Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Σφήκα που παράγει... ηλεκτρισμό!

Φαίνεται ότι ένα είδος σφήκας, που βρίσκεται στην Ανατολή, είναι ικανό να παράγει ηλεκτρική ενέργεια! Η σφήκα αυτή λαμβάνει την ηλιακή ακτινοβολία μέσω των ειδικών της κυττάρων και τη μετατρέπει σε ηλεκτρισμό. Στην ανακάλυψη αυτή οδηγήθηκαν οι επιστήμονες, όταν παρατήρησαν ότι σε υψηλή θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια της μέρας οι σφήκες αυτές ήταν πιο ενεργές.

Σαλαμάνδρα με φωτοσυνθετικές ιδιότητες

Οι επιστήμονες από καιρό πίστευαν ότι μόνο τα φυτά, τα φύκια, ορισμένα βακτήρια, και μερικά ασπόνδυλα ήταν σε θέση να εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία, μετατρέποντάς τη σε ενέργεια μέσω της φωτοσύνθεσης. Τώρα, σύμφωνα με το Nature οι επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι την ιδιότητα αυτή έχει και ένας σπονδυλωτός οργανισμός, η σαλαμάνδρα (Ambystoma maculatum).

Επαναστατική συσκευή «διαβάζει» τη σκέψη

Πρωτοποριακή συσκευή που μετατρέπει τις σκέψεις σε λόγο κατασκεύασαν ερευνητές στις ΗΠΑ και, χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια που είχαν προσαρτηθεί στο φλοιό του εγκεφάλου κατάφεραν για πρώτη φορά να μετασχηματίσουν εγκεφαλικά σήματα σε λόγο. Το αποτέλεσμα είναι ακριβές σε ποσοστό 90% και η συσκευή θα αποτελέσει ένα μεγάλο «δώρο» προς ασθενείς που έχουν παραλύσει και δεν μπορούν να μιλήσουν. Σε δεύτερο επίπεδο, όμως, μπορεί τελικά να συμβάλει στο να «διαβαστούν» οι σκέψεις οποιουδήποτε.

Ομιλία Θ. Παρασκευούδη στο 3ο προσυνέδριο


Κα Πρόεδρε,
Αγαπητοί Σύμμαχοι
Φίλες και Φίλοι,
Σας καλωσορίζω στην πόλη της Λάρισας στην πόλη την οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην πόλη την οποία επέλεξα να ζω και να εργάζομαι.

Διανύουμε την 3η προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη, μια ιδανική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των στελεχών του κινήματος μας, για μια κοινή πορεία προς το ιδρυτικό Συνέδριο τον Μάιο με ξεκάθαρες και χρήσιμες προτάσεις.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Γιούνκερ με αφορμή τα νέα στοιχεία για το έλλειμμα της χώρας μας

Προειδοποίηση για τον έλεγχο των δαπανών του ελληνικού δημοσίου απηύθυνε σήμερα ο προεδρεύων του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, μία μέρα μετά από την είδηση πως το έλλειμμα της Ελλάδας το 2010 ξεπέρασε αρκετά τις εκτιμήσεις. Σύμφωνα με το Reuters, από τα σχόλια του κ. Γιούνκερ διαφαίνονται οι ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων μας για τη συνεχή διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ δαπανών και εσόδων.

Ξύλο μετά μουσικής σε φοιτητικό πάρτι

Επίθεση από εξωπανεπιστημιακούς δέχθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας την ώρα που διασκέδαζαν σε πάρτι, που πραγματοποιούνταν εντός του ιδρύματος. Όπως καταγγέλλουν περίπου δέκα 10 άτομα, οπαδοί μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας, ήρθαν μέσα στον εσωτερικό χώρο, όπου γινότανε η εκδήλωσή τους, χτυπώντας πέντε φοιτητές και προκαλώντας υλικές ζημιές.

Ο Φερνάντο Ντε Λα Ρούα περιγράφει την κατάρρευση της Αργεντινής και κάνει συγκρίσεις με την Ελλάδα

«Εμάς το ΔΝΤ μας κατέστρεψε. Εσάς, όμως είναι υποχρεωμένο να σας στηρίξει, γιατί είστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό σας προστατεύει. Ο προηγούμενος πρωθυπουργός σας κατέστρεψε την οικονομία. Ο Παπανδρέου προσπαθεί να σας σώσει, αλλά η Ελλάδα εμφανίζει ακόμα μία παθητική στάση. Πρέπει να τολμήσετε για να σωθείτε και να έχετε ανάπτυξη», είναι τα λόγια του Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, πρώην προέδρου της Αργεντινής στο «Θέμα».

Καπνίζουν μέσα στο υπουργείο Υγείας!

«Stop» στο κάπνισμα «φωνάζει» ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος αλλά στο ίδιο το υπουργείο του υπάρχουν τασάκια με αποτσίγαρα στα γραφεία των υπαλλήλων. Και μπορεί οι δημοτικοί αστυνομικοί να κάνουν περιπολίες στις καφετέριες προκειμένου να επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα σε καταστήματα και εστιατόρια αλλά και ανθρώπους που καπνίζουν όμως κανείς δεν περνά από το υπουργείο -που... υποτίθεται ότι έχει απαγορεύσει το τσιγάρο από όλους τους χώρους- για να ρίξει πρόστιμο!

Στοπ σε όργιο φημολογίας για εκλογές βάζει η Προεδρία

Μετά από ένα άγριο όργιο φημών ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επέστρεψε και ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να… ζητήσει πρόωρες εκλογές. Η Προεδρία προκειμένου να βάλει τέλος σε αυτή την περίεργη, όπως τη χαρακτηρίζουν φημολογία, αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι «η Προεδρία της Δημοκρατίας διαψεύδει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να υπάρξει κατεπείγουσα συνάντηση.

Ελαστικά που κλείνουν μόνα τους τις τρύπες!

Διαφορετικά από τα συνηθισμένα είναι τα νέα ελαστικά ποδηλάτου της Michelin, αφού είναι σχεδιασμένα να κρατούν την πίεση του αέρα παραπάνω απ' ότι μπορούσαν μέσω μικρών σωλήνων. Τα νέα ελαστικά ονομάζονται «Protek Max Tubes» και είναι ικανά να δημιουργήσουν περισσότερη πίεση στο εσωτερικό του ελαστικού. Η εσωτερική αυτή πίεση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να κλείνουν οι τρύπες από μόνες τους.

Πιο κοντά στη δημιουργία ματιού από βλαστοκύτταρα

Ιάπωνες επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην καλλιέργεια ενός ανθρώπινου ματιού. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό Nature οι ερευνητές εξηγούν πώς κατάφεραν να… δημιουργήσουν ένα μάτι ποντικιού από βλαστικά κύτταρα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η νέα αυτή μέθοδος μπορεί να οδηγήσει σε πρωτοποριακές θεραπείες για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Όσο αυτή χόρευε κάποιοι άλλοι ''έπαιρναν μάτι''! [VIDEO]




Είναι πραγματικά το πιο ξεκαρδιστικό βίντεο που έχω δει τον τελευταίο καιρό. Αυτή η κοπέλα ξεκίνησε να χορέυει αισυησιακά μπρόστα στην κάμερα, μέχρι που το σεντόνι από πίσω της έπεσε χωρίς εκείνη να το καταλάβει. Έτσι οι γείτονες που κούρευαν το γκαζόν βρήκαν την ευκαίρια να πάρουν μάτι. Η έκφραση της κοπέλας όταν παίρνει χαμπάρι ότι το σεντόνι έχει πέσει, είναι όλα τα λεφτά!

Στις 18 Μαϊου οι φοιτητικές εκλογές...

Βρισκόμαστε και επίσημα, πλέον, σε "φοιτητική" προεκλογική περίοδο! Επιτέλους, οι φοιτητικές παρατάξεις συμφώνησαν για την ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών!  Η "μεγάλη μέρα", λοιπόν, για τους φοιτητικούς συλλόγους, αποφασίστηκε να είναι η 18η Μαϊου! Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για τη στάση των παρατάξεων στην ΕΦΕΕ και για τους κινδύνους που απειλούν το φοιτητικό κίνημα...

Το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στο "Κουτί της Πανδώρας"


Το "Κουτί της Πανδώρας" κάνει αφιέρωμα στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" για τα διόδια!

Τι θα συμβεί τις ημέρες απεργίας των δημοσιογράφων




  • Μήπως η "γυναίκα του Καίσαρα" πρέπει όχι μόνο να δείχνει, αλλά και να είναι τίμια;
Η απεργία των δημοσιογράφων τελειώνει ξημερώματα Δευτέρας, καθώς πρόκειται για δυο συνεχόμενες 48ωρες.
Μέσα σε αυτές τις 4 ημέρες υπάρχουν γεγονότα τα οποία ήδη τρέχουν και καθορίζουν την ζωή μας και την επικαιρότητα. Το olympia, όμως θα είναι εδώ να σας ενημερώνει.

Δέκα εκδότες τρομοκρατούν χιλιάδες-κότες-δημοσιογράφους!



Οι πιο πολλοί δημοσιογράφοι, σαν τον σκύλο του Παυλώφ, έχουν μάθει να λειτουργούν στο καθεστώς εργοδότη-υπαλλήλου, υποδυόμενοι με μεγαλύτερη άνεση το ρόλο του υπαλλήλου.

Αυτό έχει γίνει δεύτερη φύση.

Η υπαλληλική συνήθεια σε συνδυασμό με την ανασφάλεια του επαγγέλματος, εκτρέφει το Εγώ παραδοσιακών και νεόπλουτων εκδοτών.

Επιβεβαιωθήκαμε! Ο Πάγκαλος στο στόχαστρο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ!

Μόλις χθες αργά το βράδυ, σας ενημερώσαμε για τη νέα αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με κεντρικό θέμα...τον Πάγκαλο (http://4oktovriou.blogspot.com/2011/04/blog-post_715.html) και σήμερα επιβεβαιωθήκαμε!! Μάλιστα, κύκλοι της Λυκούργου, λένε, πώς το "τρένο" δεν έφτασε ακόμα και πως έχουν κι άλλοι σειρά...Νομίζουμε πως "καταλαβαινόμαστε"...!!!

Δολοφόνος - πατέρας οδηγούσε μοτοσικλέτα έχοντας μαζί και τις δυο του κόρες (Βίντεο)



Τα απίστευτα και τραγελαφικά που συμβαίνουν στους ελληνικούς δρόμους δεν έχουν τελειωμό... Αυτή τη φορά, σειρά είχε ένας μοτοσικλετιστής που βρήκε έναν πολύ καλό τρόπο για να μεταφέρει τα παιδιά του.

"Φέτος οι πολίτες δεν θέλουν να σουβλίσουν μόνο αρνί..." - Φοβούνται οι βουλευτές τους ψηφοφόρους



Σε δυο ομάδες έχει χωριστεί ο πολιτικός κόσμος μετά τα πρόσφατα κρούσματα προπηλακισμών - κυρίως σε μέλη της κυβέρνησης από πολίτες.

Στην πρώτη ομάδα η οποία χαρακτηρίζεται και ως ομάδα υψηλού κινδύνου είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και γαλάζια στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Έρχονται τα χειρότερα – Πάμε για 1.200.000 ανέργους τη νέα χρονιά




Προβλέψεις για εκτίναξη της ανεργίας στο 20-22% το 2012 - Θα περιμένουμε το 2020 για επίπεδα ανεργίας σαν του 2008 - Σοκ! Κατά 2.725% αύξηση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη

Ιδιωτικές εταιρείες θα εκπαιδεύσουν τους αντάρτες στη Λιβύη!




Πρώην μέλη των SAS θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις των εξεγερμένων κατά του Καντάφι και να τις μετατρέψουν σε στρατό ικανό να αντιμετωπίσει τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian αναζητούνται ήδη ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες μπορούν να αναλάβουν την εκπαίδευση των εξεγερμένων. Σ΄ αυτές τις εταιρείες εκπαιδευτές είναι κυρίως κομμάντο των SAS.

Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων - Κάλεσμα Συμπαράστασης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Αθήνα, 6 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Απάντηση στα δημοσιεύματα για την ΟΝΝΕΔ Χανίων από τα blogs της Δημοκρατικής Συμμαχίας



Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε ξανά και ξανά στα άθλια blogs που εκπροσωπούν την Δημοκρατική Συμμαχία ένα σωρό ανακρίβειες και ψέμματα που μοναδικό στόχο έχουν να αμαυρώσουν το πιο ζωντανό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας,την ΟΝΝΕΔ.

Η ΟΝΝΕΔ στα Χανιά ξεκίνησε να στελεχώνεται μετά τις εκλογές του Προέδρου ΟΝΝΕΔ που εκλέχθηκε για πρώτη φορά από την βάση,με νικητή τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Εκδήλωση του Μαθητικού Τμήματος της ΟΝΝΕΔ (Μ.Α.ΚΙ) στη Φλώρινα, με θέμα τις καταργήσεις σχολικών μονάδων και τις συνέπειες τους στις τοπικές κοινωνίες.

Με τη συμμετοχή πολλών μαθητών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε στη Φλώρινα το Μαθητικό Τμήμα της ΟΝΝΕΔ (Μ.Α.ΚΙ) με θέμα τις καταργήσεις σχολικών μονάδων και τις συνέπειες τους στις τοπικές κοινωνίες.

Ελλάδα - Ουγγαρία 1 - 10 !


Τον τελευταίο καιρό μάθαμε όλοι για τον CODEX ALIMENTARIUS  και την διεθνή εκστρατεία που γίνεται για να σταματήσει μια από τις οδηγίες του και συγκεκριμένα, η οδηγία της ΕΕ που αφορά τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης. 


Η επιρροή της μασονίας στην πολιτική ζωή του τόπου μας




Η διείσδυση των μασόνων σε όλους τους καίριους τομείς του κρατικού μηχανισμού και γενικότερα της οικονομικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου γίνεται με μεθοδικότητα και με πρακτικό στόχο την τοποθέτηση ή τον έλεγχο ανθρώπων σε θέσεις «κλειδιά» από τις οποίες επηρεάζεται η λήψη αποφάσεων. 

ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ  ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύρος, 4.4.2011

-ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 4oktovriou: Στο στόχαστρο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο Πάγκαλος!

Μετά τον Γ.Παπακωνσταντίνου, στο στόχαστρο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μπαίνει και ένας ακόμη πρωτοκλασάτος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ! Αξιόπιστες πηγές μας, αναφέρουν πως ο επόμενος που δεχθεί πυρά από τους "γαλάζιους φοιτητές" θα είναι ο Θ.Πάγκαλος!!! Εμείς απλά, περιμένουμε την παρουσίαση της αφίσας, η οποία θα επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ μας!

Νέα εφαρμογή της Google για ταυτοποίηση προσώπων;

Μια νέα εφαρμογή φαίνεται ότι θα λανσάρει σύντομα η Google, καθώς θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες «έξυπνων κινητών» με μια φωτογραφία να αποκτούν άμεσα πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του ατόμου αυτού. Η πρόσβαση αυτή θα είναι εφικτή, μόνο εάν οι φωτογραφιζόμενοι έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για κάτι τέτοιο.

To AIDS της γάτας

Το AIDS της γάτας (FIV) χτυπά τόσο τις οικόσιτες όσο και τις αδέσποτες, όμως δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Πρωτοανακαλύφθηκε το 1987 στις ΗΠΑ μετά από έρευνες, αφού βρέθηκε σε γάτες ένας ιός παρόμοιος με αυτόν που προκαλεί το AIDS στους ανθρώπους. Ονομάστηκε Feline Immunodeficiency Virus (FIV) δηλαδή Ιός της ανοσοανεπάρκειας της γάτας. Στην Ελλάδα διαγνώσθηκε το 1989 σε γάτα (Κοντός Β. και Moraillon A., 1992) και τονίζεται ότι η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, καθόσον ο υπεύθυνος ιός θεωρείται ιός των αιλουροειδών.

Ένα βήμα μπρος και ένα πίσω στις προσπάθειες περιορισμού της μόλυνσης στη Φουκουσίμα



Με μικρά βήματα προόδου και προβλήματα που ανακύπτουν μόλις επιλυθεί κάποιο προηγούμενο συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον περιορισμό της ραδιενέργειας στην Φουκουσίμα, με τους εργαζόμενους να έχουν καταφέρει για την ώρα να αποτρέψουν τη διαρροή μολυσμένου νερού στη θάλασσα. Ανησυχητικές παραμένουν οι ποσότητες υψηλής ραδιενέργειας νερού που λιμνάζει μέσα στο εργοστάσιο, σε χαμηλά επίπεδα η ραδιενέργεια στο έδαφος.

Το σκίτσο της εβδομάδας

Κερατέα: το Γαλατικό χωριό που αντιστέκεται...

Τζ. Σόρος: «Στα χέρια του ελληνικού λαού η λύση»


«Οι αγορές μπορεί να ανοίξουν για την Ελλάδα σε έξι μήνες», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος επισημαίνει πως η λύση του ελληνικού προβλήματος: «βρίσκεται στα χέρια της χώρας και του λαού». 

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ: τον σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που θα έχει ως στόχο την γνωριμία των νέων του τόπου μας με την τοπική ιστορία της Κέρκυρας αλλά και της Επτανήσου

Η ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας θεωρεί ότι η γνώση της τοπικής ιστορίας μπορεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα το φυσικό, πολιτιστικό και οικιστικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Λέγοντας τοπική ιστορία, και θέλοντας να ορίσουμε τα τοπικά της όρια, πιστεύουμε ότι μπορούμε να διακρίνουμε δύο επίπεδα τοπικής ιστορίας: την κερκυραϊκή αλλά και την επτανησιακή τοπική ιστορία.

Ταϊζοντας τους διευθυντες


Αν ψάξει κανείς τις άχρηστες διευθυντικές θέσεις, στα υπουργεία και στις δημόσιες υπηρεσίες όχι μόνο βγαίνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας, αλλά θα περισσέψουν λεφτά για να δώσουμε όπου αλλού χρειάζεται.

Εκλογικός λαγός τώρα ο Γ. Καρατζαφέρης


Τελικά ο κ. Καρατζαφέρης έχει κάνει και προτείνει τα πάντα. Ψήφισε το Μνημόνιο, στήριξε το ΠΑΣΟΚ, διαφώνησε με το ΠΑΣΟΚ, ήθελε να συγκυβερνήσει πρώτα με το ΠΑΣΟΚ και μετά τη ΝΔ, μας είπε ακόμα ότι κάνει και για Πρωθυπουργός. Και σήμερα, αφού τίποτα από τα προηγούμενα δεν του βγήκε, ζήτησε άμεσες εκλογές,  «για να αλλάξει η σημερινή κυβέρνηση» την οποία χαρακτήρισε «αναιμική και ανίκανη». Είπε επίσης πως είχε πει στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης και δεν το απέρριψε, αλλά το απέρριψε ο Α. Σαμαράς.

Μεγάλη εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο Κιλκίς

Εκδήλωση με θέμα την καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ και ο Πρόεδρός της Αντρέας Παπαμιμίκος στο Κιλκίς το Σάββατο 16 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου, στις 6 το απόγευμα. Ομιλητές: Νίκος Λυγερός, καθηγητής στρατηγικής. Χρύσανθος Λαζαρίδης, αναλυτής, σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αντώνης Παυλίδης, σχολικός σύμβουλος, συγγραφέας, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποντίων  Εκπαιδευτικών.

Αιχμές κατά Κ. Καραμανλή από Γ. Αλογοσκούφη

Αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή διατυπώνει για τις εξελίξεις στην οικονομία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. «Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα διότι έβλεπα την κατάσταση της Οικονομίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε» αναφέρει ο πρώην υπουργός και προσθέτει ότι ο τότε πρωθυπουργός του έλεγε «άστο για αργότερα», λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και τις αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών.

Μπαρόζο σε ερώτηση του Γ. Παπανικολάου: θέμα ασφάλειας θα θέσει η Ε.Ε. στις 'πυρηνικές' προθέσεις της Τουρκίας


Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τον κίνδυνο που αποτελεί για την Ευρώπη η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη Τουρκία και το πως προτίθεται να το αντιμετωπίσει η Ε.Ε., ο Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής κ. Ε. Μπαρόζο δήλωσε πως «θα θέσουμε θέμα ασφάλειας στη συζήτηση για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων».

Εφιαλτικό ταξίδι του μέλιτος...


Στο σπίτι του ασφαλές επέστρεψε ένα νεόνυμφο ζευγάρι από την Σουηδία το οποίο κατά τη διάρκεια του μήνα του Μέλιτος είδε κυκλώνες, πυρκαγιές, πλημμύρες και δυο σεισμούς. Από τύχη κατάφερε να επιστρέψει σώο και αβλαβές σπίτι του! Ο λόγος για τον Στέφεν και την Έρικα Σβανστορμ που μετά το γάμο τους τον περασμένο Νοέμβριο αποφάσισαν να κάνουν ένα τετράμηνο διάλειμμα γυρίζοντας τον κόσμο...  

To Facebook φιλοξενεί τον Obama


Το Facebook θα φιλοξενήσει την ομιλία του Αμερικανού πρόεδρου Barack Obama, στις 20 Απριλίου. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα μιλήσει με τους Αμερικανούς πολίτες και η ομιλία αυτή θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming) μέσω της δημοφιλέστερης κοινωνικής ιστοσελίδας αλλά και μέσω του επίσημου ιστοτόπου της Ουάσιγκτον.  

Βερολίνο: "Όχι" σε αναδιάρθρωση χρέους ως το 2013


Ίδια παραμένει η στάση της γερμανικής κυβέρνησης όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Το Βερολίνο θεωρεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν εργαλεία για να γίνει κάτι τέτοιο. 

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Καθησυχάζουν οι επιστήμονες για τη ραδιενέργεια στην Ελλάδα

Εξαιρετικά μικρές συγκεντρώσεις ραδιενέργειας, οι οποίες είναι πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας και, ως εκ τούτου, δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον, δείχνουν οι νέες μετρήσεις που πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Η ΕΕΑΕ επαναλαμβάνει κατηγορηματικά σε ανακοίνωσή της πως δεν απαιτείται κανένα απολύτως μέτρο προστασίας και καμία αλλαγή στις διατροφικές ή άλλες συνήθειες του πληθυσμού.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους έξι «νονοί» της νύχτας

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, έξι από τους δεκάδες κατηγορούμενους για την υπόθεση του κυκλώματος των «μπράβων»της νύχτας. Μεταξύ των έξι είναι και ο απόστρατος υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος; κατηγορείται ότι διακίνησε 1,5 εκατ. ευρώ με πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά με τη βοήθεια τραπεζικών υπαλλήλων. Ο πρώην αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 15.000 ευρώ ενώ του απαγορεύτηκε να βγει από τη χώρα.

Εικόνα Ήχος: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Expert Ελλάς ΑΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Εικόνα Ήχος ΑΕΕ, στην οποία η Expert Ελλάς είναι βασικός μέτοχος. Ταυτόχρονα, με προσωρινή διαταγή, ελήφθησαν προληπτικά μέτρα προστασίας της εταιρείας.

Ανοίγει ο δρόμος για προανακριτική για το σκάνδαλο Siemens

Με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, Σήφη Βαλυράκη, 84 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλλαν πρόταση πριν από λίγο στον πρόεδρο της Βουλής, να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens. Η κίνηση αυτή έρχεται να διαψεύσει τα σενάρια που έκαναν λόγο περί υποβολής κοινής πρότασης από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Υπάρχει… Σπίθα για να γίνει κόμμα

Θέμα χρόνου θεωρούν όσοι γνωρίζουν τον Μίκη Θεοδωράκη τη μετεξέλιξη της κίνησης πολιτών «Σπίθα» σε πολιτικό κόμμα. Ήδη η οργάνωση μετρά παρουσία σε όλη τη χώρα και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο γνωστός μουσικός παρά το προχωρημένο της ηλικίας του ετοιμάζει παρέμβαση στις επόμενες εκλογές. Η πρόταση πάντως έχει ήδη πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων μετά τη δυναμική παρουσία της Σπίθας στην πρόσφατη διαδήλωση κατά του μνημονίου στην Αθήνα.

Η ΝΔ ετοιμάζεται για εκτεταμένης κλίμακας επίθεση προς τον Χρυσοχοΐδη

Το ΕΣΠΑ αναμένεται να αποτελέσει την επόμενη εβδομάδα ένα πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό διότι η ΝΔ ετοιμάζεται για εκτεταμένης κλίμακας επίθεση προς τον υπουργό περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδης.

Εξόρμηση στη φύση με την ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής


Η οικολογική μας κρίση και τα καθημερινά περιβαλλοντικά αδιέξοδα τροφοδοτούν την ανάγκη μιας επιστημονικά  θεμελιωμένης διαδικασίας που θα βοηθήσει τον άνθρωπο και τους νέους να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τη φύση, αλλά και να εκτιμήσουν το γεγονός, πως η πατρίδα μας με την ποικιλία του φυσικού περιβάλλοντος, προσφέρεται για πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού.  Η περιβαλλοντική εκπαίδευση εισάγεται, πλέον, ως μάθημα , καθώς διαχέεται σε διάφορα πανεπιστημιακά μαθήματα και αντικείμενα, προσφέροντας τη δυνατότητα στους νέους να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον και να εντοπίσουν τη ζωή τους μέσα σε αυτό.

Γ. Παπανικολάου: Αθρόα εισροή όπλων από τα Δυτικά Βαλκάνια στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση των απειλών όσον αφορά στο οργανωμένο έγκλημα της Europol, οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, περιλαμβανομένης της Αλβανίας, αποτελούν σημεία προέλευσης ή διέλευσης για τη διακίνηση όπλων στην ΕΕ, αλλά δεν υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις για τον αριθμό των όπλων που εισέρχονται λαθραία στα κράτη μέλη από τις χώρες αυτές.