Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Δορυφόρος της NASA επιβεβαίωσε τη θεωρία του Αϊνστάιν

Τα μεγάλα ουράνια σώματα του σύμπαντος, οι πλανήτες όπως η γη, τα άστρα, οι γαλαξίες, καμπυλώνουν το χώρο και τον χρόνο γύρω τους με τη δύναμη της βαρύτητάς τους, ακριβώς όπως έχει προβλέψει η διάσημη θεωρία της γενικής σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Η επιβεβαίωση έγινε από τις μετρήσεις του διαστημικού σκάφους Gravity Probe B (GP-B) της NASA, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

Την Τρίτη η απόφαση για Κεντέρη-Θάνου: Ενοχή των αθλητών και του Χ. Τζέκου έχει προτείνει ο εισαγγελέας

Την Τρίτη το μεσημέρι, οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την έκδοση της απόφασής τους θα… κόψουν το νήμα στην υπόθεση του τροχαίου ατυχήματα που φέρονται ότι είχαν την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου. Η έκδοση της ετυμηγορίας τους σηματοδοτεί το τέλος της πρώτης δικαστικής κούρσας για την υπόθεση αυτή, η οποία για να ξεκινήσει χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από έξι χρόνια.

Επίσημη τοποθέτηση ζητά η Ν.Δ. για την υπόθεση «Μαουτχάουζεν» του Μ. Θεοδωράκη

«Η απόφαση της προέδρου της αυστριακής Βουλής να ματαιώσει την προγραμματισμένη παρουσίαση του έργου «Μαουτχάουζεν» στην τελετή που πραγματοποιείται εκεί, κάθε χρόνο, για τα θύματα του ναζισμού, συνιστά προκλητική λογοκρισία και προσβολή σε βάρος του μεγάλου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη και κατ' επέκταση σε βάρος των Ελλήνων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει θέση για την ενέργεια την οποία θεωρεί προσβλητική.

ΝΔΦΚ-ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΛΒΗΣ: Για τον προεδρο της ΟΝΝΕΔ

H ομολογουμενη εξυπνη και σωστη εκστρατεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μας γεμιζει ολους χαρα και φρεσκαδα γιατι φερνει νεο αερα στο επιπεδο προπαγανδας και πολιτικου λογου. Αληθεια στην Ν.Δ εχουν διαφορετικη εταιρεια  απο αυτην που εχει αναλαβει την ΔΑΠ; Παντως  κυριε προεδρε της ΟΝΝΕΔ,

Μύρισε εκλογές στο ΤΕΙ Λαμίας!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Για άλλη μια φορά κατάφεραν τα μέλη της ΝΕΟΛΑΙΑΣ Κ.Κ.Ε. να μας εντυπωσιάσουν αρνητικά, αυτοί που κάθε εβδομάδα εμφανίζονται με άλλο όνομα, είτε ως Κ.Ν.Ε., είτε ως Μ.Α.Σ. , είτε ως Π.Κ.Σ.  ενώ είναι τα ίδια είκοσι άτομα, διάλεξαν τη μέρα που οι σύλλογοι  σπουδαστών οργανώνουν την κινητοποίηση για φθηνότερα λεωφορεία, να την εκμεταλλευτούν για να δημοσιοποιήσουν τα πονηρά σχέδια τους.

Η Νατάσα Ράγιου την Κυριακή στο Λουτράκι, σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ

Το Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας συνδιοργανώνει με
την Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κορινθίας την Κυριακή 8 Μαΐου,

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας,
στις 12.00 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου,

ημερίδα με θέμα:
Μητρότητα και Απασχόληση στη σκιά του Μνημονίου:
Δικαιώματα,Ευκαιρίες και Πολιτικές.

Γ. Παπανικολάου: Απογοητευτική η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για την παιδεία

Αρνητικό ρεκόρ απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων παρουσιάζει η Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης καθώς από το συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα της χρονικής περιόδου 2007-2013 έχει απορροφήσει έως σήμερα μόλις το 2,52% των χρηματικών δεσμεύσεων, σύμφωνα με την απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γ. Χαν έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Παπανικολάου.

Σε λίγο ξεκινάει η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ, η οποία θα λάβει χώρα στην ΑΣΟΕΕ. Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η ΑΣΟΕΕ είναι προφανής: η οργάνωση της γαλάζιας οργάνωσης εκεί, αναμένεται "πιάσει πάτο". Ένας αποδεδειγμένα καλός τρόπος για να συσπειρωθούν τα μέλη της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ, είναι να διοργανωθεί εκεί η ετήσια συνδιάσκεψη."Όπερ και εγένετο".

Δωρεάν εξετάσεις από τη Δευτέρα

Αφιερωμένη στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος θα είναι η επόμενη εβδομάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας. Από τις 9 έως τις 13 Μαΐου δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

3 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, 4 ΛΕΠΤΑ Η ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ!


Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΤΣΟΥ
Καταλαβαίνουμε ότι ο Κίτσος, έτσι υποτελής όπως είναι, κάνει περισσότερα από αυτά που του ζητά η ιδιοκτησία του καναλιού. Να φτάσει στο σημείο όμως για να γίνει αρεστός και να προβάλλει σε δυο διαφορετικά ρεπορτάζ την Όλγα Κεφαλογιάννη, γι αυτά που είπε στην κηδεία και γι αυτά που είπε το... 

Τριήμερο χλιδής για 700 στελέχη του ΟΤΕ στο Costa Navarino


Τριήμερο χλιδής για 700 στελέχη του ΟΤΕ στο Costa Navarino

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στα ενδότερα του ΟΤΕ με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για τις περικοπές και τις...

εθελούσιες εξόδους και τη διοίκηση της εταιρίας να επιδίδεται σε πλουσιοπάροχα γεύματα και συναθροίσεις χλιδής στο Costa Navarino.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπέβαλλε αίτημα κατάθεσης στη Βουλή του εγγράφου ενδιαφέροντος του Κατάρ για επένδυση στο Ελληνικό, όπως ισχυρίζεται ότι κατέχει ο κ. Παμπούκης. Ο κ.Παμπούκης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους διέψευσε τα περί απόσυρσης του ενδιαφέροντος του Κατάρ ισχυριζόμενος ότι έχει έγγραφο από τους Καταριανούς που αποδεικνύει ότι παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον τους για το Εληνικό. Προκύπτει όμως το ερώτημα γιατί δεν το δίνει στη δημοσιότητα. Αναλυτικότερα η ερώτηση του Μ. Βαρβιτσιώτη:

Άναυδοι έμειναν στο υπουργείο Εργασίας από τις απαιτήσεις της τρόικας


Άναυδοι έμειναν στο υπουργείο Εργασίας από τις απαιτήσεις της τρόικας, η αντιπροσωπεία της οποίας έβαλε πολύ χοντρό χέρι για στοιχεία που έχει δώσει το υπουργείο και που αυτοί δεν πιστεύουν.

Πρόγραμμα υπολογισμού αποδείξεων που χρειάζεστε




Τι στιγμή που όλος ο κόσμος ψάχνεται για το πόσες αποδείξεις τελικά πρέπει να μαζέψει, έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα που ανάλογα με το εισόδημα υπολογίζει το ποσό των αποδείξεων που  απαιτούνται και δείχνει αυτόματα τα οφέλη ή την επιβάρυνση φόρου λόγω μειωμένων αποδείξεων.

Ο...σοσιαλ(η)στής με την Πόρσε


Προκαλεί η Porsche του Στρος Καν
Ο αντίλογος του ιδίου του Στρος Καν είναι ότι το επίμαχο όχημα δεν του ανήκει αλλά ήταν προσφορά φίλου προκειμένου να μετακινηθεί στο Παρίσι κατά την τελευταία επίσκεψή του στα τέλη του Απριλίου.

Και η οικογένεια του γ.γ Οικονομικών ζητούσε αναδρομικά;


Έπρεπε να τους κάνουν τσακωτούς για να αρχίσουν, κάποιοι ελάχιστοι έστω- να δηλώνουν ότι παραιτούνται από την αξίωση για αναδρομικά της βουλευτικής αποζημίωσης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ


Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του, στη...
λεωφόρο Συγγρού. 

Σταδίου 23 - Ένας χρόνος μετά | Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ για τον ένα χρόνο από τα γεγονότα της Μαρφίν


_

Σταδίου 23 - Ένας χρόνος μετά
Αθήνα, 5 Μαΐου 2011
Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την άνανδρη δολοφονία τριών ανθρώπων στο Κέντρο της Αθήνας. Μια πράξη τόσο απεχθής όσο και ξεκάθαρα αντιδημοκρατική από εκείνους που αδυνατώντας να πείσουν, προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους εξουσία δια της βίας.

Ένας χρόνος Mνημόνιο και η χώρα βουλιάζει..



Και ποίος δεν θυμάται πριν από ένα χρόνο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στις 23 Απριλίου 2010 από το Καστελόριζο να ανακοινώνει την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης. Παρόλο που λίγους μήνες πιο πριν στις (3Ιουνίου 2009) δήλωνε με το ψεύτικο προσωπείο του όπως αποδείχτηκε τα εξής: «Το ΔΝΤ δεν έχει την φήμη ούτε για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, ούτε για την αποτελεσματικότητα του…Ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας…Ουσιαστικά καταδικάζει την χώρα στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση». 

Κατατέθηκε μήνυση Εναντίον του βουλευτή ΠΑΣΟΚ (Τρικάλων) Χρήστου Μαγκούφη

Κατατέθηκε μήνυση εναντίον του βουλευτή ΠΑΣΟΚ (Τρικάλων) Χρήστου Μαγκούφη 
www.oxidiodia.gr

Μήνυση κατέθεσε η συναγωνίστρια Αθανασία (Σούλα) Γαλάνη εναντίον του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Χρήστου Μαγκούφη για την βιαιοπραγία εναντίον της στις 7 Απριλίου, ημέρα κινητοποίησης του κινήματός μας στα διόδια του Μώλου Λαμίας.

Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά όλη η Ελλάδα (με κάποιες εξαιρέσεις)



Πόσες φορές έχει η Ελλάδα την τύχη να ακουμπά σε ένα φέρετρο; Πόσες φορές έχει η πατρίδα την ευκαιρία να σταθεί στην ουρά ενός λαϊκού προσκυνήματος; Κι’ εκεί, περιμένοντας υπομονετικά – ο πιο ανυπόμονος λαός, ο λαός της «ιδιοτροπίας της στιγμής» - να πέσει σε βαθιά περισυλλογή;

Πέλετ εναντίον ξύλου

pelet - πλεονεκτήματα
Θεωρείται σε γενικές γραμμές ως γεγονός ότι οι σόμπες πέλετ είναι οι πιο οικολογικές από τις σόμπες που καίνε ξύλο και έχουν λιγότερες εκπομπές σωματιδίων, όμως παρόλα αυτά δεν αποτελούν την ιδανική λύση. Αρκετές σόμπες πέλετ χρειάζονται ηλεκτρισμό διότι χωρίς ηλεκτρισμό δε μπορούν να λειτουργήσουν και επίσης το πέλετ όπως και άλλα είδη καυσίμων δε μπορούν να βρεθούν σε όλες τις περιοχές.

Σταματήστε επιτέλους την "καραμέλα" περί ανωνυμίας.


Όλο και "πυκνώνει αυτή η ιστορία" με την ανωνυμία των bloggers και την "κατάχρηση" του διαδικτύου. Χρησιμοποιήθηκαν πολλές λέξεις και εκφράσεις με κυριότερη το "τσάμπα μάγκες"... χωρίς να με ενδιαφέρει ποιός το πρωτοείπε ή να σχολιάζω το πρόσωπο που το είπε...

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Xαμός στο Ίντερνετ για τα… οπίσθια της Pippa Midletton



Μπορεί ο ντόρος για τον πριγκιπικό γάμο να καταλαγιάζει μέρα με την μέρα, ωστόσο, ένα άλλο θέμα που άπτεται της νιόπαντρης απασχολεί τους πάντες: τα οπίσθια της αδερφής της!

Η κόρη του Λάντεν ανατρέπει τα πάντα:"Συνέλαβαν ζωντανό τον Οσάμα και τον εκτέλεσαν ,μπροστά μας"!

Η μαρτυρία της 12 χρονης κόρης του Οσάμα μπιν Λάντεν ανατρέπει το σκηνικό της επιχείσησεις των SEALS στο κρησφύγετο του Πακιστάν.”Συνέλλαβαν τον πατέρα μου ζωντανό και μετά τον εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια μας”! Παρά το νεαρό της ηλικίας της ....

Β. Μεϊμαράκης: Καλύτερα αλήτης παρά κλέφτης

Βουνό το δίκιο του Βαγγέλη που κινδυνεύει να τον πνίξει. Καλύτερα αλήτης παρά κλέφτης είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα που κλήθηκε να διαχειρισθεί...

Το Δεκέμβριο ο καινούργιος Michael Jackson



Ο Michael Jackson επιστρέφει!
Το album που όλοι περιμένουν θα έχει τον τίτλο "Michael" και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου από την Epic Records με την συνεργασία του Estate Of Michael Jackson

Τι γίνεται με τις εκλογές των μηχανικών;


Εδώ και μέρες έχουν "κλείσει" οι υποψηφιότητες για την προεδρία της ΔΚΜ.
Το συνέδριο που θα αναδείξει το νέο πρόεδρο θα γίνει στις 28-29 Μαϊου, ενώ δύο εβδομάδες πριν, στις 14 Μαϊου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων από την Αθήνα.



Η αναδιάρθρωση μπορεί να αποτελέσει μια «λύτρωση» για την Ελλάδα, αλλά όχι όπως πάει να συμβεί τώρα. Αναδιάρθρωση με ένα γενναίο «κούρεμα» έχει νόημα αν, (α) έχεις πραγματικά προσπαθήσει με πόνο και κόπο να βάλεις τάξη στα του οίκου σου και (β) έχεις περιορίσει το έλλειμμα σε σημείο που να μη σε νοιάζει αν δεν μπορείς να βγεις στις αγορές να δανειστείς για 1-2 χρόνια.

Το σκίτσο της εβδομάδας

του Ηλία Μακρή

ΟΝΝΕΔ Αιγίου: Υπόθεση Marfin, ένας χρόνος μετά

'Eνας χρόνος πέρασε από την τραγωδία της Marfin. Στην απεργία της 5ης Μαίου 2010 τρεις νέοι συνάνθρωποι μας , ανάμεσα τους μια συντοπίτισσα μας , βρήκαν τόσο απροκάλυπτα ένα τόσο τραγικό τέλος από κάποιους ''νεαρούς με κουκούλες.''

Το ΔΝΤ καλύπτει τον πρωθυπουργό για το θέμα των συνομιλιών περί προσφυγής



Στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία καλύπτει τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, προχώρησε το ΔΝΤ μετά τη νέα πολιτική θύελλα που προκλήθηκε από τη μετάδοση νέων δηλώσεων του Στρος Καν, στις οποίες κάνει λόγο περί υπόγειων συνομιλιών με τις ελληνικές αρχές επί μήνες, σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα. 

Υπόθεση Marfin, ένας χρόνος μετά



Οι μολότοφ των κουκουλοφόρων, η τραγωδία με τρεις ανθρώπους νεκρούς και η διαρκής ανοχή μέρους της κοινωνίας.

