Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Απόρρητες αναφορές αποκαλύπτουν σενάρια αποσταθεροποίησης - Περίεργη επίσκεψη στο Μαξίμου


Σενάρια αποσταθεροποίησης του εσωτερικού της Ελλάδας αποκαλύπτουν απόρρητες αναφορές μυστικών υπηρεσιών που είναι σε γνώση της κυβέρνησης. Εντύπωση προκαλεί και συνάντηση που δεν ανακοινώθηκε στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού με χαμηλόβαθμο στέλεχος του State Department την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαξίμου.

Τι ακριβώς μετέφερε το στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης; Μήνυμα για τα ενεργειακά και την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ ή κάτι σχετικό με την ολική επαναφορά της τρομοκρατίας; Σύμφωνα με πληροφορίες τα κλιμάκια της CIA και του FBI στην Αθήνα συνεργάζονται με την ελληνική Αστυνομία και βοηθούν στις έρευνες. 

Παράλληλα από απόρρητες αναφορές προκύπτει διασύνδεση της νέας γενιάς τρομοκρατών με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις προκειμένου να υπάρξει αποσταθεροποίηση κατά τα πρότυπα της Αραβικής Άνοιξης. 

Παρά τον εφησυχασμό μετά τις συλλήψεις του εκτελεστικού βραχίονα της 17Ν, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων, έχει καλύψεις, έχει μεθόδους διαφυγής και μάλιστα προς το εξωτερικό. Παράλληλα στις εκτιμήσεις ανώτερων στελεχών της ΕΥΠ θεωρείται ότι έχουν στοχοποιηθεί πολιτικά πρόσωπα. 

Οι φόβοι για μια εκτέλεση πολιτικού προσώπου στα πρότυπα της 17Ν, που θα σηματοδοτούσε την επιστροφή στη βαριά τρομοκρατία, αυξάνονται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες που θέλουν τους τρομοκράτες νέας γενιάς να συνεργάζονται με ακραίες ομάδες και μάλιστα δεν αποκλείονται κοινά χτυπήματα μεγάλης κλίμακας που δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα. 

Πλέον, μετά τα τελευταία χτυπήματα «το εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας δεν παραμένει το ίδιο – είναι ασταθές σε σχέση με τη δραστηριότητα των τρομοκρατικών επιθέσεων», λέει στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής. Η χώρα μας επιστρέφει στον κατάλογο των χωρών που αντιμετωπίζουν «αξιοσημείωτα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά χτυπήματα», υποστηρίζει στέλεχος ξένης διπλωματικής αντιπροσωπίας και προσθέτει με νόημα, «με μεγάλο κόστος στον τουρισμό αλλά και στην προσέλκυση των επενδύσεων». 

Οι παράγοντες που οδηγούν στην αποσταθεροποίηση αυξάνονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τα περιστατικά της αποκαλούμενης «επαναστατικής βίας», τις ρατσιστικές επιθέσεις, και τα φαινόμενα παραβατικότητας που έχουν ως γόνιμο έδαφος την οικονομική κρίση. 

Φαίνεται ότι η αναβίωση της τρομοκρατίας παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες των αρχών, που οδήγησαν σε συλλήψεις μελών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η «17η Νοέμβρη» και πιο πρόσφατα των «Πυρήνων της Φωτιάς», νέες ομάδες κάνουν την εμφάνισή τους φιλοδοξώντας να τις διαδεχθούν, ενώ τα φαινόμενα της «επαναστατική βίας» παρουσιάζουν πρωτόγνωρη έξαρση. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ανάψει κόκκινος συναγερμός μετά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν διευκολύνει την προσπάθεια για πολιτική, οικονομική, κοινωνική σταθεροποίηση. Ο οικονομικός φόβος είναι δεδομένος, έρχεται και η τρομοκρατία που σε συνδυασμό με την κρίση δημιουργεί εφιαλτικές συνθήκες. 

Το «φάντασμα» της τρομοκρατίας είναι εδώ και δυστυχώς επανεμφανίζεται σε μια χρονική στιγμή που τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή για τη χώρα. Η εξέλιξη είναι επικίνδυνη, η Ελλάδα γίνεται- για τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα- και πάλι χώρα τρομοκρατών με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της στο εξωτερικό και τον τουρισμό.

Νίκος Παναγιωτόπουλος 



http://newpost.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου