Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μας χρεοκόπησε και έτρεξε στη Σοσιαλιστική Διεθνή για την… Αραβική Άνοιξη!

Με έναν ορυμαγδό προπαγάνδας και κατηγορώντας συγχρόνως για προπαγάνδα όλους όσοι την κατακρίνουν, προσπαθεί από χθες η κυβέρνηση να μετατρέψει την απόλυτη αποτυχία σε... επιτυχία και το υποτιμητικό ύφος που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την χώρα μας στην… πιο ιστορική απόφαση.

Για ακόμη μια φορά πρέπει να βροντοφωνάξουμε το ΟΧΙ.



Νύχτα σαν τους κλέφτες αποφάσισαν "οι σύμμαχοί μας" το κούρεμα και την υποδούλωση της χώρας στους δανειστές. Με την ανοχή της "Ελληνικής Κυβέρνησης". Η οποία στο εξής θα περιοριστεί στο να εκτελεί εντολές. Και επέλεξαν ως ημερομηνία την παραμονή της Εθνικής Επετείου. Δεν είναι τυχαίο.

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα (μέρος 1): Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός καταγγέλει δημόσια δύο κολοσσιαία σκάνδαλα με όλες τις λεπτομέρειες, που αγγίζουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον.



Λόγια που δεν έχουν ξανακουστεί από στόμα πολιτικού αρχηγού. Όχι αοριστίες και αφορισμούς, αλλά συγκεκριμένες καταγγελίες, ξεκάθαρες απόψεις, πολιτικές θέσεις.

Δεν μπορείς να καταγγέλεις αόριστα το "Κεφάλαιο" Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»! Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος.

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Το φετινό καλοκαίρι υπήρξε ιδιαίτερα κρίσιμο για το ακαδημαϊκό χώρο. Κι αυτό γιατί ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ο νέος νόμος – πλαίσιο (ν. 4009) που αφορά στη διάρθρωση και οργάνωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χώρος αυτός απαιτούσε σημαντικές αλλαγές, όπως επίσης και ότι ο νόμος αυτός επιφέρει πολλές καινούργιες αλλαγές στα Πανεπιστήμια, των οποίων η δομή και λειτουργία μεταβάλλεται ριζικά. Μέσα σε 82 άρθρα γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθούν πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις, πολύπλοκες και λεπτομερείς. Συνολικά όμως, λόγω των διατάξεων και των ορισμών του, θεωρούμε πως καθίσταται από τα πράγματα δυσεφάρμοστος, τονίζοντας έτσι τα αρνητικά του και ακυρώνοντας τα όποια θετικά του.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες





Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, απ’ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφισαν το θάνατο. Adolph Hitler (από ομιλία του στο Reichstag στις 4 Μαΐου 1941)

Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για την ανθρώπινη ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν ακοθόριστη. Winston Churchill (παραφρασμένο από μια από τις ομιλίες του στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941)

Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας



Εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, 45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα στη γερμανική διακοίνωση που είχε επιδοθεί νωρίτερα στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα πρίγκηπα Έρμπαχ. Επιδίδοντας το τελεσίγραφο, ο Έρμπαχ τόνισε στον Κορυζή ότι ο πόλεμος δεν στρεφόταν κατά της Ελλάδας, αλλά κατά της Αγγλίας, που είχε σπεύσει προς βοήθεια της χώρας μας με 62.000 άνδρες και μεγάλη αεροπορική δύναμη. Ο Κορυζής είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στην ιταμή ναζιστική πρόκληση. Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική επίθεση στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Από τον θάνατο του Ι.Μεταξά έως την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα την 27η Απριλίου 1941





Η απόφαση για την επίθεση κατά της Ελλάδας ελήφθη στις 15 Οκτωβρίου 1940 από το Ιταλικό Πολεμικό Συμβούλιο, παρουσία του Μουσολίνι και παρά τις αντιρρήσεις πολλών από τους παρισταμένους για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν η επιχείρηση. Ο «Ντούτσε» ήθελε μία νίκη για να μπει στο μάτι του Χίτλερ, που είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις για μία επίθεση κατά της Ελλάδας. Πίστευε ότι η χώρα μας ήταν ο εύκολος στόχος. «Το μόνο μας εμπόδιο είναι οι λασπωμένοι δρόμοι» τον είχαν διαβεβαιώσει οι επιτελείς του. Ως ημέρα της επίθεσης ορίσθηκε η 26η Οκτωβρίου, αλλά ο Μουσολίνι τη μετέθεσε για τις 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμπέσει με τη 18η επέτειο της Πορείας προς τη Ρώμη, που έφερε τους φασίστες στην εξουσία.

video στη μνήμη του ήρωα Λάκη Σάντα


Ο Λάκης (Απόστολος) Σάντας (22 Φεβρουαρίου 1922 – 30 Απριλίου 2011), γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου τότε υπηρετούσε ο πατέρας του ως δημόσιος υπάλληλος. Οι γονείς του κατάγονταν από το χωριό Πηγαδισάνοι της Λευκάδας, με τη μητέρα του να κατάγεται και από την Βυτίνα Αρκαδίας.

Η ιστορία της ιαχής «Αέρα»


Λίγες λέξεις της Νεοελληνικής γλώσσας κρύβουν τη μαγεία της ιαχής αέρα! Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν ελληνόπουλα που συγκινήθηκαν, δάκρυσαν, θαύμαζαν τον ηρωισμό των παλικαριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το 1940. Ο παλμός αυτής της συγκίνησης δονούσε στην ιαχή αέρα και σε ό,τι αυτή αντιπροσώπευε στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καμία λέξη δε συγκέντρωσε την ορμή και το δυναμισμό της νιότης, όσο η ιαχή αέρας.

Σπάνιο κινηματογραφικό υλικό από την Γερμανική Κατοχή



Κατά την διάρκεια τής Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα (1941-44), ένας πρώην αξιωματικός τού Πολεμικού Ναυτικού και μετέπειτα επιχειρηματίας, ο Άγγελος Παπαναστασίου, αποτύπωσε κάποιες εικόνες τής περιόδου εκείνης στην κινηματογραφική του μηχανή.

Τα αποβράσματα της Ιστορίας: Έλληνες, “αριστεροί”, στην υπηρεσία των Ναζί





“Έλληνες” “αριστερής” προέλευσης, πρώην βουλευτές του ΚΚΕ, αν και είναι δύσκολο να δίνεις σε προδότες ιδεολογική ταυτότητα, υπήρξαν συνεργάτες των Γερμανών. Αυτοί, τουλάχιστον, τιμωρήθηκαν από τους πρώην συντρόφους τους

 Kατά τη διάρκεια της Κατοχής η Gestapo εκτός από τους γνωστούς γερμανόφιλους συνεργάστηκε και με επώνυμους κομμουνιστές και “δηλωσίες”, οι οποίοι με την είσοδο των Γερμανών φόρεσαν τον μανδύα του εθνικοσοσιαλιστή ή υιοθέτησαν την ιδεολογία αυτή. Δύο από τις πιο γνωστές περιπτώσεις αφορούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Μανωλέα και του Μιχάλη Τυρίμου, πρώην βουλευτών του ΚΚΕ.

Είπαν για την Ελληνική Αντίσταση ...





H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.

Μέχρι και ο μεγαλύτερος εχθρός μας αναγνώρισε το ηρωϊκό πνεύμα των Ελλήνων.

Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945
Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945

“Γερμανικές αποζημιώσεις”: Tί ζητούμε, τι απαντούν



Στο προσκήνιο επανήλθε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων προς την Ελλάδα εξαιτίας της ναζιστικής κατοχής. Η γερμανική πλευρά απορρίπτει παγίως τα ελληνικά αιτήματα, οι δε ελληνικές κυβερνήσεις επισήμως δεν εχουν παραιτηθεί ποτέ των διεκδικήσεων, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση “γερμανικές αποζημιώσεις” είναι ένα κεφάλαιο που η επίσημη ελληνική πολιτεία ουσιαστικά δεν αγγίζει. Εχει ενδιαφέρον να δούμε ποιές είναι οι ελληνικές αξιώσεις, τι απαντά το γερμανικό κράτος, ποιά η επιχειρητολογία των δύο πλευρών και τι λέει η περίφημη σύμβαση του 1960, πάνω στην οποία πατάει η Γερμανία.

Τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα





Συνολικά, 269 πόλεις και χωριά δέχθηκαν μαζικά δολοφονικά χτυπήματα

Τα εγκλήματα των ναζί στην Ελλάδα

Οι πολυαίμακτες θυσίες, που πρόσφερε ο ελληνικός λαός για τη συντριβή του φασισμού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έρχονται με ορμή πάλι στην επιφάνεια. Τις φέρνει η απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για παρέμβαση της κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με την εκκρεμή διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Γερμανίας για τη σφαγή του Διστόμου.

Κ. Κουκκίδης· ο ήρωας φρουρός της Σημαίας στην Ακρόπολη



Παρά τις πολλές κατά καιρούς αμφισβητήσεις (βλ. π.χ.επιστολές στην εφημερίδα "Τα Νέα", 2 Απρ. 1998, 5 Οκτ. 2000), πρόκειται για γεγονός. Τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες περιγράφει ο Ι. Γιαννόπουλος στο βιβλίο του "Η Μυστική Ακρόπολη", εκδ. Έσοπτρον, 2001. Η υπόθεση εν συντομία έχει ως εξής (Περιοδικό "Τρίτο Μάτι" και Ι. Γιαννόπουλος, μηνύματα στο e-forum Innernet.gr, 20 & 22 Απρ. 2001):

Οι πρώτες κρίσιμες ημέρες του πολέμου: Οι δυνάμεις των αντιπάλων και οι πρωταγωνιστές.




Η καθοριστική συμβολή ενός άξιου ηγήτορα, του διοικητή της VII Μεραρχίας Πεζικού, στον θρίαμβο των ελληνικών όπλων. Συμβολή που συνήθως αγνοείται κατά τους εορτασμούς της ιστορικής επετείου.

Από τους πρώτους μήνες του 1939 τα σύννεφα του πολέμου αρχίζουν να εμφανίζονται στον ευρωπαϊκό ουρανό.
Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου 1939 η Ιταλία, με τη σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας, καταλαμβάνει, με σαθρές αιτιολογίες, την Αλβανία, για ν' αποκα­λύψει έτσι τα επεκτατικά σχέδια της στον χώρο της Χερσονήσου του Αίμου και στη Μεσόγειο.

Ανακοίνωσις του Πρωθυπουργού Ι. Μεταξά προς τους ιδιοκτήτας και αρχισυντάκτας του Αθηναϊκού Τύπου εις το Γενικόν Στρατηγείον (ξενοδοχείον "Μεγάλη Βρεταννία) εις τας 30 Οκτωβρίου 1940



Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 1940. Τρίτη μέρα του πολέμου. Τα στρατεύματά μας δεν έχουν περάσει ακόμη στην αντεπίθεση. Οι Ιταλοί διατηρούν την πρωτοβουλία. Στον παραλιακό τομέα και στην Πίνδο προχωρούν. Μόνο στο κέντρο, στην γραμμή Καλαμάς-Καλπάκι έχουν αναχαιτισθεί.

28 Οκτωβρίου 1940 - 28 Οκτωβρίου 2011



Πέρασαν ήδη εβδομήντα ένα χρόνια μετα το ιστορικό OXI στον  Ιταλικό επεκτατισμό.Εβδομήντα ένα χρόνια από τότε που ο ελληνικός στρατός και λαός έγραψαν χρυσές σελίδες δόξας στα βουνά της Πίνδου,αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι Έλληνες όταν θέλουν μπορούν.Μπορούν να καταφέρουν το ακατόρθωτο,απέναντι σε αντιπάλους που  υπερτερούν σε έμψυχο και άψυχο υλικό.Με μοναδικό ιδανικό την αγάπη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας,μιας ανεξαρτησίας που στις μέρες μας αμφισβητείται άμεσα.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το troktiko.eu ανανεώθηκε!

Με νέα εμφάνιση, δυναμικότερο χαρακτήρα και δεσμεύσεις για ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις έρχεται από σήμερα το καινούριο troktiko.eu! Οι επισκέπτες μπορούν πλέον να σχολιάσουν κάθε ανάρτηση και να δώσουν άμεσα το στίγμα της κοινής γνώμης για τα θέματα της επικαιρότητας.

Ολοταχώς για... κραχ στην ΑΕΚ

Σε οριακό σημείο -αν όχι αδιέξοδο- βρίσκεται η ΑΕΚ. Το ταμείο είναι… μείον, το πρόβλημα ρευστότητας εμφανέστατο και οι οφειλές ολοένα και πολλαπλασιάζονται. Ωστόσο, μολονότι η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ οδεύει προς το κραχ, ενέργειες από τους μετόχους δεν γίνονται, προκειμένου να βρεθεί λύση ή, τουλάχιστον, να βελτιωθεί η κατάσταση.

Πόσο επηρεάζονται συνταξιοδοτικά προγράμματα και παροχές υγείας ιδιωτικών εταιριών

Οι απαιτήσεις του Solvency για την κεφαλαιακή επάρκεια των ασφαλιστικών εταιριών και το χρονικό διάστημα, που θα τους δοθεί για να πιάσουν τους στόχους, αποτελούν παράγοντες κλειδιά για την επιβίωση πολλών ασφαλιστικών εταιριών και για τη διατήρηση των παροχών στους πελάτες τους, εν μέσω του κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Το μήνυμα σε μπουκάλι που άφησε επιβάτης του μοιραίου υπερωκεάνιου: «Αντίο σε όλους από τον Τιτανικό»

Μια δωρεά έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα σημείωμα σε μπουκάλι με τις τελευταίες λέξεις ενός από τα θύματα της τραγωδίας του Τιτανικού. Ο 19χρονος Jeremiah Burke, όταν έφυγε από το χωριό Glanmire στο Cork, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αμερική με την 18χρονη ξαδέρφη του για να συναντήσουν τις αδερφές του, που είχαν μετακομίσει στη Βοστόνη. Και οι δύο έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό ναυάγιο.

Tουρκία: 19χρονος φοιτητής ανασύρθηκε ζωντανός έπειτα από 91 ώρες!

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,2 βαθμών στην ανατολική Τουρκία αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τουλάχιστον 523 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.650 έχουν τραυματιστεί. Ωστόσο, 185 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί. Τελευταίος ένας 19χρονος που διεσώθη 91 ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πληρώνει τους υπαλλήλους της Ιπποκράτους λόγω τρόικας!

Φαίνεται ότι δεν είναι δυσβάστακτο μόνον το χρέος της χώρας. Δυσβάστακτο είναι και το χρέος τουΠΑΣΟΚ! Πως αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει τη στάση πληρωμών έναντι των υπαλλήλων του;

Έμφραγμα υπέστη ο Γιώργος Γλυνός από την πίεση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες

Έμφραγμα υπέστη ο Γιώργος Γλυνός, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε ευρωπαΪκά θέματα και επικεφαλής από ελληνικής πλευράς της «ομάδας Μπαρόζο», κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο  Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

ΝΔ: «Aς μη βιαζόμαστε να ανοίξουμε τις σαμπάνιες»


«Μη βιαζόμαστε ακόμη να ανοίξουμε τις σαμπάνιες». Με τη φράση αυτή, κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού περιγράφει την πρώτηαντίδραση της ΝΔ στη συμφωνία των Βρυξελλών, διατυπώνοντας σαφείς επιφυλάξεις αναφορικά με τα θολά σημεία της τα οποία χρήζουν διευκρινίσεων.

Γραμματέας ΔΑΠ ΑΕΙ: Η υπευθυνότητα πρέπει να είναι προαπαιτούμενο



Για τη σημερινή κατάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ολοι γνωρίζουν τα προβλήματα και περισσότεροι ακόμα έχουν αντιληφθεί την απαξίωση στην οποία βρίσκονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σήμερα. Τμήματα χωρίς αντικείμενο και επαγγελματικά δικαιώματα, ιδρύματα κρατικοδίαιτα βυθισμένα στην υποχρηματοδότηση, φοιτητές χωρίς κίνητρα για αριστεία και ένα σύστημα εκπαίδευσης δίχως καμία επαφή με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες της. Με λίγα λόγια, παθογένειες δίχως τέλος χτισμένες σε μια λογική που μόνο σύγχρονη να θεωρηθεί.

Γ. Παπανικολάου: Σε πείσμα πολλών, οι Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν στην Ευρώπη.


Οι Έλληνες σε πείσμα των εποχών και παρά το ασφυκτικό οικονομικό κλίμα θεωρούν ότι η Ενωμένη Ευρώπη συνεχίζει να αποτελεί την πιο ασφαλή οδό για την πορεία της χώρας. Το μήνυμα αυτό που στέλνουν οι Έλληνες πολίτες πρέπει να διαβαστεί στις Βρυξέλλες, αλλά και από όλες τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών.

ΟΝΝΕΔ: ΟΧΙ σε κάθε παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας


Η αυταπάρνηση και η μαχητικότητα που έχουμε ως Έλληνες πρέπει να αποτελέσουν χαρακτηριστικά, τα οποία οφείλει η Ελλάδα να προτάξει σήμερα απέναντι σε όλους εκείνους που θεώρησαν πως με τις πολιτικές τους μπορούν να υποδουλώσουν το ελληνικό πνεύμα.

ΙΣΧΥΡΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΙ ΄ΑΝΤΑΡΤΕΣ΄ ΤΗΣ ΝΔ!


Μεγάλα ονόματα από τον Εμπορικό και  Βιομηχανικό κλάδο ενώθηκαν σε ένα ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Οι περισσότεροι που πλαισιώνουν τον συνδυασμό της ΄ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ΄είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στενοί συνεργάτες του προέδρουΑ.Σαμαρά.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας γιορτάζει τα 125 χρόνια του

Το Άγαλμα της Ελευθερίας, ένα δώρο σε ένδειξη φιλίας που προσφέρθηκε από τη Γαλλία στους Αμερικανούς και έγινε ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών, γιορτάζει την εβδομάδα αυτή τα 125 χρόνια του στη Νέα Υόρκη, προτού κλείσει για ένα χρόνο για εργασίες συντήρησης.

Αυτές είναι ειδήσεις!

Ειδήσεις γεμάτες νόημα είναι αυτές της κρατικής τηλεόρασης με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη.. Ο τίτλος τα λέει όλα!! Αν δεν το επεσήμανε το fimotro, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πέρναγε απαρατήρητο καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που παρακολουθούν το συγκεκριμένο δελτίο.

MEΡΚΕΛ: "ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"


Νέο μνημόνιο και  μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας για τις αποφάσεις της ολονύκτιας Συνόδου κορυφής. «Με τις αποφάσεις  που πήραμε...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοποριακό σύστημα παρκαρίσματος από την Mercedes

Ανοίξτε τον ήχο του υπολογιστή σας για να ακούσετε τον ήχο που παράγει ο νέος αισθητήρας παρκαρίσματος 4ης γενιάς που εξελίχθηκε από την Μercedes σε συνεργασία με την Τουρκία.

Προσοχή στις...μαϊμούδες!

Μάλλον δεν είναι γνήσια...!

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Ο Οκτώβριος οδεύει προς το τέλος του και έφτασε ο καιρός να υποδεχτούμε τη χειμερινή ώρα.
Τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 30 Οκτωβρίου, όλοι οι πολίτες των κρατών μελών της Ε.Ε., θα πρέπει να γυρίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα πίσω.

Έλληνες ηθοποιοί στο Χόλιγουντ

Πολλοί είναι οι έλληνες ηθοποιοί που ονειρεύονται να κάνουν διεθνή καριέρα ενώ τα τελευταία χρόνια αρκετοί έχουν επιχειρήσει να πρωταγωνιστήσουν στο Χόλιγουντ αφήνοντας μια στρωμένη δουλειά στην Ελλάδα.

Το βιβλίο του Γ.Καρατζαφέρη: Ποια στηρίζει την αλλαγή;

Νυν αρχηγός κόμματος πριν από 22 χρόνια έχε εκδώσει βιβλίο με θέμα τις άσεμνες φωτογραφίες της πασίγνωστης κυρίας που βλέπετε στη φωτογραφία...
Δείτε στη συνέχεια ποιος το έκανε και ποία είναι η κυρία της φωτογραφίας!!!

Όταν οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα

Ο ελεύθερος αθηναϊκός ραδιοσταθμός με τη φωνή του περίφημου εκφωνητή Κ. Σταυρόπουλου, συνέχιζε τη μετάδοση των τελευταίων μηνυμάτων του, που σκόρπιζαν συγκίνηση και δάκρυα στους Αθηναίους, κλεισμένους στα σπίτια τους:

Τι μας χρωστούν οι Γερμανοί

Η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ, αλλά, με διάφορα προσχήματα, ποτέ δεν συναίνεσε στην αποπληρωμή των αποζημιώσεων.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», οι Γερμανοί, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, δεν πήραν μόνο ό,τι χρήματα υπήρχαν στην τράπεζα της Ελλάδας, λιώνοντας ακόμα και τα κέρματα προκειμένου να αποκομίσουν ασήμι αλλά οφείλουν στη χώρα μας τα εξής:

Το εξώφυλλο του ΒΗΜΑΤΟΣ σε τρία χρόνια! Δείτε το...!

Πώς θα είναι το εξώφυλλο του ΒΗΜΑΤΟΣ σε 3 χρόνια???

Έρχονται απολύσεις στα Υπουργεία

Aρον άρον θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση τους σχεδιασμούς της για μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων υπουργείων, γενικών γραμματειών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Η μυστική δράση της ΕΥΠ στα Εξάρχεια

Στην περιοχή των Εξαρχείων δεν κινούνται μόνο οι κάτοικοι, οι διάφοροι καταστηματάρχες αλλά και οι αντιεξουσιαστές.

Στην περιοχή ζουν, κινούνται και εργάζονται και οι υπάλληλοι του γνωστού κλιμακίου της ΕΥΠ που δρουν σχεδόν κάτω από τη μύτη όλων των κατοίκων τους οποίους παρακολουθούν, «φακελώνουν» και βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Οι ημέρες που η τηλεόραση, οι εφημερίδες, τα περιοδικά και το ραδιόφωνο κυριαρχούσαν στο τοπίο της ενημέρωσης έχουν περάσει. Τα τελευταία χρόνια το ίντερνετ αποτελεί όλο και περισσότερο τον πρωταρχικό προορισμό για όσους θέλουν να ενημερωθούν για την επικαιρότητα και να πληροφορηθούν όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

Το ανέκδοτο του Λάκη για τις περίφημες… δόσεις

 
Γιατί να πληρώνει κανείς παραπάνω όταν η «ταρίφα» είναι δεδομένη;

Αντισυνταγματική η νέα συμφωνία

Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει η ΝΔ την νέα συμφωνία, αν αυτή συνοδεύεται με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και φυσικά, όπως δηλώνεται, δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει. «Μια τέτοια συμφωνία είτε ψηφιστεί από 151 είτε από 180 είναι αντισυνταγματική» τονίζεται σε όλους τους τόνους.

Γ.Δρακούλης: «Το Υπουργείο Παιδείας στοχοποιεί τους φοιτητές αφαιρώντας τους προνόμια»

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας το ανύπαρκτο έργο του μέσα από σωρεία λαθών στοχοποιεί τους φοιτητές αφαιρώντας τους προνόμια. Αυτή την φορά  διακόπτει την παροχή κάρτας μειωμένου κόστους για απεριόριστες διαδρομές στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών από το Πανεπιστήμιο προς την πόλη. Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα στους φοιτητές που ακόμα και αυτό το προνόμιο αποτελούσε μια οικονομική ελάφρυνση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Μείζον πρόβλημα οικονομικής διαχείρισης προέκυψε στην ΝΟΔΕ Ροδόπης

Δεν είναι μόνο τα οικονομικά της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ σε κακά χάλια, αφού χρωστάει 128 εκατομμύρια ευρώ και προσωρινά οι εργαζόμενοι στο κόμμα είναι απλήρωτοι. Αρκετό καιρό τώρα σιγοψιθυρίζεται ότι τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για την ΝΟΔΕ Ροδόπης.

Ξεκινά από σήμερα η διάθεση 10.000 στρεμμάτων σε αγρότες και ανέργους

Άνεργοι, νέοι αγρότες, πτυχιούχοι γεωτεχνικής σχολής, νέοι έως 35 ετών αλλά και επαγγελματίες αγρότες, μπορούν από σήμερα έως τις 18 Νοεμβρίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να μισθώσουν έναντι συμβολικού τιμήματος, αγροτική γη που ξεκίνησε να διαθέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με πρόστιμο 100.000 ευρώ απειλείται το Facebook

Το Facebook ίσως κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, μετά την αποκάλυψη Αυστραλού φοιτητή της νομικής ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε κρατήσει 1200 σελίδες με προσωπικά δεδομένα του, τα περισσότερα από τα οποία υποτίθεται ότι είχε σβήσει. Ο 24χρονος Max Schrems, σύμφωνα με το thebest, ζήτησε αντίγραφο των δεδομένων του, μένοντας έκπληκτος με την έκταση των πληροφοριών που υπήρχαν από την τρίχρονη παραμονή του στην ιστοσελίδα, παρ’ όλο που ο ίδιος είχε διαγράψει τα περισσότερα από αυτά.