Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Προσοχή στο Facebook

Ένας νέος γύρος με διάδωση malware έχει ξεκινήσει στο Facebook και αυτή την φορά έχει μεγάλους στόχους. Το μήνυμα “Youe n ass got filmefd as qell” δεν αποστέλλεται πλέον ατομικά αλλά σε μια ομάδα χρηστών. Είναι σημαντική διαφορά από τα ατομικά μηνύματα που παρακαλούσαν να γίνει το κλικ.

Τρεις ώρες σε μπουζούκια ίσον… 100 τσιγάρα!

Ένας νέος που περνά μερικές ώρες σε νυχτερινό κέντρο είναι σαν να έχει καπνίσει περίπου 100 τσιγάρα, έστω και αν δεν κάπνισε ποτέ. Στη διαπίστωση αυτή κατέληξαν μελέτες του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την εποπτεία των καθηγητών Κ. Κατσουγιάννη και Μ. Σανταμούρη, την οποία παραθέτει σε επιστολή του προς τον Ανδρέα Λοβέρδο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης.

Αναμένονται έσοδα 60 εκατ. από το κάπνισμα

Νέες ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος, αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εξήγησε ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι πιο επιθετικός».

Ο Ήλιος ανέτειλε δύο ημέρες νωρίτερα στην Γροιλανδία!Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό KNR Radio Greenland της Γροιλανδίας ο Ήλιος εμφανίστηκε δύο ημέρες νωρίτερα στο Ilulissat της δυτικής Γροιλανδίας. 


Κάντε τεστ στη φυσικής σας αντοχή

Αν θέλετε να μάθετε το επίπεδο της σωματικής σας αντοχής μπορείτε να κάνετε το τεστ των 1.600 μέτρων. Πηγαίνετε σε ένα στάδιο ή γήπεδο για να βαδίσετε 1.600 μ. Αν αντέχει η καρδιά σας, μπορείτε να διανύσετε αυτή την απόσταση αλλού: στην εξοχή ή στο δάσος, στην παραλία ή την πόλη...Το έδαφος πρέπει να είναι ομαλό και ίσιο.

Ο σύλλογος διδασκόντων της ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει την ΠΑΣΠ...


Από τον Σύλλογο μελών ΔΕΠ 
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Με επιστολή του της 22ας Δεκεμβρίου 2010, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Ι. Κατσουλάκος καταγγέλλει και περιγράφει αναλυτικά ένα ακόμη έκτροπο της ΠΑΣΠ εις βάρος καθηγητών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, στο οποίο ομάδες κρούσης ασκούν με χυδαίο τρόπο λεκτική ή και σωματική βία. Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του ΟΠΑ έχει επανειλημμένα καταγγείλει μερικά παρόμοια επεισόδια στο παρελθόν, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει. 

Αρχίζουν σήμερα οι εκπτώσεις ...


Σήμερα ξεκινούν επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, αν και τα εμπορικά καταστήματα πωλούν ήδη με προσφορές - προεκπτώσεις και μειωμένες τιμές προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. 

Όταν βρεις κάτι καλό στο ίντερνετ (ελληνική εκδοχή)

 Όσοι έχετε/είχατε blogs/websites ή οτιδήποτε άλλο στο Internet ίσως αισθανθήκατε κάποια στιγμή μαλάκες άσχημα όταν κάποιος “έκλεψε” κάτι από τον χώρο σας και το παρουσίασε ως δικό του. Από ένα άρθρο, μια προσωπική του φωτογραφία, μια ανακάλυψη ή οτιδήποτε. Οι Loldwell και Rosscott επιχείρησαν να δώσουν σαφείς οδηγίες δεοντολογίας μέσα από ένα έξυπνο διάγραμμα ροής…

Το μόνο που έκανε το Κουρκούτι είναι μια μετάφραση προσαρμοσμένη στις ελληνικές συνήθειες αλλά και η προσθήκη αποκλειστικού guest σχολιασμού από τον Κώστα Μήτρογλου:

(click to enlarge)


Ταξίδι στο χρόνο μέσα από έκθεση σπάνιων νομισμάτων

Η έκθεση με σπάνια νομίσματα, που αντιπροσωπεύουν περιοχές του αρχαίου ελληνικού κόσμου, από τη σημερινή Γαλλία έως την Αίγυπτο, με έμφαση στις περιοχές της Μαύρης θάλασσας και της Μικράς Ασίας, γυρνά τους επισκέπτες πολλούς αιώνες πίσω στο χρόνο και εκτίθεται στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γιατί το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πλήξει την ΟΝΝΕΔ;


Πλήθος δημοσιευμάτων σε εφημερίδες και διαδίκτυο και πλήθος εκπομπών στην τηλεόραση έχουν γίνει με σκοπό να πλήξουν την ΟΝΝΕΔ και τον Πρόεδρό της, Α. Παπαμιμίκο.

Έχουμε ακούσει πολλά... Για τις ΜΚΟ, για την ΕΥΑΘ, για την ΤΡΑΜ, για την ΟΝΝΕΔ ΑΕ, για τα μπουζούκια, για τις εκδρομές, για το Sugar Holidays κλπ κλπ κλπ

Λόγια - λόγια - λόγια και μόνο λόγια.

ΟΝΝΕΔ radio: Συνέντευξη με τον καθηγητή κ. Ε. Χατζηβασιλείου


Απόψε στους Εγκάθετους, 21.00 με 23.00, θα υπάρχει συζήτηση με το γνωστό καθηγητή ιστορίας Ευάνθη Χατζηβασιλείου του Παναπιστημίου Αθηνών για τον φιλελευθερισμό, την κρίση και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα!

Νεώτερα για την Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔΜε γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασία για την Αιμοδοσία που σκοπεύει να οργανώσει η ΟΝΝΕΔ - κυρίως - μέσω των Οργανώσεων Επαρχίας.

Σχεδόν, σε όλη την Ελλάδα θα γίνουν σχετικές ενέργειες, εκτός από περίπου 10 περιοχές.

Κ. Χατζής: Η Εθνική Ταυτότητα ως Βίωμα


Από τον Κώστα Χατζή


Όταν ο εκδότης του Patria, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία, μου ζήτησε να γράψω ένα άρθρο για την εθνική μας ταυτότητα, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι όσο σημαντικό και τιμητικό είναι το θέμα, άλλο τόσο δύσκολο είναι να καταγράψεις σε μια κόλλα χαρτί πεποιθήσεις και συναισθήματα για το υψηλότερο ιδανικό, χωρίς να υποπέσεις στον κίνδυνο να εκφραστείς με ύφος πομπώδες ή “δασκαλίστικο”. Κι αυτό γιατί η εθνική συνείδηση έχει το μεγαλείο να είναι ιδεώδες που “ανήκει” σε πολλούς, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί μοναδική, εξατομικευμένη πηγή πίστης και έμπνευσης για τον καθένα, ανάλογα με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται. Κι αν μη τι άλλο, διαγωνισμοί πατριωτισμού ούτε με εξέφρασαν ποτέ, ούτε, πιστεύω, ωφέλησαν γενικότερα τον τόπο.


Έχοντας τα παραπάνω για οδηγό, δε μπόρεσα να βρω καλύτερο τρόπο αποτύπωσης των σκέψεών μου από την παράθεση βιωμάτων. Άλλωστε, για εθνικές πράξεις οι Έλληνες της γενιάς μου θα ήταν ιερόσυλο να συζητάμε, αναλογιζόμενοι αυτές των προγόνων μας σε αρχαία και νεώτερη ιστορία. Επιστημονικές αναλύσεις και δοκίμια γράφτηκαν και θα γράφονται από ανθρώπους σοφότερους και με λαμπρότερο πνεύμα από τον υπογράφοντα. Δε μένει, συνεπώς, τίποτα άλλο, για την ώρα τουλάχιστον, από το να καταθέσει κανείς πώς βιώνει την έννοια “εθνική ταυτότητα”.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Βιώματα λοιπόν…

Βιώματα απλά και καθημερινά, τα οποία, όμως, μέσα στην απλότητα και τη ρουτίνα τους κρύβουν μέσα τους όλη την πεμπτουσία της ελληνικής φυλής.

Όπως το κυριακάτικο τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα, μια συνήθεια με αρχαιοελληνική προέλευση, ιστορική συνέχεια και άμεση αναφορά στην οικογένεια και τους αληθινούς φίλους, έννοιες που εξυψώθηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό και αποτελούν στηρίγματα και για τους νέους της γενιάς μου. Έννοιες που αντέχουν, όσο κι αν πλήττονται από την αποθέωση της ατομικότητας και την απαξίωση του φιλότιμου και της μπέσας που προωθούν κυνικά οι νεοταξίτες.

Όπως ο Επιτάφιος κάθε Μεγάλη Παρασκευή, που εδώ και χρόνια συγκεντρώνει εκατοντάδες νέους ανθρώπους. Όχι γιατί απέκτησαν σώνει και καλά έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, ούτε γιατί αποτελεί απόδειξη φιλοπατρίας. Αλλά γιατί αυτό που συμβαίνει το αισθάνονται δικό τους από μικρά παιδιά. Κι ακόμα κι αν το αντιλαμβάνονται ως υποχρέωση ή ως ευκαιρία συνάντησης με παιδικούς φίλους και παλιούς συμμαθητές, εν τέλει λειτουργεί ως ιερός συνεκτικός δεσμός. Δεσμός που στοιχειώνει τους “άθεους” ψευτοπροοδευτικούς που βγάζουν “καντήλες” στη λέξη Ορθοδοξία, αλλά…αγωνιούν για τα δικαιώματα όλων των άλλων θρησκειών.

Όπως η ελληνική φιλοξενία, από τα αστικά κέντρα ως την επαρχία- κυρίως σε αυτή- από ανθρώπους πρόθυμους να “ανοίξουν το σπίτι τους” σε κάθε επισκέπτη, Έλληνα ή ξένο, εύπορο ή φτωχό και να μοιραστούν μαζί του από το φαγητό μέχρι τα ήθη και τα έθιμά τους. Αρκεί να δείξει κι εκείνος ότι στέκεται με σεβασμό απέναντί τους. Σεβασμό που δε δείχνουν οι ορδές των λαθρομεταναστών και των εισαγόμενων εγκληματιών που κατέκλυσαν τη χώρα με τη συνέργεια όλων των πολιτικών και κατ’ εντολήν εκείνων που θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα από “Αγ. Παντελεήμονες”. Μόνο που δεν υπολόγισαν στην οργισμένη αντίδραση της σιωπηρής πλειοψηφίας και όσο τη βλέπουν να ξεπροβάλλει σκούζουν και ψελλίζουν “αντιρατσιστικά” αναθέματα, ενάντια στον πιο κοσμοπολίτικο λαό του κόσμου που  αναγκάζεται να δώσει μάχη υπέρ “βωμών και εστιών” σε έναν ακήρυκτο πόλεμο.

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ

Βιώματα λοιπόν…

Βιώματα χαράς, ενθουσιασμού και υπερηφάνειας, έστω για εκείνες τις λίγες φορές που είχαμε την τύχη να τα ζήσουμε.

Όπως εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του 2004, όταν η ανεπανάληπτη επιτυχία της Εθνικής ομάδας ποδοσαίρου έβγαλε όλους τους Έλληνες στους δρόμους και τους ένωσε σε μια τεράστια, αόρατη γροθιά. Οι μισοί δεν ήταν καν ποδοσφαιρόφιλοι. Είχαν όμως ανάγκη ένα ξέσπασμα εθνικής ανάτασης, κι ας ήταν από μια αθλητική επιτυχία. Ένα ξέσπασμα που τους προσέδωσε θετική ενέργεια και για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, έστω αυτών των Αγώνων με τους χορηγούς και τις πολυεθνικές. Μόνο τη λύσσα που έβγαζαν τα καλοπληρωμένα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια της θολοκουλτούρας να θυμηθούμε, επειδή σε κάθε σπίτι και αυτοκίνητο υπήρχε ελληνική σημαία και επειδή οι πιτσιρικάδες στις πλατείες φορούσαν φανέλες με το εθνόσημο, μάλλον άξιζε τον κόπο.

Όπως την εποχή που προβλήθηκε η ταινία “300”, τότε που δε χόρταινες να βλέπεις νέους να βγαίνουν από τις αίθουσες των multiplex με τα μάτια τους να “γυαλίζουν” και να κάθονται να συζητάνε επί ώρες για όσα παρακολούθησαν, συναισθανόμενοι, ίσως για πρώτη φορά, ποιας “μήτρας” είναι γεννήματα. Κι αν έπρεπε να έρθει το Hollywood και ένα καλογραμμένο κόμικ για να τους το θυμίσει, ας είναι, αρκεί που, πλέον, το όνομα “Λεωνίδας” δεν τους φέρνει στο νου σοκολατάκια..

Όπως τον Ιούλιο του 2009, στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, όπου αποδείχτηκε ότι το μεγαλείο του χθες μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για νέες πολιτιστικές δημιουργίες στο σήμερα. Κι ας κάθονταν στις πρώτες σειρές μεγαλοεκδότες και κοσμικές κυρίες που περίμεναν να δουν τη φάτσα τους στα βραδινά δελτία προπαγάνδας. Τους επεσκίασαν όλους οι χιλιάδες απλοί Έλληνες που στάθηκαν τις επόμενες μέρες υπομονετικά στις ουρές κρατώντας τα παιδιά τους από το χέρι.

ΘΥΣΙΕΣ

Βιώματα λοιπόν…

Βιώματα από περιόδους κατά τις οποίες ο ελληνισμός δοκιμάστηκε, τραυματίστηκε, αλλά δεν παρέδωσε τα όπλα.

Όπως τη νύχτα των Ιμίων, τον Ιανουάριο του ’96, όταν ο ελληνικός στρατός φάνηκε, για μια ακόμη φορά, ανώτερος της ξεπουλημένης πολιτικής ηγεσίας, που διέταξε αποχώρηση των Ο.Υ.Κ. και παρέδωσε βορά στον εχθρό τρεις ήρωες, το Βλαχάκο, το Γιαλοψό και τον Καραθανάση. Τρία παληκάρια που αφύπνισαν την ελληνική νεολαία με αποτέλεσμα, τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι συζητήσεις που γίνονταν στα στέκια και τα μπιλιαρδάδικα μεταξύ των αγοριών να αφορούν την επιθυμία τους να καταταγούν. Πρώτη φορά που ο στρατός δεν έμοιαζε με αγγαρεία, αλλά με πεδίο τιμής για όποιον φόραγε παντελόνια. Κι εμείς οι μικρότεροι να τους ακούμε και να ζηλεύουμε… Και μετά ν’ακούμε τα υποταγμένα “ευχαριστώ” και να σκύβουμε τα κεφάλια από ντροπή.

Όπως λίγους μήνες αργότερα, εκείνο το ματωμένο Αύγουστο που ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού δίδαξαν σε εμάς, τους τότε 16άρηδες, τι πραγματικά σημαίνει μάγκας και Έλληνας. Ο ένας αψήφησε το θάνατο στην προσπάθειά του να σώσει το συμμαχητή του, ένας εναντίον όλων, σα να’ταν βγαλμένος από τις ιερότερες σελίδες της ιστορίας του Γένους. Κι ο άλλος, αγνοώντας την υποτιθέμενη “ειρηνευτική“ δύναμη των Τούρκων, ξεκίνησε, μ’ένα τσιγάρο στο στόμα, την ανοδική του πορεία προς το πάνθεον των αθανάτων. Και μας άφησαν, με εκείνο το σφίξιμο στην καρδιά, να φαινόμαστε τόσο μικροί κι ασήμαντοι μπροστά τους.

Όπως τον Απρίλη του 2004, όταν οι “φίλοι” Αμερικάνοι, μαζί με τα γνωστά λόμπι και τους υποτακτικούς τους σε Ελλάδα και Κύπρο, θέλησαν να βάλουν “ταφόπλακα” στον κυπριακό ελληνισμό. Αλλά δεν υπολόγισαν στην αδούλωτη ψυχή των αδελφών μας και στον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο, που έτριψαν το σχέδιο Ανάν στα μούτρα των προσκυνημένων πολιτικών και δημοσιογράφων. Κι έτσι πήγαν στο βρόντο τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν σε εξαγορά συνειδήσεων και σε επικοινωνιακές εκστρατείες. Γιατί, όσο κι αν πονάει τους διεθνιστές και τους απάτριδες, την ιστορία αυτού του Έθνους την έγραψαν εκείνοι που είπαν τα μεγάλα ΟΧΙ.

ΣΗΜΕΡΑ

Όλα τα προαναφερθέντα συνιστούν εθνική ταυτότητα. Όπως και χιλιάδες άλλα που θα μπορούσε να προσθέσει κάθε Έλληνας, πιθανόν αποδίδοντάς τα και με μεγαλύτερη επιτυχία.

Σε αυτό, όμως, που νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε άπαντες είναι ότι όσα προκλητικά συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό,  όχι μόνο δεν συνάδουν με την εθνική μας ταυτότητα, αλλά επιτίθενται βάναυσα εναντίον της.

Εθνική ταυτότητα δεν υπάρχει στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, η οποία, ας μη γελιόμαστε, τελεί υπό την κατοχή αλλοεθνών λαθρομεταναστών και των ψευτοαναρχικών πρακτορίσκων συνεργατών τους.

Εθνική ταυτότητα δε συνιστούν οι χιλιάδες μουσουλμάνοι που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και μετέτρεψαν σε τζαμί την πλατεία Κοτζιά και το Πανεπιστήμιο. Όχι γιατί δε δικαιούνται να προσευχηθούν, αλλά γιατί μπορούν να το κάνουν σε ένα γήπεδο (όπως γινόταν άλλωστε) ευχαριστώντας ταυτόχρονα την Πολιτεία που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν το προνόμιο της ανεξιθρησκείας εξισώνοντάς τους με τους νόμιμα διαμένοντες και τους γηγενείς πολίτες.

Εθνική ταυτότητα δεν απεικονίζεται στην ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί στους Έλληνες εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης, Όχι γιατί δεν έχουμε και εμείς ευθύνες. Αλλά γιατί το σκυμμένο κεφάλι και η μιζέρια δεν αρμόζουν στο DNA  μας.

Φυσικά, αφού οι ευθύνες ξεκινούν από “ψηλά”, εθνική ταυτότητα δε συντελεί και η πρωτοφανής ένδεια σε πολιτικό δυναμικό που καταδυναστεύει τη χώρα μας. Και επειδή είναι αδύνατο απλά να εξαφανίστηκαν οι πολιτικοί που προκρίνουν στην ατζέντα τους το εθνικό συμφέρον, ανεξαρτήτως κομμάτων,  προφανώς είναι βολική η ανάδειξη των “συστημικών”, των προθύμων να γίνουν “μαριονέτες” στα σχέδια  απαξίωσης της Πατρίδας μας.

Ποιο είναι το όπλο μας απέναντί τους ; Η παιδεία, ο μόνος θεσμός που μπορεί να εμφυσήσει στη γενιά μας και σε αυτές που έρχονται τα εθνικά ιδανικά.

Μόνο που κι αυτή, στην επίσημη μορφή της, έχει πέσει σε λάθος χέρια εδώ και τρεις δεκαετίες. Ξεκίνησε από εκείνους που την ξερίζωσαν συθέμελα για χάρη της “Αλλαγής” και της “Προόδου”, πέρασε στους μεταλλαγμένους συνεχιστές τους που εισήγαγαν τον πολυπολιτισμό και την παγκοσμιοποίηση, έκανε στάση στους υποταγμένους και φοβικούς σε αλλαγές, που αυτολογοκρίνονται και απολογούνται στους “δικτάτορες” της κουλτούρας και συνεχίζει στα χέρια εκείνων που ενοχλούνται ακόμα κι από τον όρο “εθνικής” γι’ αυτό και τον αφαίρεσαν από τον τίτλο του αρμόδιου Υπουργείου.

Δε μένει, λοιπόν, παρά η βιωματική, η ζώσα Παιδεία για να εμπνεύσει ξανά, σε εμάς τους νέους, εθνική συνείδηση. Ας μην περιμένουμε άλλο. Ούτε τα βιβλία του (αντι)παιδαγωγικού ινστιτούτου πρόκειται να αλλάξουν, ούτε οι ακαδημαϊκοί, που επικροτούν την εξαθλίωση των ελληνικών Πανεπιστημίων και εξαγοράζονται από οργανωμένες μειοψηφίες, πρόκειται να χάσουν τις έδρες τους. Ας διδαχθούμε από τους παππούδες μας, τις οικογένειές μας και απ’ όσους αποτελούν αληθινά παραδείγματα. Απέναντι σε κάθε Ρεπούση και Δραγώνα, ας παραβάλλουμε μια νέα Χαρά Νικοπούλου. Απέναντι σε κάθε Σόρος, ας αναδείξουμε ένα νέο Σταύρο Λάλα. Και, πάνω απ’όλα, ας σηκωθούμε από τους καναπέδες και τις οθόνες του υπολογιστή μας. Η ελπίδα δε θαρθει ουρανοκατέβατη και δε θα μας τη χαρίσει κανείς, ακόμα κι αν το υπόσχεται πειστικά. Την ελπίδα και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας ως Έθνος πρέπει να τα κερδίσουμε. Δια πυρός και σιδήρου.

Κι επειδή η τέχνη συνήθως είναι πειστικότερη, αντί επιλόγου θα παραθέσω τις ρίμες δύο ανυπότακτων συνομηλίκων, του Αρτέμη και του Ευθύμη :

Ποιος έχει παλμό;
Ποιος έχει λόγο;
Ποιος δεν δέχεται να πάει με τον όχλο;
Ποιος έχει ψυχή να βγάλει φωνή;
Για ν’ ακούσω!
Για να δω!
Πάμε, όσοι ζωντανοί! 

Ποιος έχει σφυγμό;
Ποιος έχει πνεύμα;
Ποιος δεν δέχεται να πάει με το ρεύμα;
Ποιος μπορεί να ξαναβγάλει φωνή;
Για ν’ ακούσω!
Για να δω!
Πάμε, όσοι ζωντανοί! 

Ποιος μπορεί να ξαναβγάλει φωνή ;

Πάμε όσοι ζωντανοί, σαν τον Ιώνα Δραγούμη


* Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο νέο τεύχος του περιοδικού Patria, αρ.25

ΚΥΠ, ΕΥΠ, Χρυσοχοΐδης, WikileaksΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΧΡΟΝΙΑ αντικομουνισμού και φοβίας. Σε ντεκόρ που το’ φτιαξαν οι «μεγάλοι» για τους «μικρούς». Δεν… ήρθαν στα χέρια Σοβιετική Ρωσία και ΗΠΑ, αλλά φτιάξαν’ το (ψυχρό) κλίμα και τη (θερμή) ατμόσφαιρα για να το κάνουν τα δορυφόρα κράτη των πρώτων και τα προτεκτοράτα των δεύτερων. Είχε η Ανατολή τα πολιτικά της συστήματα, είχε και η Δύση τα δικά της. Και, βέβαια, τα συστήματα καθυπόταξης των λαών στην εξουσία τους. Και με τις αστυνομίες; Με τις μυστικές τους υπηρεσίες;

Πράσινος εμφύλιος συνδικαλιστών στην κυβέρνηση


Με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, περισσότερα από 102 "πράσινα" στελέχη σωματείων αποδοκιμάζουν την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) έκαναν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στην οικονομική πολιτική που υπαγορεύει το μνημόνιο και δήλωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα που λαμβάνονται για μισθούς, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό σύστημα.

Γκλέτσος προς Χιώτη (Βήμα FM): Είσαι γελοίος!


Ακούστε τον εκπληκτικό διάλογο μεταξύ του Απόστολου Γκλέτσου και του - πουλημένου - δημοσιογράφου Χιώτη για το θέμα των διοδίων ...

Ολοκλήρωση της εκστρατείας κοινωνικής ευαισθητοποίησης


Έπειτα από την θερμή ανταπόκριση που έλαβε, ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία κοινωνικής ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με στόχο την ενίσχυση της δράσης του συλλόγου Το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Αλλάζουμε νοοτροπία»! Τι εννοεί ο ποιητής;


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνει στους φοιτητές και στη νεολαία γενικότερα να σταματήσει να κάθεται στον καναπέ της. Να βγει μπροστά! Να βγει στο προσκήνιο! Να δημιουργήσει από μόνη της ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, χωρίς να περιμένει αναγκαστικά της συνδρομή του κράτους. Καλεί τους νέους να αλλάξουν νοοτροπία και να μην επιτρέψουν η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε κρίση αξιών και Παιδείας. Να σταθούν απέναντι στο άσυλο και στην ανομία και να στραφούν προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ιδιωτική χρηματοδότηση και τη σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Να οραματιστούν ένα νέο πανεπιστήμιο χωρίς αγκυλώσεις, με επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους του. Ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο θα παράγει Εθνική Παιδεία.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ: Αλλάζουμε νοοτροπία!


Δείτε τη νέα καμπάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια!


Μη σκέφτεσαι τι κάνει το Πανεπιστήμιο για σένα, σκέψου τι κάνεις εσύ για το Πανεπιστήμιο.

Οι γραμματείες της ΝΔ και η διττή προσωπικότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου


Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις νέες γραμματείες της περιελάμβανε και τον Ανδρέα, Παπαμιμίκο, Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.

Όπως θα δείτε στη συνέχεια, ο Παπαμιμίκος χαρακτηρίζεται ως Οικονομολόγος.

Τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος

Νέες ρυθµίσεις για την απαγόρευση του καπνίσµατος ανακοινώνει την προσεχή εβδοµάδα η κυβέρνηση, προκειµένου να σταµατήσει το νόθο καθεστώς που ισχύει, µε τη σχεδόν ολοκληρωτική ακύρωση του ισχύοντος νόµου.
Οπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσειτον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους. Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνα.

Ο φόρος θα επιβάλλεται µεβάση τα τετραγωνικά µέτρα πουκαταλαµβάνουν τα συγκεκριµένα κέντρα διασκέδασης – σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις, αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.µ. –και όχι µε βάση τοντζίρο των καταστηµάτων, για να αποφευχθούν περιπτώσεις συναλλαγής µε τους ελεγκτικούςµηχανισµούς που θα αναλάβουν την τήρηση του νόµου. Κάθε κέντρο διασκέδασης που θα εντάσσεται στη ρύθµιση για τη λήψη της ειδικής άδειας µε την οποία θαεπιτρέπεται το κάπνισµα, θα καταβάλλει τον αναλογούντα φόρο σε µηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις ώρες ή τις ηµέρες λειτουργίας του.

Στις τροποποιήσεις τουνόµου θα περιληφθούν σκληρές κυρώσεις για όσους ενταχθούν στη ρύθµιση για να επιτρέπεταιστα καταστήµατά τουςτο κάπνισµα, αλλάστη συνέχεια αποφεύγουν την καταβολή της µηνιαίας εισφοράς. Θα προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για τους ίδιους, ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήµατος ή ακόµη και οριστικό σφράγισµα.

Ανάλογες θα είναι οι κυρώσεις και σε όσα κέντρα διασκέδασης δεν επιτρέπεται το κάπνισµα, αλλά καταστρατηγούν την απόφαση: θα επιβάλλονται σκληρά πρόστιµα ταοποία θα είναι σε συνάρτηση µε τον τζίρο τους και παράλληλα θα σφραγίζονται τα καταστήµατα για χρονικά διάστηµα και σε περιπτώσεις υποτροπής οριστικά.

Σύµφωνα µε τις κυβερνητικές αποφάσεις, θα απαγορεύεται το κάπνισµα σε:

- Εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήµατα γρήγορου φαγητού.

- Κινηµατογράφους, θέατρα, ξενοδοχεία, αίθουσες παιχνιδιών.

- Αίθουσες εκδηλώσεων κάθε µορφής.

Και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εναντίον των διοδίων!


Από το SPORT24.gr

Το "κίνημα των διοδίων" που εξαπλώνεται σιγά σιγά σε όλο το εθνικό δίκτυο τις τελευταίες μέρες απέκτησε καινούρια (ποδοσφαιρικά) μέλη. Μετά τον Σάββα Κωφίδη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αρνούνται να πληρώσουν στη διαδρομή που θα κάνουν στο Βόλο για το ματς με τον Ολυμπιακό το Σάββατο. Διαβάστε την απολαυστική ανακοίνωση.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Επίσημη συνεργασία Apple και Verizon

Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν επίσημα ο Λόουελ ΜακΆνταμ της Verizon και ο Τιμ Κουκ της Apple, κίνηση η οποία αναμενόταν εδώ και καιρό.  

Επιστρέφει το θρυλικό ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Η μεγαλύτερη έκπληξη του 2011 έρχεται αποκλειστικά στο Rednews. Η εκπομπή που αγαπήθηκε όσο τίποτα από τους φίλους του Ολυμπιακού (και όχι μόνο),  το Θρυλικό ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ θα είναι και πάλι στις οθόνες σας...για να ξεσκεπάζει τις βρωμιές των άλλων και για να μας οδηγήσει σε άλλο ένα πρωτάθλημα, αλλά και πολλές ακόμα κούπες. Ο Τάκης Τσουκαλάς κάθε εβδομάδα θα σχολιάζει την επικαιρότητα μέσω του Rednews TV και θα απαντάει στα ερωτήματά σας. Σύντομα κοντά σας…

Πάμε για εκλογές το Σεπτέμβρη;

Γνωρίζουν κάτι ή χτύπησε ο «δαίμονας» του διαδικτύου; «δαίμονας» του διαδικτύου;
Αναμένονται διευκρινίσεις.
Εκλογές τον Σεπτέμβριο, βλέπει το Reuters.
Περίοπτη θέση στο ετήσιο ημερολόγιο των εκλογικών αναμετρήσεων παγκοσμίως καταλαμβάνει η Ελλάδα...

Μόνο έκπληξη δε είναι η απόφαση του πρωθυπουργού για τις κατοχικές αποζημιώσεις

Καθημερινά η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της τις πρόωρες εκλογές. Μια σειρά από κινήσεις της το δείχνουν ξεκάθαρα ενώ και η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία με την πετυχημένη δημοπρασία των ομολόγων και τα σενάρια για λύση από την Ευρώπη εντείνουν τα σενάρια... 

Quiz - Ποια ΔΑΠ μεγάλης σχολής του κέντρου εμφανίζει πολλά στελέχη απογοητευμένα από τη σημερινή της διοίκηση;

Για να βοηθήσουμε λίγο...
Ήταν η σημαία της πρώην διοίκησης της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, μία οργάνωση που παραδοσιακά στελέχωνε τα γραφεία με ικανά στελέχη, η οποία όμως μετά τις προεδρικές εκλογές της ΟΝΝΕΔ,  έχει αλλάξει πλεύση και στηρίζει πια ξεκάθαρα τη νέα διοίκηση. 

7η αναβολή στη δίκη Κεντέρη - Θάνου - Τζέκου!

Νέα αναβολή _ για 7η φορά! _ στη δίκη του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου για το τροχαίο ατύχημα («μαϊμού» χαρακτηρίστηκε από τις δικαστικές αρχές κατά το στάδιο της προδικασίας) που επικαλέστηκαν ότι είχαν εμπλακεί παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και για την ακρίβεια στις 12 Αυγούστου 2004. 

Τεράστια κέρδη το facebook το 2010

Έσοδα συνολικής αξίας 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια αποκόμισε το Facebook για το πρώτο 9μηνο του 2010 με τα 355 εκατομμύρια να είναι τα καθαρά κέρδη.

Ο Β. Πετρόπουλος υποψήφιος στο ΔΣΑ!

Ο Β. Πετρόπουλος, μέλος του Π.Σ. της ΟΝΝΕΔ, θα είναι υποψήφιος για τις επερχόμενες εκλογές στο ΔΣΑ, με τον συνδυασμό Αδάμόπουλου.

Ζημιές 150 εκ.ευρώ στον Παναθηναϊκό την επόμενη τριετία

Σήμα κινδύνου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποτελούν τα αποτελέσματα έκθεσης της εταιρείας Grant Thorton Greece στην οποία ανέθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος με τους στενούς του συνεργάτες την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Ο Φίλαθλος», αν ο Παναθηναϊκός δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα την τρέχουσα περίοδο (ή δεν εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League , θα μπει σε επικίνδυνες οικονομικές περιπέτειες. Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας, δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρει κομμάτι από την πίτα του Champions League, καθώς μόνο ο πρωταθλητής θα εισπράξει τα 9 εκ. ευρώ για την απευθείας είσοδό του στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  Χαρακτηριστικό είναι ότι λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ για την περίοδο 2010-11 εκτοξεύονται από 30,756 εκατ. ευρώ σε 47,923 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν 18 εκατ. ευρώ.  Μέχρι τον Ιούνιο του 2009 η ΠΑΕ είχε προβεί σε μεγάλα έξοδα τα οποία – όπως και τα έξοδα για πρόστιμα από την UEFA δεν είχαν τιμολογηθεί, ενώ αντίθετα εμφανίζονται έσοδα όπως για παράδειγμα από πρόστιμα σε ποδοσφαιριστές (ύψους 91.000 ευρώ). Επομένως, οι δαπάνες φτάνουν στο ποσό των 11,6 εκατ. ευρώ – ποσό που θα επιβαρύνει τους επόμενους ισολογισμούς, με αποτέλεσμα να εκτιμάται εκτόξευση ζημιών στα 150 εκατ. ευρώ για την ερχόμενη τριετία.

Η κοροϊδία του κράτους για τα φωτοβολταϊκά συστήματα

Μετά από πρωϊνή αναφορά δημοσιογράφου στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ στο τηλεοπτικό κανάλι του ΣΚΑΪ, έγινε γνωστό οτι 1 στις 2 αιτήσεις...(περίπου 35000 στο σύνολο) που υπέβαλαν αγρότες για να συνδεθούνε φωτοβολταϊκά πλαίσια που είχαν εγκατεστημένα στα χωράφια τους με το δύκτιο της ΔΕΗ, όχι μόνο θα αργήσουν να διεκπεραιωθούν αλλά δεν θα γίνουν δεκτές ποτέ... http://energy-engineer.blogspot.com

"Οχι" Λοβέρδου στην πώληση του Ντυνάν

Στην αντίθετη άποψη της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας δείχνει να «προσκρούει» η προσπάθεια της διοίκησης του «Ερρίκος Ντυνάν» για πώληση του νοσοκομείου.  του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος επικαλέστηκε σχετική γνωμοδότηση που έλαβε από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, με βάση το ισχύον καθεστώς, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πωληθεί και προειδοποίησε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση σύγκρουσης υπουργείου με τη διοίκηση του νοσοκομείου, θα αποσύρει τους τρεις εκπροσώπους που έχει στο διοικητικό του συμβούλιο. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πωληθεί: Το νοσοκομείο ιδρύεται και διαλύεται».
Οσον αφορά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει σχετικά με την πρόθεση πώλησης του νοσοκομείου, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι όποιος νομίζει πως θα κάνει το αφεντικό θα έχει απέναντί του το υπουργείο Υγείας. Εσπευσε πάντων να προσθέσει ότι «αυτός ο συγκρουσιακός διάλογος μεταξύ ιδιωτών μας είναι αδιάφορος και έχουμε τρόπο να τον αντιμετωπίσουμε. Εμείς επιθυμούμε ειρήνη στο χώρο».
Ανίδραση
Ο ίδιος τόνισε, ακόμη, πως επιθυμεί να βοηθήσει το «Ερρίκος Ντυνάν». «Αλλο αυτό και άλλο να καθορίζουν κάποιοι το ρόλο του υπουργείου Υγείας» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά του «Ερρίκος Ντυνάν». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, επισημαινόταν πως «το νοσοκομείο ανήκει στο Ιδρυμα Ερυθρός Σταυρός και για την πώλησή του έχει λόγο μόνο ο ιδιοκτήτης του». Η ανακοίνωση καταλήγει ότι πρόθεσή του είναι να πωληθεί ως ένα ζωντανό νοσοκομείο ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να διασώσει ένα μέρος, τουλάχιστον, της περιουσίας του.
Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου 4 εβδομάδες, ο κ. Μαρτίνης, είχε ανακοινώσει ότι αναμένει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου πρόταση εξαγοράς ολόκληρου του «Ντυνάν» από το «Ιατρικό Αθηνών», το οποίο θα την καταθέσει αφού ολοκληρώσει τις επαφές που πραγματοποιεί με Ελληνες και ξένους επενδυτές. Οσον αφορά στο διαγωνισμό για το μάνατζμεντ του νοσοκομείου που ξεκίνησε μέσα στο 2010 έχει παραταθεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και τότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

"Κλειστόν" παρά τη δικαστική απόφαση


Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με φόντο νομοσχέδιο   για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών. Η σημερινή 24ωρη απεργία πραγματοποιείται, όπως είχε εξαγγελθεί, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που την έκρινε "παράνομη".  "Δεν μας έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση, αλλά ακόμη και αν μας επιδοθει η απεργία θα γίνει" διαμηνύουν οι συνδικαλιστές στις αστικές συγκοινωνίες...

Πτυχιακή τσόντα!

Σάλο προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση ενός φοιτητή να γυρίσει ταινία πορνό ως πτυχιακή εργασία στο τμήμα σκηνοθεσίας σε ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Θ. Πάγκαλος: καμία διαφωνία με την κυβέρνηση!

Δεν υπάρχει καμία διαφωνία με την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, διαψεύδοντας παράλληλα τα περί «ηρωικής εξόδου» του...

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συνελήφθη... παπαγάλος που φύλαγε τσίλιες !

Αστυνομικοί στην πόλη Μπαρανκίγια της Κολομβίας συνέλαβαν έναν παπαγάλο ο οποίος βοήθησε πολλούς εμπόρους ναρκωτικών και κλέφτες να ξεφύγουν κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Εράλντο την Τετάρτη περίπου 300 αστυνομικοί έφτασαν σε ένα σπίτι της περιοχής καθώς είχαν δεχτεί πολλές καταγγελίες ότι το χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο έμποροι ναρκωτικών και διαρρήκτες.

Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας

Η μπύρα βελτιώνει το μεταβολισμό και πολλοί γιατροί τη συνιστούν για καθημερινή κατανάλωση (100-200 ml)...

Ρούχο που σχηματίζεται στο σώμα με ψεκασμό από ειδικό σπρέι!

Κάπως έτσι ενδεχομένως να σκεφτόμαστε στο μέλλον, καθώς ένας ισπανός σχεδιαστής ρούχων, σε συνεργασία με επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου, παρουσίασε το πρώτο "ένδυμα" στον κόσμο, το οποίο σχηματίζεται στο σώμα με ψεκασμό από ειδικό σπρέι(!). Μέσα σε μόλις 15 λεπτά, το ρούχο μπορεί να ψεκαστεί απευθείας πάνω σε ένα σώμα...

Απόστολος Γκλέτσος: «Θα πάω φυλακή αντί να εξαγοράσω την ποινή»

Στα άκρα είναι αποφασισμένος να φτάσει ο Απόστολος Γκλέτσος προκειμένου να δικαιωθούν οι κάτοικοι της Στυλίδας και ο ίδιος για το θέμα των διοδίων. Λίγοι πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο δήμαρχος δηλώνει κατηγορηματικά ότι αν το δικαστήριο αποφασίσει να του επιβάλει ποινή φυλάκισης με εξαγορά, ο ίδιος δεν πρόκειται να πληρώσει και θα πάει στη φυλακή.

Για σύρραξη στην Αρκτική με φόντο την κλιματική αλλαγή προειδοποιεί διοικητής του ΝΑΤΟ

Η κλιματική αλλαγή και ο ανταγωνισμός για πρόσβαση σε φυσικούς πόρους θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε σύρραξη στην Αρκτική, προειδοποίησε ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

Πρόβλημα βιωσιμότητας για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Μειώσεις σοκ στον αριθμό των εισακτέων, που ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 50%, ετοιμάζονται να υποβάλουν οι διοικήσεις των ΑΕΙ-ΤΕΙ στο υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να «ανασάνουν» τα ιδρύματα από την πληθώρα των μετεγγραφών που δέχονται κάθε χρόνο, αλλά και γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Πάνω από 1,6 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη

Έσπασε, για πρώτη φορά, το «φράγμα» του 1,6 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενώ σε επιμέρους πρατήρια οι τιμές διαμορφώνονται από 1,5 μέχρι 1,8 ευρώ το λίτρο.

Τι γίνεται με τα καινούρια γραφεία της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ ;

Από τα επίσημα χείλη των διοικούντων της Λυκούργου, είχαμε ενημερωθεί πως η μεταφορά των γραφείων της νεολαίας, θα γινόταν  στις 15 Ιανουρίου. Μαθαίνουμε, όμως, τώρα, ότι η "μετακόμιση" αναβάλλεται, λόγω "ασυμφωνίας" μεταξύ Ρηγίλλης και Παπαμιμίκου, για τον "τρόπο" ανακαίνισης των νέων γραφείων. 

Γ. Παπανικολάου: "2,45 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται καταναγκαστικά ως αποτέλεσμα της εμπορίας των ανθρώπων"

Κανένα αξιόπιστο συμπέρασμα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ε.Ε. Σε 2,45 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως επιβάλλεται καταναγκαστική εργασία ως αποτέλεσμα της εμπορίας ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι ακόμα πολύ πρώιμο να εκτιμήσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τομέα αυτό σύμφωνα με την Επίτροπο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων κα Σ. Μάλμστρομ έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Κρίσιμη η κατάσταση του Μιλτιάδη Έβερτ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται για έβδομη ημέρα ο Μιλτιάδης Έβερτ. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του ιδιαίτερα σοβαρή, ενώ σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. πάσχει από νεφρική και αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ έχει υποστεί και λοίμωξη του αναπνευστικού.

Το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου

Ο Αυστραλός εκδότης Gordon Cheers δημιούργησε το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου... έναν άτλαντα. Οι διαστάσεις του βιβλίου είναι 182x274 εκ. και ζυγίζει περίπου 1.2 τόνους.
Το αμέσως πιο κοντινό σε μέγεθος βιβλίο είναι πάλι ένας άτλαντας ο οποίος φτιάχτηκε το 1660 και ήταν δώρο για το βασιλιά Κάρολο II της Αγγλίας.

Υπολογίστε εύκολα και με ακρίβεια την παραγωγή ενέργειας της … ταράτσας σας!

Με μια πρωτότυπη διαδικτυακή εφαρμογή www.wwf.gr/ilios, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει εύκολα, γρήγορα και με εξαιρετική ακρίβεια το κόστος κτήσης και τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην κατοικία του.

Quiz - ΣΔΟΕ

Ποιος πασίγνωστος μεγαλο-οννεδίτης, ο οποίος διετέλεσε και Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το ΣΔΟΕ???

Η Δ.Α.Π. - Ν.Δ.Φ.Κ. ΑΕΙ σε ελέυθερη πτώση...

Άσχημα τα "μαντάτα" για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές!
Η πλειονότητα των "γαλάζιων" φοιτητικών οργανώσεων στα ΑΕΙ, έχουν βαλτώσει, και φέτος είναι μεγαλύτερος, όσο ποτέ, ο κίνδυνος απώλειας της "γαλάζιας πρωτιάς" !

Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Πρόεδρος

"Νέος", "ωραίος", "αυτοδημιούργητος", "μαζικός", "ευρωπαίος". Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου, που ήθελε "διακαώς" να γίνει Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Και το όνομα αυτού...