Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

 Δεν τα βρήκαν Ομπάμα – Ρεπουμπλικανοί για το χρέος

bohner
Άκαρπη αποδείχθηκε σύμφωνα με τους New York Times η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Τζον Μπένερ και ακόμη 17 Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε την πρόταση για προσωρινή επέκταση του ορίου δανεισμού της οικονομίας των ΗΠΑ, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Το “δέος” μπροστά στα νέα μέτρα. Και οι διαψεύσεις

Giannis-Stournaras-Poul-Thomsen
Φρένο στα σενάρια περί λήψης νέων μέτρων επιχειρούν να βάλουν κυβέρνηση, ΔΝΤ και Κομισιόν, στον απόηχο της δημοσιοποίησης της Έκθεσης του Ταμείου, που -ούτε λίγο ούτε πολύ- ζητούσε πρόσθετα μέτρα  6,7 δισ. ευρώ από το 2014 έως το 2016.

“Ξεπαγώνουν” οι fast track ενεργειακές επενδύσεις

ependuseis
Απεμπλοκή για ένα μέρος των παγωμένων – εδώ και δύο χρόνια – στρατηγικών επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας που είχαν ενταχθεί στις διαδικασίες του fast track δρομολογείται με ρύθμιση που συζητείται αυτές τις μέρες στα αρμόδια τμήματα της Βουλής.

Αντιπαράθεση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή

vouli
Η διαπίστωση αισθητής μείωσης των κρατικών δαπανών και η ανάγκη για παρεμβάσεις ανακούφισης των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, υπήρξαν τα μόνα σημεία σύμπτωσης στις τοποθετήσεις επί του προσχεδίου του κρατικού Προϋπολογισμού του 2014, κατά τη συζήτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Σταϊκούρας: Υπάρχει πλέον ενθαρρυντική βάση για την ανάπτυξη

staikouras111
Οι στόχοι του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας επιτυγχάνονται χωρίς να απαιτείται η λήψη πρόσθετων οριζόντιων νέων μέτρων, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο του ΕΚΕΜΕ/TEPSA για την ευρωπαϊκή κρίση.

Επισπεύδεται η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

ÂÏÕËÇ ØÇÖÉÓÇ ÐÑÏÕÐÏËÏÃÉÓÌÏÕ 2010
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επισυνάπτει το υπουργείο Εσωτερικών την τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για εγκληματικές δραστηριότητες, προκειμένου να επισπευσθεί η υπερψήφισή της.

Ο Μεντβέντεφ απέλυσε το διευθυντή της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας

medvedev
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάλλαξε σήμερα από τα καθήκοντά του τον διευθυντή της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos, Βλαντιμίρ Ποπόφκιν, μετά από μια σειρά “αστοχιών” στον στρατηγικό αυτό τομέα.

 Ελεύθερος με όρους ο συνδικαλιστής του νοσοκομείου “Σωτηρία”

sotria
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συνδικαλιστής του νοσοκομείου «Σωτηρία», μετά την απολογία του στον ανακριτή για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης. Σε δήλωση του, ο συνήγορός του κ. Λύτρας ανέφερε ότι δεν προκύπτει από πουθενά απόπειρα εκβίασης γεγονός που -όπως είπε- αποδεικνύεται και από τις συνομιλίες που δείχνουν ότι «δέχτηκε εκβίαση».

Όλγα: Διεθνής σφραγίδα ποιότητας για τις ελληνικές ακτές

Olga-Kefalogianni
Στην ανάγκη προώθησης του «Πράσινου Τουρισμού» και στην προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας, αναφέρθηκε  η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. Παρόντες στην εκδήλωση, που έγινε  στο χώρο της Ακτής Αστέρα Βουλιαγμένης, ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς  και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης κ. Νίκος Πέτρου.

Ανακοινώνεται η νέα οργανωτική δομή της ΝΔ

Nea-Dimokratia-Syggrou
Μετά από ανοικτή διαβούλευση που κράτησε περίπου 1 1/2 μήνα, με την αξιοποίηση ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, και με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 μέλη από το σύνολο των νομαρχιακών συνελεύσεων του κόμματος σε όλη τη χώρα, ήρθε η ώρα για την παρουσίαση της νέας οργανωτικής δομής της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΝΔ παρέδωσε υπολογιστές

ND-ypologistes
Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας κ. Σπήλιο Λιβανό  και το Γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Γεώργιο Σταμάτη, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στο Μεταξουργείο και  παρέδωσε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Στηρίζω» δύο υπολογιστές. Οι εξυπηρετούμενοι του Κέντρου, μαζί με τις βασικές υπηρεσίες που τους παρέχονται, θα έχουν και τη δυνατότητα εκμάθησης υπολογιστών και πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Τη Δευτέρα το ειδικό εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ

OAED-voithima
Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 2 Δεκεμβρίου.

Ανεργία 27,6% “βασανίζει” την Ελλάδα

greek-unemployment
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στην Ελλάδα ανήλθε στα επίπεδα του 27,6% τον Ιούλιο του 2013, έναντι 27,5% τον Ιούνιο του 2013, και 25% τον Ιούλιο του 2012.

Το παρασκήνιο της κόντρας κυβέρνησης-ΔΝΤ για τα νέα μέτρα

Giannis-Stournaras-Paul-Thomsen
Φωτιά στις σχέσεις υπουργείου Οικονομικών -ΔΝΤ βάζει η έκθεση Fiscal Monitor, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Ταμείο και στην οποία γίνεται λόγος για την ανάγκη πρόσθετης προσαρμογής (δηλαδή πρόσθετων μέτρων) την περίοδο 2014-2016, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που μεταφράζεται σε 6,7 δισ. ευρώ!

Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες

agrotes
Σε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό από τη δεύτερη δόση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες, με τη σχετική πίστωση να έχει ξεκινήσει από χθες το απόγευμα.

Γιώργος Νούλας: Η προκλητικότητα των Τούρκων επιβεβαιώνει την έλλειψη εθνικής στρατηγικής διεκδικήσεων και διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων

Με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν και την απάντηση που έδωσε ο Αντιπρόεδος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος ο Τομεάρχης Εξωτερικών & Άμυνας του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Γιώργος Νούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Ξεκίνησε η καταβολή επιδομάτων από τον ΟΓΑ

dioikisi-OGA
Ξεκίνησε από σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ σε 497.894 δικαιούχους του Οργανισμού.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο Παυλόπουλος διέψευσε το MEGA…

pavlop
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος όσα μεταδόθηκαν στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA περί διαφωνιών του στον τρόπο που χειρίστηκε η Δικαιοσύνη και όχι μόνο την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στον Άρειο Πάγο η καταβολή ή όχι του επιδόματος των 176 ευρώ στο Δημόσιο

areios-pagos-thumb-large
Στην μεγάλη (πλήρη) Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παρέπεμψε το Εργατικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου το ζήτημα της καταβολής ή όχι του επιδόματος των 176 ευρώ σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

Θέλει το ΔΝΤ… πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα;

IMF-Christine-Lagarde
“Τύμπανα πολέμου” ηχούν και πάλι μεταξύ της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών, καθώς στην έκθεση “Fiscal Monitor”, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσδιορίζει ως απαραίτητο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους το νέο “κούρεμα”, αυτή τη φορά του δημοσίου τομέα, με σταθερή επιδίωξη τη μείωση στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Κλήθηκε και ο Πατέρας για την υπόθεση στημένων

pateras_600_319
Την βίαιη προσαγωγή του Νικόλα Πατέρα για να καταθέσει στην υπόθεση στημένων πρότεινε στην έδρα του τριμελούς Εφετείου η Εισαγγελέας, κ. Σακελλαροπούλου.

Ο Αντώναρος προσδιόρισε… αλλιώς τα “δυο άκρα”

Evangelos-Antonaros
Έναν διαφορετικό ορισμό των “δυο άκρων” έδωσε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας το μεσημέρι στο τηλεοπτικό κανάλι “Ε”.

«Απαραίτητο το κούρεμα για να γίνει βιώσιμο το χρέος»

elliniki krisi
Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού από τα μέσα του επομένου έτους και αδυναμίας εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, (χρηματοδοτικό κενό) κρούει με έκθεσή του υπό τον τίτλο «Το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του “μνημονίου”», το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια

regling
Όταν το τρέχον πρόγραμμα στήριξης ολοκληρωθεί, στα μέσα του 2014, η Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί «συνέχεια της βοήθειας από τους φίλους της», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ΕΜΣ-ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ και διευκρίνισε ότι η περίπτωση ομολόγου 50ετούς διάρκειας δεν έχει συζητηθεί σε καμία συνάντηση, επισημαίνοντας ότι η ωρίμαση για την Ελλάδα μέσω του ΕΜΣ είναι ήδη στα 30 χρόνια.

Ε.Ε.: Έγκριση εξαγοράς Olympic Air από Aegean

olympic_aegean
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκρίνει την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines, βάσει του κανονισμού τής ΕΕ για τις συγκεντρώσεις (επιχειρήσεων).

Την Παρασκευή “κληρώνει” για το επίδομα θέρμανσης

epidoma-thermansis
Μέχρι την Παρασκευή θα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών η απάντηση της Τρόικας για το επίδομα θέρμανσης, με βάση τα εναλλακτικά σενάρια που της έχει αποστείλει η ελληνική πλευρά και τα οποία εκπονήθηκαν  με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν ότι η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο την περυσινή χειμερινή περίοδο είχε ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και την απώλεια ΦΠΑ ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, και το σύστημα επιδότησης που εφαρμόστηκε στα νοικοκυριά κρίνεται κάθε άλλο παρά επιτυχημένο, με δεδομένο ότι καταβλήθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ από το κονδύλι των 280 εκατ. ευρώ.

Η “ευαισθησία” της Χρυσής Αυγής για τις ναυτιλιακές εταιρείες

xa
Την ίδια ώρα που βρίσκεται στο προσκήνιο η συζήτηση για τους αφανείς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται μεγάλη η κινητικότητα που επέδειξε όλους τους προηγούμενους μήνες το συγκεκριμένο κόμμα για τον τομέα της Ναυτιλίας και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Στα όρια της χρεοκοπίας η Alitalia

alitalia
Η ζημιογόνος και καταχρεωμένη ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia κινδυνεύει να κηρύξει πτώχευση σε περίπτωση που δεν κατορθώσει να εξασφαλίσει μία συμφωνία για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εντός των επομένων δύο εβδομάδων, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή.

Ανακλήθηκε η άδεια του Best Radio

esr
Οριστική διακοπή και ανάκληση της άδειας του ραδιοφωνικού σταθμού Best Radio 92,6, επέβαλε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς ο σταθμός έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Η ΕΥΔΑΠ άνοιξε την αγκαλιά της στους πολύτεκνους

Mr. Vartholomeos_D.S. Poluteknwn
Στο πλαίσιο της στρατηγικής προσέγγισης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ώστε να προσφέρει “σταγόνες” ανακούφισης από μια καθημερινότητα που εκ των πραγμάτων έχει επιδεινωθεί λόγω των επώδυνων μέτρων του Μνημονίου, η ΕΥΔΑΠ στράφηκε στους πολύτεκνους.

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Γραμματείας ΝΔ, πριν την Πολιτική Επιτροπή

ND-Syggrou
Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, θα πραγματοποιηθεί, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, υπό τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά,η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Βρυξέλλες: Τίποτα μέχρι τον Νοέμβριο για την Ελλάδα

Brussels-European-Union
Την ολοκλήρωση των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης υπό την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, φαίνεται ότι περιμένουν οι Βρυξέλλες, για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις και αποφάσεις τους για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Γιώργος Νούλας: Ξεπερνά κάθε όριο ραγιαδισμού η δήλωση Στουρνάρα για το Κατοχικό Δάνειο

Με αφορμή τις  χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα  σχετικά με την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, ο Τομεάρχης Εξωτερικών & Άμυνας του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Γιώργος Νούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Μητέρα Φύσσα: Ο Παύλος δεν είχε κόμμα

Pavlos-Fyssas
Συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή “Πρωταγωνιστές” στην τηλεόραση του MEGA παραχώρησε η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, μιλώντας για τις τραγικές στιγμές στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, αλλά και ενθυμούμενη περιστατικά από τη ζωή του γιού της.

Ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια ύφεσης

Giannis-Stournaras-Xristos-Staikouras
Υπό την αίρεση της Τρόικας τελούν τα μεγέθη του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2014, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, για να…αλλάξει ξανά, σε 10 ημέρες, όταν και αναμένονται στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των δανειστών. Τότε θα οριστικοποιηθούν οι εκτιμήσεις, αλλά και τα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων.

Γκιουλέκας: Ο Μπουτάρης έχει ξεπεράσει κάθε όριο

gkioulekas
«Η τρέλα του μεγαλείου και η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκουν απόλυτη ταύτιση στο πρόσωπο του θλιβερού δημάρχου Θεσσαλονίκης», απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, στον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Γκιουλέκα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επανεκλεγεί δήμαρχος.

Αλλαγές και νέες ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ

diek
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr) βρίσκονται από σήμερα οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα διδάσκονται από τη φετινή χρονιά στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και στη νέα δομή στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

Πρυτάνεις: Συνεχής επιδείνωση στα πανεπιστήμια

prutaneis
Για συνεχή επιδείνωση της κατάστασης στα οκτώ πανεπιστήμια που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας κάνει λόγο σε απόφασή του το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Βαρβιτσιώτης: Ο θαλάσσιος τουρισμός δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης

varv
Στo ρόλο της κρουαζιέρας και των σκαφών αναψυχής στον τουρισμό αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα, στο συνέδριο «Mediterranean Luxury Travel Summit 2013».

Το “ξέσπασμα” και η “συγγνώμη” του Μπουτάρη

ÐÑÙÔÏÂÏÕËÉÁ ÃÉÁ ÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÌÐÏÕÔÁÑÇÓ Ã.
Την πεποίθηση ότι θα κερδίσει και τις δημοτικές εκλογές του 2014 και θα επανεκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα την προοδευτική διέξοδο από την κρίση. «θα κατέβουμε και θα τους πάρουμε το κεφάλι», είπε χαρακτηριστικά κι επιτέθηκε εναντίον της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο και του επικεφαλής της Κώστα Γκιουλέκα.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το μοναδικό εμπόδιο για την επιστροφή Σαρκοζί στην Προεδρία

Nicolas-Sarkozy
Την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ έχει κερδίσει πολύ νωρίς, και ουσιαστικά εκτός συναγωνισμού, τον διόλου τιμητικό τίτλο του χειρότερου Προέδρου που είχε ποτέ η Γαλλία, σε όλες τις περιόδους Δημοκρατίας της, όπως μαρτυρούν με εκνευριστική επιμονή οι δημοσκοπήσεις, η γαλλική Κεντροδεξιά προετοιμάζεται για τη ρεβάνς του 2017.

Παπαμιμίκος: Επικίνδυνη η θεωρία “καλής” και “κακής” βίας

nd
Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον Λευκό Πύργο σχημάτισαν μέλη και στελέχη της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη κι έστειλαν μήνυμα εναντίον της βίας, από όπου και αν προέρχεται, συμμετέχοντας στην πανελλαδική καμπάνια της Ν.Δ. με το σύνθημα “φτάνει πια”.

Όλγα: Συνεργασίες και όχι αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή

Olga-Kefalogianni-Samaras-Hollande
Στην προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην  ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την ομιλία της, σήμερα το μεσημέρι, στο συνέδριο Mediterranean Luxury Travel Summit 2013, που διοργανώνεται από την εφημερίδα International Herald Tribune και την “Καθημερινή”.

Κικίλιας: Να αυτοκαθαρθεί το πολιτικό σύστημα

Vassilis-Kikilias
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, συμμετείχε σήμερα σε πολιτική συζήτηση στην εκπομπή “Live U” της τηλεόρασης του “STAR” με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, όπου μεταξύ άλλων έθεσε επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα της επικαιρότητας, στο περιθώριο των εξελίξεων γύρω από τη συντονισμένη απάντηση του κράτους στη Χρυσή Αυγή, ενώ εστίασε και στα βήματα που θα μπορούσε να κάνει το πολιτικό σύστημα, για να αποκαταστήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία.

Μίχαλος: Ο προϋπολογισμός θα υλοποιηθεί μόνο με αλλαγή μείγματος της πολιτικής

No 480706
«Για να υλοποιηθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις του προσχεδίου προϋπολογισμού για το 2014, θα πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο εφαρμοζόμενο μείγμα πολιτικής, κάτι που δυστυχώς δε διαφαίνεται – το αντίθετο μάλιστα- από το περιεχόμενό του. Για να υπάρξει διεύρυνση του πρωτογενούς πλεονάσματος, επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς μεταβολής του ΑΕΠ και μείωση της ανεργίας, απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις σε τρία επίπεδα».

Αύξηση στον τουρισμό και τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

tourism
Αύξηση 13% των αφίξεων τον Σεπτέμβριο 2013, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 και συνολική αύξηση αφίξεων εννεαμήνου 2013 στο 10,23% ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΕΤΕ, με βάση τα προσωρινά στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων της χώρας, σχετικά με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για χρονιά ρεκόρ 17,5 εκατ. διεθνών αφίξεων, αλλά και 11,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων.

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επιβλήθηκε στον Άκη – 12 χρόνια στη Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του πρώην υπουργού

Akis-Tsoxatzopoulos
Ποινή κάθειρξης 20 ετών επιβλήθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ 12 χρόνια είναι η απόφαση που έλαβε το δικαστήριο για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη.
Η απόφαση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αποτελεί τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή που ήταν δυνατό να επιβληθεί.

Ο “γκουρού” των hedge funds ποντάρει στην Ελλάδα

John-Paulson-hedge-funds
Ηχηρό μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας στέλνει, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η κίνηση του μεγαλοδιαχειριστή hedge funds Τζον Πόλσον, να ποντάρει σε ελληνικές τράπεζες όπως την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank.

“Φακελάκι” 50.000 ευρώ σε συνδικαλιστή στο νοσοκομείο Σωτηρία!

adonis2
Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία», συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, για εκβίαση και παράνομη κατοχή όπλων, καθώς και αντίσταση κατά της αρχής.

 Σταϊκούρας: Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και πρωτογενές πλεόνασμα

staikouraspleonasma
Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 0,6% και πρωτογενές πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης 2,8 δισ. ευρώ προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.