Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Γιώργος Δρακούλης: Η τάξη των νεοάστεγων και στην Πάτρα


Την δραματική αύξηση των νεοάστεγων που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων δυστυχώς τώρα την αντικρίζουμε καθημερινά σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες στην πόλη της Πάτρας.

Οι επιπτώσεις της πολιτικής της λιτότητας, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η ανέχεια και η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους δημιούργησαν μια νέα τάξη αυτοί των νεοάστεγων υποχρεώνοντας ακόμα και ολόκληρες οικογένειες συμπολιτών μας να μείνουν στο δρόμο θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο, περιθωριοποιημένοι από το κοινωνικό σύνολο και χωρίς καμία κρατική μέριμνα. 

Πολλοί άνθρωποι ανάμεσά τους και μικρά παιδιά διαβιούν σε απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες στέγασης, στοιβαγμένοι σε χαρτόκουτα στους δρόμους με έλλειψη σίτισης και ρουχισμού, αντιμέτωποι πολλές φορές με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους που συνεπάγονται από αυτή την κατάσταση. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι αν επαληθευτούν όλες οι δυσοίωνες προβλέψεις θα έχουμε περαιτέρω αύξηση των αστέγων στην πόλη μας.

Όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, η Περιφέρεια, ο Δήμος και όλοι οι Βουλευτές ιδίως της Συγκυβέρνησης επιβάλλεται να μεριμνήσουν και να αναλάβουν δράση για το εν λόγω σοβαρό ζήτημα που πλήττει και την τοπική κοινωνία. Όταν οι πολίτες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν λόγω της παρατεταμένης ανέχειας βασικές ανάγκες όπως είναι η στέγαση πώς θα επέλθει η ανάπτυξη στην χώρα μας;

Η έλλειψη στέγης αποτελεί την πιο απάνθρωπη μορφή ένδειας, την πιο ακραία μορφή κοινωνικού αποκλεισμού και συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των ανθρώπων για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης! Επιτέλους, οι ιθύνοντες ας ενδιαφερθούν με πράξεις!

      Με εκτίμηση

           Γιώργος Δρακούλης
                                       Ο εκλεγμένος από την βάση τ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου