Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Υπό αμφισβήτηση η νέα βενζίνη Ε10

Ε10 λέγεται η νέα βενζίνη σούπερ με ποσοστό αιθανόλης 10% που διχάζει εδώ και μέρες τους ειδικούς και τα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία. Επίσημα η διάθεση στα πρατήρια βενζίνης ξεκίνησε στις αρχές του έτους. Ουσιαστικά όμως τα περισσότερα βενζινάδικα στη Γερμανία την προσφέρουν στους οδηγούς εδώ και λίγες ημέρες.

Πλήγμα για την ιαπωνική οικονομία ο σεισμός

Ο φονικός σεισμός που έπληξε σήμερα την Ιαπωνία σημειώθηκε στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για την εγχώρια οικονομία και ενδέχεται να προκαλέσει δημοσιονομική κρίση, σύμφωνα με τον βρετανικό οίκο Capital Economics.

ΟΝΝΕΔ και Δενδροφύτευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2011

Ο Τομέας Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής της ΟΝΝΕΔ σε συνεργασία με την Γραμματεία Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαρτίου δενδροφύτευση σε τρείς περιοχές της χώρας μας που έχουν χτυπηθεί στο παρελθόν από την πύρινη λαίλαπα.

Εκτός ελέγχου ο κρατικός προϋπολογισμός

Έλλειμμα 1,028 δισ. ευρώ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 9% έναντι του ελλείμματος 944 εκατ. ευρώ που παρουσίαζε το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Στον προϋπολογισμό του 2011 προβλέπεται μείωση του ελλείμματος σε ετήσια βάση το κατά 3,9%.

Καταθέτει νομοσχέδιο για εξονυχιστικό έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών η Νέα Δημοκρατία

Έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα ζητά η Ν.Δ. και καταθέτει νομοσχέδιο για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών.

Παραιτήθηκε από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου ο Α. Μητρόπουλος

Παραιτήθηκε από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Αττικής ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αττική Συνεργασία - ΌΧΙ στο Μνημόνιο» κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

Σκληροί όροι Μέρκελ για την Ελλάδα

«Πουλήστε… για να σωθείτε» δείχνει να είναι ο βασικός όρος που θέτει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στην Ελλάδα για να δώσει το «πράσινο φως» στην επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, αλλά και την αποκλιμάκωση των επιτοκίων.

Βιβλικές καταστροφές στην Ιαπωνία...(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην πόλη Κεζενούμα, της βόρειας Ιαπωνίας, με πληθυσμό περίπου 74.000 κατοίκων, έχουν εκδηλωθεί πάρα πολλές φωτιές, ενώ το ένα τρίτο της πόλης είναι πλημμυρισμένο, μετά από τον πολύ ισχυρό σεισμό. Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβετε από τις παρακάτω φωτογραφίες...

Την ημέρα «βαρετοί», τη νύχτα «υπερ-ήρωες»!

Έναν παράδοξο τρόπο βρήκε μια ομάδα νεαρών Αμερικανών για να «χτυπήσει» την απάθεια των συμπολιτών τους και να εμπνεύσει νέες αξίες στους δρόμους των ΗΠΑ. Μερικοί συνηθισμένοι -την ημέρα- άνθρωποι φορούν τα περίεργα κοστούμια τους και βγαίνουν τη νύχτα για να περιπολήσουν στις αμερικανικές γειτονιές και να κατατροπώσουν εγκληματίες.
Πρόκειται για το «Real Life Superhero Project», όπως το ονομάζουν.

Ο Σουμάχερ ταχύτερος στη Βαρκελώνη

Η Mercedes έκανε το 1-3 στην προτελευταία ημέρα χειμερινών δοκιμών για το 2011, με τον Michael Schumacher να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στη Βαρκελώνη φέτος και τον Nico Rosberg να κατατάσσεται 3ος, παρά το γεγονός ότι οδήγησε την MGP W02 μονάχα μια ώρα, την τελευταία της διαδικασίας. Ο Fernando Alonso με τη Ferrari βρέθηκε μεταξύ των δυο Mercedes, ενώ η ημέρα δεν ήταν καλή για Red Bull και McLaren.

Βρέθηκε στον εγκέφαλο ο μηχανισμός που εξαφανίζει το φόβο

Η διέγερση ενός συγκεκριμένου νευρωνικού κυκλώματος, που βρίσκεται στην περιοχή του εγκεφάλου, η οποία θεωρείται έδρα του φόβου, αντί να πυροδοτεί ή να αυξάνει το άγχος και το φόβο, τα καταπολεμά σε σημείο εξαφάνισης. Αυτό ανακάλυψε μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών, που έκαναν πειράματα σε ποντίκια και πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε, μελλοντικά, να αξιοποιηθεί και στους ανθρώπους, σε νέες θεραπείες κατά των διαταραχών του άγχους και του φόβου.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μία μέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Πάρκο είναι ανοιχτό καθημερινά όλο το χρόνο 
από τις 9.00 έως τη δύση του ήλιου
Παρέχεται πλήρης υποδομή για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μάθετε στα παιδιά να αγαπούν τα ζώα. 
Παρατηρήστε τα μαζί τους, ρωτήστε τους υπεύθυνους του Πάρκου πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη ζωή του κάθε ζώου και θα χαρούν να σας διαφωτίσουν. 
Αφιερώστε ποιοτικά τον χρόνο αυτό μαζί τους. Αν μη τι άλλο, μετά από μερικά χρόνια αυτές είναι οι στιγμές που θα θυμούνται με χαμόγελο.

Όσοι πάτε εκδρομή το ΣΚ, μην ξεχάσετε τις οδηγίες ...

Διαβάστε στη συνέχεια αναλυτικές και συνοπτικές οδηγίες για την εκδρομή σας ...

Η πρόταση Σαμαρά για έξοδο από την κρίση

undefined
Μέσα από την οικονομική κρίση της χώρας, αναδείχθηκε το μείζον θέμα της μακροχρόνιας πολιτικής κρίσης που διατηρήθηκε σε χαμηλό προφίλ επί σειρά πολλών ετών και που συνέτεινε τα μέγιστα στην δημιουργία της σημερινής κατάστασης. Μέσα στο θολό, άχρωμο και γενικότερα άβουλο (για καίριες πολιτικές) πολιτικό σκηνικό, η χώρα βρέθηκε προ πολιτικού αδιεξόδου στην πιό δύσκολη ιστορική στιγμή της. Αυτή η πολιτική αμεριμνησία, σήμερα γίνεται συνείδηση στους πολίτες, οι οποίοι όντας εγκλωβισμένοι και χωρίς ουσιαστικές πολιτικές (και οικονομικές) προτάσεις δεν μπορούν να κινήσουν διαδικασίες τέτοιες που θα σπρώξουν την χώρα μπροστά, με αποτέλεσμα ολόκληρο το κράτος (μαζί με τους πολίτες) να βυθίζεται στο πολιτικό τέλμα της κυβερνητικής ανικανότητας.

Μειώσεις και προσφορές με έκπτωση έως και 62% από μεγάλες αλυσίδες εστίασης και καφέ....

Διευρύνεται η πρωτοβουλία για μειώσεις τιμών και στον κλάδο εστίασης. Ποιες εταιρείες και πόσο μειώνουν τις τιμές

Από τον Δημήτρη Φωκιανό
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
http://press-gr.blogspot.com/2011/03/62.html

Βρίσκει ανταπόκριση  και σε άλλους τομείς της ελληνικής αγοράς, όπως φαίνεται,  το κάλεσμα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις για μειώσεις τιμών και ανταγωνιστικές προσφορές προς όφελος των καταναλωτών.

Α. Σαμαράς : «Χτίζουμε κοινωνική πλειοψηφία»

Α. Σαμαράς : «Χτίζουμε κοινωνική πλειοψηφία»

«Χτίζουμε μια κοινωνική πλειοψηφία και μια λαϊκή εντολή για να αλλάξουμε την πατρίδα μας», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, όπου και παρουσίασε τμήμα των επικαιροποιημένων προτάσεών του για έξοδο  από την κρίση, ασκώντας ταυτόχρονα έντονη κριτική  στην κυβέρνηση 

Τρόμος στην ΑΣΟΕΕ !

Τρόμος στην ΑΣΟΕΕ !

Επιτέλους ένας Πρύτανης που λέει τα πράγματα με το όνομα τους! Τρόμος στην ΑΣΟΕΕ!

Η δράση πλέον της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας. Η Σχολή έχει καταντήσει μαγαζάκι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, η οποία καθημερινά τρομοκρατεί φοιτητές και εκβιάζει..

Επανεκλογή Καλλίρη (κολλητός Μεϊμαράκη) στο Οικονομικό Επιμελητήριο


Την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, πέτυχε με αυξημένη πλειοψηφία ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο), Πελοπίδας Καλλίρης.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ


Την Δευτέρα 7.3 χιλιάδες συμπολίτες μας διαπίστωσαν με απίστευτη ταλαιπωρία τα αγαθά της ιδιωτικής «πρωτοβουλίας», βλέπε παραχώρησης, στις εθνικές οδούς που δόθηκαν με τις γνωστές απίστευτες συμβάσεις παραχώρησης στους εθνικούς μας εργολάβους. Η αγανάκτηση για τα χαράτσια στους σταθμούς διοδίων έδωσε τη θέση της στην ταλαιπωρία και τον τρόμο, στην απίστευτη έκθεση σε κίνδυνο όλων όσων επέστρεφαν στα σπίτια τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 10 ΑΓΑΝAΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΟΝΝΕΔΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ...

Είμαστε 10 ΟΝΝΕΔίτες οι οποίοι στηρίξαμε στην εκλογή του αρχηγού την Ντόρα. Όμως παραμένουμε πιστοί στο κόμμα μας. Βλέπουμε όμως κινήσεις ανθρώπων αλεξιπτωτιστών από την Αθήνα να αναβιώνουν τις κακές συνήθειες του παρελθόντος με τους κολλητούς και τους κουμπάρους.

Καλά εκεί στον Πειραιά έχετε χάσει τη μπάλα V.2

Καταγγελία


Αθήνα, 10 Μαρτίου 2011

   
Σήμερα στις 2.00 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς γίναμε μάρτυρες για δεύτερη φορά, μιας ακόμη προσπάθειας εκφοβισμού και δυσφήμησης του φοιτητικού κινήματος. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ με τη συνδρομή εξωπανεπιστημιακών πληρωμένων μπράβων (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) επιτέθηκαν σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χωρίς καμία αφορμή.

Καλά εκεί στον Πειραιά έχετε χάσει τη μπάλα V.1

απόPasp Panepistimiou Peiraia <news @ pasp-papei.gr>

Σήμερα, 10 Μαρτίου 2011, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑ.ΠΕΙ για μία ακόμη φορά μας έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες των «πολιτικών επιχειρημάτων» των μελών της ,της «συνδικαλιστικής τους δράσης» και της «δημοκρατικής τους συνείδησης». Έχοντας την εντύπωση ότι εκπροσωπούν την φοιτητική παράταξη της στρατιωτικής χούντας (όπως άλλωστε αυτοαποκαλούνται) υιοθέτησαν τις πρακτικές της.

Νομική προσέγγιση του Κινήματος "Δεν Πληρώνω"

Διαβάστε στη συνέχεια απόψεις ειδικών - νομικών για το ζήτημα των διοδίων και τι συμβαίνει με τις νέες διατάξεις του ΚΟΚ. Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε νέα τοποθέτηηση του κ.Σωτηρόπουλου, εξ ΟΝΝΕΔ ορμώμενου, για το θέμα ....

Τελειώνει από το αξίωμα του Περιφερειάρχη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης; Ανησυχία της ΝΔ


Ημερομηνία σταθμός για το πολιτικό μέλλον του Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι η 5η Απριλίου, ημέρα εκδίκασης της έφεσης του νυν περιφερειάρχη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης και ΝΔ περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της δίκης, καθώς υπάρχει πιθανότητα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης να εκπέσει από το σημερινό αξίωμά του εξαιτίας των αμαρτιών που κουβαλά από τη νομαρχιακή θητεία του.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα της Μεσσηνίας


Πως γίνεται να εξηγήσει κανείς αυτό το γεγονός. Άγνωστοι ασυνείδητοι κρέμασαν ένα σκύλο στη γέφυρα του Πάμισου ποταμού στη Μεσσηνία, κοντά στην 120 ΠΕΑ.
Όπως δημοσιεύει η τοπική εφημερίδα "Ελευθερία" το συγκεκριμένο θέαμα προκάλεσε φρίκη σε όσους οδηγούς περνούσαν από τη γέφυρα.
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο σκύλος ήταν ήδη νεκρός ή πέθανε με αυτό τον βάρβαρο τρόπο. "Κρέμασμα θέλουν οι βάρβαροι που έκαναν αυτή τη πράξη, είναι δολοφόνοι", σχολίασαν κάποιοι πολίτες.

Ένζυμο σβήνει τις αναμνήσεις!

Ένα ένζυμο το οποίο επιτρέπει την ενίσχυση ή ακόμη και το σβήσιμο της μνήμης εντόπισαν ισραηλινοί επιστήμονες από το Ινστιτούτο Επιστήμης Βάιτσμαν (Weizmann).
Σε πειράματα που έκαναν σε ποντίκια, οι ειδικοί προκάλεσαν στα τρωκτικά αναγούλα χορηγώντας τους αρχικά μια συγκεκριμένη τροφή. Στόχος τους ήταν να συνδέσουν τη γεύση της με τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία.
Στη συνέχεια,

Δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργου Δρακούλη για το ενδεχόμενο περικοπής του επιδόματος ανεργίας


Το 2009 από την ΔΕΘ και από τα χείλη του κ. Γ. Παπανδρέου οι πολίτες άκουγαν για «αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του κατώτατου μισθού». Σήμερα οι μάσκες έπεσαν, οι βαρύγδουπες προεκλογικές εξαγγελίες και μετεκλογικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι η πολιτική που εφαρμόζει περί μέριμνας υπέρ των φτωχών,

Burger 13000 θερμίδων στην Αγγλία

Ένα ρεστοράν από το Νόργουιτς της Αγγλίας κάνει ένα φοβερό διαγωνισμό για να διαφημίσει την πραμάτεια του.
Συγκεκριμένα, οι μάγειρες του «Over De 
Flames», έφτιαξαν το «Over De Flames Burger», ένα τεράστιο burger 13.000 θερμίδων, όσες δηλαδή είναι και οι θερμίδες που πρέπει να λαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός σε μια βδομάδα. 

Συλλήψεις δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών στην Τουρκία


Στην Τουρκία ενδέχεται να εξελιχθούν σε αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και μεγάλης μερίδας του δημοσιογραφικού κόσμου, οι συλλήψεις δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών, πολλοί προερχόμενοι από τον ιστότοπο Odatv στο πλαίσιο της υπό εκδίκαση υπόθεσης Εργκένεκον.
Ανησυχία για την ελευθεροτυπία και για τις συλλήψεις στην Τουρκία έχουν εκφράσει η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το σκίτσο της εβδομάδας

του Πάνου Ζαχάρη

Η “καλή” Αμερική και η “κακή” Γερμανία


Εδώ και 15 μήνες περίπου, έχουμε ακούσει τα πάντα για την κακή Γερμανία και απολύτως τίποτα για την Αμερική και την σχέση της με την τυχαία ‘κρίση’.
Θυμηθήκαμε τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις ενώ ήταν ξεχασμένες δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις.
Θυμηθήκαμε την κατοχή, τα στούκας και το αντάρτικο.
Φυσικά την siemens, υποβρύχια και τα γερμανικά supermarkets.
Το ευρώ μας ξινίζει και αναπολούμε την δραχμούλα μας.
Ξαφνικά η Γερμανία από φίλος και εταίρος στην Ε.Ε ,  έγινε ο Νο1 εχθρός μας.
Αυτή φταίει για όλα πλέον.
Όλα αυτά μέσα σε ελάχιστους μήνες.
Από τότε που ανέλαβε ο ΓΑΠ.

Στη Ρώμη η επόμενη ταινία του Woody Allen


Ο Woody Allen αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Ρεπούμπλικα", ότι την επόμενη ταινία του θα τη γυρίσει αργότερα μέσα στο χρόνο στην ιταλική πρωτεύουσα. Ο σκηνοθέτης υπογράμμισε πως η ταινία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σεναρίου, και δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τους πρωταγωνιστές ή την ιστορία του φιλμ. 

Την επόμενη μέρα




Aς υποθέσουμε ότι φθάνει η 25η Μαρτίου και η Ελλάδα πετυχαίνει τρία... στα τρία: επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου και δυνατότητα επαναγοράς ελληνικού χρέους από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Ελλάδα διεκδικώντας δάφνες, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση θα θελήσει να καρπωθεί ένα κομμάτι από την ελληνική «νίκη». Και μετά; Μετά, είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι, αν η Ελλάδα έχει πετύχει αυτούς τους όρους, η συμφωνία θα συμπεριλαμβάνει ένα πακέτο νέων μέτρων, δεν θα πρόκειται σε καμία περίπτωση για ελαφρύνσεις χωρίς ανταλλάγματα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν και τι είδους συναίνεση θα υπάρξει τότε. Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει προετοιμάσει ούτε την κοινή γνώμη ούτε όμως και τους δικούς του ανθρώπους για τα δύσκολα που έρχονται. Η ιδέα είτε των ακόμη πιο μεγάλων οριζόντιων περικοπών συντάξεων και μισθών είτε των μαζικών απολύσεων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα φαντάζει ακόμη σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το μεγαλύτερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Και όμως αυτό είναι το δίλημμα μπροστά στο οποίο θα βρεθεί μέχρι το καλοκαίρι.
Ακόμη, λοιπόν, κι αν επιστρέψει με ό,τι θα ζητήσει ο κ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες, η πραγματικότητα που θα τον περιμένει θα είναι σκληρή και απαιτητική. Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός ξαναπαρέλυσαν και δεν ασχολούνται με την προώθηση και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Το «γαϊδούρι έχει μουλαρώσει», όπως παρατηρούσε εύστοχα ξένος ειδικός ο οποίος πιστεύει ότι το μεγαλύτερο λάθος του κ. Παπανδρέου ήταν να δημιουργήσει έναν εφησυχασμό στην ελληνική κοινωνία μετά τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς εδραιώθηκε η πεποίθηση ότι «την καβατζάραμε την κρίση, τώρα είμαστε Ο.Κ.» Αυτή η εικόνα ενόχλησε πολύ τους έξω που μας είδαν να χαλαρώνουμε μόλις ξεκινήσαμε την υλοποίηση του Μνημονίου και έδωσε το σύνθημα για την απόλυτη χαλάρωση εντός.
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει σκεφθεί, σχεδιάσει και αποφασίσει μέσα του την επόμενη ημέρα μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Γιατί ακόμη και αν η κ. Μέρκελ αποφασίσει να αυτοκτονήσει πολιτικά και να συμφωνήσει σε όλα, η πραγματικότητα μιας δυσλειτουργικής κυβέρνησης, της κρατικής σπατάλης, των ΔΕΚΟ που αρνούνται να κόψουν μισθούς στα ρετιρέ κ.λπ. κ.λπ. δεν θα πάει πουθενά. Εδώ θα είναι μαζί με την τρόικα που θα περιμένει στη γωνία τον Μάιο για να μας πει πού κοπήκαμε... Βλέπετε, περιμένουμε από την τρόικα και όχι από τους ηγέτες μας να μας πουν πόσα από τα αυτονόητα σε μια ευρωπαϊκή χώρα δεν έχουν ακόμη γίνει στον τόπο μας. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη ντροπή...

ένα άρθρο του Αλέξη Παπαχελά

Νέες αποκαλύψεις για τις συνομιλίες Παπανδρέου – Στρος Καν


Νέες αποκαλύψεις για τις συνομιλίες Παπανδρέου – Στρος Καν κάνει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στο τεύχος του που κυκλοφορεί αύριο.
Συγκεκριμένα, ο Γάλλος δημοσιογράφος Νικολά Εσκουλάν πήρε συνέντευξη από τον Ντομινίκ Στρος Καν , αλλά όπως  παραδέχεται ο ίδιος στο ελληνικό περιοδικό έχουν κοπεί αποσπάσματα που αφορούν την Ελλάδα από την εκπομπή που θα μεταδώσει το Canal+ αυτήν την Κυριακή.

Διευρύνεται η πρωτοβουλία για μειώσεις τιμών και στον κλάδο εστίασης. Ποιες εταιρείες και πόσο μειώνουν τις τιμές

Βρίσκει ανταπόκριση  και σε άλλους τομείς της ελληνικής αγοράς, όπως φαίνεται,  το κάλεσμα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις για μειώσεις τιμών και ανταγωνιστικές προσφορές προς όφελος των καταναλωτών.  ακόλουθες:
1) GOODY’S: Συνδυασμός γεύματος και αναψυκτικού έναντι 3 ευρώ (έως και -45%)
2) EVEREST: Καφές ή ρόφημα και τυρόπιτα έναντι 2 ευρώ (-40%), τυρόπιτα έναντι 1 ευρώ (-31%), σφολιάτες (-17%), αναψυκτικά (-18%), κυλικεία αεροδρομίων: καφές & ροφήματα (-28%)
3) FLOCAFE: Κέρασμα τυρόπιτας ή άλλων σφολιατοειδών με κάθε ρόφημα καφέ ή σοκολάτας (έως και -35%)
4) Εστιατόρια LA PASTERIA: Μενού σε ειδικές τιμές 12€, 15€ και 17€ (μειώσεις έως -55%, -49%, -47% αντίστοιχα)
5) OLYMPUS PLAZA (Σ.Ε.Α στις Εθνικές Οδούς): Καφές έναντι 1 ευρώ (-62%), τυρόπιτα έναντι 1 ευρώ (- 31%) κατά περιόδους, ιδιαίτερα στις μεγάλες εξόδους (Κ. Δευτέρα, 25η Μαρτίου, περίοδος Πάσχα).
Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες για καλύτερες τιμές σε μεγάλο εύρος προϊόντων, αγορών και υπηρεσιών και γι’ αυτό απευθύνει κάλεσμα σε όλη την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, να αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, στηρίζοντας με έμπρακτο τρόπο το εισόδημα των καταναλωτών αλλά και τη βιωσιμότητα της ελληνικής αγοράς.

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας προχώρησε την Τετάρτη στις τοποθετήσεις των αντιστρατήγων, αντιναυάρχων, αντιπτεράρχων και υποπτεράρχων, σύμφωνα με τη νέα δομή διοίκησης και τη νέα δομή δυνάμεων και τις αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας.

Στις θέσεις τους παραμένουν οι αρχηγοί των τριών επιτελείων και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελίου Εθνικής Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι αποφάσεις για προαγωγές και αποστρατείες έλαβε την Τρίτη το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Άνευ όρων η οικοδόμηση στις περιοχές Natura

Σε άτακτη υποχώρηση προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (9/3) η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία ενέδωσε στις πιέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας την δυνατότητα οικοδόμησης στις προστατευόμενες περιοχές Natura, χωρίς περιορισμούς. 
Αρχικά η Τίνα Μπιρμπίλη είχε  διαμηνύσει με το εν λόγω άρθρο πως απαγορεύεται η οποιαδήποτε δόμηση κτηρίων με έκταση 10 στρεμμάτων, πράγμα που προκάλεσε το μένος σύσσωμων των βουλευτών, οι οποίοι την είχαν κατηγορήσει για την "εμμονή" της στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η υπουργός, μετά από τη θύελλα αυτή και προφανώς με πιέσεις και από την ίδια την κυβέρνηση έκανε πίσω μειώνοντας την έκταση σε 4 στρέμματα, με οικόπεδα που έχουν μετεγγραφεί νόμιμα μέχρι την 1η Μαρτίου 2011.

Ούτε αυτή η τροποποίηση όμως δεν άρεσε στους βουλευτές οι οποίοι κατηγόρησαν την υπουργό για νομικές ασάφειες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης έκανε λόγο για "νομοτεχνικές διατάξεις με ατέλειες, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρότερη ζημιά και να ρίξουν τη ζυγαριά υπέρ της ανάπτυξης σε βάρος του περιβάλλοντος".

"Οι νομικές ασάφειες εμπεριέχουν τον κίνδυνο, να ερμηνευτούν υπό προϋποθέσεις οι διατάξεις κατά το δοκούν", σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αθανασία Μερεντίτη.

Η άποψη περί περαιτέρω αποσαφηνίσεων εκφράστηκε και από βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Κιλτίδης.

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη (9/3) η υπουργός προχώρησε σε "βελτιωτική" αλλαγή, η οποία απλώς περιελάμβανε την απάλειψη των όρων οικοδόμησης ως προς τα 4 στρέμματα.

Επίσης προβλέπεται ότι άρτια και οικοδομήσιμα είναι τα οικόπεδα 10 στρεμμάτων που έχουν πρόσοψη σε κοινόχρηστους δρόμους τα 25 μέτρα και τα 45 μέτρα πρόσοψη στους υπόλοιπους εθνικούς ή επαρχιακούς, δημοτικούς ή άλλους δρόμους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να χτίζει σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά σε προστατευόμενη περιοχή, άρα η προστασία του περιβάλλοντος μόλις έγινε "σύντομο ανέκδοτο" για την Ελλάδα.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ποδοσφαιριστής χτύπησε τον προπονητή...!

Στον αγώνα ανάμεσα στις ομάδες Al Arabi και Al Wakrah έγινε κάτι που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα.. Ποδοσφαιριστής τραυμάτισε τον προπονητή.. Βίντεο!

Τσίμπημα αράχνης προκαλεί …στύση!

Αν είστε άντρας με δυσλειτουργικά προβλήματα και δείτε ένα είδος αράχνης που λέγεται Phoneutria nigriventer, όχι μόνο να μην φοβηθείτε, αλλά καθίστε να σας τσιμπήσει! Το δηλητήριο της συγκεκριμένης αράχνης προσφέρει στα θύματά του, στύση διάρκειας τεσσάρων ωρών, με αποτέλεσμα να θεωρείτε από τους ειδικούς το νέο «Viagra». Οι έρευνες έδειξαν πως το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του δηλητηρίου σε ποικιλία τοξινών...

«Όπλο μας οι πρωτόγνωρες θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε σε διάγγελμά του ο Γ. Παπανδρέου

Σε ένα ολιγόλεπτο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να «στηρίξουν την προσπάθεια που αφορά όλους μας». Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε και δημόσια ότι «η Ελλάδα θα δώσει μάχη υπέρ μιας συνολικής λύσης» η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «αφορά ολόκληρη την ευρωζώνη».

Μερική συναίνεση από Κουβέλη

Συναίνεση στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, στη μείωση του επιτοκίου και τη θέσπιση ευρωομολόγου παρείχε στον πρωθυπουργός ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, στη συνάντηση, που είχαν, και με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ωστόσο ο κ. Κουβέλης τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι, δεν μπορεί άλλο ο λαός να επωμίζεται όλο το βάρος της προσπάθειας.

Η Σακοράφα «κλείνει» με το ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν τελειωμένη είναι όπως αναφέρουν κύκλοι της Κουμουνδούρου η συμφωνία καθόδου της Σοφίας Σακοράφα στις επόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτικός και πρώην πρωταθλήτρια έχει συμφωνήσει να κατέβει υποψήφια είτε στη Β' Αθήνας είτε στο Υπόλοιπο Αττικής καθώς διατηρεί πολύ καλή σχέση με το Κίνημα της Κερατέας...

Για σπέκουλα κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

Από το πρωί είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που έκαναν λόγο ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη συνεδρίασή του δε στήριξε τη θέση της Ελλάδας και κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν έκανε τίποτα για αυτό.

Θέκλα Παρασκευούδη για την Γιορτή της Γυναίκας: «8 Μαρτίου, ημέρα υπενθύμισης...»

8 Μαρτίου, μια μέρα αφιερωμένη στην γυναίκα! Ένα γεγονός που ξεκίνησε στις Η.Π.Α από μια ομάδα γυναικών που επαναστατήσανε ζητώντας -τα κατά άλλα αυτονόητα- εργατικά στους δικαιώματα. Από το 1820 σιγόβραζε η σπίθα των διεκδικήσεων και κορυφώθηκε στις 8 Μαρτίου 1857. Το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών καθιερώθηκε η  Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας.

Γ.Παπανικολάου: Ερώτηση για τη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων στο Διαδίκτυο

Σύμφωνα με την οδηγία 95/46/EΚ η απλή επίκληση από την κυβέρνηση ότι ο επιδιωκόμενος στόχος είναι νόμιμος για την συγκέντρωση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων δεν επαρκεί, ενώ η Επιτροπή δηλώνει ότι είναι αδύνατον να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου σε σχέση με την πάταξη της φοροδιαφυγής σημειώνει η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας κ. Β. Ρέντινγκ έπειτα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Παπανικολάου.

Αν ζούσε ο Εθνάρχης…

Για τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 8 Μαρτίου του 1907 στην Πρώτη Σερρών, έχουν γραφτεί και ειπωθεί σχεδόν τα πάντα. Ο Καραμανλής υπήρξε ο μοναδικός ηγέτης στην ιστορία της χώρας, που κατάφερε να διανύσει το σύνολο της διαδρομής, από τις παρυφές της Δεξιάς μέχρι το… άβατο του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο νομιμοποίησε.

Ο Αντώνης χάραξε την “κόκκινη γραμμή”

Συναίνεση δεν του προσέφερε… Τουλάχιστον όχι έτσι όπως την εννοούσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Το είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε με τη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε την «κόκκινη γραμμή» πέρα από την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να κουνηθεί ούτε σπιθαμή, προκειμένου να προστατεύσει το εθνικό συμφέρον, και να δρομολογήσει την ταχύτερη έξοδο της οικονομίας από το μνημόνιο.

Έσφαξε τον εαυτό του με 20 μαχαιριές

Το νεαρό άνδρα βρήκε αιμόφυρτο μέσα στο σπίτι τους, στην περιοχή Καλαμάκι , η σύζυγός του, γύρω στις 10 το πρωί. Ο 28χρονος ήταν σοβαρά τραυματισμένος έχοντας είκοσι μαχαιριές στο λαιμό, στο θώρακα και στην κοιλιά. Η σύζυγός τρομοκρατημένη από το θέαμα κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο και ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Quiz-ΟΝΝΕΔ-ΔΣΑ

Ποιος μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ και στενός συνεργάτης του Προέδρου της γαλάζιας νεολαίας, "έσπασε" τη "γραμμή" Παπαμιμίκου και δεν στήριξε τον νέο Πρόεδρο ΔΣΑ Αδαμόπουλο???