Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δάσκαλοι «υιοθετούν» παιδιά


Στο πλευρό των μαθητών που υποφέρουν από υποσιτισμό αποφάσισαν να σταθούν δάσκαλοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι κατάφεραν και συγκέντρωσαν 60.000 ευρώ προκειμένου να προσφέρουν κολατσιό σε 800 παιδιά επιλεγμένων σχολείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) συγκέντρωσαν το ποσό των 60.000€, που εξοικονομήθηκε από το υστέρημα των Ελλήνων και Κύπριων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συμβολική πράξη της κάλυψης, σε καθημερινή βάση, από σήμερα και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους του κολατσιού όλων των μαθητών σχολείων που προτάθηκαν από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης. Τα σχολεία βρίσκονται: στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μενιδίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολίχνη και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Επίσης, θα ενισχυθούν οικονομικά οι δράσεις, ανάλογου περιεχομένου, που ήδη είναι σε εξέλιξη από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Κερατσινίου, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Α' Αθήνας.
Στόχος της δράσης αυτής, των δύο ομοσπονδιών, όπως τονίζουν, δεν ήταν η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος υποσιτισμού των μαθητών, αλλά η ανάδειξή του και η ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της θεσμικής επίλυσής του.

Πηγή: Εθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου