Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αντώνη Σαμαρά, διώξε τον Στυλιανίδη από την κυβέρνηση

Αυτό είναι ένα γράφημα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις προσλήψεις στο Μετρό της Αθήνας από το 2004 μέχρι σήμερα. Το προεκλογικό έτος 2009, επί υπουργίας Στυλιανίδη, προσλήφθηκαν συνολικά 326 νέοι υπάλληλοι, οι μισοί εκ των οποίων από τα μέσα Αυγούστου μέχρι ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009!


Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε λίγο πριν ότι τα ΜΜΜ δεν...


...ανήκουν στις συντεχνίες αλλά στον ελληνικό λαό. Τα λόγια είναι εύκολα, ειδικά για κάποιον που έχει διατελέσει αδελφικός φίλος του Θύμιου Λυμπερόπουλου, τον οποίο και στήριξε όταν επιχειρήθηκε το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.

Ας ρίξει μια ματιά και στα παρακάτω στοιχεία κι ας μας πει αν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι δυνατόν να παραμένει υπουργός Εσωτερικών -να αναμορφώσει και το...Δημόσιο- στην κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων.

Προσέξτε τις ημερομηνίες πρόσληψης των υπαλλήλων, έχοντας στο νου σας τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009:


Δείτε εδώ ενδεικτικά πόσο δυσανάλογες των αναγκών του Μετρό ήταν όλες αυτές οι προσλήψεις:


Ναι και πόσο επιβαρύνθηκε το κόστος της μισθοδοσίας μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιγραφή των βιογραφικών των εργαζομένων:

Στην περίοδο των εννέα (9) αυτών µηνών προσλήφθηκαν συνολικά 326 άτοµα (αποφάσεις ∆Σ µέχρι 04.09.2009). Καταγράφεται µεγάλη αύξηση των προσλήψεων αφού το έτος αυτό διενεργείται το 50% των συνολικών προσλήψεων της περιόδου 31.03.2004-04.10.2009.  Οι ανωτέρω καταγραφείσες παθογένειες και δυσλειτουργίες του συστήµατος προσλήψεων της εταιρίας παγιώνονται και επιτείνονται,  ενισχύοντας τη διαπίστωση ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και διαφανών διαδικασιών. 

Οι προσληφθέντες εµφανίζουν όµοια  χαρακτηριστικά όπως για παράδειγµα τόπος καταγωγής,  εργασιακή εµπειρία στο δηµόσιο ως συµβασιούχοι,  βιογραφικά σταλµένα από αρ.  τηλεοµοιοτυπίας του τέως ΥΠΕΧΩ∆Ε και η διαδικασία αξιολόγησής τους δεν συνδέεται σε πολλές περιπτώσεις  µε την απόφαση πρόσληψής τους,  αφού αυτή φαίνεται να έχει προαποφασισθεί  (τα βιογραφικά και οι συνεντεύξεις πολλές φορές έπονται της ηµεροµηνίας απόφασης του ∆Σ για την πρόσληψη),  αλλά περιορίζεται στην «εύρεση»  κατάλληλης θέσης απασχόλησης για τους ήδη
«προσληφθέντες» υπαλλήλους.


Να και μερικά παραδείγματα βιογραφικών των υπαλλήλων που προσελήφθησαν εκείνη την εποχή:

-Η ΑΣ µε εµπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός συρµών.

- Η ΖΓ κατάγεται από την Κοµοτηνή και εργαζόταν ως συµβασιούχος στο ΥΠΑΝ

-Ο ∆Κ είναι κάτοικος Κοµοτηνής,  επιθυµεί να σταδιοδροµήσει στον Τοµέα της Τεχνολογίας Τροφίµων, δεν έχει καµία εργασιακή εµπειρία και προσλαµβάνεται ως υπεύθυνος σταθµών.

- Ο Τ.Α είναι κάτοικος Κοµοτηνής και η ΚΧ έχει καταγωγή από την Κοµοτηνή (βάσει ιδιόγραφης σηµείωσης στο βιογραφικό της).


- Ο Χ.Μ κατάγεται από το Ν. Ροδόπης, άνεργος από το 2003, απόφοιτος γυµνασίου, προσελήφθη ως υπάλληλος ασφαλείας & ελέγχου.

- Η Β.Α είναι κάτοικος Κοµοτηνής, απόφοιτος ΤΕΕ µε ειδικότητα Βοηθού Βρεφονηπιοκόµου και  µικρή αντίστοιχη εµπειρία,  προσελήφθη ως υπάλληλος γραφείου τεχνικής εκπαίδευσης.

Ο ίδιος ο Στυλιανίδης έχει δηλώσει για το θέμα:

«Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρέπει να απολογηθώ εγώ γι’ αυτό, πρέπει να απολογηθεί το ελληνικό κράτος, που τα τελευταία 40 χρόνια δεν είχε ούτε έναν άνθρωπο από τη Θράκη και τη Ροδόπη μέσα σε τέτοιου είδους θέσεις εργασίας. Εκεί δεν βλέπουν κάποιοι την αδικία και βλέπουν την αδικία στο γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε μια πολιτική φωνή από τη Ροδόπη να διεκδικεί και να δίνει τη δυνατότητα πληροφόρησης και αντικειμενικής αξιολόγησης και ανθρώπων που κατάγονται από εκεί. Αυτό είναι άδικο, ρατσιστικό, υπονομεύει αν θέλετε την προοπτική και την ανάπτυξη της περιοχής μας, και αδικεί τη νέα γενιά της περιοχής μας, η οποία αναζητά κάθε φορά, όταν της δίνεται η ευκαιρία, μια δυνατότητα για δουλειά στο αθηναϊκό κέντρο» -Εφημερίδα «Χρόνος της Κομοτηνής», 28 Απριλίου 2010


http://www.parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου