Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Η (παρεξηγημένη) δύναμη της μνήμης


Έπρεπε να έρθει στην Ελλάδα ένας (γηραιός) Ισραηλινός πολιτικός, ο Σιμόν Πέρες, για να ξαναπιάσουμε το νήμα με την ιστορική μνήμη. Την τόσο ζωηρή και ποιοτικά πανίσχυρη, τις προεκτάσεις της οποίας έχουμε υποτιμήσει. Ή, ακόμη χειρότερα, επιχειρούμε να διαχειριστούμε με απολύτως λανθασμένη προσέγγιση.

Κι όμως η Γερμανία δεν είναι άτρωτη!


Τρίζουν τα θεμέλια της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας - Μείωση εισαγωγών, εξαγωγών

Της Αμαλίας Κάτζου

Την εμφάνισή τους έκαναν οι πρώτες ρωγμές στο γερμανικό οικονομικό θαύμα. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης δεν είναι άτρωτη απέναντι στην κρίση του ευρώ. «Έως τώρα, η Γερμανία έβγαινε αρκετά ισχυρή από την κρίση, ανεπηρέαστη από τις δυσκολίες των εμπορικών εταίρων της, όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα. Όμως, τώρα, σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από την οικονομία της», παραδέχεται ο οικονομολόγος του Ifo, Κλάους Βολράμπε.

Τα σχέδια του Χατζηνικολάου


Στα… σκοτεινά για το Alter χρόνια τότε που το κανάλι του Μπουρναζίου άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία το οδήγησαν τελικά σε λουκέτο, ο Νίκος Χατζηνικολάου στράφηκε στα social media, και κυρίως στο twitter, για να διατηρήσει την απευθείας και αδιαμεσολάβητη σχέση του με την κοινωνία, και το τηλεοπτικό κοινό που εδώ και χρόνια το εμπιστεύεται.

Μικρασιατική καταστροφή και ΚΚΕ


«Αν δεν νικιόμασταν στη Μ. Ασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μείς μεγάλη Ελλάδα. Τη «λευτεριά» μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούομε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ. Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών.

Το 7,13% των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ δεν υπέβαλε δήλωση φόρου εισοδήματος


Μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων με αναπηρία στο ασφαλιστικό ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς επίσης και συνταξιούχων που δεν έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση, εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζοντας τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις στις καταβολές των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υποβάλλονται στις εφορίες.

«Συνεχίστε το μπάνιο σας, μην ενοχλείστε…» (Video)

Μια συνηθισμένη (;) μέρα σε μια παραλία κοντά στο Kaliningrad της Ρωσίας.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ένα καμπυλωτό από όλες τις όψεις κορίτσι

Είναι μια μελαχρινή όμορφη ύπαρξη με τρομερό ταμπεραμέντο! Πήγε σε γνωστή παραλία της Αθήνας να δροσίσει το κορμί της. Τα φανερά της χαρίσματα τάραξαν όλους τους λουόμενους της πλαζ. Το καμπυλωτό καμαρωτό κορμί της αναστατώνει.

Ποιοι τα 'κονόμησαν;


Επιμένει ο πρώην υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος, στο ζήτημα της κίνησης των ομολόγων την περίοδο 2009-2011, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Νέο σοκ για τη Τζούλια


Παραμένει γεγονός ότι η Τζούλια Αλεξανδράτου έχει γίνει η σκιά του εαυτού της. Μια νέα φωτογραφία που ανέβασε ο αγαπημένος της στο Facebook προβληματίζει για την εικόνα της...

Η χειρότερη κατάδυση


Όλα ήταν έτοιμα για τον γερμανό καταδύτη Stephan Feck.
Η ώρα που θα εκτελούσε το πρόγραμμά του είχε φτάσει, ο αθλητής βρισκόταν στο βατήρα αλλά η μοίρα του επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Αλέξης Τσίπρας: Στην παραλία με την οικογένειά του (Εκτενές φωτορεπορτάζ)

Στη νότια Κρήτη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κάνει τις διακοπές του στο Ροδάκινο του Ρεθύμνου με τη σύζυγό του Μπέτυ και τους δυο γιούς του.

Tι ζητούν οι εργαζόμενοι φοιτητές

Eκκληση στον υπουργό Παιδείας κάνουν χιλιάδες γονείς εργαζόμενων φοιτητών να μη διαγράφονται από τα πανεπιστημιακά τμήματα τα παιδιά τους όταν αποδεδειγμένα εργάζονται και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν έγκαιρα -και στο όριο που θέτει ο νόμος- τις σπουδές τους....

Αλβανία: Δημοψήφισμα για την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών

Ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο, τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος για την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών και υψηλών αξιωματούχων του κράτους...

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

Την καταβολή επιδόματος θέρμανσης με βάση τις κλιματικές ζώνες της χώρας και ανάλογο με την επιβάρυνση που θα υποστεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης, ώστε να παταχθεί η λαθρεμπορία, σχεδιάζει η κυβέρνηση...

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τις προτάσεις της για τη θεσμοθέτηση φορέα τραπεζικής εποπτείας στην ευρωζώνη, με έναρξη λειτουργίας, πιθανώς, το επόμενο έτος, αναμένεται να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή από τις...

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν σεξ, 10 φορές το... χρόνο;


Και ξαφνικά το ζευγάρι όπως κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και χαζεύει το αγαπημένο του πρόγραμμα, κοιτάζει τα παιδιά, που παίζουν στα πόδια τους και αναρωτιέται πότε ήταν η τελευταία φορά που έκαναν σεξ μεταξύ τους. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, πιθανόν να μην θυμούνται καν. Τότε συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε έναν γάμο, δίχως σεξ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση ταυτότητας


Η συναυλία του λαϊκισμού, παραστάσεις της οποίας δίνει με πρόδηλη θέρμη ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, και με εφαλτήριο ποικίλες παραμέτρους της εθνικής καθημερινότητας, συνεχίστηκε αυτή τη φορά με αφορμή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αποκατάσταση της τάξης στο κέντρο της Αθήνας.

Ηλιοθεραπεία με προσοχή - τι μπορούμε να πάθουμε δίχως προστασία


Ειδικά αυτές τις μέρες που ο ήλιος "πετάει φλόγες" πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία. Αν και ο ήλιος είναι πηγή ζωής, η έκθεση σε αυτόν πρέπει να γίνεται με μέτρο και τηρώντας ορισμένους κανόνες, ώστε να αποφύγουμε άμεσες και απώτερες βλαπτικές συνέπειες. Δεν αξίζει για λίγες ώρες ηλιοθεραπείας, να "τρέχουμε" μια ζωή...

Spiegel:Ο Τσίπρας είναι ο δεύτερος πιο επικίνδυνος πολιτικός στην Ευρώπη!

Έγινε και αυτή η λίστα. Και φυσικά θα περιελάμβανε και εναν έλληνα. Το περιοδικό Spiegel έφτιαξε λίστα με τους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς». Τι εννοεί με αυτό; Εννοεί εκείνους τους πολιτικούς που κατά την εκτίμησή του «προσπαθούν να αποκτήσουν πολιτικό πλεονέκτημα με φθηνό λαϊκισμό».

Πωλούνται όσο όσο – Όλη η λίστα με τις αποκρατικοποιήσεις που έρχονται

Το κτίριο της ΓΑΔΑ κι εκείνα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού είναι ανάμεσα στα 28 ακίνητα του Δημοσίου, στα οποία χθες μπήκε η ταμπέλα... πωλείται!


Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα συναντηθούν για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ωρών. Και αυτή τη φορά, στο τραπέζι θα είναι και οι αποκρατικοποιήσεις.

Το ψυχογράφημα του κτήνους της Πάρου

Άτομο πολύ επικίνδυνο που δεν είναι ψυχιατρικά άρρωστο και που πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο εγκληματίας της Πάρου. Τι λέει στο Newsit o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

ΔΝΤ προς Ευρωπαίους: Διαγράψτε χρέη από την Ελλάδα – Γιατί αλλάζει ξαφνικά η στάση του Ταμείου

- Τι αποκαλύπτει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
- Το ΔΝΤ θέλει το ελληνικό χρέος στο 100% του ΑΕΠ το 2020
- Προτείνεται ακόμη και το κούρεμα 30% στα ελληνικά ομόλογα που έχουν ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες
- Όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την έκθεση της τρόικας το Σεπτέμβριο
- Απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα εκπρόσωπος του ΔΝΤ

Η Ελλάδα σε ντοκιμαντέρ...


Η Ελλάδα φιλοξενείται στο ντοκιμαντέρ " Streetfood around the world" του National Geographic. Αυτό διαβάσαμε στη στήλη των media στη Real life.

Είχε προβλέψει ο Ωνάσης


Ο Έλληνας μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης, διακρινόταν για το λαμπρό του μυαλό και τη διορατικότητά του που τον ανέβασαν στην κορυφή του τότε επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Οι VIP των Ολυμπιακών Αγώνων


Από τις κερκίδες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, έχουν περάσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του πλανήτη. Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.
Η Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Michelle Obama, δεν θα μπορούσε να μην είναι δίπλα στην αποστολή της χώρας της.

Τα gadgets των star...


Tα κινητά τηλέφωνα, οι φωτογραφικές μηχανές, οι κάμερες και οι ταμπλέτες των διασήμων του πλανήτη Hollywood, είναι το μεγάλο όνειρο όλων των paparazzi στον πλανήτη. Οι στιγμές που περιέχονται μέσα σε αυτά τα μικρά τεχνολογικά θαύματα, αξίζουν εκατομμύρια δολάρια...

Ολόκληρη η λίστα με τις υπερκοστολογήσεις του 2004


 Διαβάστε τις υπερκοστολογήσεις που έγιναν στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Είναι η λίστα που κατατέθηκε στη βουλή τον Δεκέμβριο του 2004.

Πετούσαν τα βιβλία στις αποθήκες του υπουργείου Παιδείας!

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι σχολικών βιβλίων παρέμεναν αχρησιμοποίητοι στις εγκαταστάσεις του οργανισμού έκδοσης του υπουργείου Παιδείας, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες τις προηγούμενες σχολικές χρονιές δεν μπορούσαν να προγραμματίσουν τις εκδόσεις τους με τρόπο που να καλύπτονται αποτελεσματικά οι ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Σε επτά δόσεις η καταβολή του φόρου εισοδήματος - Στα 60.000 ευρώ το ανώτατο όριο


Νέα ρύθμιση των δόσεων για τον εφετινό δυσβάσταχτο φόρο εισοδήματος, που δεν πλήττει την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ. Σε επτά μηνιαίες δόσεις η εξόφληση για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Από το : scottishtikame
"Μεχρι 1 Oκτωβριου θα γίνουν εγγραφές και επαναβεβαιώσεις παλαιών μελών". Τάδε έφη το δεξί χέρι του Π. Καμμένου και βασικό στέλεχος του Οργανωτικού Αθ. Μπέλτσος για τις εγγραφές νέων μελών του κινήματος αλλά και για τη...

Χρυσή Αυγή: Τα 8 εκατομμύρια ευρώ του Πανταλάκη και η μούγκα του Σύριζα


Η παρέμβαση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έφερε στο φως το όνομα του τέως διοικητή της ΑΤΕ Πανταλάκη που μετέφερε 8 εκατομμύρια ευρώ στο Λονδίνο. Μούγκα για το σκάνδαλο από τους άλλοτε λαλίστατους εκπροσώπους του Σύριζα. Φαίνεται πως ο άνθρωπος είχε βγάλει έξω τα λεφτά για να πάρουν αέρα! Δυστυχώς το ελλαδικό πολιτικό σύστημα και τα κυρίαρχα σε αυτό κόμματα έχουν μετατραπεί σε ανδρείκελα των τραπεζιτών και όλοι τους ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος του ελληνικού λαού.

Θεωρίες συνωμοσίας για τον περίφημο χρυσό των ΗΠΑ

Σε καταμέτρηση και έλεγχο γνησιότητας των κρυμμένων ράβδων χρυσού θα προχωρήσουν για πρώτη φορά οι ΗΠΑ και συγκεκριμένα η Fed, θέλοντας να δώσουν τέλος στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που ακολουθούν τον κρυμμένο... θησαυρό. Ποια είναι όμως τα σενάρια αυτά; Κάποιες από τις θεωρίες υποστηρίζουν ότι ο αμύθητος χρυσός ενδέχεται να έχει κλαπεί σε μία χολιγουντιανού τύπου διάρρηξη και ληστεία.

Τα πιο extreme μέρη στη Γη για τους λάτρεις της περιπέτειας

Μέρη σαν αυτά προσφέρονται μόνο για όσους λατρεύουν την περιπέτεια και τολμούν να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες. Πώς θα σας φαινόταν να επισκεφθείτε μια κοιλάδα όπου έχει να βρέξει 2 εκατομμύρια χρόνια, ένα νησί 2.000 μίλια μακριά από τη στεριά, το πιο θερμό μέρος του κόσμου ή τους υψηλότερους καταρράκτες στη Γη;

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Διάσημες Ελληνίδες... χωρίς ρετούς!-ΟΛΗ Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΦΩΤΟ)


Eπειδή εσχάτως τα lifestyle περιοδικά έχουν βάλει στο... στόχαστρό τους την καθ' όλα γοητευτική και συμπαθητική σ' εμάς, Σίσυ Χρηστίδου, το parapolitika.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει φωτογραφίες διάσημων Ελληνίδων απότην παραλία... χωρίς ρετούς φυσικά!

Αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής


Σε είδος πολυτελείας κινδυνεύουν να μετατραπούν βασικά είδη διατροφής όπως ψωμί, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, οι τιμές των οποίων εκφράζονται φόβοι πως θα εκτοξευθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, εξαιτίας του ράλι διεθνών τιμών σε σιτηρά, σόγια και καλαμπόκι, που αποτελούν πρώτη ύλη για αρτοσκευάσματα και ζωοτροφές.

ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ "ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Ρεπορτάζ : Μάριος Ροζάκος
(από τον Τύπο της Κυριακής)
Νέες σκληρές απαιτήσεις εγείρει η Τρόικα, κορυφώνοντας τις πιέσεις της για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο πρέπει να είναι έτοιμο έως το τέλος του μήνα. Οι εκπρόσωποι των...

Τι κάνει σήμερα ο Γιάννης Διακογιάννης;

Η «φωνή των γηπέδων», ο Γιάννης Διακογιάννης, άρχισε την τηλεοπτική του καριέρα ταυτόχρονα με τη δημιουργία της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Μέχρι μάλιστα που το όνομά του τραγουδήθηκε από τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, κάτι που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί για κανέναν από το χώρο του...

"Είμαι Ελληνίδα και θέλω να γυρίσω στη γη μου"! (video)


Ένα βίντεο για την επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων που προκαλεί δέος...

Μια από τις Καρυάτιδες που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο ...ζωντανεύει και ζητά της επιστροφή της στην Ελλάδα.

"I am Greek and I want to go home" είναι το σλόγκαν ενός βίντεο που δημιούργησε ένα κίνημα επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων, που βρίσκονται σε μουσεία του εξωτερικού, στην πατρίδα τους.

Πόσα έπαιρναν και πόσα θα παίρνουν οι κρατικοί αξιωματούχοι;


Αναλυτικός πίνακας μετά την υπουργική απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα
Πλαφόν 5.000 ευρώ μπαίνει από την κυβέρνηση στις μικτές μηνιαίες αποδοχές των κρατικών αξιωματούχων.

Αλβανοί πολίτες: Μας παίρνουν τις δουλειές οι λαθρομετανάστες

Ο πρόεδρος των Αλβανών που ζουν στην πόλη, ζητάει από το κράτος να αναλάβει δράση για να λύσει το πρόβλημα τηςλαθρομετανάστεσης. Να ληφθεί μέριμνα ώστε να επαναπατριστούν οι...

Κατέβασε ΑμεΑ στη βροχή... γιατί είχε λήξει η κάρτα του

Ποιος να το πίστευε ότι ένας οδηγός λεωφορείου θα μπορούσε να... κατεβάσει άτομο με ειδικές ανάγκες επειδή έχει λήξει η κάρτα του, και μάλιστα την ώρα που γινόταν κατακλυσμός απ' τη βροχή! Κι όμως, αυτό το απίστευτο περιστατικό...

Ποια προνοιακά επιδόματα θα περικοπούν;

Yπό τις παρούσες συνθήκες πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, όπως όλα δείχνουν, ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους συνταξιούχους, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, ενώ η λαίλαπα των νέων μέτρων να παρασύρει στο πέρασμά....

Τσιγγάνοι πυροβόλησαν με καραμπίνες Χρυσαυγίτες!


Ολονύχτια μάχη με πυροβολισμούς αθίγγανων κατά πολιτών και αστυνομικών, σκόρπισαν το χάος στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, έσπευσαν ενισχύσεις ΜΑΤ από Αγρίνιο και Πάτρα. Τρία άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Για ακόμη μία φορά οι Ρομά έκαναν επίδειξη....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΘΝΟΣ"

Προς κα Μπενέκου
Τις τελευταίες μέρες σε σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύθηκε το άρθρο σας, στο ΕΘΝΟΣσχετικά με το ποιες σχολές των ΑΕΙ και των ΑΤΕΙ πρόκειται να καταργηθούν σταδιακά. Καταρχάς θα ήθελα να συμπληρώσω...

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ενεργειακά αυτόνομο κράτος


Το πρώτο κράτος στον κόσμο που θα ηλεκτροδοτείται μόνο από την ηλιακή ενέργεια, θα γίνουν τα νησιά Τοκελάου, στο Νότιο Ειρηνικό.

Το Facebook επιβάλλει "Χρονολόγιο"


Αν έχετε το παλιό προφίλ σας στο Facebook, πρέπει να το ξεχάσετε. Το "Χρονολόγιο" έρχεται υποχρεωτικά για όλους τους χρήστες, που ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια,  από τις 8 Αυγούστου.

Τόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι


Σε 665.740 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός του προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου  και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, που υπηρετούσε ως 19.7.2012, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη.

Είναι το τέρας του Λοχ Νες;


Μύθος η αλήθεια η ύπαρξη του τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες; Είναι κάτι, που πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να ανακαλύψουν στο πέρασμα των χρόνων. 
Οι φωτογραφίες, όμως, που μόλις κυκλοφόρησαν, ίσως αποδεικνύουν ότι το τέρας...υπάρχει.

Στο «τραπέζι» η τροποποίηση του νόμου για συμψηφισμό χρεών

Να «αναστήσει» τον φοροελεγκτικό μηχανισμό που αυτή τη στιγμή για διαφόρους λόγους δεν μπορεί να ανταποκριθεί προσπαθεί ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. 


Το υπουργείο προσανατολίζεται στην τροποποίηση του άρθρου 11 του Ν. 3943/2011 που ρυθμίζει θέματα συμψηφισμού μη ληξιπρόθεσμων οφειλών με απαιτήσεις από το δημόσιο, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πριν από λίγο στη Βουλή ο κ. Μαυραγάνης.

Μερική ή ολική διαγραφή χρεών και περικοπή των δόσεων προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην κατάθεση πρότασης νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριώνπροχώρησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην πρόταση νόμου συμπεριλήφθησαν οι σημαντικές παρατηρήσεις που κατατέθηκαν από φορείς και οργανώσεις που συμμετείχαν στην διαβούλευση που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στις 2-3-2012», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.