Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Περιβόητες δικαστικές πλάνες - Άνθρωποι που κατηγορήθηκαν αδίκως για ειδεχθή εγκλήματα

Τα χρονικά του ποινικού συστήματος είναι κατάσπαρτα από υποθέσεις κακοδικίας, με αθώους ανθρώπους να πληρώνουν τα «σπασμένα» για εγκλήματα που δεν έκαναν ποτέ. 

Όταν μάλιστα οι άδικες δικαστικές αποφάσεις επισύρουν πολυετείς καθείρξεις για τον αθώο «εγκληματία», τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ζοφερά, τόσο για την αδικοχαμένη ζωή του φουκαρά όσο και για το ίδιο το σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Νίκος Ψαρράς;

Ο Νίκος Ψαρράς μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 1994 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ως αριστούχος και κέρδισε την υποτροφία «Μελίνα Μερκούρη» την ίδια χρονιά.

Πραγματικοί -πλην όμως εξωφρενικοί- σουπερήρωες

Και ποιος δεν θα ήθελε να ήταν σουπερήρωας;

Να παίρνει στις πλάτες του την ανθρωπότητα και να την οδηγεί με ασφάλεια από το χέρι, έχοντας πάντα στο πλευρό του τις μαγικές του ικανότητες;

Κι αν οι σούπερ δυνάμεις είναι κομματάκι σπάνιες, αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους της λίστας μας να κάνουν το καλό, με κάθε κόστος!

Όρθωσαν λοιπόν το ανάστημά τους στην κοινωνία και έβαλαν σκοπό να αποδείξουν ότι οι καριέρες στο οργανωμένο έγκλημα δεν αποδίδουν.

«“Ναι” στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος»

«Ναι στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος», είναι η κεντρική θέση της «Νέας ΜΕΡΑΣ», όπως την εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρός της Χρήστος Ζώης, παρουσιάζοντας το κόμμα του σε συνέντευξη Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ικανοποίηση για την αποζημίωση επιβατών με κάρτες πολλαπλών διαδρομών

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να υιοθετήσει την πρόταση της Αρχής και να αποζημιώνει τους επιβάτες, κατόχους καρτών πολλαπλών διαδρομών, κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

Στη Μυτιλήνη το δεύτερο προσυνέδριο της ΝΔ

Αποτίμηση του πρώτου προσυνεδρίου της στη Ρόδο και προγραμματισμός δράσεων για το επόμενο, που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη, έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Συνεδριακών Διαδικασιών, παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ζέτα Μακρή καταλαμβάνει τη θέση του Νάκου

Η βουλευτής Μαγνησίας, Ζέτα Μακρή καταλαμβάνει τη θέση του Αθανάσου Νάκου στη Βουλή, ο οποίος εξέπνευσε σήμερα, σε ηλικία 63 χρόνων, στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Αθήνας.

Ο Παπαδημούλης για τον θάνατο του Νάκου


Την θλίψη του για την απώλεια του Αντιπροέδρου της Βουλής, Θανάση Νάκου εκφράζει μέσω twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Μεϊμαράκης για το θάνατο του Θ.Νάκου


Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του αντιπροέδρου της βουλής Αθανάσιου Νάκου, εξέφρασε ο πρόεδρος της βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα "ευπατρίδη πολιτικό που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά μέχρι το τέλος".

To ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Αθανάσιου Νάκου


Από αναπνευστική ανεπάρκεια κατέληξε ο Αθανάσιος Νάκος, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Υγεία, το οποίο αναφέρει:

Ο Τσίπρας για τον θάνατο του Θ.Νάκου


"Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η ΔΗΜΑΡ για τον θάνατο του Νάκου


Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιο Νάκο.

ΥΠΟΙΚ: Ικανοποίηση για τα έσοδα


Ικανοποιητικά εξελίσσεται η πορεία είσπραξης των εσόδων από τις ΔΟΥ κατά το πρώτο δίμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καταδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες ενεργοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι σε σωστό δρόμο.
Πιο συγκεκριμένα:

Ο Χ.Ζώης για τον χαμό του Θ.Νάκου


Ο πρόεδρος της «Νέα ΜΕΡΑ», Χρήστος Ζώης, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Θανάση Νάκου.

Ο Σαμαράς για τον θάνατο του Νάκου


Ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Θανάση Νάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Ε. Βενιζέλος για τον θάνατο του Θ. Νάκου


Τη βαθειά λύπη του για το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το βιογραφικό του Αθανάσιου Νάκου


O Θανάσης Νάκος γεννήθηκε στον Βόλο τον Ιανουάριο του 1950 και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Εργάστηκε αρχικά στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με αναπτυξιακές μελέτες και μελέτες υδραυλικών έργων και στη συνέχεια στον Βόλο, όπου δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή οικοδομικών και βιομηχανικών έργων.

Έφτασαν τα 164 δις οι καταθέσεις


Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες στο τέλος Φεβρουαρίου έφθασαν τα 164 δισ. ευρώ από 161 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ

Συγκίνηση στον πολιτικό κόσμο, στη Βουλή αλλά και στη Μαγνησία προκαλεί η είδηση του αδόκητου θανάτου του Β' αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Ο 63 ετών βουλευτής Μαγνησίας νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο έπειτα από εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί.

151.983 περιμένουν τις συντάξεις τους


Ξεπερνούν τις 150.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις απονομής σύνταξης που έχουν υποβληθεί στο ΙΚΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.

Γνώριζαν όλες οι τράπεζες στην Κύπρο για το «κούρεμα» που ερχόταν!


Ένα εσωτερικό σημείωμα, από τον Γενικό Διευθυντή της Λιανικής Τραπεζικής και Δικτύου Καταστημάτων της Λαϊκής Τράπεζας προς το προσωπικό της τράπεζας, με ημερομηνία την 15η Μαρτίου, παραμονή της ημέρας οπότε ελήφθη η απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα καταθέσεων, προκαλεί σάλο στην Κύπρο, αφού δείχνει ότι οι αρμόδιοι γνώριζαν τελικά θα έμπαινε στο τραπέζι η σχετική πρόταση-πρόκληση.

Η «λίστα Λαγκάρντ» της Κύπρου προκαλεί πολιτικούς τριγμούς


Στο Γενικό Εισαγγελέα Κύπρου παραδόθηκε πριν από λίγο η λίστα με τα ονόματα, τα δάνεια των οποίων παραγράφηκαν, στις τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου, όπως αποκάλυψε το 24Η.

Στα «κάγκελα» οι πολίτες στην Κύπρο- Ετοιμάζουν μαζικές κινητοποιήσεις


Η κατάσταση που διανύει η Κύπρος τις τελευταίες μέρες δεν αφήνει περιθώρια για τους πολίτες να κάνουν σκέψεις για το μέλλον, το οποίο είναι αβέβαιο.

Το σίγουρο είναι ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες θα ρίξουν τους προϋπολογισμούς τους έτσι ώστε να τα βγάζουν πέρα. Φυσικό επακόλουθο της κρίσης που περνά η Κύπρος θα είναι η μείωση των εσόδων με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα νοικοκυριά να σηκώσουν παχυλούς μισθούς.

ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΣΛΟΒΕΝΟΙ

Μόνον ένας στους πέντε Σλοβένους εμπιστεύεται τις τράπεζες της Σλοβενίας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Βέτσερ».
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδωσαν χαμηλότερη βαθμολογία στις σλοβενικές τράπεζες απ' ό,τι στην κυβέρνηση της Αλένκα Μπράτουσεκ. Συγκεκριμένα, βαθμολόγησαν με 2,5 τις τράπεζες και με 2,9 τη νέα κυβέρνηση της χώρας με κλίμακα από το 1 έως το 5.

Δημοσιογράφος Bloomberg: Να πώς λειτουργούσε το κυπριακό πλυντήριο μέσα από τις τράπεζες


Σε άρθρο του με τίτλο «Κύπρος, η γη των δομημένων προϊόντων» ο οικονομικός αναλυτής του Bloomberg, Nick Dunbar εξηγεί πώς βίωσε ο ίδιος από το 2007 το «μεγάλο κόλπο» των κυπριακών τραπεζών για να γίνει η Μεγαλόνησος ένας οικονομικός παράδεισος όπου το ξέπλυμα χρήματος γινόταν ακόμη και με την πρόφαση της επανένωσης του νησιού και αναρωτιέται αν τα αποθέματα φυσικού αερίου του νησιού είναι άλλη μία περίπτωση «δομημένου προϊόντος».

Το «πορτραίτο» του παγκόσμιου πληθυσμού


Ο παγκόσμιος πληθυσμός υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα 7 δισεκατομμύρια. 

Τα δημογραφικά και στατιστικά δεδομένα για ολόκληρο τον ανθρώπινο πληθυσμό παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πόσοι είναι οι άντρες και πόσες οι γυναίκες; Ποιο ποσοστό έχει πρόσβαση σε νερό; Πόσοι ξέρουν ανάγνωση;

ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝ ΔΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ''

Η εκμετάλλευση ενεργειακών πηγών ανοιχτά της Κύπρου, θα οδηγήσει σε επιτάχυνση της λύσης του Κυπριακού, με τη δημιουργία ενιαίου συνεταιρικού κράτους μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ή θα οδηγήσει στη διχοτόμηση...

Τι έκαναν οι εξαιρετικά πετυχημένοι στα 25 τους

Φαίνεται πως κάποιοι ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους ήδη από νεαρή ηλικία. Τους λέμε και ταγμένους: προσηλώνονται στον σκοπό τους και δουλεύουν πυρετωδώς. Άλλοι πάλι ταλαντεύονται μέσα από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους πριν βρουν την κλίση τους και κάνουν τη διαφορά. Αυτοί επανανακαλύπτουν τον εαυτό τους, αλλάζουν καριέρα και γίνονται θρύλοι στα νέα τους καθήκοντα. Η προσωπική διαδρομή του καθενός είναι εξάλλου μια ιδιαίτερη ιστορία, καθώς τίποτα δεν εγγυάται τίποτα. Πόσο μάλλον που το μονοπάτι προς την επιτυχία δεν είναι γραμμικό, με σταυροδρόμια και διλήμματα να ανοίγονται συνεχώς μπροστά σου. Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από σούπερ πετυχημένους σήμερα ανθρώπους και τι έκαναν στην ηλικία των... αποφάσεων.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Το κοντό φόρεμα της Claudia Romani


Γνωστή για τις αποκαλυπτικές της εμφανίσεις η Claudia Romani ήρθε να προσθέσει άλλη μία στο μακρύ κατάλογο των σέξι εμφανίσεων. 

Η 30χρονη καλλονή και ένθερμη οπαδός της Εθνικής Ιταλίας φόρεσε ένα κοντό, σχεδόν ανύπαρκτο, μαύρο φόρεμα και πήγε για ψώνια στα μαγαζιά. 

Στο παραθαλάσσιο Μαϊάμι, το αεράκι σήκωσε ξαφνικά το φόρεμά της αφήνοντας σε κοινή θέα τα οπίσθιά της. Αυτό φυσικά δεν την πτόησε καθόλου και συνέχισε ανενόχλητη τη βόλτα της.

26 διάσημοι Rock Stars τότε και τώρα

Μπορεί στο πνεύμα να νιώθουν ακόμα ξέφρενοι 20αρηδες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του πάνω τους. Δείτε 26 από τους πιο διάσημους ροκάδες σε νεαρή ηλικία και σήμερα!

Βρέθηκαν στην Κύπρο 21.358.000 ευρώ του Α.Φλώρου της ENERGA-HELLAS POWER

Δικαστήριο Λευκωσίας προχώρησε σήμερα στην παγοποίηση λογαριασμού με ποσόν  21.358.000 ευρώ. Ο λογαριασμός ανήκει στον Α. Φλώρο  οποίος είναι προφυλακισμένος για το σκάνδαλο Εnerga – Hellas Power που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια. Τα στοιχεία στις κυπριακές αρχές δόθηκαν από την Ελλάδα.

Γιώργος Δρακούλης: Η Ευρώπη του τότε....και η Ευρώπη του σήμερα


Σαν πύργος από τραπουλόχαρτα κατέρρευσαν τα υψηλά ιδεώδη των εμπνευστών και των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωση, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση κατέδειξε με τον πιο φανερό τρόπο την σαθρότητα των θεμελίων της αλλά κυρίως την αδυναμία των σημερινών ηγετών της να σταθούν με συνέπεια και αξιοσύνη στο ύψος των δυσμενών περιστάσεων.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOOMBERG: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ

Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου κρούει των κώδωνα του κινδύνου για καταθέτες και επενδυτές άλλων χωρών και συνιστά ένα άσχημο προηγούμενο, αφού μετά την επώδυνη συμφωνία, πλέον κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής, γράφει το Bloomberg.

Ο Καντάφι και η σκλάβα του sex

Ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος όχι μόνο της Λιβύης αλλά και των γυναικών της χώρας από τις οποίες επέλεγε το «χαρέμι» του. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το βιβλίο με τίτλο «κανείς δεν ακούει τις κραυγές μου, φυλακισμένη στο παλάτι του Καντάφι», που έγραψε η Γαλλίδα δημοσιογράφος Ανίκ Κοζάν και όπου αφηγείται την ιστορία της Σοράγια, μιας «σκλάβας του σεξ» του Καντάφι.

Ιστορικό ρεκόρ ελληνικών εξαγωγών το 2012

Νέο ιστορικό ρεκόρ αξίας 26,5 δισ. ευρώ πέτυχαν το 2012 οι ελληνικές εξαγωγές, κυρίως λόγο της απορρόφησης από τρίτες χώρες, με «πρωταγωνιστές» τις πρώτες ύλες και τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα.

Έφτιαξαν κύτταρα ανθεκτικά στον HIV

Αμερικανοί ερευνητές πέτυχαν να δημιουργήσουν μια τεχνική για την γονιδιακή «επισκευή» των κυττάρων ώστε να είναι ανθεκτικά απέναντι στον ιό HIV. Η τεχνική, εφόσον δοκιμαστεί και αποδειχτεί αποτελεσματική στον άνθρωπο, θα μπορούσε να αποτελεί για τους φορείς του HIV μια εναλλακτική λύση στην καθημερινή φαρμακευτική αγωγή και ουσιαστικά να τους απαλλάξει οριστικά από τα αντιρετροϊκά φάρμακα.

Η διαφήμιση της Τράπεζας Κύπρου μέσα σε κουρείο! (Βίντεο)

Πρόκειται σίγουρα για διαβολική σύμπτωση αν και κάποιοι με ιδιαίτερο χιούμορ κάνουν λόγο για «προφητική» διαφήμιση. Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει μια από τις πρόσφατες διαφημίσεις της Τράπεζας Κύπρου που διαδραματιζόταν σε ένα κουρείο, με σλόγκαν «σε σταθερά χέρια για να νιώθειςασφάλεια»!

«Ξαναχτύπησε» ο Ντάισελμπλουμ: «Στο εξής θα θίγονται και οι τράπεζες και οι καταθέτες»


«Ξαναχτύπησε» ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γιέρουν Ντάισελμπλουμ και έπειτα απο… προσωρινή αναδίπλωση, επανήλθε στις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα για επιβάρυνση των καταθετών σε περίπτωση διάσωσης τραπεζών σε χώρα της ευρωζώνης.

Quiz: Τι σχέση έχει μεγαλοστέλεχος της ΟΝΝΕΔ με χαρτορίχτρες, καφετζούδες και τηλεαστρολόγους???

Το στέλεχος αυτό...

Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών

Περιορίστηκε περαιτέρω το χρηματοδοτικό κενό των ελληνικών τραπεζών τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας λογιστικής κατάστασης της Τράπεζας της Ελλάδος η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) και από την ρευστότητα που προσφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος μειώθηκαν στο τέλος Φεβρουαρίου στα 96,4 δισ. ευρώ από 121,2 δισ. ευρω που ήταν στο τέλος του 2012.

Τα email δείχνουν εμπλοκή της ΕΥΠ στη λίστα Λαγκάρντ

Την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.

Πρόκειται για email που φέρονται να ανταλλάσσονται στις 7 Ιουλίου του 2011, δηλαδή μία ημέρα πριν – κατά τη δική του δήλωση – ο κ. Διώτης αντιγράψει το usb και περίπου ένα μήνα από τότε που ο κ. Παπακωνσταντίνου έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η ΕΕ κινδυνεύει να γίνει γερμανική Ευρώπη»

Για τον κίνδυνο η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξει να γίνει «γερμανική Ευρώπη» και το ενδεχόμενο η Γερμανία να υποκύψει στον πειρασμό να επωφελείται μονίμως από την ευρωπαϊκή κρίση προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Καταγγέλλει, μάλιστα, την Γερμανία για «ηγεμονικές επιδιώξεις».

Ανησυχούν για τις καταθέσεις τους οι Βρετανοί

Όλο και περισσότεροι Βρετανοί, κάτοικοι εξωτερικού, ανησυχούν και εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ευάλωτες χώρες της ζώνης του ευρώ μετά τη διάσωση της Κύπρου η οποία προβλέπει το «κούρεμα» των μεγάλων ανασφάλιστων καταθέσεων, σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβουλών για τους κατοίκους εξωτερικού Devere Group.

Η Τάνια Ιακωβίδου πρόεδρος στο ΕΚΚΑ


Tania-Iakovidou
Τη γνωστή δημοσιόγραφο και υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών Τάνια Ιακωβίδου, επέλεξε ο Γιάννης Βρούτσης για τη θέση της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το 50% της σύνταξης από τον πρώτο κιόλας μήνα!


Antonis-Samaras-Giannis-Stournaras
Νομοσχέδιο  σύμφωνα με το οποίο όποιος  βγαίνει στη σύνταξη θα μπορεί να πάρει αμέσως από τον πρώτο μήνα το 50% της σύνταξης του μέχρις ότου εκκαθαριστεί το συνολικό ποσό κατατίθεται αύριο στη βουλή όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Πώς θα αποζημιωθούν για τις απεργίες οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών


Η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ ενέκρινε σήμερα την σχετική ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία προβλέπεται η ημερήσια αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις πρόσφατες εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Απόρρητα κυβερνητικά προγράμματα του Ψυχρού Πολέμου

Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν η περίοδος που ακολούθησε τον Β' Παγκόσμιο και όλος ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα ποια θα ήταν η έκβαση της «κοκορομαχίας» μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης. 

Ήταν ένας σιωπηλός πόλεμος δύο κόσμων, με το φάντασμα της πυρηνικής απειλής να πλανάται πάνω από την οικουμένη και μια σειρά από χώρες να καλούνται να διαλέξουν στρατόπεδο.

Τι κάνει σήμερα ο Χρήστος Σιμαρδάνης;

Γεννήθηκε και έζησε μέχρι τα έξι του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μόλις τελείωσε το σχολείο, γράφτηκε κρυφά σε δραματική σχολή αλλά οι γονείς του δεν συμφωνούσαν με την απόφασή του και του πρότειναν σπουδές στην Αμερική.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Οι διάσημες που έγιναν εξώφυλλο του Playboy

Σημαντική στιγμή στην καριέρα κάθε «επώνυμης», το να ποζάρει στο εξώφυλλο του θρυλικού αντρικού περιοδικού δεν είναι φαίνεται και μικρό πράγμα. 

Πόσο μάλλον όταν το celebrity είναι ήδη διασημότητα και διασταυρώνονται οι δυο θρύλοι μεταξύ τους!

Έγχρωμες φωτογραφίες μέσα από τα κολαστήρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Εικόνες και στιγμιότυπα από τη ζωή μέσα στα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας, φέρνει στο φως μια σειρά έγχρωμων φωτογραφιών που δημοσίευσε το site Vintage Everyday.

Οι πρώτοι κρατούμενοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης ήταν πολιτικοί εχθροί των Ναζί, όπως Κομμουνιστές.

Τόσο ο φωτογράφος, όσο και η χρονολογία λήψης των παρακάτω εικόνων δεν είναι γνωστοί.