Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πάτρα: Επιχειρήθηκε απόδραση από κρατούμενους στο Μεταγωγών-Τους σταμάτησε μια λαμαρίνα!


Πάτρα: Επιχειρήθηκε απόδραση από κρατούμενους στο Μεταγωγών-Τους σταμάτησε μια λαμαρίνα!Η σιδερένια εξωτερική επένδυση τμήματος του κτηρίου, έβαλε τέλος στο εγχείρημα απόδρασης, αλλοδαπών κρατούμενων στο Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας στην Ιωάννου Βλάχου.
Με τη χρήση σωλήνα πιθανόν από κάποια υδραυλική εγκατάσταση , κατάφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να σκάψουν τον τοίχο κοντά στον νιπτήρα και τελικά  να «βγουν» στην λαμαρίνα… με αποτέλεσμα το σχέδιο διαφυγής τους να ανατραπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skaipatras.gr οι αλλοδαποί με το πρόσχημα του παιχνιδιού εντός του κελιού, έκαναν φασαρία χρησιμοποιώντας μια μπουκάλα, την ώρα που ένας εξ αυτών έσκαβε...!
Μεταξύ των πέντε κρατούμενων διαφόρων εθνικοτήτων που είχαν μεταφερθεί στο Μεταγωγών μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων τους βρίσκονται και οι Αλβανοί υπήκοοι που προ ημερών, ετοίμαζαν υπόγεια απόδραση από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου…!
Τότε οι δεσμοφύλακες ανακάλυψαν την υπόγεια στοά, μήκους ενάμιση μέτρου και πλάτους ενός μέτρου, που είχαν σκάψει οι τέσσερις κρατούμενοι για να δραπετεύσουν.  Η είσοδος της υπόγειας στοάς, είχε γίνει από τους κρατούμενους κάτω από τις τουαλέτες της φυλακής, αλλά το μεσημέρι την ανακάλυψαν οι φύλακες.
Ανάμεσα στους επίδοξους δραπέτες στο Τμήμα Μεταγωγών  ήταν και ο νεαρός Μαροκινός που επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, για την δολοφονία αλλοδαπού στις σκάλες της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα. Το δικαστήριο τον άφησε τελικά ελεύθερο λόγω αμφιβολιών.
Να θυμίσουμε πως το Τμήμα Μεταγωγών  Πάτρας κατά το παρελθόν έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης και φύλαξης, με την απόδραση του  σεσημασμένου κακοποιού Ελληνορουμάνου Σορίν Ματέι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου