Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

 Το Πεντάγωνο προχωρεί σε άρση απαγόρευσης να υπηρετούν οι γυναίκες σε μάχιμες μονάδες


Iraqi Freedom
Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να άρει την απαγόρευση να υπηρετούν οι γυναίκες σε μάχιμες μονάδες, αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα των σύγχρονων συγκρούσεων όπου δεν υπάρχει πραγματική γραμμή μετώπου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένας Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος του τομέα της Άμυνας.

“Ο υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα και ο αρχηγός του μικτού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ θα ανακοινώσουν την άρση του κανόνα που αποκλείει τις γυναίκες από τις μάχες”, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Αφότου εφαρμόστηκε ο κανονισμός αυτός το 1994, οι γυναίκες, που αντιπροσωπεύουν το 15% του στρατού, δεν θα πρέπει να υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες, κυρίως στο πεζικό και στις μηχανοκίνητες μονάδες.
Πέρυσι, περίπου 14.000 θέσεις που τους είχαν απαγορευτεί, άνοιξαν για τις γυναίκες, δεν επιτρέπεται όμως ακόμα να υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις ή σε μονάδες του πεζικού που αποτελούνται από μερικές δεκάδες άτομα.
Οι διάφοροι κλάδοι του στρατού των ΗΠΑ θα πρέπει τώρα “να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο δράσης για την εφαρμογή της απόφασης” του Λίον Πανέτα, ο οποίος θα αποχωρήσει από το αξιωμά του μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο στρατός Ξηράς, οι Πεζοναύτες, το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία, θα έχουν περιθώριο μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 για να προτείνουν τις εξαιρέσεις από το νέο κανονισμό που επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου