Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δηλώστε συμμετοχή στην «Ώρα της Γης»

Συμμετέχοντας ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Η Ώρα της Γης», το μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή, το ΜAD για τρίτη συνεχή χρονιά ευαισθητοποιείται και μας καλεί όλους το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20.30, να πάρουμε μέρος σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να συμμετάσχουμε ενεργά στην ώρα της γης!

Ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας στο γήπεδο της Τούμπας

Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ανατέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, σχετικά με τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικών για τη μη σύλληψη του οπαδού του ΠΑΟΚ που εισέβαλε με πυρσό στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου της ομάδας του με την ΑΕΚ και επιτέθηκε σε ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας.

Νέες διευκρινίσεις για την απόσυρση οχημάτων

Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία της απόσυρσης παρέχει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία διευκρινίζονται τα ακόλουθα: 

Η καταβολής των τελών κυκλοφορίας, ως προϋπόθεση για την απόσυρση ενός οχήματος, αφορά μόνο τον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος. Τυχόν οφειλές από άλλους προηγούμενους κατόχους του στο παρελθόν δεν επηρεάζουν τη διαδικασία.

Επενδυτικό ενδιαφέρον από γερμανικές επιχειρήσεις

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον διατυπώνεται από γερμανικές επιχειρήσεις το οποίο βασίζεται στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα μας σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον όπως προέκυψε από τη συνεργασία που είχε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντ. Ρόβλιας, με τον υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ernst Burgbacher.

H καλύτερη οικονομοτεχνική ανάλυση που έγινε ποτέ για την Ελλάδα

Είναι βίντεο σχεδον 2 ωρών. Μη δείτε ταινία σήμερα...Δείτε απλά αυτό το βίντεο! Αξίζει πραγματικά...

Επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης του Ελληνικού

Επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις εξελίξεις στο ζήτημα της Λιβύης, είχε σήμερα με πρωτοβουλία του, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν.

Νέος σύμβουλος διοίκησης στο ΝΤΥΝΑΝ ο Α. Φιλιππίδης

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, Αντρέας Μαρτίνης, για το διορισμό του Άγγελου Φιλιππίδη ως συμβούλου διοίκησης σε θέματα που αφορούν την χρηματοοικονομική και οργανωτική αναδιάρθρωση του Νοσοκομείου.

Οι μεγαλύτερες αποδράσεις στην ιστορία!

Ποια ήταν η μεγαλύτερη απόδραση σε αριθμό κρατουμένων; Το πιο πολύπλοκο σχέδιο διαφυγής; Το πιο πρωτότυπο;

Ελάχιστα γεγονότα δημιουργούν λαϊκούς ήρωες και η απόδραση από φυλακή είναι ένα από αυτά. Στη λογοτεχνία αλλά και στον κινηματογράφο δεν υπάρχει ζήτημα επιλογής πλευράς. Τα σωφρονιστικά συστήματα είναι διεφθαρμένα και η απόδραση απόδοση δικαιοσύνης.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πυροβόλησαν και πάλι αστυνομικούς της ΔΙ.Α.Σ.




Η ιστορία επαναλαμβάνεται ή το θράσος έχει ξεχειλίσει; Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, το γεγονός είναι πως βρέθηκαν πάλι "κάποιοι" που πυροβόλησαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, σε καταδίωξη μέσα στην Αθήνα.

Τους 17.000 πλησιάζουν νεκροί και αγνοούμενοι στην Ιαπωνία!


Μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα ο τραγικός απολογισμός νεκρών και αγνοούμενων από το φονικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Ιαπωνία. 

Τελευταία μας ευκαιρία η "ανάσα" για το χρέος λέει ο Δασκαλόπουλος!


Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, συναντήθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ. "Η νέα πίστωση χρόνου που μας δόθηκε, αποτελεί ταυτόχρονα και την τελευταία μας ευκαιρία Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η σωτηρία μας εξαρτάται από τα δικά μας μυαλά, βρίσκεται στα δικά μας χέρια" δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος, προσθέτοντας πως...

Προκλητικά υψηλό ενοίκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού...


Από τον Θάνο Τάκη

Επανειλημμένα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής έχει αναφερθεί στην ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και εξορθολογισμού των δαπανών, που αφορούν σε φορείς του αθλητισμού, με τελευταία έκφραση της αντίληψής του αυτής, την σκέψη αναστολής της χρηματοδότησης – κατά τη δική του φρασεολογία - του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ήθη και έθιμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ.Παπαμιμίκου



Από το Γαλάζιο Τσολιά

Είναι τυχαίο που το 'Κουτί της Πανδώρας' και έγκριτες καθημερινές εφημερίδες αναφέρθηκαν για τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο επαναλλειμένως ;;; Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας...

Ζήστε όμορφη ζωή στην πόλη σας στη μισή τιμή



Η ζωή στην πόλη σας, όπως δεν την έχετε ξαναζήσει ποτέ!

Τα καλύτερα φαγητά, αγορές, spa, εκδηλώσεις, σπορ, ρούχα, μουσική, θέατρα, ταξίδια, ξενοδοχεία, νυχτερινή ζωή, αυτοκίνητο, ασφάλειες κλπ., από 40 μέχρι και 90% φθηνότερα κάθε μέρα!

"Ξεπουλάμε"... Μια διασκευή του "Don't Worry, Be Happy". ΔΕΙΤΕ ΤΟ!

"Ξεπουλάμε"... Μια διασκευή του "Don't Worry, Be Happy". ΔΕΙΤΕ ΤΟ!

ΝΑ τι θα γίνει την 25η Μαρτίου 2011


Αποκλειστικό...


Λοιπόν όποιον ξανακούσω να μιλάει για χρεωκοπία της Ελλάδας στις 25 Μαρτίου θα τον κλείσω σ' ένα δωμάτιο γεμάτο με βιβλία του Κοέλιο, του Γιάλομ, του Μπουκάι, χωρίς σερβιέτες για έναν μήνα. Κερατάδες. Η 25η Μαρτίου 2011 δεν θα μείνει στην ιστορία ως μια μέρα σταθμός στην οικονομία της χώρας. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο Γιώργος Αυτιάς πλυμένος, χτενισμένος θα καλημερίσει το πανελλήνιο από το σημαιοστόλιστο στούντιο του και θα ανακοινώσει με συγκρατημένη αισιοδοξία το κλίμα της πρώτης ημέρας της σύσκεψης των 27. Αν σας ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες θα επικυρωθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μια μικρή μείωση του επιτοκίου δανεισμού και θα γίνει απευθείας σύνδεση με ένα γηροκομείο για να σχολιάσουν τα νέα και να τραγουδήσουν όλοι μαζί το "40 παλικάρια". Αλλά ποιος ασχολείται μ' αυτά;

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ



Με αφορμή την ετήσια ανοιχτή γενική συνέλευση του ΣΘΕΒ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/3/2011στο ξενοδοχείο Imperial στην Λάρισα η κ. Θέκλα Παρασκευούδη, εκπρόσωπος Περιφερειακών ΜΜΕ της Δημοκρατικής Συμμαχίας τοποθετήθηκε ως εξής:

Εθνική προδοσία ένα mail; Και όχι το χρέος των 350 δις ευρώ;



Από το elzoni.gr

Ένα κυνήγι μαγισσών, εντυπώσεων και πολιτικών αντιπαραθέσεων παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό με αφορμή ένα κινδυνολογικό e-mail που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και περίπου όριζε την 25η Μαρτίου ως την… τελική ημερομηνία για τη Δευτέρα Παρουσία. 

Η νέα διοίκηση της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διαλύει την ιστορική ΔΑΠ ΦΜΣ!



Η ασυνειδησία της νέας διοίκησης της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό και η κατρακύλα της Οργάνωσης εξαιτίας τους δεν έχει πάτο!

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει πως δύο εκ των ιστορικότερων Οργανώσεων της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΦΜΣ) του ΕΚΠΑ δεν υπάρχουν πλέον, αφού η νέα διοίκηση “στέρησε” από τους Δαπίτες τους τη δυνατότητα να αγωνιστούν για τα πιστεύω και τις ιδέες τους τη φετινή χρονιά;

ΚΟΙΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ



Το Σάββατο 19/3, στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί Κοινή Ανοιχτή Συνέλευση των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω» και των Επιτροπών Αγώνα Κερατέας και Γραμματικού ενάντια στα ΧΥΤΑ, στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ στην Κερατέα.

Γιαούρτωσαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο (video)



Περίπου 70 - 80 κάτοικοι της Κερατέας έσπευσαν σε ταβέρνα στα Καλύβια, όπου έτρωγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μαζί με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για το θέμα του ΧΥΤΑ.
Εξαγριωμένοι κάποιοι από αυτούς πέταξαν γιαούρτια προς το μέρος του, ενώ τον αποδοκίμασαν με συνθήματα, φωνάζοντάς του "δεν τα φάγαμε μαζί".

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

"Ζήτω η 17η Μαρτίου 1821" - Η Αδούλωτη Ηρωική Μάνη



Μάνη λέγοντας εννοούμε τις τέως επαρχίες Οιτύλου και Γυθείου, όπου έως το 1936 συναποτελούσαν το νομό Λακωνικής. ΜΑΝΗ, ένα όνομα εθνικά υπερήφανο, γεμάτο ιστορία περιστατικών, θρύλων, ηρωϊσμού και δόξας. Ένα κομμάτι 100 περίπου χιλιομέτρων στη νοτιότερη γωνιά της Πελοποννήσου, ένας τόπος αδούλωτος με περισσότερο ενδιαφέρον, γιατί εκεί βρίσκει κανείς τη μόνη αδιατάραχτη συνέχεια του αρχαίου ελληνισμού. Στην αδούλωτη ηρωϊκή Μάνη η μοίρα έμελλε να εμπιστευθεί τη καλλιέργεια του σπόρου της ελευθερίας, όπου οι Μανιάτες πότισαν επί σειρά ετών με ποταμούς αιμάτων έως ότου βλαστήσει και γιγαντωθεί σε δέντρο καρποφορώντας το πλήρωμα του χρόνου την επανάσταση του 1821, όπου η αδούλωτη Μάνη κήρυξε επίσημα στις 17 Μαρτίου τον πόλεμο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...

8 πράγματα που μάθαμε λάθος στο σχολείο

Το σκίτσο της εβδομάδας

του Μιχάλη Κουντούρη

Καταρρέουν η μία μετά την άλλη οι «επιτυχίες» της κυβέρνησης

Καταρρέουν η μία μετά την άλλη οι «επιτυχίες» της κυβέρνησης σε οικονομικό επίπεδο και οι προτροπές να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το Μνημόνιο γιατί δήθεν μας οδηγεί στον ίσιο δρόμο.
Τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα έρχονται –μαζί με την κατάρρευση των εσόδων- να αποδείξουν ότι τίποτε δε λειτουργεί σωστά και βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο...

Ηλεκτρονική απάτη στη βενζίνη

Κλέβουν στη βενζίνη ολοένα και περισσότερα πρατήρια πειράζοντας µε ηλεκτρονικάσυστήµατα τελευταίας τεχνολογίας τις αντλίες των καυσίµων, µε αποτέλεσµα οι οδηγοί να παραλαµβάνουν λιγότερη ποσότητα από εκείνη για την οποία πλήρωσαν.

Χιλιάδες ευρώ για υπερωρίες στο Μέγαρο Μαξίμου!

Σε μεγάλη κοροϊδία  εξελίσσεται το περιβόητο σύστημα της ηλεκτρονικής «Διαύγειας», όπου μέσω της ιστοσελίδας του θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να παρακολουθεί τα έξοδα των μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Άλλο ένα καθρεφτάκι για τους ιθαγενείς.  Πρώτα απ’ όλα κανείς δεν ανεβάζει όλα τα έξοδα και τις αποφάσεις (κι ας είχαν ανακοινώσει ότι όποια απόφαση δεν ανεβαίνει στο διαδίκτυο δεν θα θεωρείται νόμιμη). Απλώς, ειδικά σχετικά με την οικονομική διαχείριση,  «πετάνε» ορισμένα  έξοδα, ως στάχτη στα μάτια της κοινωνίας.

Η αδικαιολόγητη κόπωση

Από μία άποψη είναι κατανοητή η μεταρρυθμιστική κόπωση της κυβέρνησης. Το έργο είναι βαρύ, οι αντιστάσεις μεγάλες και η κοινωνική πίεση υπέρ των μεταρρυθμίσεων πνίγεται από τις κραυγές εκείνων που σιτίζονται από το τέλμα στο οποίο είναι επί χρόνια είναι κολλημένη η χώρα. Από μιαν άλλη άποψη, όμως, αυτή η κόπωση είναι αδικαιολόγητη. Οχι γιατί η προσπάθεια είναι εθνική. Ούτε επειδή απαιτούν τις μεταρρυθμίσεις οι «κακοί» Ευρωπαίοι και οι «χειρότερες» αγορές, με τίμημα τη χρεοκοπία. Κυρίως γιατί ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των μεταρρυθμίσεων το απαιτεί το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Θα συμφωνήσουμε ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι «λεφτά υπάρχουν» και ποτέ δεν υπονόησε περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων ήταν στις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ...

Δελτίο Τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αθήνας και ΑΣΠΑΙΤΕ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αθήνας και ΑΣΠΑΙΤΕ συνεχίζοντας τις δράσεις της με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Σπουδαστών για κοινωνικά θέματα, στηρίζει την πρωτοβουλία του Ηλεκτρονικού περιοδικού http://www.24grammata.com/  για το πανέμορφο και ακριτικό Καστελόριζο.

Στα 5,35 δισ. οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες

Στα 5,35 δισ. ευρώ ανήλθαν στο τέλος του 2010 τα χρέη του Δημοσίου σε ιδιώτες, εκ των οποίων τα 4,52 δισ. ευρώ είναι οφειλές δήμων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και νομικών προσώπων. Τα χρέη του Δημοσίου ενδέχεται να είναι μεγαλύτερα, καθώς ένας στους τέσσερις δημόσιους φορείς δεν δίνει ακόμη οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο. Υπό αυτές τις συνθήκες το ΔΝΤ ζητάει «υπερδιπλάσια προσπάθεια» για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των δαπανών, καθώς και «μεγαλύτερη έμφαση» στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης μας «συστήνει» τρεις μεγάλους φιλόσοφους

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης μας «συστήνει» τρεις μεγάλους φιλόσοφους Περφόρμανς.
«Μέσα από τρεις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις μας «συστήνει» ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τρεις μοναδικές προσωπικότητες που σημάδεψαν το χώρο της Φιλοσοφίας. Με τα έργα «Σοπενχάουερ Unleashed», «Νίτσε Unleashed», «Κίρκεγκωρ Unleashed» που έγραψε ο ίδιος, μας φέρνει σε επαφή με τη σκέψη των μεγάλων φιλοσόφων που καθόρισαν με το έργο, αλλά και τη ζωή τους, την εξέλιξη της φιλοσοφίας.

Η Google χρυσώνει τα βασικά στελέχη της

Η εταιρεία Google μέχρι στιγμής έχει δώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 9 εκατομμύρια δολάρια σε bonus στα 4 βασικά στελέχη της, και τους έχει μοιράσει το πολύ μεγαλύτερο ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων ανάλογα με την προσφορά του έκαστου στην εταιρεία.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τα σαγόνια του… μεγαλύτερου καρχαρία

Μπροστά του τα σαγόνια του μεγάλου λευκού καρχαρία μοιάζουν με αυτά ενός χρυσόψαρου. Αυτό το γιγαντιαίο προϊστορικό σαγόνι καρχαρία προέρχεται από το μεγαλύτερο αρπακτικό ζώο ποτέ έχει υπάρξει ποτέ στη Γη. Ανήκει στον δεκαέξι μέτρων μήκους καρχαρία Megalodon, ο οποίος έζησε στη Γη πριν από 1,5 εκατ. χρόνια και κάποτε κυριαρχούσε στους ωκεανούς.

Ρεύμα αμφισβήτησης για την πυρηνική ενέργεια

Οι εξελίξεις στην Ιαπωνία, με την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τους κινδύνους από τις εκρήξεις στα πυρηνικά εργοστάσια, έχουν προκαλέσει ένα ισχυρό κύμα αμφισβήτησης σε όλο τον κόσμο για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας δίνοντας προβάδισμα στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων μεγαλώνει ακόμη περισσότερο

Νέα δεδομένα δημιουργούν οι τελευταίες συλλήψεις για την υπόθεση της τρομοκρατίας, καθώς όπως όλα δείχνουν ο κατάλογος των κατηγορουμένων μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Απάντηση απο Δαπίτη Μαθηματικού: Το σημειωματάριο ενός καλού συνδικαλιστή

Γιάννης Αρμπής, αναπληρωτής υπεύθυνος τμήματος του ΕΓ της ΟΝΝΕΔ.

Ημέρα Δευτέρα:To 2005 γνωρίζει τον Γιώργο Τσίνα. Θα τον ακολουθήσει κατά πόδας, διχάζοντας δεκάδες φορές την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μαθηματικού, μέχρι την στιγμή που αντί να εκλεγεί η πολυαγαπημένη τους Ντόρα, την θέση του προέδρου της ΝΔ παίρνει ο σημερινός πρόεδρος Αντ. Σαμαράς.

Έμπορος ναρκωτικών με... βιβλίο εσόδων!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας νεαρός, μόλις 21 ετών, ο οποίος όμως είχε αναπτύξει σπουδαία δράση στην εμπορία ναρκωτικών. Ο νεαρός συνελήφθη στο σπίτι του, στη Νέα Ιωνία, όπου και βρέθηκαν 7,5 κιλά κάνναβης όπως και ένα βιβλίο όπου σημείωνε τις αγοραπωλησίες που έκανε.

Συναισθηματική φόρτιση στην ομιλία Παπανδρέου

Έντονα προσωπικό τόνο είχε η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Ορισμένοι μάλιστα διέκριναν στα λόγια του στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, που δείχνουν, όπως έλεγαν, τον αγώνα που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Καστοριάς σχετικά με τα «Επαγγελματικά Δικαιώματα του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Παραρτήματος Καστοριάς του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας»


Σύμφωνα με το Ν.2515/1997, ο οποίος περιέγραφε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού, δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος είχαν οι απόφοιτοι των τμημάτων Λογιστικής, Εμπορίας και Διαφήμισης (Μάρκετινγκ), Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ.

Facebook κατά... φοροδιαφυγής

Το ιταλικό δημόσιο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook προς εντοπισμό νέων φοροφυγάδων. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της φορολογικής διεύθυνσης του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών Μάρκο Ντι Κάπουα «αφήνοντας στην άκρη την μυθική, σχεδόν, εικόνα του μεγάλου αδελφού, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αξιολογήσουμε την χρηματική ισχύ του καθ' ενός.

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα της Ε.Ε. στην αμόλυβδη βενζίνη

Αυξημένη κατά 50% είναι η αμόλυβδη βενζίνη από τις αρχές του 2010 σύμφωνα με το πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη που κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό σχετικά με τις τιμές των καυσίμων.

Η Αθήνα εκπέμπει SOS

Την άμεση ανάγκη να αναζωογονηθεί το κέντρο της Αθήνας και να ανακτηθούν «καταπατημένες» περιοχές με στόχο να επιστρέψουν οι κάτοικοι, υπογράμμισε στη Βουλή ο Γιώργος Καμίνης. Ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Αθηναίων προέταξε την αξιοποίηση των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και τη θέσπιση κινήτρων όπως η επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια που επιθυμούν να κατοικήσουν στην περιοχή.

Η σιγουριά του Παπαμιμίκου για την πρωτιά της ΔΑΠ...

Αναμφισβήτητα, η φετινή χρονιά είναι αρκετά δύσκολη για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία ακόμα ψάχνει να βρει το βηματισμό της. Μην ξεχνάμε και το γεγονός, ότι φέτος δεν χωρούν δικαιολογίες απο Γραμματέα ΔΑΠ και Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ.

