Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ...

Η πρώτη γνωστή μέχρι σήμερα νευροχειρουργική  επέμβαση στην Ελλάδα, έγινε γύρω στο 1900 π.Χ. στην περιοχή των Δελφών. Την ανακάλυψη αυτή έκαναν Έλληνες επιστήμονες που μελέτησαν το κρανίο ενός άντρα από την περιοχή ...

Πάπας: Θα παραμείνω κρυμμένος από τον κόσμο


Pope-Benedict
Το Βατικανό έχει ξεκινήσει τις σχετικές προετοιμασίες για τον χώρο προσευχής, διαμονής και… υποδοχής επισκεπτών στον οποίο θα καταλύσει ο απερχόμενος Ποντίφικας Βενέδικτος ο 16ος, όταν θα λέγεται πλέον και πάλι… Γιόζεφ Ράτσινγκερ, ο ίδιος ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ωστόσο εξήγησε πως θα είναι η ζωή του… μετά.

Ο Σαρκοζί ετοιμάζεται για τη “μεγάλη ρεβάνς” το 2017


Nicolas-Sarkozy-Carla-Bruni
Στις προεδρικές εκλογές του Μαϊου του 2012 στη Γαλλία, το… κοινό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν πολιτικοί αναλυτές αλλά και η ίδια η κοινωνία ήταν ότι… δεν κέρδισε τόσο ο Φρανσουά Ολάντ, αλλά μάλλον ηττήθηκε ο Νικολά Σαρκοζί. Ο “Σαρκό” πλήρωσε την οργή που είχε προκαλέσει στη γαλλική κοινωνία με μια σειρά από “φάλτσα” στο δεύτερο μισό της θητείας του, και έτσι αποχώρησε ταπεινωμένος από τα Ηλύσια Πεδία, έχοντας ηττηθεί από έναν πολιτικό που… δεν γέμιζε το μάτι, και πιθανότατα δεν θα ήταν ποτέ υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, αν δεν είχε μεσολαβήσει το σκάνδαλο του Sofitel, που “γκρέμισε” τον Ντομινίκ Στρος-Καν.

Στην Προανακριτική όλο (!) το γραφείο Παπακωνσταντίνου


George-Papaconstantinou
Μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ όλο το γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα προσέλθει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να ερωτηθούν οι συνεργάτες του τέως “τσάρου” και να απαντήσουν συγκεκριμένα για το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ.

Και με τη βούλα της Eurostat: Βουλιάζουν στην ύφεση ευρωζώνη και Ελλάδα


recession
Τα στοιχεία από τη γαλλική, γερμανική και ιταλική οικονομία το άφησαν να εννοηθεί και τα επίσημα συνολικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι από την Eurostat για την ευρωζώνη το επιβεβαίωσαν:

Χειρότερες οι προβλέψεις για την οικονομία στην ευρωζώνη


Draghi concerned
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι ερωτήθηκαν στα πλαίσια μέτρησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οικονομία της ευρωζώνης θα παραμείνει στάσιμη για το 2013, ενώ οι τιμές θα σημειώσουν μικρή αύξηση.

Η βία δεν έχει χρώμα! Ή μήπως έχει;

Αρκετά επιτυχημένη θα χαρακτηρίσουμε την καμπάνια της ΟΝΝΕΔ με τίτλο η βία δεν έχει χρώμα.

Τέλος η PUMA από την Ελλάδα…

Αναστάτωση στην εγχώρια αγορά από την απόφαση της εταιρίας αθλητικών ειδών Puma να διακόψει τις δραστηριότητές της σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία.

Τα απόκρυφα μυστικά της Μασονίας

Η Μασονία παραμένει ακόμα και σήμερα μια από τις πλέον ερμητικές, κλειστές και αμφιλεγόμενες «σέχτες» του κόσμου.

Ο τεκτονισμός υπάρχει φανερά εδώ και εκατονταετίες, κι αν πιστέψουμε στους ισχυρισμούς των Μασόνων, κινείται μυστικά για πολύ περισσότερο καιρό.

Τα 10 φονικότερα γεγονότα της ανθρώπινης δράσης

Τα κορυφαία κοσμοϊστορικά γεγονότα, αυτά που δίνουν άλλη τροπή στην πορεία του κόσμου αναδιατάσσοντας τον ρου της ιστορίας, διεκδικούν πολύ βαρύ φόρο σε ανθρώπινο αίμα. 

Σε ολόκληρη την ανθρώπινη δράση θα συναντήσουμε παγκόσμια συμβάντα που έσπειραν όλεθρο και καταστροφή, αφήνοντας πίσω θάνατο και απερήμωση. 

Υπάρχουν ωστόσο και μερικά ορόσημα της παγκόσμιας ιστορίας της φρίκης που έκαναν τη διαφορά σε επίπεδο θανάτου.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Νίκος Αλεξίου;

Ο Νίκος Αλεξίου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του ΄90. Ήταν τότε που υποδυόταν τον σμηνίτη Πλαπούτα, στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Της Ελλάδος τα παιδιά».  Και μπορεί οι περισσότεροι να τον θυμούνται ως έναν από τους τρεις σμηνίτες που έπαιρναν εντολή από το νέο σμήναρχο, Επαμεινώνδα Κάκαλο, όμως εκείνος προχώρησε.

Αυτός είναι ο ψηλότερος Έλληνας - Δείτε τον 22χρονο που αν δεν έκανε χειρουργείο θα έφτανε τα... 2,56 μέτρα

Ονομάζεται Γιάννης Παπαδημητρίου, είναι 22 ετών και ζει στο Μόναχο. Κοιτάζει τον κόσμο από τα δύο μέτρα και 22 εκατοστά. 

Πρόκειται για τον ψηλότερο Έλληνα του κόσμου. 

Ο 22χρονος για να σταματήσει να ψηλώνει έκανε μια επέμβαση στη Γερμανία, η οποία παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Απορρίπτει την πρόταση συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ


Στη δημοσιότητα έδωσε η Δημοκρατική Αριστερά την επιστολή του Φώτη Κουβέλη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία του απαντά στην πρόσκληση που απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για «συμπόρευση και συστράτευση».

Ο κ. Κουβέλης απορρίτει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ΔΗΜΑΡ όμως, δεν μπορεί να γίνει μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου και των εσωτερικών συσχετισμών του ΠΑΣΟΚ».

Δείτε τις τιμές των ακινήτων για το 2013


Ρεπορτάζ: Μαίρη Ι. Παπακωνσταντίνου
Μείωση που άγγιξε το 13% κατέγραψαν οι τιμές των ακινήτων το 2012, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που ξεκίνησε από το 2008 και συνολικά υπολογίζεται στο 27,5%.

Τέσσερις αγωνιστικές στους «αιώνιους»


Με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμα 15.000 ευρώ τιμωρήθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου στο Ελληνικό...
Αναλυτικά οι ποινές, όπως ανακοινώθηκαν:

Κέρδισε 1 δισ. δολάρια σε... στοίχημα


Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος κέρδισε σχεδόν 1 δισ. δολάρια, στοιχηματίζοντας από τον περασμένο Νοέμβριο ότι το ιαπωνικό νόμισμα θα καταρρεύσει, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται ως πηγή ένα πρόσωπο κοντά στην οικογενειακή επιχείρηση του Σόρος.

Eurostat: Συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα


Στα 19,0 δισ. ευρώ, από 20,1 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας κατά το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Εικόνες αποκάλυψης στη Ρωσία, πάνω από 500 τραυματίες από τη βροχή μετεωριτών


Περίπου 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας μετεωρίτης πέρασε πάνω από περιοχή της κεντρικής Ρωσίας και φλεγόμενα κομμάτια του συνετρίβησαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα παράθυρα να θρυμματιστούν, να αρχίσουν να ηχούν συναγερμοί και πολίτες να πανικοβληθούν.

Χρεοκόπησε η Ελλάδα – Χρεοκόπησαν και οι Έλληνες – Λύση σωτηρίας: Κούρεμα δανείων ιδιωτών – επιχειρήσεων


ΤΗ ΡΗΣΗ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ» τη γνωρίζουμε όλοι. Όσον αφορά στο οικονομικό της μέρος, η… αθανασία της χώρας  μάλλον δεν οφείλεται στην ίδια. Γιατί όπως επίσης όλοι γνωρίζουμε, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, η χώρα έχει πτωχεύσει. Που λοιπόν οφείλεται; Η απάντηση: Οφείλεται στο γεγονός, ότι στο παρελθόν, χρεοκοπούσε το κράτος, αλλά δε χρεοκοπούσαν οι Έλληνες!

Η γυναίκα που δοκίμαζε το φαγητό του Χίτλερ


Στα 95 της σήμερα η Γερμανίδα Μάργκοτ Βελτ μιλάει πρώτη φορά. Ήταν μία από τις 15 γυναίκες που δοκίμαζαν ως πειραματόζωα το φαγητό του Χίτλερ.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου: Η ανεργία τσακίζει την ελληνική νεολαία

Η αποτυχημένη πολιτική της τρόικα οδήγησε 1,5 εκατομμύριο Έλληνες στην ανεργία, την απογοήτευση και την καταστροφή. Για να λυθεί το πρόβλημα απαιτείται άμεση καταγγελία του μνημονίου, εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου και επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΡΑΣΗ

Θεσσαλονίκη, 11/2/13. Την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013, η Δράση καλεί τους φίλους και τα μέλη της σε συνάντηση στην αίθουσα “Νερού” του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ και είναι ανοιχτή σε όλες και όλους όσοι συμμερίζονται το όραμα, τις θέσεις και τους στόχους της Δράσης.

Δελτίο Τύπου ΑΤΕΙ σχετικά με την Επίσκεψη του Φ. Κουβέλη στον Πρόεδρο του ΑΤΕΙΘ κ. Βαρσαμίδη


O Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με το νέο Πρόεδρο του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη, σχετικά με το προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας σχέδιο «Αθηνά». Στη συνάντηση συμμετείχε και η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Μάρκου.

Κυριάκος: Δεν θα ψηφιστεί περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού


ÍÅÁ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ  ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÌÁÄÁ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιόφωνο του Real FM αναφέρθηκε σε ποιους τομείς, όσον αφορά στη φορολόγηση, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από την κυβέρνηση.

Δεν έχουν ούτε για αποζημιώσεις στον Ριζοσπάστη


Σε μείζον πολιτικό πρόβλημα αναδεικνύεται για το ΚΚΕ η πρόθεση του Περισσού για απολύσεις στην κομματική εφημερίδα, τον Ριζοσπάστη.

O Μπιλ το επιβεβαίωσε: Η Χίλαρι θα είναι υποψήφια Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2016!


Bill-Clinton-Hillary
Είδηση παγκοσμίων διαστάσεων «δώρισε» στον Greek Reporter ο ελληνικής καταγωγής … δωρητής του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ Άγγελος Τσακόπουλος.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ύφεση 6% καταγράφουν τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, έναντι ύφεσης 6,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2012. Στο σύνολο του 2012 η ύφεση σε μέσα επίπεδα διαμορφώθηκε στο 6,45%.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΕΣ ΙΚΑ


Με στόχο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι προσφάτως απολυθέντες δημόσιοι υπάλληλοι στο ΙΚΑ, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Δ στη Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Έπιασε το 27% η ανεργία!

Στο 27% ανήλθε η ανεργία το Νοέμβριο 2012, από 26,6% τον Οκτώβριο του 2012 και 20,8 το Νοέμβριο του 2011.

Δυστοκία στην είσπραξη ΦΠΑ

Ανείσπρακτα είναι σήμερα 7 στα 10 ευρώ βεβαιωμένου ΦΠΑ από τους στοχευμένους προσωρινούς ελέγχους του 2012 και καθώς οι συνθήκες στην οικονομία επιδεινώνονται ενδεχομένως μεγάλο μέρος αυτών των εσόδων να καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Η -ένδοξη- ιστορία του χαρτιού τουαλέτας

«Τεράστια και απλησίαστη ανακάλυψη!», διάβαζε με πηχυαίους τίτλους ο αναγνώστης στο περιοδικό Scientific American. Ήταν η δεκαετία του 1850, μια εποχή όπου οι εφευρέσεις έπεφταν βροχή και άλλαζαν δραστικά τον κόσμο: η μοντέρνα ραπτομηχανή και το οπλοπολυβόλο έβλεπαν, ανάμεσα σε άλλα, το φως της ημέρας.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Έρωτας στο ζωικό βασίλειο

Σε όλους αρέσουν τα φιλιά, τα χάδια και οι αγκαλιές. Και οι παρακάτω φωτογραφίες το αποδεικνύουν.

Η Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου - Το βίαιο χτύπημα που έστεψε τον Αλ Καπόνε «νονό» στο συνδικάτο του Σικάγο!


Ποιος είπε ότι η γιορτή των ερωτευμένων περιλαμβάνει μόνο αγάπες και λουλούδια; 

Όταν η ειρωνεία κλείνει το μάτι, η μέρα του έρωτα και του πάθους μετατρέπεται σε αδίστακτες ώρες φονικών μακελειών!

Εγκλήματα στο όνομα της... αγάπης

Η μέρα του έρωτα και του πάθους είναι εδώ, για κάποιους «Βαλεντίνους» ωστόσο η ερωτική θύελλα θα αποβεί μοιραία.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν ικανοποιητικά τα συναισθήματά τους και αφήνονται στην παραφορά της στιγμής!

«Ταφόπλακα» Ρεν στις προσδοκίες για χαλάρωση του μνημονίου

«Ταφόπλακα» στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά να χαλαρώσει το μνημόνιο, βάζει ο Όλι Ρεν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Μετά την αυστηρή προειδοποίηση στο Ecofin όπου χαρακτήρισε «απλοϊκά» όσα υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για το λάθος του ΔΝΤ, επανήλθε και με επιστολή του προς του υπουργούς οικονομικών της ΕΕ ξεκαθαρίζει ότι η συζήτηση για το «λάθος» δεν βοηθά και ζητά απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου.

Το πιο ερωτικό μήνυμα...


Έναν πρωτότυπο τρόπο διάλεξε ένας ερωτευμένος από τη Θεσσαλονίκη, να δείξει τον έρωτά του σε μια κοπέλα.

Κεφαλογιάννης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει


«Ο Όλι Ρεν τα λέει στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά. Αν η Ευρώπη δεν κάνει κάτι εντυπωσιακό, κινδυνεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Είπε «non» στον Αλέξη


Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον Ευ. Βενιζέλο (αλλά όχι και με τον Αλ. Τσίπρα) θα συναντηθεί, στην Αθήνα, ο Φρ. Ολάντ.

Ο κατώτατος μισθός ξεκινά από τις 2.654 ευρώ το μήνα και ξεπερνά τις 18.000 ευρώ


«Όλα όσα θέλατε να ξέρετε για τους μισθούς των ευρωπαίων τεχνοκρατών και δεν τολμούσατε ποτέ να ρωτήσετε» είναι ο τίτλος του άρθρου του γάλλου δημοσιογράφου Jean Quatremer ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια καλύπτει θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφημερίδα Liberation.

Όλο και πιο χαμηλά το επίπεδο της ελληνικής Βουλής


Τα τελευταία χρόνια οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί της χώρας δοκιμάζονται και δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα αξιοπιστίας. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών όχι μόνο στέκεται αδιάφορα έναντι της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αλλά δείχνει να γυρίζει την πλάτη της στην εικόνα που παρουσιάζει με τους κύριους εκφραστές της να εμφανίζονται σαν γελωτοποιοί σε μια κακή επιθεώρηση.

Bίντεο κατά της βίας από την ΟΝΝΕΔ


Βίντεο με μήνυμα κατά της βίας δημιούργησε η νεολαία της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ, τονίζοντας ότι «σημασία δεν έχει ο πρωταγωνιστής. Η βία είναι πάντα βία και δεν έχει χρώμα».

Το πόρισμα για το στικάκι μπέρδεψε την Επιτροπή

Στην κλήτευση των "ειδικών", οι οποίοι διενήργησαν την πραγματογνωμοσύνη στο επίμαχο USB της λίστας Λαγκάρντ προσανατολίζεται η επιτροπή καθώς το κείμενο που έφτασε χθες στη Βουλή και κυρίως οι πολλοί τεχνικοί όροι που περιέχει μάλλον μπέρδεψε παρά διαφώτισε τα μέλη της Επιτροπής.

Δελτίο Τύπου - Κινητοποιήσεις για το σχέδιο Αθηνά την Πέμπτη 14-2 και Παρασκευή 15-2


Το συντονιστικό όλων των συλλόγων του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη14-2-2013 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα Μάλγαρα (μοίρασμα ενημερωτικού φυλλαδίου και άνοιγμα των διοδίων 12.00μμ) και την Παρασκευή 15-02-2013 θα πραγματοποιηθεί μοίρασμα ενημερωτικού φυλλαδίου στην οδό Αριστοτέλους(12.00μμ).

Εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ: Δεν θα κάνετε συνέδριο στα πτώματά μας


pasok
Επιθετική ανακοίνωση από τους απλήρωτους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ!
«Δεν θα κάνετε συνέδριο πάνω στα πτώματά μας», αναφέρουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ, και θέτουν το ερώτημα:

ΕΘΝΙΚΗ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 2.000 υπαλλήλους


Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως 2.000 εργαζομένων προχωρά η Εθνική Τράπεζα, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο το πρωί.

Γαλάζια profiles ξεφυτρώνουν καθημερινά στο facebook, ενόψει των εκλογών για νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ

Γαλάζια profiles στο facebook αλλά και οννεδίτικα blogs ξεφυτρώνουν καθημερινά το τελευταίο διάστημα. Όχι, δεν πρόκειται για δεξαμενές παραγωγής πολιτικής σκέψης. Αντίθετα, όλα αυτά εντάσσονται στον εσωκομματικό πόλεμο της ΟΝΝΕΔ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της νεολαίας της ΝΔ.

Οι νέοι γραμματείς της ΝΔ, που όρισε ο Σαμαράς


samaras
Ανακοινώθηκαν οι νέοι γραμματείς της ΝΔ που ορίζονται με αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά.
Συγκεκριμένα:

Ο απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. για το 2012


elas
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε η ΕΛΑΣ το περασμένο έτος (2012) καταγράφηκαν στην επικράτεια οι λιγότερες ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές διαρρήξεις της τελευταίας τριετίας (2010 – 2012).

Η επάρκεια των… 586 ευρώ


Giorgos-Mergos
Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί κάποιος, από τις «διάνοιες» που κυκλοφορούν, τη βαρύτητα της θέσης του πριν αρθρώσει δημόσιο λόγο; Έχει σκεφτεί πριν κάνει δηλώσεις το τι θα προκαλέσει με τα λόγια και τις ιδέες του; Μήπως πρώτα θα έπρεπε να κρατά χαμηλότερο προφίλ, ειδικά όταν η προσωπική του εμπειρία και στάση ζωής έρχεται σε αντιπαράθεση με τον λόγο και τις προτάσεις που διατυπώνει;

Οι φυλακές που κάνουν τη διαφορά στην κράτηση

Όλοι ξέρουμε πώς είναι ένα σωφρονιστικό κατάστημα. Ο κινηματογράφος έχει κάνει τη ζωή στη «στενή» δεύτερο σπίτι μας! Ξέρουμε για μικρά και πνιγηρά κελιά, ξέρουμε για τη βία και την κακοποίηση των κρατουμένων, για τον συνήθως σκληρό και απάνθρωπο διευθυντή, για τους δεσμοφύλακες που παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, αλλά και τα άλλα «παιχνίδια» που παίζονται στο προαύλιο, τον χώρο εκγύμνασης και τα μπάνια της φυλακής. Αυτή βέβαια είναι η κινηματογραφική φυλακή, που όσες αναλογίες κι αν έχει -ή διατείνεται ότι έχει- με τις πραγματικές συνθήκες κράτησης, κάπου ξεφεύγει το πράγμα.