Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Νέες επενδύσεις για την ανάπτυξη του φυσικού αερίου

Επενδύσεις συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του συστήματος φυσικού αερίου με κατασκευή νέων αγωγών και αποθηκευτικών χώρων προβλέπει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) για την περίοδο 2010 - 2014 που ενέκρινε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Ένας λόγος για να ξεπεράσετε το Hangover; Δείτε το Hangover 2!!!

Η συνέχεια της ξεκαρδιστικής κωμωδίας «Hangover» που έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως, έρχεται σήμερα με πρεμιέρες σε όλο τον κόσμο, για να σας ρίξει κάτω από τα γέλια! Ο σκηνοθέτης του «Old School» Todd Philips επιστρέφει με μια ταινία ανατρεπτική, γεμάτη δράση και πολύ, πολύ γέλιο!
Δείτε το trailer της νέας ταινίας.

«Παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας» η δήλωση Όλι Ρεν

Άμεση ήταν η απάντηση της Συγγρού στη δήλωση του Κοινοτικού Επιτρόπου, Όλι Ρεν, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του, επειδή δεν επετεύχθη συναίνεση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και, κυρίως, ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, τονίζοντας μάλιστα ότι «ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται».

Ποιον ετοιμάζεται να στηρίξει η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης;

Στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές ασχολήθηκαν με την Περιφέρεια και το ψηφοδέλτιο Ψωμιάδη. Αν και υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι σε διάφορους Δήμους, η Οννεδ και κυρίως η ομάδα της ΔΑΠ - ΤΕΙ (από την οποία προέρχεται και ο Πρόεδρος ο Γρομπανόπουλος) έριξε το βάρος στον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο τον Καγιά.

ΟΝΝΕΔ Ν. Πέλλας: Το κράτος είναι το πρόβλημα

Δελτίο τύπου σχετικά με τις μετατάξεις υπαλλήλων των ΔΕΚΟ
 
Παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, μία ακόμη παλινωδία της κυβέρνησης, σχετικά με τις μετατάξεις υπαλλήλων των ΔΕΚΟ προς το στενό δημόσιο τομέα. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τώρα, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως το πελατειακό κράτος που έστησε το όνειρο για μια θέση στο Δημόσιο, οδήγησε την Ελλάδα και τη νεολαία στη χρεοκοπία.

Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αχαΐας με Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αιγίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα : « Ημέρα Μνήμης για την Άλωση της Πόλης»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 και ώρα 7μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγίου (παλαιό Νοσοκομείο). Κεντρικός ομιλητής, ο Δικηγόρος κ. Φαήλος Κρανιδιώτης. Το συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος κ. Πέπη Σπηλιωτοπούλου

Τελευταία πράξη του δράματος «Θα σωθούμε χωρίς Κάθαρση»!

Το τελευταίο του χαρτί παίζει σήμερα το ελληνικό πολιτικό σύστημα, λαμβάνοντας μέρος στην τελευταία πράξη του δράματος που ακούει στο όνομα «Διάσωση χωρίς Κάθαρση». Ο πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι παρά τις διαφωνίες, η προσπάθεια για διάσωση είναι κοινή, κάλεσε από το αεροπλάνο στο τηλέφωνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησε να συγκαλέσει υπό την προεδρία του σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Έξι χρόνια YouTube

Λίγοι θα μπορούσαν πλέον να φανταστούν τη διαδικτυακή τους «ζωή» χωρίς την ύπαρξη του YouTube. Το site που επέτρεψε πρώτο στους χρήστες του διαδικτύου να μοιράζονται οπτικό υλικό, γιόρτασε αυτόν τον Μάιο 6 χρόνια λειτουργίας.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Hurriyet: Αναγγελία ελληνοτουρκικής συμφωνίας για το Αιγαίο!Η γνωστή τουρκική εφημερίδα έχει αναρτήσει στον διαδικτυακό της κόμβο ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα αφορά το Αιγαίο!

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΕΠΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ Η ΠΤΗΣΗ!


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΜΕ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ 6 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ BUSINESS CLASS Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ! 

Μας το κατήγγειλαν αναγνώστες που πριν από λίγο κατέβηκαν από την πτήση της Αegean 314 με αναχώρηση από Αθήνα στις 10.20 το πρωί για το Ηράκλειο Κρήτης

Προβλήματα υλοποίησης πολιτικών επιλογών
Η κατηγορία των golden boys, τεχνοκρατών οι οποίοι αμείβονταν με όρους αγοράς για να προσφέρουν υπηρεσίες σε φορείς του Δημοσίου, είναι γνωστή από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο θεωρητικός σκοπός της αξιοποίησής τους, αντί κάποιων απλών κομματικών στελεχών, ήταν η αλλαγή της νοοτροπίας διοίκησης των οργανισμών λόγω της μεταφοράς εξειδικευμένης τεχνογνωσίας ανθρώπων οι οποίοι είχαν μάθει να λειτουργούν εκτός των άρρωστων πρακτικών του κρατικού μηχανισμού.

Απολύσεις στο δημόσιο…Γράφει για την "Παρέμβαση" 

ο Γιώργος Γιούλος

Η ρητορική έστω πρόθεση της πολιτικής εξουσίας να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο του περιορισμού του κόστους λειτουργίας του κράτους, δημιουργεί τη βάση για δύο πιο γενικές συζητήσεις. Η πρώτη σχετίζεται με το κατά πόσο μπορεί το κράτος να λειτουργεί μακροπρόθεσμα με λιγότερο προσωπικό και η δεύτερη με τις διαφοροποιήσεις που προκαλεί μια τέτοια πρόθεση στους πολίτες.

«Με τα "greeklish" σκοτώνουμε τη γλώσσα μας»

Greeklish no more…μόνο ελληνικά πλέον! Οι «Ράδιο αρβύλα» ξεκινούν τον αγώνα για την ελληνική γλώσσα. Η παρέα της Θεσσαλονίκης πήρε πραγματικά μια εξαιρετική πρωτοβουλία, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττουμε εναντίον της ελληνικής γλώσσας.

Αγανακτισμένοι Πολίτες: Η φωτογραφία της ημέρας


sintagma_3

Τα ΜΑΤ παραμένουν σε εγρήγορση φοβούμενοι τα χειρότερα. Ο εχθρός μπορεί να βρίσκεται μόλις μισό μέτρο από κάτω σου.

Μην είστε αφελείς, δημοψήφισμα δεν γίνεται

Δεν έχετε ακούσει στα χωριά σας που λένε «δώσε θάρρος στο χωριάτη και θα ανέβει στο κρεβάτι»; Αν εσείς δεν το έχετε ακούσει, το γνωρίζει αυτό πολύ καλά η πολιτική ολιγαρχία του τόπου. Επομένως ποτέ δεν θα ήθελε να δώσει «θάρρος» στον ελληνικό λαό και μάλιστα τέτοιες στιγμές που μπορεί να παίξει την κυριαρχία της κορώνα – γράμματα. Δημοψήφισμα δεν δόθηκε στον ελληνικό λαό εδώ και 37 χρόνια που μας εξουσιάζει η πολιτική «παράγκα» της μεταπολίτευσης, θα δοθεί τώρα;;

Ανδρέας Παπανδρέου: Ο βασικός ένοχοςΤον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, φωτογραφίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, Onno Ruding, ως τον κύριο υπεύθυνο για τη σημερινή οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Telegraaf με τίτλο: «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι εντελώς λάθος».

Ο κ. Δημήτριος Αντωνίου ξεσκεπάζει Κασιμάτη, Μπέη και ακαδημαϊκούς

Ο κ. Δημήτριος Αντωνίου ξεσκεπάζει Κασιμάτη, Μπέη και ακαδημαϊκούς.

http://zoidosia.blogspot.com/

Δεκτή η μήνυση του κ. Αντωνίου για Έσχατη Προδοσία για το ΔΝΤ

 
 
Απο τη σελίδα της Νελλυ Ψαρού παρουσιάζουμε μια ανασκόπηση των όσων διαδραματίστηκαν χθες στη Χαλκίδα , όπου ο Εισσαγελλέας εξέτασε την μήνυση για Αισχάτη Προδοσία, που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο. Η μήνυση τελικά έγινε δεκτή, διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες των όσων έγιναν χθες στη Χαλκίδα:

Η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) υιοθετεί την πρόταση της ΟΝΝΕΔ για το ευρωομόλογο


_
Η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP)
υιοθετεί την πρόταση της ΟΝΝΕΔ για το ευρωομόλογο

ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
Την Παρασκευή 27 Μαΐου, εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει  ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας μαζί με πολίτες, κατά της «Ολυμπίας οδού ΑΕ» (της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου- Πατρών).

Καταγγελια για την μη επικυρωση αποτελεσματων των εκλογων στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ


Την Τετάρτη 18/5/2011 όπως όλοι γνωρίζουμε πραγματοποιήθηκαν σπουδαστικές εκλογές οι οποίες ανέδειξαν την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΤΕΤΡΟΔ πρώτη και αυτοδύναμη με 449 ψήφους και ποσοστό 53.45% .

Eκδήλωση: ''Ημέρα μνήμης για την άλωση της Πόλης'' με ομιλητή τον ΦΑΗΛΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ


Το Σάββατο 28/5 και ώρα 19:00 στο πολιτιστικό κέντρο Αιγίου προσκαλούμε όλους τους νέους και μη, σε μια εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Πόλης. 

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο κλαυθμός για το δημόσιο
Με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας. θα χαθούν θέσεις πληρωμένης αεργίας.


Κλαυθμός βαρύς ακούστηκε για το σχέδιο της κυβέρνησης να αξιολογεί τους προς μετάταξη υπαλλήλους και όσοι δεν κάνουν για κάποια θέση του Δημοσίου να απολύονται. Δυστυχώς, ο κλαυθμός που ακούστηκε είναι για τους λάθος λόγους.

Σφράγιση πρατηρίου υγρών καυσίμων


Στην άμεση σφράγιση των εγκαταστάσεων των αντλιών και δεξαμενών, καθώς και στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων... επί της οδού Πειραιώς 200 στο Μοσχάτο προχώρησε σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 και ώρα 14:00 κλιμάκιο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα. 

Πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσειςΜε σημαντικά αυξημένους ρυθμούς προχωράει η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του οικονομικού έτους 2011 μέσω του συστήματος TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, προχθες 24 Μαΐου στις 20:10, ο αριθμός των ηλεκτρονικών υποβολών του εντύπου Ε1 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 117% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία του προηγούμενου έτους. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά το 2010 είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά 1.126.073 έντυπα Ε1.

Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζει η ηλεκτρονική υποβολή των συνυποβαλλόμενων εντύπων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Οι ηλεκτρονικές υποβολές των εντύπων Ε2 και Ε3 για οριστικοποιημένες υποβολές του Ε1, έχουν φτάσει για το μεν Ε2 στις 493.955 υποβολές, παρουσιάζοντας αύξηση 272% σε σχέση με πέρυσι, ενώ για το δε Ε3 οι υποβολές έχουν φτάσει τις 369.810 με αντίστοιχη αύξηση της τάξης του 433%.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων υπενθυμίζει ότι:

- Φέτος δεν ταχυδρομήθηκαν έντυπα δήλωσης Ε1 στους επαγγελματίες που υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή, καθώς και σε όσους υπέβαλλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους το 2010 . Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται 3,7 εκ. ευρώ.

- Οι παλαιοί χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, χωρίς να απαιτείται να λάβουν κλειδάριθμο, καθώς οι κωδικοί τους ισχύουν κανονικά μέχρι τις 31/12/2011.

- Για διευκόλυνση των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΓΓΠΣ () δεκάδες ερωτήσεις που λαμβάνει συχνά το κέντρο τεχνικής υποστήριξης μαζί με τις απαντήσεις τους.

Quiz: Ποιο πρώην στέλεχος της ΔΑΠ ΓΠΑ συνέβαλε στην πρωτιά της ΠΑΣΠ ΓΠΑ;


Από τα εξέχοντα στελέχη της πρόσφατης ιστορίας της ΔΑΠ-ΓΠΑ, άνθρωπος που κάποιες χρονιές θεωρούταν ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειας της ΔΑΠ Γεωπονικού,

Οι 10 πιο υγιεινές εθνικές κουζίνες


Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς διαιτολόγους που ασχολούνται με την προαγωγή της υγείας (Health Promotion), βαθμολογήθηκαν οι 10 πιο υγιεινές κουζίνες. Πρώτη στη λίστα η ελληνική κουζίνα!
1. Ελληνική κουζίνα
Υπάρχει ένας καλός λόγος που οι περισσότεροι ειδικοί  προτιμούν τη μεσογειακή διατροφή: Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα όπως τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, φρέσκα φρούτα, φασόλια που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φακές, δημητριακά, ελαιόλαδο, και τα ω3- λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε πολλά ψάρια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν την εμφάνιση  καρκίνου, τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους, την εμφάνιση διαβήτη και άλλες παθήσεις που σχετίζονται και με την διατροφή.
Στην πραγματικότητα, η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με 25% μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιακές παθήσεις και κάποιων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard. Επίσης η απώλεια βάρους είναι μεγαλύτερη και οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι για αυτό το είδος της διατροφής, η οποία είναι πιο πλούσια σε «υγιεινά» λιπαρά, από οποιαδήποτε άλλη «παραδοσιακή» διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.
Η Miller, αναπληρώτρια καθηγήτρια από το  Πανεπιστήμιο της California στο San Francisco, δήλωσε:  «οι μικρές ποσότητες κρέατος, τα φρέσκα θαλασσινά, οι σύνθετοι υδατάνθρακες (φασόλια, μελιτζάνες, ή ολικής αλέσεως ψωμιά -σιτηρά),οι ελιές και οι ξηροί καρποί πχ: τα καρύδια, είναι οι βασικοί κανόνες τις υγιεινής Ελληνικής κουζίνας, και για αυτό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

2. Καλιφόρνια Fresh
Η Καλιφόρνια Fresh βασίζετε στην απόλαυση κάθε εποχής με τοπικά φαγητά εύκολα στην προετοιμασία. Αυτός είναι ένα υγιεινός τρόπος διατροφής που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας ανεξάρτητα από το που ζει. Η συγκεκριμένη κουζίνα, χρησιμοποιεί τρόφιμα που καλλιεργούνται σε τοπικό επίπεδο, και είναι ανάλογα με την εποχή τους και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.


3. Βιετνάμέζικη κουζίνα
Φρέσκα βότανα και καρυκεύματα, πολλά λαχανικά και θαλασσινά, καθώς και τεχνικές μαγειρέματος που χρησιμοποιούν νερό ή ζωμό, αντί των ελαίων – αυτά είναι μερικά από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του  Βιετναμέζικου τρόπου μαγειρέματος.
Αυτή η κουζίνα, προετοιμάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο, βασίζεται λιγότερο στο τηγάνισμα και στις βαριές σάλτσες  και περισσότερο στα  βότανα. Οι παραδοσιακές βιετναμέζικες αρωματικές ουσίες ( μέντα, βασιλικός Ταϊλάνδης, γλυκάνισος, κόκκινο τσίλι και κολίανδρο)), εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούνται και ως εναλλακτικές θεραπείες για κάποιες ασθένειες. Πχ: το κόλιανδρο και ο γλυκάνισος έχουν δράση στην ενίσχυση της πέψης.
Ένα από τα πιο υγιή και πιο εύγευστα βιετναμέζικα πιάτα είναι το Pho, μια αρωματική σούπα με βάση το noodle γεμάτη αντιοξειδωτικά.


4. Ιαπωνική κουζίνα
Η παραδοσιακή Ιαπωνική κουζίνα είναι πάρα πολύ υγιεινή. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Miller, εξηγεί ότι: «Δεν είναι μόνο μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η  προετοιμασία του φαγητού που γίνεται με ένα πιο υγιεινό τρόπο, όπως στον ατμό ή με ένα πολύ «γρήγορο ανακάτεμα»  το stir-fry.
Επίσης προσπαθούν να εφαρμόσουν το «Hara Hachi Bu» που σημαίνει: «φάτε έως ότου είστε κατά 80% πλήρεις». Αυτοί οι απλοί κανόνες διατροφής μπορούν να εξηγήσουν γιατί οι άνθρωποι στην Ιαπωνία έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες  να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού ή του παχέος εντέρου.


5. Ινδική κουζίνα:
Λέγοντας «ινδική – κουζίνα», ίσως να σκέφτεστε αρωματικά καρυκεύματα, όπως  πιπερόριζα, κόκκινο τσίλι, και το masala garam (ένα μείγμα από κύμινο, κάρδαμο, μαύρο πιπέρι, κανέλα, κολίανδρο, και άλλα μπαχαρικά).
Τα παραπάνω  μπορούν πράγματι να προάγουν την υγεία. Η κουρκούμη και το τζίντζερ βοηθάει στην καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Οι ερευνητές επισημαίνουν το γεγονός ότι τα ποσοστά της νόσου του Alzheimer στην Ινδία είναι τέσσερις φορές μικρότερα από ό, τι στην Αμερική ή στην Ευρώπη, ίσως επειδή οι άνθρωποι εκεί τρώνε κάρυ καθημερινά.
Η κουρκούμη, το κύριο συστατικό του κάρι, μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες. Τα οφέλη της εξετάζονται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

6. Ιταλική κουζίνα
Αυτό που κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει την ιταλική κουζίνα είναι τα πολύ καλά συστατικά της: τομάτα, ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, μαϊντανός και βασιλικός.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο στις ντομάτες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των γυναικών από καρκίνο του μαστού.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσλάβετε το λυκοπένιο είναι τα μαγειρεμένα προϊόντα τομάτας: μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας έχει περισσότερα από 20 χιλιοστόγραμμα. Επιπλέον, το σκόρδο και τα παραδοσιακά ιταλικά βότανα παρέχουν βιταμίνες Α και C. Το ελαιόλαδο βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και την καταπολέμηση των ασθενειών που σχετίζονται με την καρδιά.

7. Ισπανική κουζίνα
Οι κριτικοί χειροκροτούν την ισπανική παράδοση του φαγητού τάπας (μικρά πιάτα για το φαγητό. Οι Ισπανοί τρώνε τόνους από φρέσκα θαλασσινά, λαχανικά και ελαιόλαδο – όλα εξαιρετικές επιλογές, όταν πρόκειται για τον έλεγχο του βάρους σας. Η λίστα των πολύ υγιεινών πιάτων που θα παραγγείλετε: gazpacho (πλούσιο σε λυκοπένιο και αντιοξειδωτικά) και παέλια (πλούσια σε φρέσκα θαλασσινά, ρύζι και λαχανικά).
Προσοχή: Αποφύγετε τα λιπαρά λουκάνικα και τα τηγανητά, τα οποία μπορεί να τα συναντήσετε σε τάπας μενού.

8. Μεξικάνικη κουζίνα
Ξεχάστε αυτές τις υψηλής περιεκτικότητας, σε λιπαρά και θερμίδες, επιλογές που συναντάτε σε πολλά δημοφιλή εστιατόρια του Μεξικού. Η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα μπορεί να ωφελεί, στην υγεία της καρδιάς αλλα και στο αδυνάτισμα. Από μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα βρέθηκε ότι στην πραγματικότητα, μια μεξικάνικη διατροφή από φασόλια, σούπες, και σάλτσες βασισμένες σε τομάτα, βοήθησε στη μείωση του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες.Η μεξικάνικη κουζίνα δίνει έμφαση στα τρόφιμα που αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό, όπως τα φασόλια και το καλαμπόκι.
9. Κουζίνα της Νότιας Αμερικής
Με 12 χώρες, εντός των συνόρων της, η Νότια Αμερική έχει πολύ διαφορετικές γαστρονομικές συνήθειες. Η παραδοσιακή διατροφή της ηπείρου περιλαμβάνει κατανάλωση  φρούτων και λαχανικών (συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων) μαζί με δημητριακά. Στην πραγματικότητα, ένα τυπικό γεύμα της Νότιας Αμερικής που αποτελείτε από ρύζι και φασόλια δημιουργεί ένα τέλειο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη. Ενώ ορισμένα μέρη της Νότιας Αμερικής είναι διάσημα για την τεράστια μπριζόλα τους, μια πιο υγιεινή επιλογή  είναι το ceviche. Αυτό το μίγμα  φρέσκων θαλασσινών παρέχει μια ποικιλία υγιεινών συστατικών και μπαχαρικών, όπως το κόλιαντρο, τα καυτερά πιπέρια τη τομάτα και το κρεμμύδι.
Προσοχή: Τα Βραζιλιάνικα ή τα Αργεντίνικα εστιατόρια έχουν συχνά τηγανιτά τρόφιμα όπως τηγανιτές γλυκοπατάτες, τηγανιτό λουκάνικο, και τηγανιτή μπανάνα. Αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά, αποστασιοποιηθεί ή μοιράστε την παραγγελία σας στο τραπέζι.

10. Ταϊλάνδέζικη κουζίνα
Μπορεί μια σούπα να προλαμβάνει τον καρκίνο; Εάν είναι η αγαπημένη της Ταϊλάνδης που ονομάζεται TomYung Gung, η απάντηση μπορεί να είναι ναι.
Φτιαγμένη με γαρίδες, κόλιανδρο, λεμονόχορτο, πιπερόριζα, και άλλα βότανα και καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται στην ταϊλανδέζικη κουζίνα, η σούπα διαπιστώθηκε ότι διαθέτει ιδιότητες 100 φορές πιο αποτελεσματικές από άλλα αντιοξειδωτικά στην καταστολή της ανάπτυξης καρκινικών όγκων.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Kasetsart της Ταϊλάνδης και το Japan‘s Kyoto αλλά και το ΠανεπιστήμιοKinki άρχισαν να ενδιαφέρονται για την επίδραση της σούπας στο ανοσοποιητικό σύστημα μετά από την παρατήρηση ότι η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του πεπτικού σωλήνα και άλλων μορφών καρκίνου ήταν χαμηλότερη στην Ταϊλάνδη από ό, τι σε άλλες χώρες.
Πολλά  Ταιλανδέζικα μπαχαρικά παρουσιάζουν μεγάλα οφέλη. Η πιπερόριζα ενισχύει την πέψη, ο κουρκουμάς είναι αντιφλεγμονώδες, και το λεμονόχορτο χρησιμοποιείται από καιρό στην ασιατική ιατρική για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και στα κοιλιακά προβλήματα.

Προσοχή: Όταν τρώτε έξω, αποφύγετε σούπες με γάλα καρύδας επειδή είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος και θερμίδες.
www.perierga.gr

Το σκίτσο της εβδομάδας

Επιτέλους! Η ΟΝΝΕΔ μετακομίζει...

Έστω και με 7 μήνες καθυστέρηση και μετά από πολλές αναβολές, η ΟΝΝΕΔ, επιτέλους, μεταφέρεται στα καινούρια της γραφεία το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται!

Συνέδριο ΔΚΜ 27-28 Μαϊου

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται διεξάγεται το συνέδριο των μηχανικών, για την εκλογή του νέου προέδρου της παράταξης.

Αγανακτισμένοι; Ποιοι αγανακτισμένοι;


Ο Μάνος Αντώναρος γράφει σε ένα ακόμα άρθρο για την... γκάφα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA να επικεντρωθεί στη δήλωση Δαμανάκη περί ευρώ και Ελλάδας, αντί για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μετά την άνοδο, η ...κάθοδος της Μυκόνου


Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα λοιπόν για πολλές σχολές που ξεκινούν την εκδρομή τους στο νησί των ανέμων...

Δεκάδες χιλιάδες οι αγανακτισμένοι!Θετικά ανταποκρίθηκαν οι Αθηναίοι πολίτες στο κάλεσμα, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα και να διαδηλώσουν όπως οι Ισπανοί μερικές μέρες νωρίτερα, στα πρότυπα της διαμαρτυρίας στην πλατεία του Ήλιου στη Μαδρίτη. Μέχρι στιγμής, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 30.000 άτομα στο Σύνταγμα, περίπου 4.000 στη Θεσσαλονίκη και 2.000 στην Πάτρα. Μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών είναι «Κλέφτες», «Αίσχος» κ.α.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση του μποζονίου Higgs

Ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο (LHC) κοντά στη Γενεύη (Ελβετία), πέτυχε σήμερα ένα ρεκόρ, σπάζοντας ένα "συμβολικό όριο" με "100 εκατομμύρια συγκρούσεις ανά δευτερόλεπτο", δήλωσε ο Μισέλ Σπίρο, Πρόεδρος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Όταν ο Γιώργος δεν πούλαγε...

Αυτή ήταν η συναίνεση που πρόσφερε ο κ.Παπανδρέου όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ο Καραμανλής έκανε δειλά βήματα να μιλήσει για ιδιωτικοποιήσεις και στην εταιρία ύδρευσης και αποχέτευσεις Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Ε, βέβαια, όταν κυβερνούσαν άλλοι.... « ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ».

Συνταγματικό έκρινε τον Καλλικράτη το ΣτΕ

Συνταγματικός και νόμιμος κρίθηκε από την πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ο Καλλικράτης, με βάση τον οποίο έγιναν οι συνενώσεις των δήμων και διεξήχθησαν οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Νοθεία και σε πρατήρια στον Ταύρο και την Άνω Ηλιούπολη

Εντοπίστηκαν δύο νέα πρατήρια υγρών καυσίμων με «πειραγμένες» αντλίες στις περιοχές Ταύρου και Άνω Ηλιούπολης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πρατηρίων στην Αττική που έχουν βρεθεί να κλέβουν τους καταναλωτές στα εννέα.

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις για το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι

Προεκλογική συγκέντρωση στο Ντίτιμ (Δίδυμα) του Αϊδίνιου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ. «Διαμαρτυρία για την ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» τιτλοφορείται η συγκέντρωση, ωστόσο δεν θα ακολουθήσει μετάβαση του προέδρου και των στελεχών του κόμματος στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από τρεις μέρες.

Δικαίωση στο ΕΔΑΔ για την Λοΐζου κατά της Τουρκίας

Σε 1.300.000 ευρώ καθόρισε σήμερα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την αποζημίωση που πρέπει να καταβάλλει η Τουρκία στην ελληνοκύπρια Λοΐζου και την ομάδα των ελληνοκυπρίων που είχαν προσφύγει στο Δικαστήριο για το γεγονός ότι στερήθηκαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους μετά την τουρκική εισβολή στην βόρεια Κύπρο, το 1974.

"Θα είχε καεί ο κόσμος" αν τα μέτρα ήταν του Καραμανλή

Τη σύγκριση των σημερινών αντιδράσεων στα μέτρα της σκληρής λιτότητας, με το τι θα είχε συμβεί, εάν έστω είχε διανοηθεί να τα λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, επιχείρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο χθες το πρωί. "Θα είχε καεί ο κόσμος…" υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτήν την διαπίστωση συμφωνούν αρκετοί.

Πέφτουν οι βάσεις εξαιτίας των κακών γραπτών

Οι βάσεις εισαγωγής στα Α.Ε.Ι και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας αναμένεται να ακολουθήσουν καθοδική πορεία, καθώς η πρώτη εικόνα από τη βαθμολόγηση των γραπτών σε τέσσερα βαθμολογικά κέντρα είναι απογοητευτική. Η Λογοτεχνία Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, δύο πολύ βασικά μαθήματα, θα κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, μια και σε αυτά καταγράφονται οι χαμηλότερες βαθμολογίες.

Δολοφονική επίθεση μέσω Facebook

Η παθολογική ζήλια ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, το κίνητρο για τη δολοφονία 29χρονου Έλληνα, που έγινε πριν από ένα χρόνο, στο 40ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου στο Κορωπί, σε ενέδρα που του είχαν στήσει ο δράστης και η παρέα του.

Απάντηση Καστανίδη για τα ονόματα των βουλευτών που ζητούν αναδρομικά

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, δεν έχει την αρμοδιότητα να διατάξει το Ελεγκτικό Συνέδριο να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών, που διεκδικούν αναδρομικά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πάντως, ο κ. Καστανίδης, όπως υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση, «είναι υπέρ της διαφάνειας σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου, μέσα στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο».

Μ. Θεοδωράκης: "Γιώργο γράφεις μαύρη σελίδα"

“Τι θα έλεγες στον πρωθυπουργό, Μίκη, αν σε καλούσε στο Μέγαρο Μαξίμου;” ρώτησε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης τον Μίκη Θεοδωράκη που ήταν προσκεκλημμένος στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. “Θα του έλεγα ότι ο δρόμος που έχεις πάρει είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα. Γράφεις μια μαύρη σελίδα, παράτα τα πριν να είναι αργά… Τα βάζεις με τον ελληνικό λαό.” απάντησε ο Μίκης.

Επιστολή ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων στον Α.Σαμαρά!

Ιωάννινα 24/05/2011
Ελ. Βενιζέλου 2-4, Ιωάννινα
Προς : Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοινοποίηση :
Διευθυντή Γραφείου Πρόεδρου Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο,
Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. κ. Αντρέα Λυκουρέντζο,
Βουλευτές Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ν.Δ.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στο δρόμο που χάραξαν οι Ισπανοί διαδηλωτές βαδίζει μία ελληνική ακτιβιστική ομάδα με την επωνυμία "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" η οποία καλεί τον κόσμο για ειρηνική διαδήλωση μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook. «Η λέξη 'Αγανακτισμένοι' δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» αναφέρει η ομάδα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΛΩΒΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για νέες καινοτομικές επιχειρήσεις

Δημοσιεύθηκε σήμερα η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων έργων για ένταξη στο Πρόγραμμα «Νέα -Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

Οι καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες ξεπερνούν το ελληνικό ΑΕΠ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, εν μέσω κρίσης, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Handelsblatt, το οποίο αναφέρει ότι τα ελληνικά κεφάλαια που βρίσκονται στην Ελβετία υπολογίζονται στα 280 δισ. ευρώ. Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.

Αποκαλυπτικό (;) δημοσίευμα της Het Financieele Dagblad

Τα κράτη της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει μυστικά την προετοιμασία για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, παράλληλα με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργανισμού για την πώληση δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Het Financieele Dagblad, το οποίο αναδημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Όσα πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός στις... καυτές συνθήκες!

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην καμπίνα τη θερινή περίοδο μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια και τη διάθεση του οδηγού, αλλά και των υπολοίπων επιβατών. Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Τα video games του μέλλοντος

Μια νέα τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και να αλλάξει ακόμη περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχουμε στα video games παρουσίασε η Sony. Η νέα τεχνολογία γνωστή ως Smart AR χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα ανάγνωσης του χώρου και των αντικειμένων ενώ παράλληλα ξεχωρίζει και για την αξιοποίηση τεχνολογιών που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στο στάδιο της ανάπτυξης των robots AIBO και QRIO. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στη Γκρέμιο ο Ζιλμπέρτο!

Είναι οριστικό και επίσημο. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γκρέμιο. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος μέσος, που μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, έδωσε τα χέρια με την ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε και θα γίνει συμπαίκτης του Γκάμπριελ μέχρι το Δεκέμβριο του 2012.

Διαιτητής ο Γιώργος Παπανδρέου

«Του είχε ανεβεί το αίμα στο κεφάλι». Με τα λόγια αυτά περιέγραφαν αυτόπτες μάρτυρες την κατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν ξέσπασε εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ήταν η στιγμή που εκστόμισε τη φράση «βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή», η οποία προκάλεσε μεν την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, χωρίς όμως αυτός να ανεβάσει τους τόνους.

Ανανεωμένη κατά το ένα τρίτο η Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κύπρο

Ανανεωμένη κατά το ένα τρίτο είναι η Βουλή των Αντιπροσώπων που προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής στην Κύπρο ενώ έκπληξη ήταν η μη επανεκλογή πολλών από τα προβεβλημένα στελέχη από όλα σχεδόν τα κόμματα. Προβληματίζει πάντως την κυβέρνηση η υψηλή για τα δεδομένα της Κύπρου αποχή, που ξεπέρασε το 21%.Συγκεκριμένα, από τους 56 βουλευτές, οι 18 εισέρχονται στη Βουλή για πρώτη φορά, χωρίς να λείψουν οι ανακατατάξεις σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.