Διαγραφές στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μαθηματικού

Το παρακάτω κείμενο μας εστάλει μέσω email.

Η ένταση στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλά κρατεί. Πριν 2 ημέρες στη ΔΑΠ Μαθηματικού έγινε διαγραφή 5 στελεχών τα οποία πρόσκεινται στην μεριά του Ανδρέα Παπαμιμίκου, Το αντίπαλο δέος στο συγκεκριμένο τμήμα είναι με το μέρος του Γιώργου Παπανικολάου. Η πιο ηχηρή διαγραφή είναι του αναπληρωτή γραμματέα του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ στον τομέα αυτοδιοίκησης και ΤΟ.ΣΥ.Ν Γιάννη Αρμπή.

ΔΑΠ....Σε λίγο....

Σε λίγο οι ειδήσεις μας από τη ΔΑΠ...

Τέλος τα ασθενοφόρα από τα γήπεδα!

Την απόφαση να αποδεσμεύσει τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από τα γήπεδα πήρε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας από τους υπεύθυνους των συλλόγων να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο υπουργός Υγείας είχε προαναγγείλει κάτι τέτοιο πριν από ενάμιση περίπου μήνα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Για κάθε ασθενοφόρο που βρίσκεται σε γήπεδο μένουν ακάλυπτοι 70.000 άνθρωποι».

Η ιστορία του «Blogger»

Θέλετε να μάθετε τι έχει συμβεί τα τελευταία 7 χρόνια στον χώρο του «Blogger», πώς η υπηρεσία προχώρησε, μεγάλωσε και έγινε αυτό που είναι σήμερα, με περισσότερα από 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες διαθέσιμο σε 50 γλώσσες; Σύντομη ανασκόπηση στο παρελθόν, μια γρήγορα ματιά στο πρόσφατο παρόν του 2010 και εκπλήξεις για το μέλλον του blogspot και εκατομμυρίων blogs μέσα στο 2011. Δείτε το εξαιρετικό infographic video με πληροφορίες για τον τρόπο που αλλάζει η ανθρώπινη ιστορία και πολιτισμός ένα blog και ένα Android την φορά...

Φίδι δάγκωσε μοντέλο στο στήθος και πέθανε… το φίδι! (VIDEO)

Η Orit Fox, μοντέλο από το Ισραήλ, εμφανίστηκε σε show του ισπανικού καναλιού Telecino μαζί με ένα φίδι. Όταν η κοπέλα φίλησε το φίδι στο πρόσωπο αυτό »ερεθίστηκε» και νομίζοντας ότι δέχεται επίθεση δάγκωσε την κοπέλα στο στήθος. Η κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και σώθηκε με τον αντιτετανικό ορό όμως το φίδι πέθανε δηλητηριασμένο από τη σιλικόνη που υπήρχε στο στήθος του μοντέλου.

Το μυστικό της μακροζωίας των Κουβανών

Η «μυστική συνταγή» μακροζωίας των κατοίκων της Κούβας κρύβεται σε ένα συνδυασμό ποικίλων διατροφικών επιλογών, καπνίσματος, κατανάλωσης καφέ και… μπόλικου σεξ!

Οι πυξίδες τρελάθηκαν

Στα… πόδια φαίνεται ότι το έβαλε ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης. Από τον Καναδά όπου βρίσκεται, άρχισε να κινείται προς τη Ρωσία µε ταχύτητα 60 χλµ. τον χρόνο. Το γεγονός αυτό, µόνο συνηθισµένο δεν µπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον τα τελευταία 200 χρόνια. Και οι επιστήµονες ανησυχούν για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί, όχι μόνο για την ασφάλεια των μεταφορών αλλά και για τις μεταναστευτικές οδούς που ακολουθούν εκατομμύρια αποδηµητικά πουλιά.

Τι γίνεται με τη ΔΑΠ??

Αύριο, θα ασχοληθούμε με τους γαλάζιους φοιτητές κυρίως...Έχουμε να πούμε πολλά...