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Πριν από ένα χρόνο, στη μεγάλη απεργία της 5ης Μαΐου 2010, κάποιοι νεαροί με τις κουκούλες (αυτές που, κατά τον θρύλο, φορούν για να προστατεύονται από τα δακρυγόνα) αποφάσισαν να πλήξουν τον καπιταλισμό. Αφού απέτυχαν να κάψουν το βιβλιοπωλείο «Ιανός», έβαλαν φωτιά στο υποκατάστημα της Marfiμαζί με τους ανθρώπους που ήταν μέσα, αυτούς που κάποιοι διαδηλωτές απαξίωναν ως «απεργοσπάστες».
Δεν ήταν ατύχημα. Ηταν μια τραγωδία που περίμενε να συμβεί. Οι χιλιάδες μολότοφ που ρίχνουν τα «οργισμένα παιδιά» κάθε χρόνο κάποτε θα έβρισκαν στόχο. Τον βρήκαν σε τρεις νέους ανθρώπους: την Παρασκευή Ζούλια (35 ετών), την Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών) και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη (36 ετών). Αυτοί άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στις αναθυμιάσεις της «επανάστασης».
Δεν ήταν δυστύχημα. Ηταν ένα προαναγγελθέν φονικό. Στους δρόμους της Αθήνας υπάρχουν ακόμη τα συνθήματα με μαύρο σπρέι που προέτρεπαν στην αποτρόπαιη αυτή πράξη: «Αυτό είναι το σωστό. Φωτιά στο σύστημα το τραπεζικό». Το τραπεζικό σύστημα, βέβαια, επούλωσε αμέσως την αμυχή του, αλλά τρεις οικογένειες έχασαν για πάντα τους ανθρώπους τους.
Δολοφονίες γίνονται παντού στον κόσμο. Σε κάθε γωνιά ελλοχεύει το κακό. Οι κοινωνίες όμως κρίνονται την επόμενη μέρα του φονικού· από τον αποτροπιασμό τους και τον αναστοχασμό τους· από το αν θα πουν «Ως Εδώ» ή θα αφήσουν το κακό να σβήσει στη λήθη και να αναπαραχθεί. Υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν πρέπει να μας διαφύγει. Σαν φούντωσε η φωτιά στη Marfi και τα υποψήφια θύματα βγήκαν στα μπαλκόνια ζητώντας βοήθεια, κάποιοι διαδηλωτές φώναξαν «να καείτε μ... απεργοσπάστες» και συνέχισαν ρυθμικά «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι. Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι». Ηταν αναλγησία; Μπορεί.
Μπορεί πάλι οι διαδηλωτές με τις κόκκινες σημαιούλες, που έβλεπαν τους συνανθρώπους τους εν κινδύνω, να πίστευαν ότι η επανάσταση χρειάζεται θυσίες. Ισως, όμως, να ήταν και κάτι βαθύτερο. Ζούμε σε μια κοινωνία που μεταφυσικά σχεδόν πιστεύει ότι δεν μπορεί να συμβεί το ανεπανόρθωτο. Ας μην ξεχνάμε ότι η διαδήλωση γινόταν τρεις μέρες πριν η χώρα κηρύξει επισήμως χρεοκοπία. Αυτή η μεταφυσική πίστη ίσως να εξηγεί και την αδιαφορία σε κάθε κανόνα ασφάλειας και την απάθεια για τις δεκάδες μολότοφ που εκτοξεύονται σε κάθε διαδήλωση. Κάθε ένα από αυτά τα μπουκάλια είναι φονικό όργανο. Και όμως! Η μόνη διαμαρτυρία μετά από κάθε διαδήλωση είναι για την αστυνομική αυθαιρεσία. Η μόνη καταγγελία που γίνεται είναι ότι «τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές». Τα «οργισμένα παιδιά με τα μαύρα» δεν εξαφανίζονται μόνο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στα μπλοκ των ειρηνικών διαδηλωτών, χάνονται και από τον δημόσιο διάλογο.
Ενα χρόνο μετά, τίποτε δεν έχει αλλάξει και τίποτε δεν έχουμε διδαχθεί. Οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν (;) να εξιχνιάσουν την τριπλή δολοφονία. Οι αποκαλούμενοι «μπαχαλάκηδες» μπαινοβγαίνουν στα μπλοκ διαδηλωτών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, δίχως κανείς να τους ενοχλεί ή να τούς καταγγέλλει στην αστυνομία. Οι μολότοφ συνεχίζουν να ψάχνουν θύματα. Και όταν υπάρξουν πάλι, όλοι θα πέσουμε από τα σύννεφα. Κόμματα και ΜΜΕ θα εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους, ενώ οι πολίτες θα ρωτούν «μα, πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό το κακό;»

Πάσχος Μανδραβέλης
www.medium.gr

Εξαγγελίες Παπανδρέου για την τόνωση του τουρισμού και των επιχειρήσεων



Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δημιουργία τουριστικών κατοικιών εντός ξενοδοχειακών μονάδων τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Europol: Το Internet απαραίτητο εργαλείο εγκληματιών



To διαδίκτυο αποτελεί πια βασικότατο εργαλείο για το οργανωμένο έγκλημα της Ευρώπης. Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν το internet για διακίνηση ναρκωτικών, δουλεμπόριο, ξέπλυμα βρώμικο χρήματος, και φυσικά τις περιβόητες κυβερνοεπιθέσεις.

Τέρμα στο γυμνισμό στη Βαρκελώνη



Όσοι ετοιμάζατε ταξιδάκι στη Βαρκελώνη έχοντας κατά νου ότι θα μπορείτε να κυκλοφορείτε τσιτσίδι… ξεχάστε το!

Η Ελλάδα ως κράτος χρεοκόπησε



Τελικά οι διάφορες Κασσάνδρες είχαν δίκιο.
Η Ελλάδα ως κράτος χρεοκόπησε.
Κήρυξε στάση πληρωμών, άσχετα με τις διαβεβαιώσεις του σοβαροφανούς υπουργού επί των Οικονομικών.
Απλώς, η στάση αυτή των πληρωμών αφορά στις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες του.
Οι ξένοι τραπεζίτες και οι δανειστές μας συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά. 

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Με παρελθόν... 9.000 ετών

Στην Κίνα και όχι στην Ινδία, όπως πιστευόταν, φτάνουν οι ρίζες του ρυζιού σύμφωνα με Αμερικανούς γενετιστές που μελέτησαν χιλιάδες χρόνια εξελικτικής ιστορίας του φυτού αναλύοντας τα γονίδιά του. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ρύζι άρχισε να καλλιεργείται πιθανότατα πριν από περίπου 8.200 - 9.000 χρόνια στην κοιλάδα του ποταμού Γιανγκτσέ, του μεγαλύτερου της Κίνας.

Οι Έλληνες χάκερ που τρύπωσαν στο CERN

Το ηλεκτρονικό χτύπημα που σταμάτησε το πείραμα του CERN την ώρα που όλος ο κόσμος είχε το βλέμμα του στραμμένο σε αυτό. Η πρόσβαση στα σχέδια του πυρηνικού εργοστασίου που ετοιμάζει η Τουρκία, το σκοτεινό παιχνίδι της βιομηχανικής κατασκοπίας, είναι μερικά από τα «κατορθώματα» Ελλήνων χάκερ που μιλούν για πρώτη φορά στο πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ντοκιμαντέρ «white01black», το οποίο ερευνά την ελληνική hacking σκηνή.

Τι κρύβει η συμφιλίωση Χαμάς-Φατάχ


Ανάλυση του Βασίλη Γιαννακόπουλου 

Μετά από μια σειρά μυστικών συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο Κάιρο, η Fatah και η Hamas συμφώνησαν «να προχωρήσουν στο σχηματισμό μιας προσωρινής παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και «στη διεξαγωγή εκλογών εντός ενός έτους». Η συμφωνία, που επετεύχθη με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου, χαρακτηρίσθηκε ως «ιστορική». Παρότι, η Αίγυπτος επανειλημμένα έχει διαμεσολαβήσει για τη συμφιλίωση μεταξύ των δύο πλευρών, εντούτοις, η συμφωνία προκάλεσε εντύπωση και αμηχανία στις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Κώστας Βαξεβάνης: "Κρατείστε τη στολή, όχι τη ρόμπα"! (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας,
 Φαντάζομαι πως αν σας έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να μου στείλετε έναν αστυνομικό για να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου και να γράφει όποιον παρκάρει παράνομα μπροστά, θα θεωρούσατε ότι σας κάνω πλάκα. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο μόνο και μόνο, επειδή το παράνομο παρκάρισμα είναι παράβαση του ΚΟΚ.

Συγκροτείται σε σώμα Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση των υποβρυχίων. Οι εργασίες της Επιτροπής αναμένεται να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα, ενώ το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξουν τα μέλη της θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 6 Ιουνίου.

Συνάντηση του πρόεδρου του Τ.Ε.Ε. με εκπρόσωπους των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών

Στα πλαίσια του νέου ενεργειακού νόμου και των ενεργειακών επιθεωρητών, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας Αναγνώστου αφουγκράστηκε τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Γιάννης Παππής και ο υπεύθυνος οργάνωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Εμμανουηλίδης Γιώργος (μηχανολόγοι φοιτητές αμφότεροι), απεύθυναν στον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. τις ανησυχίες τους για τις επαγγελματικές προοπτικές των μηχανικών στην εγχώρια αγορά εργασίας.

Αίτημα-πρόκληση 850 συνταξιούχων βουλευτών

Φαίνεται ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον με το αζημίωτο, καθώς όταν πήραν οι δικαστές αναδρομικές αυξήσεις, τότε η Βουλή είχε αποφασίσει αυτό να μην ισχύσει για τους εν ενεργεία βουλευτές.

ΟΝΝΕΔ Αιγίου: ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011 - ΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ

ΣΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ ΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ, ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ! ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΛΕΦΤΑ,ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΝ,ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ!

ΟΝΝΕΔ Πέλλας: ΧΥΤΑ - Πολιτικές και νομικό πλαίσιο

Οι Χ.Υ.Τ.Α. ή όπως το παραπάνω ακρωνύμιο δηλώνει, οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων αποτελούν τους ειδικά επιλεγμένους, διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους όπου πραγματοποιείται η μέθοδος της ελεγχόμενης και οργανωμένης διάθεσης των αποβλήτων στο έδαφος. Οι ΧΥΤΑ δεν θα πρέπει να συγχέονται με τις χωματερές ή αλλιώς Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) όπου δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή και η απόρριψη των αποβλήτων είναι συχνά ανεξέλεγκτη. Τα εργοστάσια υγειονομικής ταφής, επεξεργάζονται με τέτοιο τρόπο τα απορρίμματα ώστε τίποτα να μην πετάγεται.

Το site της ΔΑΠ για την προεκλογική περίοδο

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στα πλαίσια της προεκλογικής της καμπάνιας, δημιούργησε ιστότοπο αφιερωμένο αποκλειστικά στην ημέρα της "κρίσης" των φοιτητικών παρατάξεων σε όλη την επικράτεια., στις 18 Μαϊου. Η διεύθυνση: http://ekloges.dap.gr/

Η ΟΝΝΕΔ απαντά με νέα αφίσα στον Πάγκαλο!


Στην αντεπίθεση πέρασε η ΟΝΝΕΔ, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος εξέφρασε την ενόχλησή του για την προεκλογική αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην οποία εικονίζεται με μια ταινία στο στόμα του. Σήμερα η γαλάζια φοιτητική νεολαία κυκλοφόρησε νέα έξυπνη αφίσα ως απάντηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

ΟΝΝΕΔ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ: «Φρένο στα τροχαία ατυχήματα»

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και η Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. Αργολίδος συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, με τίτλο: «Φρένο στα τροχαία ατυχήματα» , το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 στο δημοτικό θέατρο Τριανόν, στο Ναύπλιο (πλατεία Συντάγματος) και ώρα 11:00 π.μ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εμπορίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Επικρατείας, & Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Εμπλοκή στην επένδυση του Κατάρ στο Ελληνικό». Ακολουθεί πλήρες το κείμενο.

Γ.Δρακούλης:«Σε θέματα που βάλλεται η Παιδεία η ανεκτικότητα δεν έχει θέση»


Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών πλήττει την Παιδεία, καθώς αφήνει μακριά από τα σχολεία τους 6.500 μαθητές της Αχαΐας, γιατί η Κυβέρνηση δεν μερίμνησε να αποπληρώσει τα οφειλόμενα απέναντι στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και στα μισθωμένα ταξί με συνέπεια η δωρεάν μεταφορά των μαθητών να διακόπτεται.

Σφοδρή επίθεση Πάγκαλου στην ΟΝΝΕΔ

Ούτε «αφίσα» δεν αφήνει να πέσει κάτω ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο Αντιπρόεδρος αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στην ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας την ετεροχρονισμένη ενόχλησή του από προεκλογικές αφίσες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης.

ΟΝΝΕΔ Κεφαλονίας κ Ιθάκης: Εθελοντική Αιμοδοσία με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος


Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας Κεφαλονίας κ Ιθάκης διοργανώνει από την Τετάρτη 27 Μάιου έως Παρασκευή 29 Μαίου 2011 εθελοντική αιμοδοσία με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος. Η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας καλύπτει από εθελοντές αιμοδότες λιγότερο από το 50% των αναγκών της σε αίμα, γεγονός που αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πρόβλημα της μη διάδοσης του εθελοντικού κινήματος για θέματα υγείας στη χώρα.

Η Θ.Παρασκευούδη για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ελευθερίας του τύπου


Λάρισα, 02 Μαϊου 2011

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον (3/5) εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ελευθερίας του τύπου, η υπεύθυνη περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλα Παρασκευούδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φοιτητικός διαγωνισμός καινοτομίας

Οι τελικοί του φοιτητικού διαγωνισμού καινοτομίας «Imagine Cup 2011» θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Μαΐου στις 12:30 στα γραφεία της Microsoft Ελλάς (Κηφισίας 221, Μαρούσι, Αθήνα). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν τα επικρατέστερα projects των φοιτητικών ομάδων που συμμετέχουν στην κατηγορία Software Design.