Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Η πόλη που θα είναι έτοιμη το 2020

King-Abdullah-economic-city
King Abdullah Economic City είναι το όνομα της νέας πόλης που χτίζεται στη Σαουδική Αραβία και υπολογίζεται να είναι έτοιμη το 2020. Το όραμα του Βασιλιά Abdullah bin Abdulaziz υλοποιείται σε ένα κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο, που θα οδηγήσει σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βασιλείου.

Το έξυπνο «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα στους «καραμανλικούς» και την Κεντροδεξιά

Άνοιγμα προς την κεντροδεξιά «συνιστώσα» της ΝΔ, που εκφράζεται μέσω του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την... δεξιά στροφή του Αντώνη Σαμαρά επιχειρεί να καλύψει το κενό που αφήνει ο πρωθυπουργός στο λεγόμενο μεσσαίο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Σελίδα που αξίζει να δείτε! Δελτίο Τύπου Greecevirtual


Σε συνέχεια της προσπάθειας να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας δύο ακόμα προορισμοί πανοραμικής απεικόνισης 360 μοιρών έρχονται να προστεθούν μέσα από τη σελίδα www.greecevirtual.gr .Αυτή τη φορά από τη Κρήτη. 
Μπορείτε είδη να περιηγηθείτε στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο  πατώντας πάνω στις παρακάτω εικόνες.

“Τρύπα” 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Μεσοπρόθεσμο

Giannis-Stournaras-Xristos-Staikouras
“Κενό” περίπου 2,5 δισ. ευρώ το 2016 αποτυπώνεται στο Επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο, καθώς παρά τις καλλίτερες δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2013 και το 2014, το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 θα είναι περίπου 1,5 μονάδα του ΑΕΠ χαμηλότερο από τις παραδοχές του Μνημονίου.

Διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους την Κυριακή

Λόγω Ποδηλατοδρομίας για τον Διαβήτη, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10.02.2013 και κατά τις ώρες 11.00 έως 13.30, θα διακοπεί προσωρινά και σύμφωνα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους του δήμου Αθηναίων.

Άρθρο του Γ. Παπανδρέου για τις γυναίκες ενόψει Αγίου Βαλεντίνου

«Την ώρα που αμέτρητα ζευγάρια θα γιορτάσουν τον ρομαντισμό υπό το φως των κεριών, ένα εκατομμύριο γυναίκες και άνδρες παγκοσμίως αγωνίζονται για να ακουστούν οι φωνές κακοποιημένων γυναικών», αναφέρει σε άρθρο του στο «Project Syndicate», ο Γιώργος Παπανδρέου. Με αφορμή των εορτασμό των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουάριου, ο πρώην πρωθυπουργός στέλνει το δικό του μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών.

Δριμεία κριτική Σακοράφα σε Τσίπρα για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Με μια ομιλία - καταπέλτη που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββατοκύριακου και η οποία κοινοποιήθηκε μόλις χτες μέσω του ιστότοπου iskra, όπου εκφράζονται οι θέσεις της αριστερής πτέρυγας, η Σοφία Σακοράφα, δέκα μήνες μετά την ένταξή της στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί δριμύτατη κριτική στην ηγεσία και εκφράζει πολύ σοβαρούς προβληματισμούς σχετικά με τις επιλογές της τελευταίας περιόδου.

Δελτίο Τύπου Συντονιστικού Συλλόγων ΑΤΕΙΘ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»


Το συντονιστικό όλων των συλλόγων του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 11-2-2013 θα πραγματοποιήσει πορεία από τη Πλατεία Αριστοτέλους (προσυγκέντρωση 13:00μ.μ.) προς το Δημαρχειακό Μέγαρο  και θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας  κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

8 στους 10 Έλληνες έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής


assets_LARGE_t_420_54062936
Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, μεγάλο ποσοστό Ελλήνων έχει αναγκαστεί να περιορίσει ακόμα και τα βασικά προϊόντα.

ΟΝΝΕΔ - Αλλαγή Πορείας

"ΟΝΝΕΔ - Αλλαγή Πορείας" είναι το όνομα της σελίδας που ανέβασε στο Facebook χθες, ο ένας εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Τσώκος.

Επήλθε συμφωνία στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

HermanVanRompuy
Λίγο μετά τις 17.00 οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. μέχρι το 2020.

Δεσμεύουν τα έσοδα από το φυσικό αέριο της Κύπρου


Την προοπτική να κατατίθενται τα μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου, σε ειδκό λογαριασμό για την αποπληρωμή του πακέτου βοήθειας που θα πάρει η χώρα, πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος του EurogroupΓερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Δείτε live όλες τις πτήσεις του κόσμου


Στη σελίδα που θα σας δείξουμε παρακάτω, μπορείτε να δείτε, σε πραγματικό χρόνο, όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών, σε όλο τον κόσμο. Όταν μπείτε στην ιστοσελίδα, μπορείτε βα βάλετε τον κέρσορα πάνω σε κάποιο αεροσκάφος και με διπλό κλικ, να δείτε όλα τα στοιχεία του αεροσκάφους.

Οι πειρατές που κυρίευσαν τις θάλασσες

Η πειρατεία είναι συνυφασμένη με την ίδια την κατάκτηση των νερών από τον άνθρωπο. Η ιστορία δε της πειρατείας είναι μακρά και ταραχώδης, με τα σύμβολα των κουρσάρων να γίνονται κατόπιν λαϊκοί θρύλοι: από τις πειρατικές σημαίες με τις νεκροκεφαλές και τις καλύπτρες των μονόφθαλμων κουρσάρων μέχρι τα ξύλινα πόδια και τα σεντούκια του θησαυρού, η αναπαράσταση του πειρατή φαντάζει σήμερα συμπαθητική και αθώα.

Θύμα σοβαρού τροχαίου ο Πεταλωτής


Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερχόμενος οδικώς από την Κομοτηνή στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση της ομάδας των «πρώην υφυπουργών» επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τα «καμάρια» του αισθησιακού κινηματογράφου

Ποιος είπε ότι ο mainstream κινηματογράφος δεν μπορεί να γίνει ακραία ερωτικός; Μπορεί και παραμπορεί, ρίχνοντας στα πόδια μας μια στρατιά από σέξι ταινίες που χαράσσονται για πάντα στην κινηματογραφική μας μνήμη.

Τι κάνει σήμερα η Μπέσυ Μάλφα;

Έχει παίξει σε αρκετές ελληνικές σειρές ενώ σε πολλές από αυτές έχει μάλιστα και τραγουδήσει. 

Η Μπέσυ Μάλφα αποφοίτησε από την Ελληνοαγγλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» και σπούδασε θέατρο στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν, χορό έμαθε στην Κρατική Ορχηστρική Σχολή και κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών.

Θέμα στα ΜΜΕ της Τουρκίας οι αναφορές Θεοδωρίδη για τα Ίμια: «Τέτοια σχόλια δε θα τα έκανε ούτε ο Ερντογάν»


Με τις αναφορές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Θεοδωρίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τα Ίμια τουρκικό έδαφος, ασχολούνται οι τουρκικές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα της γειτονικής χώρας.

Διάβημα «Καραμανλικών» στο Μαξίμου

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Κ. Καραμανλής καθώς με δική του εντολή συντάχθηκε και διανεμήθηκε non paper στο οποίο απαντά στον νυν υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για τα περί δημοσιονομικής εκτροπής τη διετία 2007-2009, ενώ παράλληλα στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 2013- 2016 ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Βαρύ αναμένεται το 2013 για μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι για μία ακόμη φορά σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των νέων μέτρων που επιβάλλει το υπουργείο οικονομικών, με εντολές της τρόικας.

Ο ΟΤΕ πούλησε την Hellas Sat στην ArabSat

Συνολικά 208 εκατομμύρια ευρώ θα μπουν στα ταμεία του ΟΤΕ από την πώληση της Hellas Sat, η οποία διαχειρίζεται το δορυφόρο HellasSat2, στην ArabSat, κύριο πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Είναι η 12η οικονομική δύναμη στον κόσμο, διαθέτει τον δεύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ και τον 7ο στον κόσμο, η δε οικονομία της αναπτύσσεται με ρυθμό πάνω από 8% τον χρόνο. Πολύ σωστά, έτσι, οι διεθνείς οικονομικοί παρατηρητές αποκαλούν την Τουρκία «Κίνα της ΝΑ Ευρώπης».

Η νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Η νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων οργανώνεται σε όλη την Ελλάδα μέσα από την πορεία του κινήματος προς το ιδρυτικό συνέδριο τον Απρίλιο. Ξεκινώντας από τα προσυνέδρια της Καβάλας και της Λάρισας, καλεί κάθε νέο και νέα που αισθάνεται και είναι Ανεξάρτητος Έλληνας να έρθει να τοποθετηθεί για τα προβλήματα της νέας γενιάς και ιδιαίτερα για τις δυσκολίες και τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι  στον τόπο διαμονής τους.

Τζήμερος: "Παραιτούμαι"

Από τη θέση του Προέδρου του κόμματος «Δημιουργία ξανά», παραιτείται ο Θάνος Τζήμερος. Ο ίδιος ανακοίνωσε την παραίτησή του, πριν από λίγα λεπτά στο facebook.
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Πρωτιά με 10 μονάδες στην παράσταση νίκης η ΝΔ - Οριακά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή


Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για τον ΣΚΑΪ. Προβάδισμα 10 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Δράση: Η Προστασία του Περιβάλλοντος δεν είναι “γραφειοκρατικό εμπόδιο”...


Η πάταξη της γραφειοκρατίας αφορά αφ' ενός τις περίτεχνες, παράλογες και δυσνόητες ρυθμίσεις που καθυστερούν και μπερδεύουν όποιον θέλει να ξεκινήσει μια επένδυση όπως επίσης την πληθώρα υπογραφών που χρειάζονται και τον στέλνουν από γραφείο σε γραφείο.

Με απόλυση κινδυνεύουν 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι


apolyseis-dimosion-ypallilon
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, το υπουργείο έχει προτείνει στα υπόλοιπα υπουργεία την κατάργηση 73 από τους περίπου 700 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει περιστολή εσόδων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο.

Η απάντηση των ΙΕΚ ΞΥΝΗ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Α.Ε.», και δ.τ. «ΤΟΠΙΚΟ − ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Ι.Ι.Ε.Κ.» με αριθμό Μητρώου 56961/02/Β/04/23 που εδρεύει στο Δήμο Πειραιώς, επί της οδού Φίλωνος 39 και εκπροσωπείται νόμιμα
ΠΡΟΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 45.000 ανέργους


oaed2
Άλλη μια ευκαιρία δίνει ο ΟΑΕΔ σε 45.000 νέους ανέργους, ηλικίας μέχρι 29 ετών, για επαγγελματική κατάρτιση.

Ο Δήμος Αθηναίων σφραγίζει τη Βίλα Αμαλίας


villa
Ό Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σφράγισε τη πολύπαθη Βίλλα Αμαλίας με πλίνθους στα παράθυρα και συρματοπλέγματα στις εξωτερικές πόρτες.

Στουρνάρας: Ανάκαμψη στο τέλος του 2013


ÓÕÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁÍÔÙÍÇ ÓÁÌÁÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ÅÕÁÃÃÅËÏ ÂÅÍÉÆÅËÏ ÊÁÉ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÇÓ ÄÇÌÁÑ ÖÙÔÇ ÊÏÕÂÅËÇ ÓÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg αναφέρθηκε στους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη επανέρχεται στην ελληνική οικονομία και πως η ανάκαμψη θα έρθει στα τέλη του 2013.

Σάκης Ιωαννίδης: Η πραγματική επανάσταση είναι στο απέναντι πεζοδρόμιο


«Σηκώνομαι το πρωί. Βγαίνω από το σπίτι μου.Υπάρχει μια τρύπα στο πεζοδρόμιο.Δεν τη βλέπω και πέφτω μέσα.
Την επόμενη μέρα βγαίνω από το σπίτι μου,ξεχνάω ότι υπάρχει μια τρύπα στο πεζοδρόμιο και ξαναπέφτω μέσα.

Θέμα ηγεσίας στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Evangelos-Venizelos-PASOK
Σε κάθε Συνέδριο, τίθεται εκ των πραγμάτων θέμα ηγεσίας, ακόμη κι αν δεν… στήνονται κάλπες, είχε διαπιστώσει πριν από λίγο καιρό ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και η άποψη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα συναντήσει την πολιτική επιβεβαίωσή της, στο επερχόμενο Συνέδριο του Κινήματος.

Ο Μπερλουσκόνι έκλεισε την “ψαλίδα” στο 0,3% !


Silvio-Berlusconi
Η σχέση… πάθους που διαχρονικά χαρακτηρίζει την ιταλική κοινωνία και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δοκιμάζεται και πάλι ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης-25ης Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά, η Μέρκελ… χάνει στα γκάλοπ!


Angela-Merkel
Απρόσμενη ανατροπή ενόψει στη Γερμανία, καθώς η τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, δείχνει για πρώτη φορά τον συνδυασμό των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων να βρίσκεται πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

Περιβόητες μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις

Δεν είναι λίγες οι φορές στη σύγχρονη πολεμική ιστορία που μυστικά στρατιωτικά σχέδια συλλαμβάνονται και εκτελούνται ως τρόπος άμεσης αντίδρασης σε συμβάντα που καλπάζουν.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Αυτά είναι τα υποψήφια τραγούδια της Eurovision


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα επίσημα video clip με τα τραγούδια που θα είναι υποψήφια για τον ελληνικό τελικό της Eurovision. Η βραδιά του ελληνικού τελικού θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου με πιθανότερους παρουσιαστές τον Γιώργο Καπουτζίδη και την Δέσποινα Βανδή.

Οι χειρότεροι δαίμονες σε ολάκερη την Ιστορία

Η δαιμονολογία έχει διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη θρησκευτική και μυθολογική ιστορία της ανθρωπότητας, με τα διαβολικά πνεύματα να στοιχειώνουν το φαντασιακό λαών, φυλών και εθνών στα πέρατα του κόσμου.

Roland Berger προς Ε.Ε: Κάθε ευρώ που επενδύεται στην Ελλάδα παράγει 1,45 έως 2 ευρώ ανάπτυξης


Η Ελλάδα πρέπει να πάρει αυξημένα κοινοτικά κονδύλια την περίοδο 2014 -2021.
Ο κ. Σαμαράς, γράφει η WSJ, γνωρίζει ότι με τον τρόπο που υπολογίζεται η διάθεση κοινοτικών πόρων (σ.σ. με βάση το ΑΕΠ προ κρίσης), η Ελλάδα κινδυνεύει να εισπράξει περίπου 30% λιγότερα κονδύλια από τα 20,4 δισ. ευρώ που είχε την περίοδο 2007 – 2013. Όπως ξεκινούν οι συνομιλίες το πιθανό σενάριο είναι να λάβει περίπου 14 δισ. στο νέο ΕΣΠΑ.

Πόσα …κουστουμάκια και για ποιούς τα ράβει ο εισαγγελέας Πεπόνης;


Ο δημοσιογράφος Γ.Παπαχρήστος, είναι απο τους καλά,συνηθως, πληροφορημένους. Έγραψε λοιπόν χθες στα ΝΕΑ, το εξής:
«Τις επόμενες εβδομάδες και για κανένα δίμηνο από τώρα, θα σκάσουν τόσες διώξεις κατά πολιτικών και άλλων, με υπογραφή του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κυρίως, που θα τρίβουμε τα μάτια μας» .

Εκτυπώσεις ανθρώπινων κυττάρων;


Οι 3D-εκτυπωμένοι ανθρώπινοι ιστοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για δοκιμές διαφόρων φαρμάκων, ή για τη δημιουργία οργάνων που απαιτούνται σε χειρουργικές επεμβάσεις και μεταμοσχεύσεις.

ΙΟΒΕ: Σε υψηλό 2 χρόνων ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Παρά τη μικρή υποχώρηση για τον Ιανουάριο,ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερεύνων (ΙΟΒΕ), παρέμεινε σε υψηλό 2 χρόνων, στις 85,8 μονάδες.

Όλα τα προγράμματα επιδοτήσεων - χρηματοδοτήσεων για επιχειρήσεις

Ενας χρηστικός οδηγός για όλα τα τρέχοντα και αναμενόμενα προγράμματα επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων, καθώς και για δράσεις εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα.

Τρισδιάστατες δημιουργίες


Τρισδιάστατες δημιουργίες...

Υπόλογη ξανά για τις παράνομες χωματερές η Ελλάδα

Στην Ελλάδα αναμένεται να επιβληθούν νέα πρόστιμα για τις εκατοντάδες παράνομες χωματερές που εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα, σύμφωνα με την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν (Task Force).

«Οι τράπεζες έπρεπε να έχουν διαθέσει κεφάλαια 2 δισ. σε επιχειρήσεις»

Το «μπαλάκι» στις τράπεζες έριξε από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος εξέφρασε έμμεσα τη δυσφορία του για το γεγονός ότι καθυστερούν, όπως είπε, να διοχετεύσουν στις επιχειρήσεις κεφάλαια, ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη ρευστότητα στην αγορά.

Αντιπαραθέσεις προκαλεί το «λάθος» του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Σε αντιπαράθεση για το δίλημμα «λιτότητα ή ανάπτυξη» εξελίχθηκε η συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή το αποκαλούμενο «ευρωπαϊκό εξάμηνο», δηλαδή τις συστάσεις της Κομισιόν για συντονισμό εθνικών πολιτικών το 2013 με στόχο την αναθέρμανση της οικονομίας.

Ποια αιτήματα των αγροτών ικανοποιεί η κυβέρνηση και ποια όχι

Σε μερική ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών προχώρησε η κυβέρνηση.

Τι αλλάζει και τι όχι με το ν/σ για την Ναυτιλία

Εξηγήσεις σχετικά με ορισμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και άλλες διατάξεις», έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας. Συγκεκριμένα το υπουργείο διευκρινίζει τα εξής:

Ελέγχεται το κτήμα της Μαργαρίτα Παπανδρέου


Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών βρίσκεται το κτήμα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στην Αλμυρή Κορινθίας, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στην βουλή προς απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου.