Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Οικολογικός Εκτυπωτής

Οι ίνες του χαρτιού μπορούν τυπικά μπορούν να ανακυκλωθούν πέντε με εφτά φορές προτού μικρύνουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην είναι κατάλληλες για ανακύκλωση ξανά. Ο Eco Printer σχεδιάστηκε ακριβώς ώστε να επιμηκύνει τη ζωή του χαρτιού. Είναι σε θέση να αφαιρεί το μελάνι και να επανεκτυπώνει το ίδιο το φύλλο.

ΝΔ και ΟΝΝΕΔ στον καθαρισμό του Δέλτα Αξιού

Σε εθελοντικό καθαρισμό του παράκτιου τμήματος Χαλάστρας-Πέτρινου φυλάκιου συμμετέχει στις 17 Απριλίου 2011, ο Τομέας Περιβάλλοντος της Ν.Δ., αποδεχόμενος την πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Άμεση ήταν και η ανταπόκριση των προέδρων της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης (Στράτου Γρομπανόπουλου) και της ΝΟΔΕ Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης (Κυριάκου Λαζού), στο αίτημα του Τομέα Περιβάλλοντος να λάβουν μέρος στην συγκεκριμένη εκδήλωση, μαζί με μέλη των αντίστοιχων οργανώσεων.

ΟΝΝΕΔ Νότιας Κυνουρίας: "Μέθοδοι στρουθοκαμηλισμού από την κυβέρνηση"

Αναντίρρητα, διανύουμε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, καθώς η οικονομική κρίση αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στο νεοσύστατο δήμο Νότιας Κυνουρίας, ανακαλύπτουμε μία σταδιακή μείωση του πληθυσμού κατά τα τελευταία χρόνια, ως απόρροια φυσικά της απομάκρυνσης των νέων από τον τόπο καταγωγής τους.

Αντώνης-Κώστας: το υστερόγραφο ενός διαζυγίου

Γνωρίζονται εδώ και σαράντα χρόνια. Στα νεανικά τους χρόνια έκαναν στενή παρέα και τα βράδια έβγαιναν μαζί για νυχτοπερπατήματα και κατακτήσεις καθώς είχαν σουξέ στο ωραίο φύλο. Όταν ο ένας (Καραμανλής) θέλησε να πάει για σπουδές στις ΗΠΑ, τότε ο άλλος (Σαμαράς) έσπευσε να του εξασφαλίσει συστατική επιστολή για το Πανεπιστήμιο Φλέτσερ.

ΟΝΝΕΔ: «Η υποχρεωτική δωρεά οργάνων δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα»

Αθήνα, 12 Απριλίου 2011

Με νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, το πρόβλημα της έλλειψης δωρεάς οργάνων  επιχειρείται να αντιμετωπισθεί με μια  επέμβαση στην αυτοδιάθεση του ατόμου. Ενώ μέχρι τώρα δωρητής οργάνων γινόταν το άτομο με σχετική δήλωσή του, αυτό αντιστρέφεται. Το νομοσχέδιο θα καθιστά κάθε άτομο δότη οργάνων μετά το θάνατό του, εκτός αν εν ζωή είχε ασκήσει σχετική προσφυγή αντίταξης, στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Η ΟΝΝΕΔ παίζει μπάλα τη Κυριακή...!

Η ΟΝΝΕΔ Τρικάλων προσκαλεί όλους τους νέους σε έναν διαφορετικό ποδοσφαιρικό αγώνα, στις 17 Απρίλη, 12:00 στο πάρκο του Αϊ Γιώργη

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δελτίο τύπου ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Υ2 ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής, με αίσθημα ευθύνης απέναντι τόσο στα μέλη της, όσο και στους υπόλοιπους πολίτες, θα ήθελε να σας ενημερώσει πως η παρουσίαση του «Ερωτηματολογίου Διαβίωσης στη Νοτιοανατολική Αττική», αναβάλεται προσωρινα και θα επαναπρογραμματιστεί.

ΟΝΝΕΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – Special Olympics 2011 « Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ »

Σε μια κοινωνία όπου κατά κανόνα επικρατεί το ατομικό συμφέρον, ο εθελοντισμός έρχεται να προσδώσει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας, η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά και η συλλογική δράση. Ως εθελοντισμός νοείται η προσφορά εργασίας σε τρίτους σε οργανωμένα πλαίσια με ελεύθερη βούληση, χωρίς χρηματική αμοιβή και με ειρηνικά μέσα.

Δήλωση Προέδρου ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργου Δρακούλη: “Ένα είναι το επιτακτικό μήνυμα το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στην Πάτρα”

Τάσσομαι αδιαπραγμάτευτα υπέρ της δίκαιης απαίτησης όλων των Πατρινών να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στη θάλασσα τους και να αξιοποιηθεί από όλους τους φορείς αλλά και το κράτος όπως αρμόζει σε μια παραλιακή πόλη.

Ασφαλές σερφάρισμα στο Facebook

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο πέραν των βασικών, υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα επικοινωνίας το πιο γνωστό το οποίο λογικά οι περισσότεροι έχουν παρατηρήσει είναι αυτό το http που βρίσκεται στην αρχή της κάθε διεύθυνσης στο διαδίκτυο. Όταν βλέπουμε https τότε περιηγούμαστε μέσω ασφαλέστερων συνδέσεων σε έναν συγκεκριμένο ιστόπο.

Επικίνδυνες για την υγεία οι κάψουλες καφέ

Ο καφές που φτιάχνεται στις μηχανές εσπρέσο με κάψουλες, περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις ενός τοξικού και καρκινογόνου συστατικού, του φουράνιου, συγκριτικά με αυτόν που φτιάχνουν οι απλές καφετιέρες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, με επικεφαλής τον Javier Santos, καθηγητή στο τμήμα Αναλυτικής Χημείας του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πώς θα βάλει τάξη στα Οικονομικά της η ΝΔ; Πόσα χρωστάει;


Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Παρόν και Μέλλον. Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του γενικού διευθυντή της ΝΔ Αθανάσιου Σκορδά (φωτο), που ανακοινώνει τη λειτουργία e-shop από την αξιωματική αντιπολίτευση 

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων και προσχώρησε στην Ντόρα...



Ο μέχρι πρότινος γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Μιχάλης Τσάγκας, παραιτήθηκε από την Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε στο κίνημα της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ",της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Μια μέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης»


Αρχαιολογικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια, παρακολούθηση της συντήρησης γλυπτών, θεματικές παρουσιάσεις εκθεμάτων και άνετο αναγνωστήριο με θέα τον Παρθενώνα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις διευρυμένες δραστηριότητες που θα παρέχει από το προσεχές Σαββατοκύριακο το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κάτι ετοιμάζει ο Χατζής ...



Συνάντηση με πολλά νοήματα έχει σχεδιάσει ο Κώστας Χατζής, ένα χρόνο μετά από τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ.

Αποδίδει το «σαφάρι» κατά της λαθρεπιβίβασης...Ικανοποιημένο το υπουργείο από τους ελέγχους


Αποδίδει το «σαφάρι» κατά της λαθρεπιβίβασης

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου Σώματος Ελέγχου του ΟΑΣΑ. 

Η κοροϊδία-απάτη με την “μείωση” των διοδίων


Τ
η μείωση της τιμής όλων των διοδίων κατά 25% – 30% για τρία χρόνια, αλλά και τη μείωση στα υπό κατασκευή τμήματα κατά 50%, προτείνει το υπουργείο Υποδομών στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων.

Θα διαγράψει ο Σάκης τους φίλους του, τους ΤΕΦΑΑτζήδες;



Πώς σας φαίνεται η αφίσα της Μυκόνου από τα ΤΕΦΑΑ Αθήνας;

Ανακοίνωση συμβασιούχων Δήμου Αθηναίων

 
Μετά από πληροφορία που είχαν οι Συμβασιούχοι του Δήμου της Αθήνας που έχουν καταλάβει το Δημαρχικό Μέγαρο ότι ο κ.Καμίνης συνέτρωγε με 4 εκδότες εφημερίδων σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής των Αθηνών, επιχείρησαν πορεία αποτελούμενη από 25 μοτοσικλετιστές προκειμένου να επιτύχουν συνάντηση μαζί του. Μία συνάντηση η οποία δεν τους επετράπη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 11 Απριλίου παρά την επίμονη στάση τους και τα γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν. 

Το DNA της παρακμής


Το DNA της παρακμής
Ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα σημερινά γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σήμερα ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής και φυσιολογίας J. Watson, ο οποίος το 1953 ανακάλυψε τη δομή του DNA, έδινε διάλεξη σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Πατρών, όταν ομάδα ατόμων εισέβαλε στο χώρο προσπαθώντας να διαλύσει την εκδήλωση και να του επιτεθεί.

«Tι δεν θέλω από τους πολιτικούς»

Η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 15/4 και ώρα 20:00, στην αποθήκη Δ’ στο Λιμάνι, εκδήλωση με θέμα :

Ελλάδα και Πορτογαλία: Βίοι παράλληλοι (και) στις κολοτούμπες



Παρηγορηθείτε. Υπάρχουν κολοτούμπες και στην Πορτογαλία. Αυτοί που απέρριψαν τα μέτρα και έριξαν την κυβέρνηση, εμφανίζονται τώρα έτοιμοι να προσχωρήσουν στην «συμμαχία των προθύμων», που θα οδηγήσει την χώρα στο «ασφαλές καταφύγιο» (για να θυμηθούμε και την περσινή έκφραση του κ. Παπανδρέου) του ΔΝΤ.

Περιοδεία Χ. Κόκκινου στην Άνδρο





-ΑΠΟΥΣΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ- 


-Η «ΧΩΜΑΤΕΡΗ» ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
-ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ,

Διεθνής επιτυχία της ΟΝΝΕΔ στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Νεολαιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP), με μοναδικό της θέμα τη διαμόρφωση του  Πολιτικού Προγράμματος για την περίοδο 2011 - 2013. 

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ψήφισμα των εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ


Την απόφαση να μη δεχτούν να πάρουν μέρος άλλη φορά σε απεργιακή κινητοποίηση, αν δεν έχει προηγηθεί ψηφοφορία στην οποία θα αποφασίζει η πλειοψηφία για συμμετοχή ή όχι, πήραν με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. 

Στο ψήφισμά τους διευκρινίζουν ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο σε μελλοντικές απεργιακές προτάσεις για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Η ανακοίνωση απευθύνεται στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και κοινοποιείται στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και νέες περικοπές μισθών ζητά ο Μάνος!


Στην πρότασή του να περιοριστεί ο αριθμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο, επιμένει ο Στέφανος Μάνος, προσδιορίζοντας μάλιστα τον αριθμό σε περίπου 400.000 ανθρώπους. “Μίλησα για απολύσεις, με τον υπάλληλο να παίρνει για τρία χρόνια το 70% των αποδοχών του και στο τέλος της τριετίας να απολυθεί, εκτός αν έχει βρει νέα δουλειά νωρίτερα”, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Skai. Άρα, υπάρχουν και… χειρότερες σκέψεις, έτσι ώστε αυτά που εφαρμόζονται σήμερα να φαίνονται light!

Το σκίτσο της εβδομάδας

Τα μυστικά της πτήσης του Γκαγκάριν



Η ιστορική πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα είχε στιγματισθεί από μία πλειάδα από τεχνικά προβλήματα και το διαστημόπλοιό του Βαστόκ, που είχε μεταφέρει τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα πριν μία 50ετία, δεν είχε τεθεί σε καλή τροχιά, αποκάλυψε τη Δευτέρα ένας ειδικός του ρωσικού διαστημικού τομέα. 

Τα ρέστα της ανοησίας


του Πάσχου Μανδραβέλη
www.medium.gr

Το κυβερνών κόμμα κουβαλά μακρά ιστορία βαθύτατου λαϊκισμού σχετικά με τα τυχερά παίγνια.
Το ευτύχημα είναι πως η ελληνική κοινωνία επιδεικνύει μεγαλύτερη ανοχή στη μωρία, απ’ ό,τι στα τυχερά παίγνια. Αν ποινικοποιηθεί και η ανοησία σ’ αυτόν τον τόπο (η οποία, σημειωτέον, καταστρέφει περισσότερα σπίτια απ’ όσα τα «φρουτάκια») η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα ήταν μέσα.

Δελτίο τύπου ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής: «ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ»


Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Υ2 ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής, λαμβάνει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του:
«ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗ  ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ»
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής, μέσα από το εν λόγω ερωτηματολόγιο, το οποίο θα διανέμεται σε κεντρικά σημεία όλων των περιοχών της Νοτιοανατολικής Αττικής, ώστε να αναγνωριστούν και να δηλωθούν από τους κατοίκους της περιοχής μας, όλα τα προβλήματα τα οποία επηρρεάζουν τη διαβίωσή μας στην περιοχή.

Όταν η Βάσω Παπανδρέου αποδομεί τον κ. Παπανδρέου



Χωρίς άλλα σχόλια, διαβάστε τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη της κας Β. Παπανδρέου στο ΒΗΜΑ
Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο…
«.. Ήμουν μεταξύ εκείνων που ζητούσαν σκληρά μέτρα αμέσως μετά από τις εκλογές του 2009. Δυστυχώς, ήταν άλλες οι προτεραιότητες εκείνη την περίοδο. Θεωρώ ότι αν είχαμε δράσει εγκαίρως, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει μεγάλο μέρος των όσων ακολούθησαν.
Ο λογαριασμός δεν βγαίνει!
Όταν είπα ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει, εννοούσα το θέμα της αποπληρωμής του χρέους. Ακόμα και μετά από την επιμήκυνση που πετύχαμε, χρειαζόμαστε ρυθμούς ανάπτυξης υψηλούς και πολύ μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια για να κάνουμε το χρέος μας βιώσιμο. Κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι καμιά αναπτυγμένη χώρα δεν έχει επιτύχει τα τελευταία 50 χρόνια τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα.
Χειρότερα και από το 2009!                                                                                                         
 -η μεγάλη αύξηση του φόρου στα καύσιμα, όχι μόνον παγώνει την Οικονομία, αλλά τελικά μειώνει και τα ίδια τα έσοδα του Δημοσίου.                                            
  –επίσης, το ΕΣΠΑ «τρέχει» ακόμα με ρυθμό απορρόφησης 25%.                                     
-στην αμυντική βιομηχανία, δεν έχουν οριστεί όλες οι Διοικήσεις.                                  
-στις Εφορίες τα πράγματα είναι χειρότερα κι από το 2009, που ήταν μία προεκλογική χρονιά. 

ακίνητη περιουσία: τα 50 δις είναι προσεγγίσιμα!
«Ειλικρινά, αν μιλάμε για αξιοποίηση και όχι για ξεπούλημα, τότε ακόμα και τα 50 δις ευρώ είναι προσεγγίσιμα. Νομίζω όμως ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται σχέδιο, ένα εντελώς νέο νομικό πλαίσιο και αποτελεσματικότητα. Μακάρι να είναι η κυβέρνηση έτοιμη για αυτό».
Συνεννόηση για αναδιάρθρωση «Χρειαζόμαστε μία οριστική λύση για το θέμα του χρέους. Δεν χρειαζόμαστε «ανάσες», όπως έγινε την 11η Μαρτίου. Δεν μπαίνει έτσι το θέμα σε τροχιά οριστικής λύσης. Και μας το δείχνουν με κάθε τρόπο οι αγορές. 
Τι λέω, λοιπόν; Πρώτον, δεν συζητούμε για μονομερή αναδιάρθρωση. Αυτό θα σήμαινε στάση πληρωμών και θα ήταν ανεπίτρεπτο για τη χώρα, αφού θα πλούτιζαν όλοι εκείνοι που έχουν επενδύσει στη χρεωκοπία μας, με τα λεγόμενα CDS, ενώ η Ελλάδα θα γυρνούσε δεκαετίες πίσω.
Δεύτερον: Μιλώ για μία συνεννόηση με τους βασικούς δανειστές μας – για το σύνολο του χρέους μας, εννοείται. Μία τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει κατά περίπτωση, είτε σε μία μεγάλη επιμήκυνση της αποπληρωμής του, είτε στο λεγόμενο «κούρεμα» των ομολόγων μας. Σε όλες τις περιπτώσεις, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Πρέπει επίσης να σκεφτούμε ότι από το 2013, όταν θα αρχίσει η λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, η αναδιάρθρωση θα είναι – περίπου – προαπαιτούμενο. Λέω λοιπόν: Γιατί τότε και όχι από τώρα; Όσο χάνουμε χρόνο οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο νέων δανείων και νέων μνημονίων».
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η κα Παπανδρέου, μαζί με άλλους βουλευτές, κατέθεσε και εκείνη την ερώτηση για το Τ10.

Στην εφορία όσοι δεν έκαναν περαίωση



Επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίοι δεν υπήχθησαν στις ρυθμίσεις για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων τους, αναμένεται να περάσουν από τον έλεγχο της εφορίας. 

Το Μνημόνιο και το φάρμακο



Είναι πολύ της μόδας να λέμε πως για την κατάσταση της χώρας φταίει το Μνημόνιο. Μπορεί, αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ. Γιατί; Μα, γιατί η συντριπτική πλειονότητα των διατάξεών του δεν έχει υλοποιηθεί. Στην πράξη έγιναν οι μεγάλες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και μια σημαντική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα. Τα δύο κρίσιμα λάθη, η υπερφορολόγηση των ιδιωτών και το γεγονός ότι δεν μειώθηκε η σπατάλη στο Δημόσιο, αποτελούν ευθύνη της κυβέρνησης που επέλεξε να τα κάνει.

50.000 ευρώ πρόστιμο στο Sport TV


"Καμπάνα" 50.000 ευρώ από το ΕΣΡ ...έπεσε στο Sport TV για προβολή ταινίας, μετά τα μεσάνυκτα, με θέμα τη ζωή ενός χούλιγκαν του αγγλικού ποδοσφαίρου.  

Τα links που σας υποσχεθήκαμε...!

Πατήστε για να δείτε τα links...

Ο μέσος φορολογούμενος σηκώνει το βάρος της μεγάλης φοροδιαφυγής, δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος


Την κακοδαιμονία της κρατικής μηχανής υπέδειξε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος ως υπεύθυνη για τη φοροδιαφυγή πολιτών με μεγάλα εισοδήματα. Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε πως ο μέσος φορολογούμενος είναι αυτός που φέρει το βάρος πέραν του δέοντος, καθώς τα υψηλά εισοδήματα καταφέρνουν με περίπλοκους και έμμεσους τρόπους να διαφεύγουν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεινε στη φράση του «μαζί τα φάγαμε», καθώς και στον χαρακτηρισμό «κοπρίτες»,

Φωνές αναδιάρθρωσης και στο ΠΑΣΟΚ - Κατηγορηματικό "όχι" Παπακωνσταντίνου

Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε οριζόντιες αυξήσεις σε φορολογικούς συντελεστές, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε συνέδριο των Financial Times στην Αθήνα. 

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Φεστιβάλ Μαγειρικής

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια μοναδική γιορτή μαγειρικής, ένα γαστριμαργικό ταξίδι στην παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική κουζίνα και όχι μόνο στήνεται στο ισόγειο χώρο του νέου εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall. Από τη Δευτέρα 11 έως την Κυριακή 17 Απριλίου, 5 κορυφαίοι Έλληνες Σεφ μοιράζονται μαζί μας την τέχνη, την αγάπη και το μεράκι τους για τη μαγειρική.

Έκλεψαν εκρηκτικά από πολεμικά πλοία

Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με αξιωματικούς του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για την κλοπή πυροκροτητών και ράβδων με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ από τα ναρκαλιευτικά «ΑΥΡΑ» και «ΑΗΔΩΝ».

Μιμείται τη Τζούλια με... τις ευλογίες της μητέρας της!

Το περιστατικό που ακολουθεί συνέβη στην Κόρινθο και δείχνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την έλλειψη προτύπων και την παρακμή της ελληνικής κοινωνίας. Δεκατετράχρονη μαθήτρια του 1ου γυμνασίου Κορίνθου, σύμφωνα με πληροφορίες του sfedona.gr, τράβηξε βίντεο με άκρως αποκαλυπτικές πόζες.

Γαλλογερμανική κρίση με φόντο τα πυρηνικά

Η απόφαση του Βερολίνου για απεμπλοκή από την πυρηνική ενέργεια, με το κλείσιμο επτά πυρηνικών σταθμών μετά τα γεγονότα στην Ιαπωνία, ενδέχεται να βλάψει τους δεσμούς με τη Γαλλία και θα πρέπει να τεθεί σε διαβούλευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποστήριξαν σήμερα γάλλοι κοινοβουλευτικοί.

Σενάρια ελεγχόμενης πτώχευσης από το Spiegel

Άρθρο με τίτλο «Νομισματική Ένωση: Πολύ χειρότερα από ότι αναμενόταν» δημοσίευσε στο τελευταίο του τεύχος το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». Οι αναλυτές Peter Muller, Christian Reiermann και Christoph Schult υποστηρίζουν ότι παρά τις προσπάθειες των Ευρωπαίων για διάσωση του ευρώ η ισορροπία στην ελληνική οικονομία παραμένει ρευστή.

Δείγμα από το νέο DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου!!

Πατήστε για να το κατεβάσετε...

Διαψεύδει σήμερα ο Γ.Καρατζαφέρης: Δε θα βυθίζει τους λαθρομετανάστες αλλά τους Τούρκους

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης διέψευσε σήμερα ότι στην Λάρισα δήλωσε πως πρέπει να βυθίζονται τα πλοία με λαθρομετανάστες. «Σε μια ομιλία στη Λάρισα είχα πει -δήλωσε ο Γ.Καρατζαφέρης- ότι εμείς τους μετανάστες θα τους μειώσουμε στην ποσόστωση 2,5%-3%. Εν συνεχεία και μετά από 10 λεπτά λόγου είπα προς την Τουρκία να ξέρει ότι το πάρτι της στο Αιγαίο τελειώνει, όσο υπάρχει η σημερινή κυβέρνηση.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Α. Τσοχατζόπουλος

Την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση των υποβρυχίων με «εγκαλούμενο» τον ίδιο. Σε δήλωση που εξέδωσε, ο κ. Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για «στοχοποίηση» του, «ατόπημα» και «περίεργη σύμπνοια με τη ΝΔ» που «αποκαλύπτουν βαθιά κρίση πολιτικού προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο», ενώ αναφέρει ότι είναι έτοιμος να δώσει «αποστομωτικές απαντήσεις».

Η Νατάσα Ράγιου στο συνέδριο της ΔΑΠ ΑΕΙ Πάτρας

Στο 1ο Συνέδριο της ΔΑΠ ΝΔΦΚ των ΑΕΙ Πάτρας , με θέμα «Σύνδεση της Αγοράς Εργασίας με το Πανεπιστήμιο» βρέθηκε η Αν. Γραμματέας Γυναικών ΝΔ και τ. Βουλευτής Αχαΐας, Νατάσα Ράγιου, ως συντονίστρια στις εργασίες της πρώτης μέρας του Συνεδρίου,  που αφορούσαν στον Τομέα Οικονομία και Διοίκηση.

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ ΤΕΙ με αφορμή την «Κατάθεση του Σχεδίου Διαβούλευσης για τον Ενιαίο Επιμελητηριακό Φορέα των Μηχανικών»

Πριν από κάποιες ημέρες ο Υφυπουργός Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Ιωάννης Πανάρετος έδωσε προς διαβούλευση το σχέδιο δημιουργίας του ενιαίου επαγγελματικού φορέα μηχανικών. Κρίνουμε την παραπάνω εξέλιξη ως ένα μεγάλο βήμα ουσιαστικής ολοκλήρωσης του θεσμού των ΤΕΙ στην αγορά εργασίας.

Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ με αφορμή την «Κατάθεση του Σχεδίου Διαβούλευσης για τον Ενιαίο Επιμελητηριακό Φορέα των Μηχανικών»

Πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το πλαίσιο για την διαμόρφωση του ενιαίου επιμελητηριακού φορέα που αφορά το κλάδο των Μηχανικών. Μετά από μια γρήγορη ανάγνωση μπορεί καθένας να αντιληφθεί πως πρόκειται για ένα σχέδιο χωρίς τεκμηριωμένη αντίληψη, χωρίς καμία στρατηγική αλλά κυρίως χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια να σπάσει το κατεστημένο του ΤΕΕ. Με το συγκεκριμένο πλαίσιο η ηγεσία του Υπουργείου αποδεικνύει αφενός ότι παραμένει δέσμιά της συντεχνιακής αντίληψης του Τεχνικού Επιμελητηρίου αφετέρου αποδεικνύει πως βασική της επιδίωξη αποτελεί η υποβάθμιση των σπουδών μας.

Σε λειτουργία το ιστολόγιο της τοπικής οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ Αιγίου

Σε λειτουργία από σήμερα Δευτέρα, έχει τεθεί το ιστολόγιο της τοπικής οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ Αιγίου. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι onnedaigiou.blogspot.com. Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα για τα δεδομένα των πολιτικών νεολαιών της περιοχής, στο οποίο μπορείτε να ανταλλάξετε απόψεις και ιδέες, ενώ ευπρόσδεκτοι είναι όλοι όσοι έχουν δημοκρατικό και ανοιχτό πνεύμα σκέψης.
Δημήτρης Ζωιτσούδης

Σε λίγο τα link για το νέο DVD της Τζούλιας...


Συνέντευξη Γραμματέα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ στο parapolitika.gr


Το στίγμα εν όψει των φοιτητικών εκλογών μας δίνει ο επικεφαλής της γαλάζιας νεολαίας μέσα στα Πανεπιστήμια, Σάκης Ιωνανίδης, μιλώντας στο parapolitika.gr. Ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ δεν διστάζει να ζητήσει από τους φοιτητές να κρίνουν την ΔΑΠ με κριτήρια πολιτικά, καθώς θεωρεί πως η οργάνωση, με αποκορύφωμα την Πρόταση Παιδείας, έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Ας δούμε τι είπε αναλυτικά

ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου: Κρητική Βραδιά

H ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου σας προσκαλεί στην Κρητική Βραδιά που διοργανώνει την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 21:00 στο Κέντρο «ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ» Ακριτών 9 & Ηρακλέους, Παλαιό Φάληρο με το συγκρότημα των:
Γιώργου Λαγουδάκη – Λύρα
Σταματούλη Αλέξανδρου – Λαούτο
Νίκου Καραβιράκη - Λαούτο.