Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

«Η μειοψηφία κάνει την απεργία στο μετρό»

Για μειοψηφίες που προχωρούν σε απεργίες στα μέσα μεταφοράς κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Ν.Σταθόπουλος, τονίζοντας ότι στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έγιναν στα μέσα Δεκεμβρίου η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πολύ χαμηλή. Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε για τις απεργίες η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.


Μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε ότι στην γενική απεργία που έγινε στις 20 Δεκεμβρίου, μόλις το 10% από τους εργαζόμενους στο Τραμ και το 40% από τους εργαζόμενους στο Μετρό συμμετείχαν. «Η άσκηση της απεργίας απαιτεί πλειοψηφία και τουλάχιστον να υπάρχει μία ελάχιστη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση» είπε.

Ο κ.Σταθόπουλος προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς. «Η απεργία είναι σεβαστή, αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι όροι. Οι ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής επιφέρουν αναστάτωση και δεν μπορούν να συνεχιστούν» είπε.

«Δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζονται τα σωματεία για μειώσεις 50% στους μισθούς τους. Ο νόμος περιορίζει την οποιαδήποτε περικοπή στο 25%. Το 50% δεν είναι ακριβές σε καμία περίπτωση» υπογραμμίζει ο κ. Σταθόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου