Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Aνησυχία State Department για Ελλάδα, μετά το Mall


Department-of-State
Την ανησυχία της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκάλεσε η χθεσινή έκρηξη στο Mall, που ήρθε να προστεθεί και μάλιστα ως κορύφωση στην αλυσίδα των κρουσμάτων ακραίας βίας με οσμή τρομοκρατίας, τα οποία έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα την εμφάνισή τους στην Ελλάδα.

Το State Department εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση-προειδοποίηση, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν τα σχέδια προσωπικής ασφάλειάς τους, και να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης, για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Επίσης, το State Department καλεί τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα ή διαμένουν στη χώρα μας, να εγγραφούν στο ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στις αμερικανικές αρχές να επικοινωνήσουν μαζί τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μέσω της πρεσβείας ή του πλησιέστερου προξενείου.
Στην ανακοίνωση του State Department  καταγράφεται το περιστατικό της έκρηξης στο Mall, με την επισήμανση ότι μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέσω προκήρυξης, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι έρευνες από τις ελληνικές αρχές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου