκλειο.

Ο Σνόουντεν έχασε… οριακά από τον Πάπα για “πρόσωπο της χρονιάς”

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που έκανε… στριπτίζ στην τελευταία υπερδύναμη του πλανήτη, ήταν εκείνος που ηττήθηκε οριακά από τον Πάπα Φραγκίσκο, στην επιλογή των συντακτών του περιοδικού “Time” για το πρόσωπο της χρονιάς.

Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε νοσοκομειακά απόβλητα

aovlita
Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας περιείχε μέρος των νοσοκομειακών απορριμμάτων που εντόπισαν και απέτρεψαν να απορριφθούν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ. Μετά από εντολή της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος τα νοσοκομειακά απορρίμματα οδηγήθηκαν στην ειδική Μονάδα Αποτέφρωσης Επικινδύνων Ιατρικών Αποβλήτων. Όμως, κατά την είσοδό τους στη μονάδα αποτέφρωσης, η εγκατεστημένη διάταξη ελέγχου ραδιενέργειας κατέγραψε εκπομπές ακτινοβολίας σε επίπεδα πολύ υψηλότερα του φυσιολογικού.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Άδωνις με ακρίβεια πληρωμένου δολοφόνου διαλύει την ψυχική υγεία

sirizakosmos
Επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
»Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση απέδειξε πόσο επικίνδυνη είναι για το δημόσιο σύστημα υγείας!

Το Συνέδριο της (αυτο)διάλυσης για τη ΔΗΜΑΡ

Dimokratiki-Aristera
Η ιστορική διαδρομή των κομμάτων, μετριέται πολλές φορές και από τα… Συνέδριά τους, καθώς η κορυφαία εσωκομματική στιγμή ενός πολιτικού σχηματισμού δείχνει την αντοχή του στη φθορά του χρόνου και την αναπόφευκτη “γήρανση” των ιδεών που πρεσβεύει.

Η Διαμαντοπούλου στο πλευρό του Καμίνη

Diamantopoulou-Kaminis
Δίπλα στον υποψήφιο δήμαρχο… χωρίς χρίσμα, επέλεξε να σταθεί η Άννα Διαμαντοπούλου, μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter.

Το “πονηρό” σχέδιο του Τσίπρα για την Κεντροαριστερά

Alexis-Tsipras
Κάθε Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρεί ευατόν περίπου… προορισμένο να διαδεχθεί την κυβέρνηση την οποία αντιμάχεται, τόσο στον στίβο της πολιτικής όσο και στο “πεζοδρόμιο”, εκεί από όπου συνήθως ξεκινούν οι μεγάλες ανατροπές.
Ειδικά όσο περνούν οι μήνες μιας διακυβέρνησης, και η λαϊκή δυσαρέσκεια πολλαπλασιάζεται, η Αξιωματική Αντιπολίτευση αρχίζει να ράβει κοστούμι εξουσίας. Και να ξεσκονίζει τις λίστες των μελλοντικών υπουργών, καθώς και των στελεχών που θα καταλάβουν νευραλγικές θέσεις ευθύνης στο δημόσιο.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε άνεργους ναυτικούς

ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÅÌÐÏÑÉÊÇÓ ÍÁÕÔÉËÉÁÓ ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται στο ποσό των 1.523.000 ευρώ, θα δοθεί σε κατηγορίες ανέργων ναυτικών έπειτα από απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Το ποσό αυτό καθορίζεται σε διακόσια σαράντα (240,00) ευρώ για τους άγαμους ή άγαμες ναυτικούς και τρακόσια είκοσι πέντε (325,00) ευρώ, για όσους είναι έγγαμοι ή έχουν προστατευόμενα τέκνα, δηλαδή τα ίδια ακριβώς ποσά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ντάισελμπλουμ: Με “συνταγή” Κύπρου η διάσωση προβληματικών τραπεζών

E
Οι προβληματικές τράπεζες θα αναδιαρθρώνονται ή θα εκκαθαρίζονται με βάση τη διαδικασία που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Κύπρου, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Νέα κοινωνική παρέμβαση του Γ. Παπανικολάου στην Ε.Ε

Νέα κοινωνική παρέμβαση του Γ. Παπανικολάου στην Ε.Ε
Συγκλονιστικά τα στοιχεία που παρέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτημα του Γλυφαδιώτη ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου. Συγκεκριμένα, 690 ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης νέων ψυχοτρόπων ουσιών που χρησιμοποιούνται εναλλακτικά αντί ναρκωτικών ουσιών εντόπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας, κα Βίβιαν Ρέντινγκ.

“Η Κοινωνία Πρώτα”, η νέα πολιτική κίνηση Βουδούρη, Μουτσινά και Παραστρατίδη

koinwniaprwt
Το πρόγραμμα και τη στρατηγική της πολιτικής κίνησης «Η Κοινωνία Πρώτα» παρουσίασαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Θεόδωρος Παραστάτιδης και αλλά στελέχη της, σε συνέντευξη Τύπου.

Τη Δευτέρα το πόθεν έσχες των βουλευτών

Parliament
Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Βουλής οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 2012 του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, των αρχηγών πολιτικών κομμάτων, υπουργών και βουλευτών, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σαρκοζί… reloaded. H Γαλλία αφήνει… τα πείσματα

Nicolas-Sarkozy-Carla-Bruni
Όταν καλούμαστε να “διαβάσουμε” τα βαθύτερα αίτια για συγκεκριμένες συμπεριφορές, τάσεις και επιλογές της γαλλικής κοινωνίας, προφανώς και δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής της απόπειρας ανάλυσης ότι απέναντι μας έχουμε πιθανότατα την πιο συναρπαστική κοινωνία της ηπείρου που από μόνη της… γέμισε τα βιβλία της Ιστορίας του ανθρώπου με την ετερότητα και τη σύνθετη διαφορετικότητά της.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: ΝΕΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝYΟΥΝ ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΣΠΙΛΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ

46.351.334  ΔΡΧ. ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
            ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ            ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
ΑΔΙΚΑ ΣΠΙΛΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.
Ζήτησα εγγράφως από την Ελληνική Δικαιοσύνη και παρέλαβα μόλις προ ημερών τους τραπεζικούς λογαριασμούς του επίορκου υπαλλήλου και της συζύγου του  από την δικογραφία του «μαύρου χρήματος» που προήλθε από τις υπεξαιρέσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Γράμμα στον Άι Βασίλη από την Αθήνα

Μιας που έρχονται Χριστούγεννα, αν η Αθήνα μπορούσε, θα ζητούσε από τον Άι Βασίλη για δώρο ένα δήμαρχο. Έναν κανονικό δήμαρχο όμως. Το γράμμα ίσως να ήταν κάπως έτσι:
«Αγαπημένε μου Άι Βασίλη,
όπως ξέρεις είμαι από τα καλύτερα παιδάκια. Τόσα χρόνια με ταλαιπωρούν, με κακομεταχειρίζονται, με αδικούν, με βρωμίζουν, με κακολογούν και εγώ λέξη δε λέω. Όμως μετά από τόσα χρόνια θέλω και εγώ να σου ζητήσω ένα δώρο, κι ας μου το φέρεις με λίγη καθυστέρηση, αφού ξέρω είναι δύσκολο να το βρεις ή να το φτιάξεις.

Το μέγα θέμα με το Χρέος



Toυ Άγη Βερούτη

Τα κρατικά χρέη δεν αποπληρώνονται ποτέ. Απλά ανακυκλώνονται.

Φοβούμαι ότι πέραν των αρχικών κεφαλαίων που μπαίνουν για να καλύψουν κάποιες τρύπες του προϋπολογισμού, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ηλεκτρονικές λογιστικές εγγραφές.

Το Σάββατο ανακοινώνει υποψηφιότητα για το Δήμο Γλυφάδας ο Γ.Παπανικολάου!

“Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο Γλυφάδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,14 Δεκεμβρίου 2013, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα Αντ-art (Μεταξά 52 – Στάση Τραμ «Κολυμβητήριο»).”

Ο Αντώναρος στο Twitter περί… φαντασμάτων

Evangelos-Antonaros
Τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter χρησιμοποιεί πολύ συχνά ο Ευάγγελος Αντώναρος, για να παρεμβαίνει στη δημόσια συζήτηση και να σχολιάζει εξελίξεις.
Αυτό λοιπόν έκανε και σήμερα ο τελευταίος εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, όταν άνοιξε συζήτηση μέσω του δημοφιλούς social media με τον διευθυντή της “Real News” και “δεξί χέρι” του Νίκου Χατζηνικολάου, Δημήτρη Μιχαλέλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Gala που διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Παιδιών με Σύνδρομο Down. Το Gala θα διεξαχθεί στο bar-restaurant Omilos (Μεγ. Αλεξάνδρου 12, Νέα Παραλία) την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 21:00. Θα διατίθεται μπουφές και ποτό.

Η ΝΔ βγάζει μπροστά (και) την Πατριανάκου

Fevronia-Patrianakou
Η άλλοτε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου, είναι ένα από τα στελέχη που το Μέγαρο Μαξίμου και η Συγγρού βγάζουν μπροστά το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ, ώστε να υπάρχει επαρκής εκπροσώπηση της κυβερνητικής παράταξης, και να υποστηρίζονται δυναμικά και με επιχειρήματα οι πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση του Αντωνη Σαμαρά.

“Στοχευμένη” περιοδεία Παπαμιμίκου στη Θεσσαλία

Andreas-Papamimikos
Περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί από χθες ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο Μιχελάκης ανακοίνωσε τον… θάνατο του εκλογικού νόμου

Giannis-Michelakis
Το ΠΑΣΟΚ… ξαναβρήκε μπροστά του ο Γιάννης Μιχελάκης. Για δεύτερη φορά στην περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τη νίκη εμπιστοσύνης που εξασφάλισε ο Πρωθυπουργός από την ελληνική κοινωνία, το καλοκαίρι του 2012.

Μέσω ΑΣΕΠ όλες οι προσλήψεις στη Βουλή

meimarakis
Δημοσιοποιείται από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της Διαύγειας της Βουλής και το Β’ Μέρος του Κανονισμού που ρυθμίζει μεταξύ άλλων τη λειτουργία, το οργανόγραμμα και τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.

Κυβέρνηση και τρόικα σε “πόλεμο έξι ημερών”…

troika-Megaro-Maximou
Με  το ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας σήμερα στις 15:00 ξεκινά ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων, οι οποίες όμως δεν πρόκειται να καταλήξουν μέχρι το τέλος του έτους.

Πληγωμένο το λιοντάρι της Delhaize Group

Διπλό οικονομικό πονοκέφαλο στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζει ο βελγικός κολοσσός του λιανεμπορίου Delhaize,  που στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος, ως αποτέλεσμα της επιθετικής πολιτικής εξαγορών που υλοποίησε στο παρελθόν στα Βαλκάνια και στις ΗΠΑ.
Οι μέτοχοι της Delhaize βλέπουν χρόνο με τον χρόνο την τελευταία πενταετία τα έσοδα του ομίλου να αυξάνονται, εξαιτίας τις διεύρυνσης του δικτύου της, αλλά, την ίδια στιγμή, την κερδοφορία να καταρρέει και τις λειτουργικές επιδόσεις να δέχονται αλλεπάλληλα πλήγματα.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Βρέθηκε χειροβομβίδα στη ΔΟΥ Γλυφάδας!

astynomia1
Αναστάτωση προκλήθηκε στη ΔΟΥ Γλυφάδας έπειτα από εντοπισμό απασφαλισμένης χειροβομβίδας στον πρώτο όροφο του κτιρίου.
Το σημείο απέκλεισαν δυνάμεις των ΤΕΕΜ, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε και το ΓΕΣ που στέλνει ομάδα από το τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκών.

Η εκστρατεία της ΝΔ για το παιδί

Stirizo-to-paidi
Η Νέα Δημοκρατία αφιερώνει το μήνα Δεκέμβριο στο παιδί και την προστασία του. Ξεκινά σειρά δράσεων και θεσμικών πρωτοβουλιών, με στόχο την κινητοποίηση της κοινωνίας και μια μικρή ανακούφιση σε παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ανάμεσα στ’ άλλα, προγραμματίστηκαν ημέρες εθελοντικής εργασίας σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, καθώς και μια μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, μέσω της ιστοσελίδας www.stirizw.gr/unicef για την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, που υλοποιεί η Ελληνική Επιτροπή της Unicef.

Ο Σημίτης ως “ευχή και κατάρα” της Κεντροαριστεράς

Kostas-Simitis-Evangelos-Venizelos
Ας ξεπεράσουμε το προφανές οξύμωρο, του… πως κατάφεραν να χωρέσουν σε μια αίθουσα 800 ατόμων, 2.000 ή και 3.000 ακόμη άνθρωποι, όπως αναφέρουν σήμερα τα σχετικά ρεπορτάζ. Και ας σταθούμε στην ουσία.

Βαρβιτσιώτης: Στόχος τα 450 εκ. ευρώ από την αξιοποίηση της λιμενικής περιουσίας

miltiadhs-varvitsiwths-thumb-large
Για τις προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου το επόμενο διάστημα -εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρας μας, το πρώτο εξάμηνο του 2014- για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων και για το μέγεθος της φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Από το γραφείο του, στον 5ο όροφο του υπουργείου και με το βλέμμα σ’ ένα από τα πιο μεγάλα σε κίνηση επιβατικό λιμάνι της Ευρώπης, τον Πειραιά, ο κ. Βαρβιτσιώτης, στο πρώτο μέρος της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξής του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αναφέρεται στα προβλήματα της ακτοπλοΐας και της νησιωτικής Ελλάδας, στους τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, ενώ χαρακτηρίζει πολύ καλούς συνομιλητές και φίλους, τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων.

Ο Σγουρός… θόλωσε τα νερά για την υποψηφιότητά του

Giannis-Sgouros
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν εκ των πραγμάτων την πιο σκληρή… εσωτερικής φύσεως αναμέτρηση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, και από τα αποτελέσματα που θα καταγραφούν, θα προκύψουν ευρύτερα πολιτικά συμπεράσματα. Πιθανότα δε, θα δρομολογηθούν εκελίξεις.

Ο Χαρδαλιάς Περιφερειάρχης, βουλευτής ή… σπίτι του;

Nikos-Xardalias
Η απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά να αποχωρήσει από τον Δήμο Βύρωνα μετά από 20 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων διετέλεσε τρεις φορές δήμαρχος, αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης ενόψει των εκλογών του 2014.
Ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος δήλωσε ότι δεν επιδιώκει κάποιο άλλο, ανώτερο αξίωμα, και ότι θα στραφεί στον ιδιωτικό τομέα, στο παρασκήνιο ωστόσο οι συζητήσεις και τα σενάρια περισσεύουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης προσπαθώντας να συμβάλει στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών, σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο των γραφείων της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης  (Μητροπολίτου Ιωσήφ 8) στις 12 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 16.00-20.00.

Δελτίο τύπου της ΟΝΝΕΔ Δράμας σχετικά με την δράση: "Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα"

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» της ΟΝΝΕΔ που συνεχίζεται φέτος, με θέμα την προσφορά σε πολύτεκνες οικογένειες, συγκεντρώνουμε ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια. Τα είδη θα συγκεντρωθούν καθημερινά από τις 09/12/2013 έως 19/12/2013 και ώρες 11:00-12:00 και 19:00-20:00 στα γραφεία της ΝΟΔΕ, Εθνικής Επαναστάσεως 10, στον 3ο όροφο. Ακόμη την Παρασκευή 20/12/2013 από τις 10:00 έως τις 14:00, θα βρισκόμαστε στην Ονειρούπολη, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Δράμας. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον σύλλογο πολυτέκνων νομού Δράμας ¨Ο Άγιος Στυλιανός¨, στον οποίο προφέρουμε τα είδη που συλλέγονται, όπως και σε άλλους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία.

O π.Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Γ.Παπανικολάου για Δήμαρχος Γλυφάδας

Giorgos-Papanikolaou
“Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο Γλυφάδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,14 Δεκεμβρίου 2013, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα Αντ-art (Μεταξά 52 – Στάση Τραμ «Κολυμβητήριο»).”

Τιερί Ρεπαντέν: Τα δύσκολα για την Ελλάδα είναι πίσω μας

repaden
Το 2014 πρέπει να είναι μία χρονιά ανάπτυξης και απασχόλησης, κυρίως των νέων. Η Ελλάδα, η οποία θα αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία, θα παίξει μεγάλο ρόλο στο «εργοτάξιο» της ΕΕ, καθώς οι διεργασίες προς την αναπτυξιακή κατεύθυνση είναι σε εξέλιξη και η Γαλλία θα είναι καθαρά στο πλευρό της για να επιτύχει η προεδρία, προς όφελος της Ελλάδας, της Ευρώπης, αλλά και για την περαιτέρω προσέγγιση των δύο χωρών μας, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Τιερί Ρεπαντέν, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το ΕΛΙΑΜΕΠ και η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Focus: Σε πλεονεκτική θέση έναντι της τρόικας η Ελλάδα

troika
Σε πλεονεκτική διαπραγματευτική θέση βρίσκεται αυτή τη φορά η Ελλάδα έναντι των δανειστών της, επισημαίνεται σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Focus» στο οποίο περιλαμβάνεται η εκτίμηση του αναλυτή της Baader Bank, Ρόμπερτ Χάλβερ, σχετικά με τη δανειακή δόση, ότι «φυσικά οι Έλληνες θα πάρουν τα χρήματά τους».

Πρόταση-βόμβα Μεϊμαράκη για το Σύνταγμα

Vaggelis-Meimarakis
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η βαθιά κρίση την οποία διέρχεται σήμερα η Ελλάδα έχει οικονομικό περιεχόμενο, μονάχα στο άμεσο, μετρήσιμο και… οπτικό αποτέλεσμά της στην καθημερινότητα του καθενός, την οποία δυσκόλεψε στα όρια της εξαθλίωσης.

Κόρη υπουργού της ΝΔ VS Γραμματέα ΝΔ

Ποιου π.Υπουργού της ΝΔ η θυγατέρα ξεσπάθωσε πρόσφατα μέσω του λογαριασμού της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον του Γραμματέα Π.Ε. της ΝΔ, Α.Παπαμιμίκου, με βαρείς χαρακτηρισμούς???

Σόιμπλε: Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο η Ελλάδα

soimple3000
Ο  Βόλφκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλό δρόμο, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μέτωπα ανοικτά με την τρόικα, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα λυθούν πριν από την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Με στόχο να σαρώσει το σημερινό πολιτικό σκηνικό ξεκινά η Κοινωνία Αξιών του Δ.Μπουραντά



Mε πολύ φιλόδοξους στόχους κι αποφασισμένο να προκαλέσει τομή στο σημερινό πολιτικό σκηνικό ξεκινά το νέο κόμμα του καθηγητή και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά, η Κοινωνία Αξιών.Με ιδεολογία τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και πολιτική τοποθέτηση τον χώρο του κοινωνικού κέντρου εκτιμά πως μπορεί να αποκτήσει εκπροσώπηση τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο στις ερχόμενες ευρωεκλογές ,όσο και στην Ελληνική βουλή όποτε διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ρεσιτάλ Μουρούτη στο Twitter για ΣΥΡΙΖΑ και δραχμή

Giorgos-Mouroutis
Το θέμα που άνοιξε χθες στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, στο δημοσιονομικό καθεστώς της δραχμής, προσέφερε την ευκαιρία στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη να δώσει… ρεσιτάλ, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.

Ο Παπανικολάου ανακοινώνει υποψηφιότητα για τη Γλυφάδα

Giorgos-Papanikolaou
“Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο Γλυφάδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,14 Δεκεμβρίου 2013, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα Αντ-art (Μεταξά 52 – Στάση Τραμ «Κολυμβητήριο»).”

ΝΔ: Θέλει ευρώ ή δραχμή ο κ. Τσίπρας;

Nea-Dimokratia-Syggrou
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα της δραχμής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αν οι «πλειοψηφικές» θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν και αυτές, τότε τι να την κάνεις την «μειοψηφία»…

Αποκλεισμένη η Νομική από φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους

nomiki
Αποκλεισμένη είναι Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από ομάδες φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων, οι έχουν σχηματίσει αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου αποκλείοντας την πρόσβαση καθηγητών και φοιτητών σε αυτό.

FT: Η ώρα της… αναστροφής για τον Σαμαρά

Antonis-Samaras
Τα διεθνή ΜΜΕ βρίσκονταν ιστορικά αρκετά σκαλοπάτια μπροστά από την εγχώρια δημοσιογραφική εκπροσώπηση. Τόσο σε σχέση με την επιλογή των θεμάτων τους, όσο και αναφορικά με την ευχέρεια ορθώς αξιολόγησης των δεδομένων, έτσι ώστε να καταλήγουν κάθε φορά στην καίρια πρόγνωση των εξελίξεων.

Ο Σουλτς… ηγέτης της ελληνικής “Ελιάς”

Martin-Schultz
Οι φυσικές ομοιότητες της ελληνικής και της ιταλικής κοινωνίας, με έμφαση στη ροπή προς την… επιπολαιότητα, προφανώς και έχουν πολιτική αντανάκλαση. Μπορεί στα του οίκου μας να μην έχουν παρατηρηθεί στα χρόνια της Μεταπολίτευσης η αστάθεια και ο κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος της Ιταλίας, οι ενδογενείς παιδικές ασθένειες ωστόσο, κάθε άλλο παρά λείπουν.

Πατούλης: Οι απολύσεις δεν δίνουν λύσεις

patoulis
«Η διαμαρτυρία του ιατρικού σώματος θα συνεχιστεί απέναντι στα μέτρα που ακρωτηριάζουν τις καριέρες και τις ζωές των λειτουργών μας» δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ( ΙΣΑ) Γ. Πατούλης τονίζοντας  ότι οι απολύσεις δε δίνουν λύσεις.

Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία ο Κασαπίδης

Giorgos-Kasapidis
Μια ανάσα από την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι είναι ο Γιώργος Κασαπίδης, μετά τη στάση που επέλεξε να κρατήσει κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014, ψηφίζοντας “παρών”.

Στρατηγική συνεργασία Κύπρου –Ισραήλ για την ΑΟΖ

aoz
Κύπρος και Ισραήλ καταστρώνουν στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση έκτακτων περιβαλλοντικών καταστάσεων, σε περίπτωση ατυχήματος στη διάρκεια των διαδικασιών για την ανόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των δύο χωρών.

Λουκέτο σε τρεις συνεταιριστικές τράπεζες – Οι καταθέσεις μεταφέρονται στην Alpha Bank

trapeza
Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών συνεταιριστικών τραπεζών, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας, προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι καταθέτες των τραπεζών είναι πλήρως εξασφαλισμένοι, καθώς το σύνολο των καταθέσεων -οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ- μεταφέρεται στην Alpha Bank.