Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Και μέσω ΕΛΤΑ η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

teli
Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ΙΧ και ΔΧ, θα γίνει και φέτος και μέσω των ΕΛΤΑ, με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Τρόικα: Έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά παραμένουν εκκρεμότητες

troika-Megaro-Maximou
Με κοινή δήλωσή τους, τα μέλη της τρόικας από την Ευρωπαική Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Eurostat: Μειώθηκε το 2012 ο πληθυσμός της Ελλάδας

plh8usmos
Μείωση κατά 5,5‰ (τοις χιλίοις) στον πληθυσμό της Ελλάδας, τη στιγμή που ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2‰, καταγράφουν τα δημογραφικά στοιχεία για το 2012 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Eurostat.

Άρειος Πάγος σε Πελεγρίνη: Ανοίξτε το Πανεπιστήμιο

areios
Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, κάλεσε στο γραφείο της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για να συζητήσουν για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

Σε 111,7 εκ. ευρώ τα κέρδη της ΟΠΑΠ ΑΕ, στο 9μηνο του έτους

opap
Σε 111,7 εκ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της ΟΠΑΠ ΑΕ, στο εννεάμηνο του έτους, έναντι 371,7 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 70%. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 2,6 δισ. ευρώ έναντι 2,9 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (μείωση 10,3%). Οι πωλήσεις του γ’ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 0,7% στα 897,6 εκ. ευρώ, καταγράφοντας μια διαδοχική βελτίωση σε τριμηνιαία βάση.

merkel
Δηλώσεις με θετικά μηνύματα έγιναν την Τετάρτη από τη γερμανική κυβέρνηση ενόψει της συνάντησης που θα έχει την Παρασκευή στο Βερολίνο, ο Αντώνης Σαμαράς με την Άνγκελα Μέρκελ.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμφθηκε η Ελλάδα

Evropaiko-Dikastirio
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται για άλλη μια φορά η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για πλημμελή συμμόρφωση στην οδηγία για τη διαχείριση υγρών αποβλήτων.

Αρβανιτόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος να μένουν κλειστά τα Πανεπιστήμια

Konstantinos-Arvanitopoulos
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. Δήλωσε τα εξής:
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ μόλις μάθαμε και θέλουμε να μας το επιβεβαιώσετε ότι η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων κρίθηκε από τα Δικαστήρια παράνομη;

Δεν υπάρχει παραγραφή για Παπακωνσταντίνου! Εισήγηση παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο

Giorgos-Papaconstantinou
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, κατέθεσε την εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται.

Και… με το νόμο καταβολή μισθού μετά από 3 μήνες!

Elefterotypia
Όπως αποκαλύπτει η “Ελευθεροτυπία”, με βασικό θέμα στην πρώτη σελίδα της, τον ασκό του Αιόλου ανοίγουν δυο επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες εκτός των άλλων ανατρέπουν νομικές υποχρεώσεις του εργοδότη, όπως αυτή της μηνιαίας καταβολής του μισθού.

Δείτε την νέα έξυπνη ιδέα διαδικτυακού μάρκετινγκ που κάνει πάταγο σε Ελλάδα και Κύπρο.



Τον τελευταίο καιρό έχει διαδοθεί πάρα πολύ το διαδικτυακό μάρκετινγκ ως ένας εύκολος τρόπος για προώθηση προιόντων και υπηρεσιών μέσω συστάσεων από συνεργάτες σε γνωστούς και φίλους. Η άνθηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, το υψηλό ποσοστό ανεργείας και τη συρίκωνση των εισοδημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Μια ανατρεπτική αποκάλυψη στις κατακόμβες της Ρώμης

Vatican-frescos
Μια ανατρεπτική αποκάλυψη φαίνεται ότι περιλαμβάνουν οι τοιχογραφίες που έφερε στο φως το Βατικανό, από τις καταμόβες Priscilla, γνωστές για το γεγονός ότι φιλοξενούν την πιο παλιά εικόνα της Παναγίας με το Θείο Βρέφος.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τα “Νέα” σατιρίζουν τον Τσίπρα: Στα χέρια του Στάλιν!

Τa-Nea-frontpage
Η βεντέτα συνεχίζεται… Τα “Νέα” επανέρχονται σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, με σκληρές εκφράσεις, ανάδειξη της κόντρας στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, και φυσικά τις απαραίτητες γελοιογραφίες και φωτομοντάζ.

Αδαμόπουλος ή… ΣΥΡΙΖΑ στον ΔΣΑ;

Giannis-Adamopoulos-DSA
Οι εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2014 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, προσφέρονται ήδη για μάχη χαρακωμάτων και αναδιάταξη δυνάμεων, με φόντο πολιτικές εντυπώσεις, αλλά και το ενδεχόμενο να αποτελέσουν τον πρόλογο ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων εντός του 2014.

Συγχαρητήρια Σαμαρά στην Εθνική

samaras1
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους παίκτες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και τον προπονητή της Φερνάντο Σάντος, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη λήξη του δεύτερου αγώνα μπαράζ με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι (1-1) που οριστικοποίησε την παρουσία της Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας όπου το προσεχές καλοκαίρι θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η υποδοχή της Εθνικής στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” (photos+video)

Μερικές δεκάδες Έλληνες φίλαθλοι περίμεναν την αποστολή της Εθνικής Ομάδας στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, προκειμένου να συγχαρούν τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του για τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στο Μουντιάλ.
Η αποστολή της Εθνικής Ομάδας έφτασε από το Βουκουρέστι στις 04.00, σχεδόν με δίωρη καθυστέρηση.

Reuters: Αυξάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας

Central-Bank-of-Greece
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μεταδίδει από το πρωί ως σημαντική εξέλιξη την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας για διεύρυνση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Αθήνας τον Σεπτέμβριο.

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες

agrotes
Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΠΑΣΕΓΕΣ, αντιδρώντας στη φορολόγηση των μέσων παραγωγής αγροτών και κτηνοτρόφων.

“Ναι” για την άρση ασυλίας του Καμμένου. “Όχι” για τον Άδωνη

kammenos
Την άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συνήλθε σε δεύτερη συνεδρίαση σήμερα προκειμένου να λάβει απόφαση επί του σχετικού εισαγγελικού αιτήματος.

Εκδήλωση της ΝΔ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

nd
Στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε σήμερα στην Αθήνα στοχευμένες εκδηλώσεις με τον τίτλο «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα».

Ο Λοϊζος Ξενόπουλος διευθυντής Προγράμματος του MEGA

MEGA-Channel
Ο Λοΐζος Ξενόπουλος είναι ο νέος διευθυντής Προγράμματος του MEGA, διαδεχόμενος τον Πέτρο Μπούτο.
Η αναβάθμιση του έως σήμερα υπεύθυνου μυθοπλασίας του σταθμού θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη λύση από όλους,

 Επιχειρηματικότητα και τουρισμός από τη ΝΔ

Kainotomia
Συνεχίζοντας το πλαίσιο εκδηλώσεων για την ανάδειξη και προώθηση καινοτόμων ιδέων στον χώρο της επιχειρηματικότητας, που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει ταχύτερα από την κρίση, η Νέα Δημοκρατία οργανώνει σήμερα εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

Μείωση 8% στον κύκλο εργασιών στην βιομηχανία

biomixania
Μεγάλη μείωση 8% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Σεπτέμβριο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2012, έναντι αύξησης 3,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Σαμαράς – Βενιζέλος σε αδιέξοδο


Σε αδιέξοδο, παρά τις αναφορές του Γ. Στουρνάρα ότι οι πιθανότητες είναι 50 – 50, οδηγούνται οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Και το αδιέξοδο δεν είναι πλέον οικονομικό, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπιστεί, αλλά πολιτικό. Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αδυνατούν να δώσουν τις… θυσίες που απαιτούν οι δανειστές, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων ειδικά του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με κινούμενη άμμο ενώ οι εστίες σύγκρουσης, με κυρίαρχη αυτή στα πανεπιστήμια, παραμένουν. Την ίδια στιγμή, η χείρα βοηθείας από το εξωτερικό (με τη μορφή μία έγκαιρης πολιτικά συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους ή μίας πολιτικής συμφωνίας για τον προϋπολογισμό του 2014) δεν φαίνεται στον ορίζοντα, εντείνοντας έτσι το κυβερνητικό αδιέξοδο και τις πιθανότητες όλο το ελληνικό πακέτο να κριθεί τελικά στην παράταση, δηλαδή σε χρόνο πιθανά και μετά τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κωνσταντινόπουλος: Εμείς είμαστε ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα

Odysseas-Konstantinopoulos
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, και στο πλαίσιο πολιτικής ζύμωσης με άλλους χρήστες του διαδικτύου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έδωσε πολιτικό υπόβαθρο στη ρητορική στήριξης και υπεράσπισης του Κινήματος, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Στη δημοσιότητα οι βουλευτικές αποδοχές – Πέρασε ο προϋπολογισμός της Βουλής

vouli
Αναλυτικά στοιχεία για τις βουλευτικές αποδοχές έδωσε στην δημοσιότητα η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής μετά από εντολή του προεδρείου που επιθυμεί να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης και των διαφόρων επιδομάτων.

“Νέα”: Οι προστάτες (του ΣΥΡΙΖΑ) δεν βρίσκουν αποστάτες…

Nea
Το Συγκρότημα Λαμπράκη συνεχίζει και σήμερα τη μετωπική σύγκρουσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του προσκλητηρίου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να ρίξουν την κυβέρνηση και στη συνέχεια να βρουν ανοιχτές τις πόρτες της Κουμουνδούρου.

 Η «Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ» προτείνει Μέτωπο Εθνικής Συνεννόησης

kinisi75
Η «Κίνηση 75» ΠΑΣΟΚ επανέρχεται με νέα της ανακοίνωση, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής πολιτικής από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο», όπως τονίζει.
Παράλληλα, θεωρεί απαραίτητη τη δημιουργία “Μετώπου Εθνικής Συνεννόησης”.

Παπαμιμίκος: Αναζητούμε φρέσκιες ιδέες στην κοινωνία

papamimikos
Στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε σήμερα σειρά εκδηλώσεων, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, με τον τίτλο «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα».

ΝΔ: Ξεκινά η εβδομάδα επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη η εβδομάδα επιχειρηματικότητας με πρωτοβουλία της ΝΔ.

Αντίθετη στον φόρο ακινήτων η Παπακώστα

papakosta-thumb-large
Αντίθετη στον ενιαίο φόρο ακινήτων εμφανίζεται η Κατερίνα Παπακώστα.

Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

astynomia1
Τέσσερα καλάσνικοφ και 10 χειροβομβίδες βρέθηκαν στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ:

Στουρνάρας: Δεν θα δημοσιευτούν κριτήρια ανάλυσης για τον έλεγχο των offshore

&
Δεν είναι δυνατό να δημοσιευθούν τα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου βάσει των οποίων προχωρούν οι έλεγχοι των offshore εταιρειών από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για την πορεία του ελέγχου των 6.575 αλλοδαπών νομικών προσώπων (offshore) ιδιοκτησίας ακινήτου στην Ελλάδα, τα οποία είναι καταχωρημένα στο υποσύστημα Μητρώου Taxis. Όπως ειδικότερα ξεκαθαρίζει ο υπουργός, «τα αναλυτικά κριτήρια επιλογής των προς έλεγχο υποθέσεων, προκειμένου να προληφθούν εναρμονισμένες πρακτικές από πλευράς φορολογουμένων, δεν δημοσιεύονται».

Καλύπτονται τα οργανικά κενά των δικαστικών υπαλλήλων

dikastikoi
Ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέστειλαν στα Πολιτικά και Ποινικά δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας έγγραφο με το οποίο ζητούν να τους πληροφορήσουν για τα οργανικά κενά των γραμματειών των δικαστηρίων που υπάρχουν, προκειμένου να καλυφθούν από υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (μετατάξεις υπαλλήλων).

Κεφαλογιάννης: Άδικος ο φόρος για τα ακίνητα

kefalogiannhs-ma1
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μίλησε στον Real Fm για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και την φορολογία των ακινήτων.

Κοτζιάς: Ο ΔΟΛ παρότρυνε σε Αποστασία το 1965

Nikos-Kotzias
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο καθηγητής Νίκος Κοτζιάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των “Νέων”, με αφορμή τη σκληρή κριτική του Συγκροτήματος Λαμπράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Προς μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων απο 10% σε 3%

ypoik
Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3% ,προαναγγέλλουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Στουρνάρας: Νωρίς ακόμη για συμφωνία με την Τρόικα

stour
Βγαίνοντας από τη διάρκειας 8 ωρών σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά για να έρθει σε συμφωνία με την Τρόικα, ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν περιμένει άμεσα αποτελέσματα.

Τα “Νέα” κατηγορούν τον Τσίπρα για “προσκλητήριο αποστασίας”

Ta-Nea-frontpage
Το Συγκρότημα Λαμπράκη συνεχίζει την πολιτική βεντέτα που έχει ανοίξει με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, με τα σημερινά “Νέα” να επιτίθεται ανοικτά στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ευθέως για προσκλητήριο σε αποστασία, μετά από όσα δήλωσε χθες στην “Αυγή της Κυριακής”, καλώντας βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έβρισκαν… ορθάνοιχτες τις πόρτες της Κουμουνδούρου.

Παπαμιμίκος: Η συμμετοχή μας δίνει δύναμη, κουράγιο και ενέργεια

Andreas-Papamimikos
Την ικανοποίηση που από χθες επικρατεί στη Συγγρού για την αυξημένη συμμετοχή της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, ήρθε να επιβεβαιώσει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.

Η ντροπή για τα πεθαμενατζίδικα γαρίφαλα , στα νυχτομάγαζα (κέντρα διασκέδασης )

Δεν έχουν σταματημό οι κλοπές σε κοιμητήρια. Μέχρι και… στεφάνια κλέβουν οι επιτήδειοι! Και όπως μας αποκάλυψαν κληρικοί, αυτό αποτελεί ένα… «συνηθισμένο» γεγονός και όχι κάτι το πρωτόγνωρο.

Αυτιάς: Κόμμα μου είναι η… δημοσιογραφία

Giorgos-Aytias
Ο Γιώργος Αυτιάς διαψεύδει για άλλη μια φορά τα σενάρια που τον θέλουν να κλείνει το κεφάλαιο “δημοσιογραφία”, και να στρέφεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, με φόντο το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις προσεχείς εκλογές.

Ιγνατίου: Οι εταίροι γονάτισαν την Ελλάδα στα τέσσερα

 Mihalis-Ignatiou
Κριτική στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας, για τη στάση που έχουν κρατήσει τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του Μνημονίου, ασκεί ο Μιχάλης Ιγνατίου μέσω άρθρου του στο “Έθνος της Κυριακής”.

Μουρούτης: Πόσο εκτός κοινωνίας είναι ο κ. Τσίπρας…

Giorgos-Mouroutis
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, σχολίασε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter  όσα λέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τη συνέντευξή του στην “Αυγή της Κυριακής”.

“Μαθαίνουμε παρέα” στα νησιά της Ελλάδας

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση θα χρηματοδοτήσει 17 καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία σε 650 μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων από νησιά της Ελλάδας, να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις και να ανακαλύψουν πτυχές της ιστορίας, της επιστήμης, του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και των εθίμων της ιδιαίτερης πατρίδας τους που δεν τους είναι γνωστές μέχρι τώρα. Όλες οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν κατά το τρέχον σχολικό έτος, 2013-14.

Η δημοσκόπηση της (απόλυτης) αμφισβήτησης του ΣΥΡΙΖΑ

Alexis-Tsipras
Η δημοσκόπηση της “Rass ” για τον “Τύπο της Κυριακής”, που δημοσιεύεται σήμερα, καταγράφει προχωρημένη δυσπιστία της κοινής γνώμης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 55,5% δεν θέλει… αλλαγή κυβέρνησης

proores-ekloges
Κατά των πρόωρων εκλογών παραμένει σταθερά η πλειοψηφία της κοινωνίας, δείχνοντας ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα, προτιμά την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από μια προσφυγή στις κάλπες, που ενδεχομένως θα άνοιγε το δρόμο της εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ικανοποίηση στη ΝΔ για τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές

nd
Την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση της κοινωνικής βάσης του κόμματος στις σημερινές εκλογές στις τοπικές οργανώσεις εκφράζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι πολιτικοί «ηγέτες» αχυράνθρωποι των Γερμανών…»

Το πολιτικό σκηνικό στις μέρες μας παρουσιάζει έντονα συμπτώματα εκφυλισμού που προκαλούν την κοινή γνώμη. Τα κρούσματα διαφθοράς και η σκανδαλοθηρία στην πολιτική ζωή της χώρας μας καθημερινά φτάνουν στο φώς της δημοσιότητας και εγείρουν εύλογα την κοινωνική αποδοκιμασία, ιδίως την ώρα που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την στείρα και ανάλγητη πολιτική των Μνημονίων.