Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Νίκος Ορφανός;

Γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Αθήνας αλλά και του θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. 
Ο Νίκος Ορφανός συμμετείχε σε πληθώρα θεατρικών παραστάσεων και τηλεοπτικών σειρών ενώ έχει παίξει και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες. Είναι χαρακτηριστικοί οι ρόλοι του στο «Μπαμπά μην τρέχεις» και στο «Νησί».

Οι 250.000 μητέρες που παίρνουν σύνταξη στα 50

Σε 250.000 υπολογίζονται οι μητέρες ανηλίκων που μπορούν να αξιοποιήσουν μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων και να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία 50 ετών. 

Σύμφωνα με το «Έθνος» οι συγκεκριμένες ασφαλισμένες είναι οι μεγάλες κερδισμένες, καθώς αποφεύγουν την έξοδο στα 67 και μπορούν να αποχωρήσουν 17 χρόνια ταχύτερα από τους νέους ασφαλισμένους.

Πάει καλά στην Πελοπόννησο ο Τσώκος

Όλο και πιο πολλά ερείσματα βρίσκει στην Πελοπόννησο ο υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Τσώκος.

Ο Όλι Ρεν… καταργεί την τρόικα για τη δόση


Olli-Rehn
“Λευκός καπνός” για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στην Ελλάδα για τον Μάρτιο σύμφωνα με το πρόγραμμα του Μνημονίου, χωρίς να χρειάζεται ο επιτόπιος έλεγχος των οικονομικών της Αθήνας από την τρόικα, βγαίνει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Όλι Ρεν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Πώς το Δημόσιο «λήστεψε» τους μικροομολογιούχους - Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου


Ένα βίντεο για τη δήμευση των περιουσιών χιλιάδων οικογενειών που εμπιστεύθηκαν τα λεφτά τους στο κράτος και εκείνο τις εξαπάτησε κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ανατροπές στις βάσεις των Πανελλαδικών - Τα κερδισμένα τμήματα - Σε ποιες σχολές θα γίνει «σφαγή»

Η ανακατανομή των εισακτέων δημιουργεί προσδοκίες για μείωση του ανταγωνισμού σε ορισμένες σχολές, την ίδια στιγμή που σε αρκετά τμήματα ανεβαίνει ο πήχης για την εισαγωγή.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας, χιλιάδες υποψήφιοι θα δουν το καλοκαίρι να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο οι βάσεις εισαγωγής, εξαιτίας της μείωσης των εισακτέων.

Αύξηση κρατήσεων λόγω Καθαράς Δευτέρας

Κινητικότητα στις κρατήσεις εν όψει των εορταστικών τριημέρων, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, διαπιστώνουν οι φορείς του τουριστικού κλάδου, κάνοντας λόγο για αυξημένη εγχώρια τουριστική κίνηση σε σχέση με πέρσι.

Έρχεται «φοροκαταιγίδα» 6,7 δισ. ευρώ στα ακίνητα


Από 2 έως και 6 φόρους συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φέτος 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να καταργηθεί για το έτος 2013 το «χαράτσι», που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Αγκάθι» στην ευρωζώνη η ανεργία

Η στάσιμη οικονομία της ευρωζώνης απέτυχε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στα τέλη της περασμένης χρονιάς, παρά την αύξηση της δραστηριότητας κατά την διάρκεια των αγορών της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης που πασχίζουν να μειώσουν την ανεργία-η οποία έχει φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ.

Σε κίνδυνο η ειρήνη στην Ευρώπη, προειδοποιούν 400 εργατολόγοι

Πάνω από 400 Ευρωπαίοι νομικοί ειδικευμένοι στο εργατικό δίκαιο δημοσίευσαν σήμερα ένα μανιφέστο κατά της λιτότητας, η οποία όπως σημειώνουν οδηγεί στην ελάττωση της κοινωνικής προστασίας και σε αύξηση της φτώχειας, μία ημέρα πριν από την ευρωπαϊκή εαρινή Σύνοδο Κορυφής για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Πτώση 23% στη τιμή του σαρακοστιανού τραπεζιού

Πτώση 23% στη τιμή του σαρακοστιανού τραπεζιού διαπιστώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΣΕΕ σημειώνει πως τα μηνύματα για τους καταναλωτές είναι ενθαρρυντικά, αφού οι τιμές των ψαρικών και θαλασσινών, που στην ουσία αποτελούν και το βασικό μενού του «παρουσιάζονται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της φετινής αγοράς, σημαντικά μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι.

Ήμουνα νιος και γέρασα


Με τα χρόνια χαραγμένα στα πρόσωπά τους...

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

TA ZΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Το ζευγάρι Μπάγερν Μονάχου - Γιουβέντους ξεχωρίζει στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι και η Μπαρτσελόνα την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ το...

Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την κυβέρνηση καθώς η μετάθεση των διαπρταγματεύσεων με την τρόικα είναι πιθανό να καθυστερήσει την έγκριση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, καθώς τα βασικά «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας παρέμειναν χωρίς λύση.

Δείτε σε ποια αλλαντικά βρέθηκε κρέας αλόγου


Την άμεση απόσυρση από την ελληνική αγορά επτά προϊόντων λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα:

Τι λένε Κεδίκογλου-Παπαγιάννης για την εισαγγελική παρέμβαση


Εισαγγελική παρέμβαση προκλήθηκε από το δημοσίευμα του portal  iefimerida, στο οποίο γίνεται λόγος για απόπειρα εκβιασμού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου,  από τον  δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη και το blog fimotro.

Οι αποκαλύψεις του Γιάννη Βαρουφάκη για Μέρκελ και Γιουνκέρ


Την άποψη πως οι απαιτήσεις της τρόικας δεν έχουν καμία λογική, επανέλαβε σήμερα ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη.

Η Όλγα Τρέμη... υποψήφια στο Δήμο Αθηναίων!


Το όνομα της Όλγας Τρέμη έχει «πέσει» στο τραπέζι για τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων.

Γιουνκέρ: «Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα»


«Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα το οποίο εφαρμόστηκε στη χώρα μας και το οποίο, όπως είπε, ήταν μοναδικό.

Λ. Κανέλλη: Δεν είμαι τόσο κουτή για να θέλω να γίνω ηγέτης του ΚΚΕ

Για όλους και για όλα μίλησε η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί σήμερα.

Ο Γιώργος Παπανικολάου, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλά στο ONEMAN για τις ιδιαιτερότητες και τις αντιξοότητες του να είσαι Ευρωβουλευτής στο υπάρχον πολιτικό τοπίο.


Σε μια χρονική συγκυρία που θέλει την Ελλάδα στο προσκήνιο (αν όχι το επίκεντρο) της Ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, η δουλειά του Έλληνα Ευρωβουλευτή λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 6ΜΗΝΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Είναι γεγονός. Οι συνάδελφοι φαντάροι που ολοκλήρωσαν 6μηνο παραμονής στις μονάδες του Έβρου και πιο συγκεκριμένα στην 50 ΕΜΑ, σήμερα πήραν τις μεταθέσεις που τους φέρνουν πιο κοντά στον τόπο καταγωγής τους. Χθες δόθηκαν οι μεταθέσεις στην 558 Μ/Κ ΤΠ.

Τι λέει η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για τους τρεις βουλευτές που “κάλυψαν” τον Κασιδιάρη


Την έντονη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε η απόφαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, του Γιάννη Ιωαννίδη και του Γιάννη Καρράμπελα, να καταψηφίσουν την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για την υπόθεση της χειροδικίας σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτίνας του ΚΚΕ.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας ενόψει Καθαράς Δευτέρας


exodos-aytokinhton
Αυξημένα μέτρα για τη διευκόλυνση όσων μετακινηθούν από τα μεγάλα αστικά κέντρα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ανακοίνωσε η Τροχαία, με την αυτονόητη επισήμανση ότι οι οδηγοί θα πρέπει να τηρούν στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, και να είναι προσεκτικοί στο δρόμο.
Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορορία φορτηγών στα εθνικά δίκτυα:
- Αύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.
- Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.
Οι άνδρες της Τροχαίας θα έχουν έντονη παρουσία και σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου που έχει διαπιστωθεί από το παρελθόν να συμβαίνουν ατυχήματα, ενώ ειδικά συνεργεία θα πραγματοποιούν ελέγχους σε οχήματα.

Και από την οδό Πατησίων θα περνάει το τραμ

Τέσσερα σενάρια για τη διέλευση του τραμ από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής, επεξεργάστηκε η Αττικό Μετρό. 

Τελικώς επικράτησε η διέλευση του από την οδό Πατησίων.

Τα "φυντάνια" του Παντείου: Ερώτηση για Μάχη Μαραθώνα: Καμία απάντηση από Έλληνες φοιτητές. Γνώριζε μόνο μία Αλβανίδα


Αίσθηση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, και όχι μόνο, το περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δονάτος Παπαγιάννης. Ρώτησε 300 φοιτητές να του πουν για τη Μάχη του Μαραθώνα και έλαβε απάντηση μόνο από μία φοιτήτρια και μάλιστα αλβανικής καταγωγής.

Αλλαγές στο παρά πέντε για το σχέδιο «Αθηνά»

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής περιλαμβάνουν τα Προεδρικά Διατάγματα για την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Τελικά δεν θα συγχωνευθούν οι ξένες φιλολογίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΑΠΘ, δεν θα απορροφηθεί το Πρόγραμμα Ψυχολογίας, αλλά θα αναβαθμιστεί και θα γίνει ξεχωριστό Τμήμα Ψυχολογίας, ενώ δεν θα συγχωνευθούν και τα τμήματα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των ΤΕΙ.

«Ερωτηματικά για το ρόλο του νέου πάπα στη δικτατορία της Αργεντινής»

Παρά τους πανηγυρισμούς έξω από τον καθεδρικό ναό του Μπουένος Άιρες, ημέρα της εκλογής του νέου πάπα Φραγκίσκου του α', η χαρμόσυνη είδηση επισκιάστηκε από τα ερωτηματικά σχετικά με το ρόλο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και του νέου επικεφαλής της την περίοδο της βάναυσης δικτατορίας στην Αργεντινή, αναφέρει η Guardian.

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ


manouras
Την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ υπέβαλε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας.
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αυτή έγινε αποδεκτή από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Οι δολοφόνοι που έγραψαν Ιστορία

Πολλοί τρόποι υπάρχουν για να περάσει κάποιος στα χρονικά μιας εποχής, άλλοι καλοί και άλλοι τραγικά κακοί.

Όταν δεν μπορείς λοιπόν να κάνεις το καλό που θα σου επιφυλάξει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορική καταγραφή, μπορείς να επιδοθείς σε κάτι διαβολικά κακό, ελπίζοντας η πράξη σου να χαραχτεί με χρυσά γράμματα στις μνήμες του κόσμου.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Και… με τη βούλα στη Δράση ο Σκυλακάκης


Thodoros-Skylakakis
Στη Δράση εντάχθηκε και επισήμως πλέον ο Θόδωρος Σκυλακάκης, όπως ενημερώνει το κόμμα με ανακοίνωσή του, στην οποία προσδιορίζεται επίσης το διάστημα 25-26 Μαϊου ως χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Πρωτιά Σόμπολου στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ


Panos-Sompolos
O πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος ήρθε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΣΗΕΑ:

Τα συγχαρητήρια του Δαλάι Λάμα στον Πάπα Φραγκίσκο


dalai-lama-
Ο θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα έστειλε τα συγχαρητήριά του στον Πάπα Φραγκίσκο, για την ανάδειξή του στην ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας.

Η «METRO MALL BANK» από τις 15 Μαρτίου ξανά στο Athens Metro Mall! Ψωνίζεις...και κερδίζεις μετρητά στο «Τσακ Bank»!


Αθήνα, 13 Μαρτίου 2013 – Την Παρασκευή 15 Μαρτίου ξεκινά στο Athens Metro Mall η «METRO MALL BANK», η τράπεζα που επιστρέφει άμεσα και ζωντανά σε μετρητά, μέρος των χρημάτων των αγορών σας. Έως τις 13 Απριλίου σας περιμένουμε για τα πιο ευχάριστα ψώνια καθώς με συνολικές αγορές 100€ και άνω η Metro Mall Bank σας επιστρέφει άμεσα 10€ μετρητά.

Τιμοσένκο: Θα θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2015


Tymoszenko
Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, που είναι καταδικασμένη σε επτά χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας κατά την υπογραφή των συμβολαίων φυσικού αερίου με τη Ρωσία, δήλωσε ότι έχει σκοπό να υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2015.

Αγγελική Ήμελλου : «Τα προβλήματα των ανθρώπων μαθαίνονται στον τόπο τους.»


Από την επίσκεψή μου στην Νάξο, στην Πάρο, στη Σύρο, στην Τήνο, στη Μύκονο και στην Άνδρο, την περασμένη εβδομάδα, διαπίστωσα ότι τα προβλήματα των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων στα νησιά αυτά είναι πολλά και κοινά μεταξύ τους. Η ανεπάρκεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό, η ανεπάρκεια στην προμήθεια των αναλωσίμων, η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και η δυσκολία στις διακομιδές των ασθενών, είναι τα βασικά κοινά προβλήματα που μαστίζουν όλα τα κέντρα υγείας και νοσοκομεία στα παραπάνω αλλά και στα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησιά.

Η ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (25-26 ΜΑΪΟΥ 2013)


Πιστή στο πνεύμα της ιδρυτικής της διακήρυξης που μιλάει για σύνθεση ανθρώπων οι οποίοι ξεκινούν από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, η Δράση σταθερά επιδιώκει τη συνύπαρξη και συνεργασία πολιτών που προσπαθούν να φανούν χρήσιμοι στον τόπο, παράγοντας πολιτική και προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις. Ο στόχος στον οποίον είμαστε αταλάντευτα προσηλωμένοι είναι η συσπείρωση ανθρώπων, ομάδων και κινήσεων με κοινές αξίες και πίστη στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων.

Τρόικα: Έχει σημειωθεί πρόοδος, λίγα θέματα σε εκκρεμότητα


troika-Megaro-Maximou
Η τρόικα εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση τονίζοντας ότι έχει γίνει σημαντικό πρόοδος της Ελλάδας και λίγα θέματα παραμένουν ανοικτά προς επίλυση.
Όπως αναφέρεται με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν θα ασχοληθεί το τεχνικό προσωπικό, ενώ το επιτελείο της τρόικας θα επιστρέψει στη χώρα μας στις αρχές Απριλίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Εμπλοκή” με το Μαυσωλείο του Τσάβες


maduro
Ο Νικόλα Μαντούρο, που εκτελεί χρέη προέδρου στη Βενεζουέλα μετά το θάνατο του Ούγκο Τσάβες, τόνισε πως είναι δύσκολο να γίνει τελικά πράξη η δημιουργία Μαυσωλείου, στο οποίο θα βρίσκεται μόνιμα η σωρός του εκλιπόντος ηγέτη της χώρας.

Ολάντ: Η Γαλλία θα συνεχίσει και με το νέο Πάπα το διάλογο με την Αγία Έδρα


hollande
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη απόψε το νέο Πάπα Φραγκίσκο τον Α, διαβεβαιώνοντας ότι “η Γαλλία θα συνεχίσει” ένα “διάλογο εμπιστοσύνης με την Αγία Έδρα”.

Ο Χρηστίδης νέος Γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Ο 28χρονος Παύλος Χρηστίδης, μοναδικός υποψήφιος, αναδείχτηκε νέος Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας 94 ψήφους από 97 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου που ψήφισαν, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.

Έκλεψαν το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου

Έκλεψαν το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου από το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής στην Αμπελακιώτισσα στη Ναύπακτο.

Μέρκελ: Καθοδηγητής ειρήνης ο νέος Πάπας


merkel
Tην εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου χαιρέτισε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εκτίμησε ότι ο κόσμος αναμένει από το νέο πάπα Φραγκίσκο Α’ να προσφέρει μια “καθοδήγηση” κυρίως σε ό,τι αφορά την “ειρήνη και τη δικαιοσύνη”.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τη συμμετοχή 13 εκπροσώπων νεολαιών από 4 ηπείρους, η Διεθνής Διάσκεψη Νέων ενάντια στη βία των άκρων  που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ υπό  την αιγίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Κεντροδεξιών Νεολαιών (IYDU).
Στην ομιλία απεύθυνε χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Γιώργος Δρακούλης: «Επιτακτική ανάγκη το κούρεμα των δανείων των ιδιωτών…»


Η ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από την ανέχεια και την ανεργία έρχεται αντιμέτωπη με έναν ακόμα «βραχνά», αυτόν των δανείων που δίνει το τελικό χτύπημα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η υπερφορολόγηση, οι οριζόντιες μειώσεις των εισοδημάτων και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο για την ελληνική οικογένεια που πλήττεται συθέμελα, όπως και για την ελληνική επιχείρηση που οδηγείται με γεωμετρική πρόοδο σε λουκέτο.

Επίθεση Σαμαρά κατά των πολιτικών άκρων σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ


Το κρίσιμο τετ α τετ με την τρόικα δεσπόζει στην σημερινή ημέρα, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν τη σκληρή μάχη με τους δανειστές, δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει νέα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έδωσε το παρών σε ημερίδα της ΟΝΝΕΔ με  θέμα την βία των άκρων και επιτέθηκε στο  αριστερό και ακροδεξιό κόμμα της χώρας μας.

Τον Ν. Ανδρουλάκη πρότεινε ο Ε. Βενιζέλος για γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Τον Νίκο Ανδρουλάκη, που εξελέγη πρώτος από το Συνέδριο στην ΚΠΕ, πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Ο Ομπάμα… καλωσόρισε τον νέο Πάπα


obama
Τις ευχές του στον νέο Πάπα Φραγκίσκο έσπευσε να δώσει ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ονόματός του.

 Το πορτρέτο του νέου Πάπα


Cardenal-Bergoglio
O Jorge Mario Bergoglio, εφεξής Πάπας Φραγκίσκος, είναι 76 ετών κατάγεται από την Αργεντινή και με την εκλογή του γίνεται ο πρώτος Πάπας που κατάγεται από την Λατινική Αμερική.

Πάπας Φραγκίσκος (ο 1ος) (video)


Ο Καρδινάλιος του Μπουένος Άιρες Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ανακοινώθηκε ως ο νέος Ποντίφικας, με το όνομα Πάπας Φραγκίσκος ο 1ος. Σε ηλικία 76 ετών, είναι ο πρώτος Πάπας από τη Νότια Αμερική.