Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Οι εξομολογήσεις ενός ακροδεξιού τσεκουριού…του Μάκη Βορίδη

Βορίδης: «Ημουν αρχηγός της νεολαίας του κόμματος του Γιώργου Παπαδόπουλου…θέλαμε την απελευθέρωση των συνταγματαρχών…τον συναντησα στην φυλακή … και μου δωσε συμβουλές», «Είμαι ακόμα εθνικιστής», «Τώρα που καταψηφίσαμε το Μεσοπρόθεσμο, γίνεται πιό πιθανή μια συνεργασία ΝΔ και ΛΑΟΣ»

Ηττήθηκαν οι διορισμένοι φίλοι, νίκησαν οι αιρετοί του καθήκοντος

Ήττα της κυβέρνησης των «διορισμένων φίλων» και νίκη των αιρετών που λογοδοτούν στον λαό και την συνείδησή τους είναι ο πολιτικός απολογισμός τριών εβδομάδων κινητοποιήσεων εκ μέρους των ταξιτζήδων.

Είναι επίσης ήττα του «αποφασίζομεν και διαττάσσομεν» και νίκη της λογικής και του αγώνα κατά της διαπλοκής.

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!.... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ 500 ΧΛΜ. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΗΛΠΙΖΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΠΕΛΕΚΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΪΚΑ, Δ.Ν.Τ, ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Απάντηση σε ερώτηση με θέμα Διενέργεια Εισαγωγικού Διαγωνισμού Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘήνα, 25 Ιουλίου 2011  ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΠΡΟΣ:
Τη Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Ερωτήσεων
ΚΟΙΝ :
Βουλευτή κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Για να ξεχάσουμε τους ταξιτζήδες, θα πέσουμε στα ναρκωτικά;

Τελικά πάντα υπάρχουν θέματα στην «καβάτζα». Μέσα στη γενική σύγχυση, καλοκαιριάτικα, την ώρα που η Βουλή υποτίθεται ότι «τρέχει» για να νομοθετήσει όσα έχουν συμφωνηθεί – επιβληθεί δια του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, παρουσιάσθηκαν και οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας « Έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν και οι άνεργοι»


ον
Ούτε οι άνεργοι δεν εξαιρούνται  από την έκτακτη εισφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να επιβάλλει σε 250.000 ανέργους που απολύθηκαν μέσα στο 2010 να πληρώσουν και αυτοί έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα που συγκέντρωσαν μέχρι την στιγμή που απολύθηκαν. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται με βάση το δηλωμένο εισόδημα συμπεριλαμβανομένου της αποζημίωσης λόγω της απόλυσης. Άρα όσοι έχασαν την δουλεία τους το 2011 καλούνται και αυτοί να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά που αντιστοιχεί στο 3% των περσινών εισοδημάτων τους. Και ενώ τώρα η μόνη τους οικονομική ενίσχυση είναι το ήδη μειωμένο επίδομα ανεργίας υποχρεούνται όλοι να πληρώσουν με βάση το παλαιό εισόδημα.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ- Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Λεγομαι Αλεξανδρος, ειμαι 21 χρονων και ειμαι μελος του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr).

Βραδυ Τεταρτης (3-8-11) στο μετρο Συνταγματος.Κατεβαινω τις αρχικες κυλιομενες σκαλες, στα εκδοτηρια. Καθως κατεβαινα, στα δεξια προς Αγιο Δημητριο, βλεπω 2 ελεγκτες να περιμενουν κοσμο προφανως για να τον ελεγξουν. Με ειχε προσπερασει μια κοπελα γυρω στα 19-20, και εφτασε 1η στους ελεγκτες.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Θήκη χέρι για το iPhone 4. Η νέα τρέλα έρχεται από την Ιαπωνία



Έχουμε δει πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της προστασίας του iPhone, ωστόσο ομολογούμε ότι θήκη σαν και αυτή που σας παρουσιάζουμε παρακάτω δεν έχουμε ξαναδεί. Ποτέ.

Ίσως βέβαια να πρόκειται για μία πολύ καλοστημένη η φάρσα, αν και δεδομένης της κουλτούρας των Ιαπώνων δεν αποκλείεται να πρόκειται για πραγματικό προϊόν.



Kamaki Language: Μίλα στη γλώσσα της τουρίστριας που θες



Το MEN 24 (http://www.men24.gr/html/ent/149/ent.120149.asp) αναλαμβάνει την ευθύνη να σε εκπαιδεύσει γλωσσολογικά ώστε να είσαι έτοιμος να “χτυπήσεις” όποια ξένη γκόμενα γνωρίσεις στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Διάβασε παρακάτω και άρχισε να αποστηθίζεις.

Μια εφαρμογή μας προστατεύει από τον ήλιο



Μια νέα εφαρμογή για iPhone/iPod/iPad ανέπτυξε η εταιρεία Άρατος Τεχνολογίες Α.Ε. Το Sun UV Protector μας βοηθά να προστατευτούμε από την επικίνδυνη υπεριώδη (UV) ακτινοβολία, καθώς βασίζεται στην τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε αλλά και στην τρέχουσα ώρα.

Ντροπή και αίσχος: κλείνουν οριστικά την υπόθεση Ζήμενς



Όπως μαθαίνουμε το ΠΑΣΟΚ μαζεύει υπογραφές βουλευτών του προκειμένου να κατατεθεί στην Βουλή αίτηση αναίρεσης της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ποιος ηγείται της σχετικής προσπάθειας; Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε πως είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Σήφης Βαλυράκης.Εκτός των άλλων αποδεικνύεται έτσι ότι όταν προ ολίγων ήμερων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την προηγούμενη πρότασή τους και αθώωσαν τον Χρ. Μαρκογιαννάκη και τον Γ. Αλογοσκούφη, δε επρόκειτο περί “ήττας της κυβέρνησης”. Aλλά περί μεθόδευσης με σκοπό τον οριστικό ενταφιασμό της υπόθεσης.

Ανεξέλεγκτα τα γερμανικά αναμορφωτήρια που λειτουργούν στην Ελλάδα



Τρία χρόνια μετά τις αποκαλύψεις της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» για τα γερμανικά αναμορφωτήρια που λειτουργούν στη χώρα μας περισσότερο από μια εικοσαετία εν αγνοία του επίσημου ελληνικού κράτους, η Γερμανία συνεχίζει ανενόχλητη να εφαρμόζει δομές και μεθόδους του αναμορφωτικού της συστήματος επί ελληνικού εδάφους, χωρίς ποτέ να έχει λάβει την απαραίτητη αδειοδότηση και έγκριση!

Δηλαδή αν πούμε ότι αυτό είναι "ξεφτίλα" θα είναι εξύβριση;


Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ιντερνετικής δραστηριότητας που ενοχλεί τα καθεστώτα σε ολόκληρο τον κόσμο:

-Στις 14 Μαΐου 2008, ο Καραμανλής πούλησε το 3% του ΟΤΕ στους Γερμανούς, έναντι 442 εκ.ευρώ. (148 εκ.ευρώ, για κάθε 1%).

Βυζάντιο και Ολυμπιακός Βόλου‏...



Στον καιρό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας οι τότε φίλαθλοι του ιππόδρομου «Πράσινοι- Βένετοι» ήταν οργανωμένοι και με τα παραλαλητά τους ανεβοκατέβαζαν Αυτοκράτορες. Τέτοια κατάντια είχε το Βυζάντιο.

Στα 6,6 δις ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου



Συνολικά στα 6,628 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου τον Ιούνιο έναντι 6,487 δισ. ευρώ τον Μάιο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών αυξήθηκαν σε 2,662 δις ευρώ από 2,621 δις ευρώ, των νοσοκομείων σε 1,848 δισ. ευρώ από 1,898 δις ευρώ, των υπουργείων σε

Blog μόνο με … ονοματεπώνυμο!!! Μιλτιάδη κάντο όπως ο Καραμανλής!



Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμα τα νομοθετικά μέτρα για την ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια (Blog), καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στην περίπτωση εγκλημάτων, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Τι είπε όμως ο γκουρού του διαδικτύου και γέλασε όλη η κοινωνία … η άτιμη;;;

Απόψεις: "Προσπάθεια να «γκρεμίσουν» τους δύο πυλώνες του Έθνους μας!.."



Γράφει ο Αθανάσιος Δέμος.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε τα πιο ανιστόρητα και τα πιο παράδοξα και παράλογα πράγματα. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει και πολύ το γεγονός, όταν λάβουμε υπόψη τον κοινό παρονομαστή, την πηγή από την οποία εκπορεύονται όλα αυτά.

Ραγκούσης εναντίον Ραγκούση (Απρίλιος 2010 – Ιούλιος 2011)



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Άπειρες εργατοώρες έχουν χαθεί προκειμένου να μας εξηγήσει ο κ. Ραγκούσης τι μύγα τον τσίμπησε και αναστάτωσε όλη τη χώρα – κατ’ ουσίαν όλη την υφήλιο, αν ρίξουμε μια ματιά στις στρατιές των ταλαιπωρημένων τουριστών – καλοκαιριάτικα με ένα θέμα που όχι απλώς είχε ήδη ρυθμιστεί, αλλά και δεν τον υποχρέωσε κανείς (λέμε τώρα) να το προκαλέσει.

Αλλαγή στο λογότυπο του ΠΑΣΟΚ!!!


Όπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον ιστορικό πράσινο ήλιο από το λογότυπο του. Οι νέες πρακτικές και πολιτικές του κόμματος οδηγούν τους επικοινωνιολόγους, που έχουν εγκατασταθεί στην Ιπποκράτους, στην αλλαγή του. 

Ποιος τελικά δεν θέλει τη συναίνεση;



Η άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για ένα Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό, τη βαριά «βιομηχανία» της χώρας, αποδεικνύει στη πράξη για μια ακόμη φορά ότι οι δήθεν προσκλήσεις συναίνεσης εκ μέρους του πρωθυπουργού αποτελούν κενές περιεχομένου ρητορείες.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Πρόβατα έπεσαν θύματα... μελισσών!

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ένας κτηνοτρόφος έπειτα από επίθεση μελισσών τον ίδιο και το κοπάδι του. Τα πρόβατά φαίνεται πως πέρασαν από περιοχή κοντά σε βοσκοτόπι, όπου υπήρχαν περίπου 80 κυψέλες.

Έναρξη του προγράμματος «Οικο-Χρηματοδότηση»

Δάνεια για ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κτιρίων, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια, καθώς και καταθετικούς λογαριασμούς με προνομιακούς όρους για τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, προβλέπει το πρόγραμμα «ΟΙΚΟ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ» που θα υλοποιηθεί μέσω συνεργασίας της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. και της Marfin Egnatia Bank.

Πωλούσαν αναισθητικό αέριο σε μπαρ στα Μάλια

Περισσότερα από 1.000 φιαλίδια με οξείδιο του αζώτου σε αέρια μορφή, το οποίο έχει αναισθητικές ιδιότητες κατάσχεσαν οι αρχές σε μπαρ της περιοχής των Μαλίων.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, από 33 ως 43 ετών, τα οποία κατηγορούνται για έκθεση ατόμων σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ξαπλωμένος σε φορείο μέσα σε κλουβί ενώ δικάζεται

Ξεκίνησε η δίκη του αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ στο Κάιρο, ο οποίος σε εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, εμφανίστηκε ξαπλωμένος σε φορείο σε ένα μεταλλικό κλουβί αρκετά μεγάλο.

Προκαλούν τρόμο οι αποδόσεις ιταλικών και ισπανικών ομολόγων

Οι χθεσινές αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων προκαλούν τρόμο σε όλη την Ευρώπη, που βλέπουν ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για τη διάσωση της Ελλάδας δεν κατεύνασαν τις αγορές. Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών και ισπανικών ομολόγων σημείωσαν ρεκόρ 14ετίας διαμορφωμένα στο 6,27% και 6,47%, αντίστοιχα.

Ποιους εξετάζει ο Αντώνης Σαμαράς-Ονοματολογία για τον επόμενο υπουργό Οικονομικών

Δύο ονόματα έπεσαν στα σοβαρά στο τραπέζι του Αντώνη Σαμαρά για την μελλοντική κατάληψη της θέσης του υπουργού Οικονομικών σε γεύμα με επιχειρηματίες την προηγούμενη εβδομάδα.

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών

Τους βασικούς άξονες του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά παρουσίασε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε τις προτεινόμενες από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.


Συγκεκριμένα ανέφερε:

Ήξερες ότι..

1. Κανείς δεν μπορεί να αυτοκτονήσει κρατώντας την αναπνοή του!

2. Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό (και αφού νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια), με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος.

ΠΓΔΜ: Αφαιρέθηκε η συχνότητα από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό

Η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, προχώρησε στην αφαίρεση της συχνότητας από το μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό «Α1» με αποτέλεσμα να διακοπεί το πρόγραμμα του σταθμού. Σύμφωνα με την αρχή η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι ο "Α1" τέθηκε προ ημερών σε διαδικασία εκκαθάρισης, μετά την επιβολή προστίμου 8,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή από την Υπηρεσία Δημόσιων Εσόδων της ΠΓΔΜ και την αδυναμία καταβολής του προστίμου από την ιδιοκτησία του σταθμού.

700 τυφλοί έχαναν το φώς τους προεκλογικά...

Οι περισσότεροι έχασαν το «φως» τους από τη βρεφική ηλικία με γνωμάτευση μιας υγειονομικής επιτροπής που είχαν ορίσει οι πολιτικές αρχές σε προεκλογικές περιόδους. Ερευνα για να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα νόμιμα Εκ γενετής… τυφλοί με πιστοποιητικό είναι το 2% νησιού του Ιονίου! Αυτό ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία σε έλεγχο ρουτίνας που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα ωραιότερα Επτάνησα, δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά σε όσους διενήργησαν την έρευνα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΕ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ


Θέμα: Κατάργηση λεωφορειακών γραμμών 560-561 και Β7 σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία

Σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και χωρίς να έχει προηγηθεί ίχνος διαλόγου με την τοπική κοινωνία καταργούνται οι λεωφορειακές γραμμές 560-567 και Β7 οι οποίες εξυπηρετούν κατοίκους και εργαζόμενους γύρω από την Κηφισιά.

Το link για το 2ο "ντοκιμαντέρ" της Μ. Ντούβλη...

Λένε, το καλό πράμα αργεί να γίνει! Το link, μας το έστειλε αναγνώστης του ιστολογίου μας. Απολαύστε το...

Ανακοίνωση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Αλίμου για τις συγκοινωνίες

Με έκπληξη παρακολουθούν οι πολίτες του Αλίμου την διαρκή υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών στο Δήμο μας, καθώς στην  κατάργηση πολλών λεωφορειακών γραμμών ήρθε να προστεθεί και η αραίωση σε πολλά  δρομολόγια.

«Πολιτικό κόμμα με όπλα ο Στρατός»

Ο τουρκικός λαός βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση, με την παραίτηση των τεσσάρων Στρατηγών, παραμονές της σύγκλησης του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, για τις κρίσεις του Αυγούστου.

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη διάσταση και τη σημασία του προβλήματος επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε δυο σχόλια έγκριτων δημοσιογράφων, οι οποίοι βλέπουν με διαφορετική ματιά τα γεγονότα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ - 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΑΓΡΟΔΑΣΟΠΟΝΙΑ
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ


Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Θερινό Σχολείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για το 2011 με θέμα «Μεσογειακή Αγροδασοπονία και ο Ρόλος της στις Σύγχρονες Περιβαλλοντικές Προκλήσεις», κλείνοντας τον κύκλο των Διεθνών Θερινών Σχολείων με θέμα το Περιβάλλον που ξεκίνησε το 2009.

Τα νέα επιτεύγματα της προπαγάνδας - με την βοήθεια του «αόρατου μηχανικού»

Όταν κάπου εκεί στα τέλη του προπερασμένου αιώνα ο μεγάλος Ανατόλ Φρανς κατέληγε στο συμπέρασμα – απόφθεγμα «Η Δημοκρατία διοικείται από το χέρι ενός αόρατου μηχανικού», ίσως να μην φανταζόταν καν πως στα χρόνια, στις δεκαετίες, στους αιώνες που θα ακολουθούσαν θα αποδεικνυόταν πως είχε κάνει την σημαντικότερη διαπίστωση όλων των εποχών.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Hackers κλέβουν αυτοκίνητα με ένα SMS

Οι Mathew Solnik και Don Bailey, ερευνητές της iSec Partners σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών, πρόσφατα βρήκαν τον τρόπο να ξεκλειδώνουν τις πόρτες των αυτοκινήτων αλλά και να βάζουν μπρος, στέλνοντας απλά ένα SMS από laptop!

Ερώτηση του Καρατζαφέρη για το «νέο σχέδιο Μάρσαλ»

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το «νέο σχέδιο τύπου Μάρσαλ για την Ελλάδα, το οποίο αφορά κατά βάση την απελευθέρωση κονδυλίων του ΕΣΠΑ», κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Mανώλης: «Οι πιο ακραίες αντιδράσεις για τα ταξί προέρχονται από προδομένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ»

Από προδομένους και απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προέρχονται οι πιο ακραίες αντιδράσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, δήλωσε ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης στον Βήμα 99,5, πραγματοποιώντας ολομέτωπη επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση.

Με «σκοτεινά» σημεία το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα στη Βουλή

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αρχίζει σήμερα, Τρίτη, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα. Νωρίτερα το σχέδιο θα βρεθεί στο επίκεντρο του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, «κρυφά» παραμένουν ακόμη βασικά σημεία του νομοσχεδίου ενώ «τσουχτερά» φαίνεται πως είναι τελικά τα πρόστιμα για όσους υπαχθούν στις ρυθμίσεις του.

Αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού ζητά ο Σαμαράς

Δραστικές πρωτοβουλίες στον -νευραλγικό, όπως τον χαρακτηρίζει- τομέα του τουρισμού, ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προτείνει τη συγκρότηση εθνικού συμβουλίου.

Τσακώθηκαν μπροστά στις κάμερες Καρακατσάνης και Τριφύλλη (video)

Επεισόδιο Θύμιου Καρακατσάνη και Βάσιας Τριφύλλη στην συνέντευξη τύπου για τη Λυσιστράτη που δόθηκε χθες στην Πάτρα.

Οταν η Βάσια Τριφύλλη πήγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Θύμιος Καρακατσάνης της είπε ότι δεν χρειάζεται συμπλήρωμα η δήλωσή του, με αποτέλεσμα η Βάσια Τριφύλλη να πάρει την τσάντα της και να αποχωρήσει!

Έρχονται τα συνθετικά μπριζολάκια;

Την τελευταία δεκαετία έχει ανάψει η συζήτηση για την παρασκευή κρέατος στο εργαστήριο. Αρκετά επιστημονικά περιοδικά και ΜΜΕ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη επιμένουν: το τεχνητό κρέας είναι το μέλλον μας. Ο ρωσικής καταγωγής Βλαντιμίρ Μιρόνοφ, καθηγητής της Κυτταρικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, δήλωσε πρόσφατα ότι μπορεί αμέσως να ‘παράγει’ συνθετικό κρέας, αλλά του λείπουν τα κεφάλαια.

Ανάκληση σοκολάτας από τα LIDL με εντολή του ΕΦΕΤ

Ανακαλούνται σοκολάτες στις οποίες ανιχνεύτηκε αμύγδαλο, το οποίο δεν επισημαινόταν, ως έπρεπε, αφού αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό. Πρόκειται για γεμιστή σοκολάτα με την εμπορική επωνυμία «Mister Choc - Choco Fruits/Γεμιστή σοκολάτα: Σταφίδες σε σοκολάτα γάλακτος» σε συσκευασία των 200 g, η οποία παράγεται από την «LIDL STIFTUNG & CO KG» και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «LIDL Hellas».

Μεγάλη επένδυση στα Kατεχόμενα

Μεγάλη επένδυση, σε έκταση γης, στην κατεχόμενη Καρπασία θα κάνει η τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Γαλατάσαραϊ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Βατάν».
Την είδηση της «Βατάν» αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί».

Επιτέλους ξύπνησε η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής

Εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής και νέος πρόεδρος εκλέχθηκε ο Ηλίας Ιορδανίδης. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης στην εκλογική διαδικασία.

Μνήμη Ίωνος Δραγούμη...απο τον ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ

«Ως πότε, ω επίσημοι παλιάνθρωποι, θα εμπνέετε τριγύρω σας τεμπελιά, απιστία, ταπείνωση και πανικό, επιφύλαξη, σιωπή και υπομονή ; Ως πότε θα μας λέτε μην κουνιέστε, μην ετοιμάζεστε ; »
Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 συμπληρώθηκαν 91 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη από ένοπλη, παρακρατική ομάδα που χρηματοδοτείτο από τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους «διαπλεκόμενους» της εποχής.

Κρυφά μέτρα και όροι-βόμβες για το νέο μνημόνιο

Κρυφά μέτρα που υπογράφηκαν στις 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, στο Ecofin και δεν έχουν ανακοινωθεί, περιλαμβάνει το νέο πακέτο στήριξηςτης Ελλάδας, ενώ η Κομισιόν είχε στείλει τελεσίγραφο στην Αθήνα για το δεύτερο μνημόνιο, μεπέντε όρους-βόμβες για τη σύναψη του νέου δανείου.

Δεν είμαστε οι μόνοι που βασανιζόμαστε από την γραφειοκρατία...ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO!

Η γραφειοκρατία, όπως αποδεικνύεται δεν είναι μόνο ελληνικής προέλευσης...