Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Το Κατάρ ετοιμάζεται για το Μουντιάλ του 2022: Τεχνητό σύννεφο για την αντιμετώπιση της ζέστης

Το πανεπιστήμιο στο Κατάρ σχεδιάζει την κατασκευή ενός τεχνητού σύννεφου πάνω από τα γήπεδα του Μουντιάλ του 2022, προκειμένου να δημιουργηθεί σκιά για να μειωθεί η ζέστη κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. O επικεφαλής του μηχανολογικού και βιομηχανικού τμήματος προανήγγειλε συγκεκριμένο πλάνο το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα δελτία ειδήσεων σε όλο τον κόσμο με πολλούς να αναρωτιούνται πώς το πανεπιστήμιο του Κατάρ κατάφερε να εκπονήσει ένα τόσο φανταστικό κόνσεπτ.

Το εμβόλιο για το καλαζάρ έρχεται και στην Ελλάδα

Το εμβόλιο για το καλαζάρ είναι γεγονός και θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στα στα τέλη Ιουνίου 2011, αφού πρώτα κυκλοφορήσει στην Πορτογαλία. Για τη σειρά κυκλοφορίας έχει ληφθεί υπόψη η γεωγραφική κατανομή της νόσου, καθώς και ο χρόνος που απαιτείται, ώστε το παραγωγικό δυναμικό του εμβολίου να είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. υποστηρίζει τον Καραμανλή

Θέση υπέρ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή πήρε σήμερα ο ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η πορεία του κ. Καραμανλή στην πρωθυπουργία «δεν ήταν αδιαλείπτως αρνητική». Το γραφείο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κατηγορεί τον πρωθυπουργό Γ.Α. Παπανδρέου ότι παρά την ισχυρή πλειοψηφία που διαθέτει αδυνατεί να διαχειριστεί τα προβλήματα.

«Κανόνια» 4,4 δις ευρώ από…. το Δημόσιο!

Πονοκέφαλο στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκαλούν χρέη 4,5 δις ευρώ προς τρίτους που έχουν μαζέψει υπουργεία νοσοκομεία ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και δεν μπορούν προς το παρόν να ρυθμιστούν. Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο τα χρέη των φορέων της γενικής κυβέρνησης, διαμορφώνονται σε 4,06 δισ. ευρώ, ενώ τα υπουργείων προς τρίτους τα 585 εκατ. ευρώ.

Διαξιφισμοί στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ

Το διπλασιασμό της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ (από τα 4,3 δισ. ευρώ,που απορροφήθηκαν στους τελευταίους 15 μήνες) έχει προγραμματίσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, Στ. Καλαφάτη, Κ. Μουσουρούλη, Όλγας Κεφαλογιάννη και Στ. Καλογιάννη, με την οποία καταλόγισαν στην κυβέρνηση μεγάλες καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ και αδυναμία να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Οικονομία.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Χανίων ακύρωσε την εκδήλωσή της!!!

Δελτίο Τύπου 

Η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ΤΕΙ ΧΑΝΙΩΝ δηλώνει ότι η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 1/4/11 στο club DEJAVU στα Χανιά δεν θα πραγματοποιηθεί. Ζητάμε συγγνώμη από όλο τον κόσμο που είχε δηλώσει ότι θα συμμετέχει στην εκδήλωση αυτή και αν προκάλεσε η συγκεκριμένη αφίσα.

Θέκλα Παρασκευούδη:«Ζωτικής σημασίας εθνική αποστολή η στήριξη των αγροτών»

 Λάρισα, 02 Απριλίου 2011
Την αναγκαιότητα στήριξης της ελληνικής παραγωγής «με την υιοθέτηση μιας αναπτυξιακής και εισοδηματικής πολιτικής υπέρ της γεωργίας και των αγροτών» και όχι στη συνέχιση «μίας επιδοτούμενης λογικής η οποία όμως δεν οδηγεί μεσοπρόθεσμα πουθενά» επισημαίνει η υπεύθυνη Περιφερειακών ΜΜΕ της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλα Παρασκευούδη, επ’ αφορμή των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης των 101 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών Αγροτών το 1910.

Σύνοδος των προέδρων των ΝΟΔΕ υπό τον Σαμαρά

Υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή, 3 Απριλίου, σύνοδος των Προέδρων των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟΔΕ) του κόμματος. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στα κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, Λ. Συγγρού 340.

Ερωτηματολόγιο από τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ



ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Διακρίσεις στον χώρο εργασίας – Σας έχει συμβεί;

-    Έχουν συμβεί στον χώρο εργασίας σας απολύσεις, που να έχουν «βαπτιστεί» οικειοθελείς αποχωρήσεις;

-    Ισχύει, στον χώρο εργασίας σας, η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας των αμοιβών ανάμεσα στα δύο φύλα;  

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον Παπακωνσταντίνου, εκφράζει ενστάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις

Σοβαρές ενστάσεις για την αποκρατικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, διατυπώνει η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, εξαπολύοντας, ταυτόχρονα, επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» καλεί τον Πρωθυπουργό να εγγυηθεί, ο ίδιος, τον «δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του Φυσικού Αερίου, του ΟΠΑΠ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κλπ».

Πλαστικά από... πούπουλα κοτόπουλου!

Ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά αμερικανοί ερευνητές προτείνουν ένα πρωτότυπο τρόπο για να αξιοποιηθούν οι τόνοι φτερών και πούπουλων από κοτόπουλα, που κάθε χρόνο πετιούνται. Όπως υποστηρίζουν, μπορούν να αποτελέσουν πρώτη ύλη για την παραγωγή πιο ελαφριών και φιλικών στο περιβάλλον πλαστικών.

Τα φθηνότερα αυτοκίνητα με απόσυρση

Με το όφελος από την κρατική απόσυρση να συνδυάζεται με τις εκπτώσεις και προσφορές που κάνουν πολλές εταιρείες, δεν είναι πλέον λίγα τα αυτοκίνητα που προσφέρονται σε άκρως δελεαστικές τιμές. Για παράδειγμα, όσο κι αν ακούγεται σαν… ανέκδοτο αυτή την περίοδο, διατίθενται καινούργια μοντέλα που πωλούνται με κάτι περισσότερο από 7.000 ευρώ.

Έλεγχοι Πόθεν Έσχες για όλους



Ρεπορτάζ: Κώστας Σιωμόπουλος
(απο ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής)
Mπροστά στο δίλημμα να αυξήσει τα έσοδα του Δημοσίου καταπολεμώντας τη φοροδιαφυγή ή να προχωρήσει σε ισόποσες περικοπές δαπανών του κράτους βρίσκεται η κυβέρνηση. Υπό την πίεση της...

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Συνάντηση Σαμαρά-Μπακογιάννη στην Μουρούζη




Μια χθεσινή είδηση που σε πρώτη φάση θορύβησε την Ιπποκράτους ήταν η συνάντηση με κλειστά τα φώτα της δημοσιότητας στην οδό Μουρούζη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και της αρχηγού της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Δράμας για το ζήτημα κατάργησης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Παρανεστίου

Σε καθημερινή βάση οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας δέχονται και ένα καινούργιο χτύπημα από την κυβέρνηση του Μνημονίου στο βωμό της δήθεν οικονομικής εξυγίανσης.

Τι κρύβεται πίσω από τη διαγραφή του στελέχους της ΔΑΠ στα Χανιά?

Αν είδατε τις προηγούμενες αναρτήσεις, θα διαπιστώσατε ότι προκλητικές αφίσες, έχουν τυπωθεί πολλές φορές από οργανώσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μόνο αυτή τη φορά, όμως, συνοδεύθηκε τέτοια αφίσα με...διαγραφή!

Η αφίσα της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου, του Αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ

Να φανταστούμε ότι την παρακάτω αφίσα δεν τη είχε δει τότε ο Αντωνάκης; Ο Κατσαφάδος, όμως, την είχε δει σίγουρα! Και για να άφησε τα "πολιτικά του τέκνα" να την τυπώσουν, σημαίνει ότι του άρεσε κιόλας! Σας είπαμε και πιο πριν...άνοιξαν τον "ασκό του Αιόλου" οι "γαλάζιοι διαφωτιστές" ! Δείτε παρακάτω την αφίσα...

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ


Την ώρα που οι ειδικοί του ΟΗΕ προτείνουν επέκτασης της ζώνης εκκένωσης γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, που επλήγη από το σεισμό των 9 ρίχτερ, οι εργαζόμενοι στον σταθμό φοβούνται ότι θα πεθάνουν ενώ προσπαθούν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο...

Party Βατοπεδίου/Μονί...Πανεπιστημίου Πειραιά!

Από το «Μονί Πανεπιστημίου Πειραία» πήγαμε στο «Παρτυ που έκανε θόρυβο πριν καν γίνει»...αλλά διαγραφή...καμία! Βλέπετε, τότε, η "γαλάζια" οργάνωση ήταν πραγματικά δημοκρατική και φιλελεύθερη...
Η αφίσα πριν...

Γρηγόρη βιάστηκες...Τον Κώστα τον ρώτησες???

Με ευκαιρία το περιστατικό στα Χανιά, θυμηθήκαμε παρόμοιες "ιστορίες" του παρελθόντος, τις οποίες μάλλον δεν της θυμάται ο Αντωνάκης. Ο Κατσαφάδος, δεν μπόρεσε να του τις υπενθυμίσει;;

Η αφίσα, για την οποία έγινε η διαγραφή-φάουλ από τον Γ. Αντωνάκη...

Αυτή είναι η αφίσα της ΔΑΠ Χανίων που προκάλεσε όλο αυτό το "ντόρο"! Έχουμε, ακόμα, πολλά να πούμε και να δείξουμε...

Από τον καναπέ...



Όταν βγάζεις γλώσσα, αργά ή γρήγορα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και σου κόβεται. Έτσι την έπαθε και ο Ολυμπιακός. Παραμυθιάστηκε από τις αντικειμενικές εφημερίδες μετά τη νίκη στο πρώτο ματς επί της Σιένα, είδε το δένδρο και έχασε το... δάσος. 

Άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου" ο Γ.Αντωνάκης με τη διαγραφή του Υπευθύνου στα Χανιά...

Μέχρι στιγμής, δεν αναφερθήκαμε ποτέ στο Γραμματέα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ...Η κίνηση του ,όμως, να διαγράψει τον Υπεύθυνο στα Χανιά, είναι πολιτικά λάθος, γιατί έτσι ανοίγει τον "ασκό του Αιόλου" για τους "κολλητούς" του. Φυσικά, δεν θα αφήσουμε το θέμα να περάσει έτσι...Αντιπρόεδρε Κώστα, δεν σε ενημέρωσε κανείς πριν τη διαγραφή?? Επανερχόμαστε σε λίγο...

Εμφύλιες διαμάχες στην ΟΝΝΕΔ..


Από τον Αργύρη Λιάκο

Ένας απίστευτος παρασκηνιακός πόλεμος λαμβάνει χώρα εδώ και περίπου 2 μήνες στο διαδίκτυο, με φόντο την ΟΝΝΕΔ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία ως κόμμα.

Ευχηθείτε τους, σήμερα γιορτάζουν…





Σήμερα, ναι, επιτρέπονται οι δηλώσεις του τύπου, «έχουν δημιουργηθεί οι προυποθέσεις για έξοδο της χώρας από τη στενωπό», ή «έχει αρχίσει η ανάκαμψη»… Απαγορεύονται, όμως, τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ MEGA ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


MEGA-ΛΗ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ...


Δεύτερη συνεχόμενη ήττα μετά το διαδίκτυο για το Μega. Η βαριά δημοσιογραφία παίρνει το μέρος του Fimotro σε σχέση με τις αγωγές που κατέθεσαν εναντίον μας.

Περιέργες κινήσεις από τις ισχυρότερες ΔΑΠ της Αθήνας



Ιδιαίτερα προβληματισμένα είναι τα στελέχη της διοίκησης της ΔΑΠ στην Αθήνα, καθώς διαβλέπόυν σύντομα ρήξη εντός της παράταξης. Είναι γνωστό σε όλους ότι, εκτός από το Πάντειο και το ΠΑ.ΠΕΙ., η κεντρική Διοίκηση της ΔΑΠ δεν έχει ερίσματα στις λοιπές μεγάλες και ισχυρές σχολές εντός λεκανοπεδίου Αττικής.

ΟΝΝΕΔ Workshop για τον εκλογικό νόμο και το «πολιτικό χρήμα»



Η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνον οικονομική. Είναι πρωτίστως κοινωνική και πολιτική. Για να διαφυλάξουμε την τιμή και τη λειτουργικότητα της Δημοκρατίας μας, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Η ΟΝΝΕΔ συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και το «πολιτικό χρήμα».

Mεσίνα αντί Ίβκοβιτς


Οι Αγγελόπουλοι έλυσαν το συμβόλαιο του Σέρβου και συμφώνησαν με τον Ιταλό που παραιτήθηκε πρόσφατα από τη Ρεάλ

Γκρινιάζουν για τους συμβούλους Σαμαρά οι τομεάρχες της ΝΔ. Ο Στυλιανίδης πάλι άδειασε τον πρόεδρο



Κάτω από το χαλί επιχειρεί να κρύψει η Συγγρού τις διαμαρτυρίες που ακούγονται από τομεάρχες και στελέχη, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ χαράσσει τη γραμμή του κόμματος με μια στενή ηγετική ομάδα συνεργατών και συμβούλων(Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Δημήτρης Σταμάτης, Νότης Μηταράκης), χωρίς να εισακούονται οι ίδιοι.

Τον καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες! - Διαγραφή μέλους ΔΑΠ ΤΕΙ



Η αλλαγή νοοτροπίας φαίνεται στη πράξη στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.Ακαριαία ήταν η αντίδραση της οργάνωσης στα ΤΕΙ , όπου μόλις πληροφορήθηκαν για το πάρτυ που διοργάνωθηκε στα Χανιά, με προσβλητική μάλιστα αφίσα, κινήθηκε άμεσα, ακύρωσε το πάρτυ και διέγραψε τον υπεύθυνο.

Η βρώμικη Britney και η φάρσα των Jackass



Θα μπορούσε να λέγεται στην κυριολεξία "Οι βρώμικες περιπέτειες της Britney Spears". Αυτό που συνέβη στην πριγκίπισσα της ποπ θα της μείνει αξέχαστο για πολύ καιρό.

Η 29χρονη Femme Fatale παραβρέθηκε στο σόου του Jimmy Kimmel, στα πλαίσια της προώθησης του νέου της άλμπουμ. 

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αναλυτικά στοιχεία κάθε μήνα


Όλοι οι δημόσιοι Φορείς και Οργανισμοί (νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) υποχρεούνται να αποστέλλουν κάθε μήνα αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέσω των υπουργείων που τα εποπτεύουν.

Ανακάλυψη… που ίσως οδηγήσει σε θεραπεία της λευχαιμίας


Ομάδα Βρετανών επιστημόνων, με επικεφαλής έναν Έλληνα, εντόπισε τρεις ομάδες γενετικών μεταλλάξεων που προκαλούν οξεία μυελογενή λευχαιμία.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Wellcome Trust Sanger, με επικεφαλής τον αιματολόγο και ερευνητή του καρκίνου Γιώργο Βασιλείου, σε συνεργασία με επιστήμονες του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, ανακάλυψαν με ποιο τρόπο η συνηθέστερη μετάλλαξη, που λαμβάνει χώρα στο γονίδιο Npm 1, αρχίζει τη διαδικασία τής ανάπτυξης του καρκίνου και πώς συνεργάζεται με άλλες μεταλλάξεις για να προκαλέσει κανονική λευχαιμία.

Απλήρωτη η ομάδα του “ΟΛΑ 11″ και ο Θέμος – κινδυνεύει να μη βγει στον αέρα η εκπομπή!

Κίνδυνος να μην είναι συνεπές στο εβδομαδιαίο του ραντεβού το “ΟΛΑ 11″ τις προσεχείς εβδομάδες.
Ο λόγος είναι ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες – σύμφωνα με επιστολή του Θέμου Αναστασιάδη προ 10ημέρου στους Αλεξάντερ Χόλαντ και Γιάννη Λάτσιου, παραμένουν απλήρωτοι οι τεχνικοί και η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής.

Γιατί δεν μας την λέτε την αλήθεια κ. Λοβέρδο;;


Η κυβέρνηση δεν έχει πει όλη την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της χώρας, δήλωσε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του και πρόσθεσε:
«Να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, γιατί η αλήθεια δεν λέγεται με δόσεις»

Google vs Apple


Απ' ό,τι φαίνεται η “μάχη” των αμερικανικών κολοσσών της πληροφορικής Google και Apple συνεχίζεται με τη πρώτη να θέλει να “χαλάσει” την αυτοκρατορία την οποία “έχτισε” σε ελαχιστα χρόνια η Apple!
Το γνωστό σε όλους τους λάτρεις των Macs, iPod και iPhones, iTunes, πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα έναν αντίπαλο made in Google ονόματι Google Music μέσω του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει τα αγαπημένα του μουσικά κομμάτια και να τα “φορτώσει” στο Smartphone του ή απλά να φτιάξει μία Playlist με τα αγαπημένα τραγούδια στον υπολογιστή του!!
Τις τελευταίες μέρες όπως έγινε γνωστό, η Google μιλάει με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες τακτοποιώντας τις τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν το λανσάρισμα του νέου της Player το οποίο άνθρωποι της εταιρίας είπαν πως είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται να κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους.

Η Beyonce απέλυσε τον πατέρα της!


Η Beyonce απέλυσε τον πατέρα της Matthew Knowles από μάνατζέρ της, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι της τραγουδίστριας από την αρχή της καριέρας της τη δεκαετία του '90, όταν πρωτοεμφανίστηκε με τις Destiny's Child. Και αν βιαστείτε να σκεφτείτε ότι πατέρας και κόρη τα τσούγκρισαν, σας λέμε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Το Facebook έκλεισε σελίδα που καλούσε σε τρίτη ιντιφάντα


Μετά από οργισμένες αντιδράσεις της Εβραϊκής κοινότητας και της Ισραηλινής κυβέρνησης, το Facebook αποφάσισε να "κατεβάσει" την σελίδα που έκανε έκκληση σε "Τρίτη Ιντιφάντα".  

Το σκίτσο της εβδομάδας

του Στάθη (δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία)


Η ΔΕΗ τιμή δεν έχεί;


Για να συμφωνήσουμε με την κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ότι «η αξία της ΔΕΗ, όπως αποτιμάται χρηματιστηριακά, είναι χαμηλή» (συνέντευξη «Τα Νέα 28.3.2011), πρέπει να μας δώσει το μέτρο σύγκρισης. Είναι χαμηλή σε σχέση με άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις του ευρωπαϊκού Νότου που έχουν παραπλήσια χαρακτηριστικά με τη ΔΕΗ; Είναι χαμηλή σε σχέση με την εποχή της φούσκας του χρηματιστηρίου, τότε που και οι «Γενικές Αποθήκες Α. Ε.» πουλιόνταν χρυσάφι; Ή είναι χαμηλή διότι έτσι μας κάπνισε και «με τον παρά μας και τη μαγκιά μας» μπορούμε να περιμένουμε μέχρι η τιμή να γίνει υψηλή; Και πού αποτιμά η κυβέρνηση το υψηλόν της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ; Στα είκοσι ευρώ; Στα τριάντα; Στα χίλια; Εκτός αν η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ τιμή δεν έχει...  

Ο δρόμος προς τις εκλογές



Συχνά αναρωτιέμαι, αν  ο κ. Παπανδρέου τρέφει την ψευδαίσθηση  ότι θα τα καταφέρει. Η εκτίμησή μου είναι  ότι αγωνίζεται  να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και  εκμεταλλεύεται:
Την ασθενή μας μνήμη! Πόσο μακριά  φαίνεται ο καιρός που η  αμόλυβδη ήταν  80 λεπτά το λίτρο; Μια ζωή!  Τώρα είμαστε τυχεροί, αν τη βρούμε κάτω από 1,70! Αν  σε μερικούς μήνες μειωθεί η φορολογία και η αμόλυβδη πέσει  στο 1,20,  θ’ αρχίσουμε να ελπίζουμε ότι, αφού μειώθηκε η τιμή της βενζίνης, έρχονται καλύτερες μέρες! Το ίδιο θα γίνει αν μειωθούν τα διόδια μερικά λεπτά ή δοθούν κάποιες αυξήσεις, υπό μορφή φιλοδωρήματος, στις ήδη μειωμένες συντάξεις.

Metro Surfing, μια νέα επικίνδυνη τάση

Φορώντας διακριτικά ρούχα περιμένουν στο τέλος του σταθμού και μόλις ο συρμός ξεκινήσει πηδουν στο πίσω μέρος για να ξεκινήσουν την επικίνδυνη διαδρομή τους. Συνήθως φέρουν κάμερες για να καταγράφουν τη δραστηριότητά τους σε βίντεο τα οποία αναρτούν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο. Υπάρχουν ομάδες που αριθμούν εώς και 2000 μέλη που ανεβάζουν ή σχολιάζουν τέτοια βίντεο.
Οι υπεύθυνοι επισημαίνουν ότι το παιχνίδι μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς το μετρό της Μόσχας είναι ιδαίτερα στενό και δεν υπάρχεο χώρος στα πλευρά του τραίνου. Μάλιστα πρόσφατα δύο 19χρονοι έχασαν τη ζωή τους.

Το μετρό της Μόσχας έχει γίνει ο αγωνιστικός χώρος για ένα νεό και πολύ επικίνδυνο extreme sport, το metro surfing. Ριψοκίνδυνοι νεαροί σκαρφαλώνουν στο πίσω μέρος του τραίνου και προσπαθούν να κρατηθούν εκεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής αγωνιζόμενοι για τη ζωή τους.

«Ανάχωμα» στις υποβαθμίσεις το πακέτο των 30 δισ. ευρώ για τις τράπεζες


Το νέο πακέτο των κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ αποτελεί ισχυρό «ανάχωμα» για τον τραπεζικό κλάδο, ενώ οι υποβαθμίσεις από S&P και Moody's δεν έχουν ουσιαστικά πρακτικό αντίκρισμα για τις ελληνικές τράπεζες.

Την Τρίτη, η Standard & Poor's υποβάθμισε την αξιολόγησή της για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε «BB-» από «BB+», διατηρώντας αρνητικές προοπτικές, εκτιμώντας ότι η χώρα θα αναγκαστεί να προσφύγει στον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης μετά το 2013.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κι όμως μερικοί έτσι ρίχνουν ακόμη τσιμέντο

Το βίντεο είναι από την ανέγερση οικοδομής, μάλλον, σε κάποια χώρα της Αφρικής. Παρά το ότι υπάρχει η γνωστή μπετονιέρα το τσιμένο ανεβαίνει στην οικοδομή με κουβάδες. Δείτε το συγχρονισμό των εργατών.

Εκτόξευσαν δορυφόρο σε μέγεθος… αναψυκτικού!

Διπλή βράβευση για μαθητές της Μυτιλήνης
Δέκα μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο της Μυτιλήνης κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις αρχικά του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft και τώρα και του αντίστοιχου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Μόσχα κερδίζοντας το 3ο βραβείο στην κατηγορία του πιο δημοφιλούς έργου.

Αποσύρουν το αστέρι της Βεργίνας από τα πτυχία, μετά από εντολή του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ προς το πανεπιστήμιο του Στιπ

Το κρατικό πανεπιστήμιο του Στιπ, κατόπιν υπόδειξης του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, αποσύρει τη χρήση του συμβόλου του αστεριού της Βεργίνας, το οποίο απεικονίζεται στα πτυχία των απόφοιτων που απονέμει το πανεπιστήμιο αυτό.

Με ένα «κλικ» οι φοιτητές βρίσκουν παρτενέρ για περιστασιακές σχέσεις

Τον τελευταίο καιρό το πανεπιστήμιο του Σικάγο βρίσκεται στο προσκήνιο. Και αυτό όχι γιατί απέσπασε κάποιο διεθνές βραβείο, αλλά λόγω της λειτουργίας ενός site που «βοηθάει» τους φοιτητές βρουν παρτενέρ σε περίπτωση που επιθυμούν να κάνουν περιστασιακό σεξ.

Ανήλικη μαθήτρια γέννησε ενώ βρισκόταν σε σχολική εκδρομή

Μια 12χρονη μαθήτρια από το Γκρόνινγκεν της βόρειας Ολλανδίας γέννησε την περασμένη εβδομάδα ένα κοριτσάκι ενώ βρισκόταν σε σχολική εκδρομή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, τόσο το κορίτσι όσο και οι γονείς του δεν είχαν αντιληφθεί την εγκυμοσύνη καθώς δεν υπήρχε καμία εμφανής ένδειξή της, ενώ παραμένει άγνωστο το πόσων μηνών έγκυος ήταν η 12χρονη.

Όλα τα σκάνδαλα του Καβαλιέρε

Σειρά σκανδάλων έχουν απασχολήσει τα τελευταία τρία χρόνια την πολιτική ζωή της Ιταλίας, στα οποία εμπλέκεται ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και νεαρές, κατά βάση γυναίκες, καθώς επίσης και η ιταλική Δικαιοσύνη.