Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Κατάθεση τροπολογίας για την ανάπλαση του Βοτανικού

Τροπολογία με την οποία εισάγονται νέες ρυθμίσεις σχετικά με το πρόγραμμα «διπλής ανάπλασης» του Βοτανικού και της πέριξ του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας περιοχής, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Με την τροπολογία, ορίζεται πως για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, προϋποτίθεται η έκδοση άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεών του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Χωρίς δηλώσεις» η συνάντηση Σαμαρά-τρόικας

Οι οικονομικές εξελίξεις στην χώρα καθώς και η πρόταση της ΝΔ για την οικονομία συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην χώρα μας. Μετά τη συνάντηση που διήρκεσε 50 λεπτά δεν έγινε καμία δήλωση.

Τα γυρίζει το Der Spiegel για Ελλάδα

«H Ελλάδα εκπλήσσει την Ευρώπη με μικρό συν» γράφει το Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφερόμενο στον «θετικό ρυθμό ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2011». «Απροσδόκητη αχτίδα ελπίδας στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους», «βλέπει» το «Spiegel online» σε δημοσίευμά του για τα νέα στοιχεία αναφορικά με την οικονομική πορεία των χωρών της Ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο του 2011.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 και ώρα 12.30 μ.μ. την προεκλογική  της εκδήλωση ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 18ης Μαΐου με ομιλητή τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά…

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Β της σχολής Νομικών Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Παραιτήθηκαν οκτώ πρώην πρόεδροι ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ στο νομό Ευρυτανίας

Οκτώ πρώην πρόεδροι ΝΟΔΕ και πρώην πρόεδροι ΟΝΝΕΔ στο νομό Ευρυτανίας ανακοίνωσαν με επιστολή τους προς τη ΝΟΔΕ Ευρυτανίας την απόφασή τους να παραιτηθούν. Στο κείμενο της επιστολής ασκούν σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, ενώ δεν αποκλείουν την ένταξή τους σε άλλο κομματικό σχηματισμό χωρίς όμως να κατονομάζουν τη Δημοκρατική Συμμαχία, αν και η Ευρυτανία είναι η γενέτειρα του Παύλου Μπακογιάννη και σημερινός δήμαρχος Καρπενησίου είναι ο Κώστας Μπακογιάννης..

Δήλωση υπεύθυνης περιφερειακών Μ.Μ.Ε. της Δη.Συ. κ. Θ. Παρασκευούδη με αφορμή τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στη Λάρισα ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του κινήματος

«Στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμμαχίας η σημερινή διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων αποκτά ιδιάζουσα βαρύτητα μιας και αυτοί θα είναι που θα κληθούν να επικυρώσουν τις θέσεις του κινήματος.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ: «Δημοσιοποίηση του Αριθμού των Εισακτέων για το Έτος 2011-2012»

Χθες, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Ακόμα και μετά από μια γρήγορη ανάγνωση μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τη μεθοδευμένη απόφαση του Υπουργείου να αναστείλει εμμέσως την λειτουργία 24 τμημάτων ΤΕΙ, αφού με την περικοπή εισακτέων στα συγκεκριμένα τμήματα, επί της ουσίας, τα οδηγεί σταδιακά σε αναγκαστικό λουκέτο.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η βία δεν προσφέρει λύσεις

Δελτίο Τύπου σχετικά με τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας

Η κοινωνία που ζούμε βυθίζεται καθημερινά όλο και περισσότερο στο βούρκο του Μνημονίου. Περικοπές μισθών, απώλεια εργασιακών κεκτημένων, κυβερνητική αδράνεια και παθητικότητα αναγκάζουν τους πολίτες να ζουν μέσα σε ένα συνεχιζόμενο κλίμα ανασφάλειας.

Τι λένε νεολαίοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Με ένα πρωτότυπο βιντεάκι η πουλάδα της ΔΑΠ ανοίγει τα φτερά της στην Ευρώπη . Οι πολύ καλές σχέσεις που έχει η γαλάζια νεολαία με τις αντίστοιχες της Ευρώπης αποτυπώθηκε σε ένα βιντεάκι όπου νεολαίοι από Βέλγιο,Ουγγαρία,Σλοβενία,Ηνωμένο Βασίλειο,Αυστρία, Νορβηγία και Κροατία καλούν την ελληνική νεολαία στις 18 Μαιού “να είναι εκεί”...

Μία εικόνα ...1000 προβλήματα! ΟΝΝΕΔ Δράμας!

Η ΟΝΝΕΔ Δράμας παρουσιάσε αφίσα στην οποία απεικονίζονται εν συντομία τα σημαντικότερα πλήγματα που έχει δεχθεί η κοινωνία της Δράμας από την διακυβέρνηση του Πασόκ.
Στόχος είναι η αφύπνιση του κόσμου και των ειδικά νέων ανθρώπων και η εναντίωση σε πολιτικές που γυρνάν το νομό μας δεκαετίες πίσω.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Καρδίτσας: Ο Καλύτερος τρόπος για μην πετάς «Επικοινωνιακά Πυροτεχνήματα», είναι να προτείνεις «θέσεις απόλυτα τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες»

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρόνιας αιωρείται η φήμη σε διάφορους κύκλους για μετακίνηση του ΤΕΙ Καρδίτσας και ενσωμάτωση του με το ΤΕΙ Λάρισας. Η φήμη αυτή, μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Δεν τίθεται πλέον θέμα μετακίνησης του ΤΕΙ Καρδίτσας, αλλά τίθεται ευθέως από τη μεριά της Υπουργού θέμα κατάργησης του. Συγκεκριμένα, με βάση τη χθεσινή εξαγγελία από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Καρδίτσας δεν θα δεχθεί στις τάξεις του κανέναν εισακτέο. Φυσικό επακόλουθο αυτής της καταδικαστικής απόφασης το σταδιακό λουκέτο του συγκεκριμένου τμήματος αλλά και γενικότερα του ΤΕΙ Καρδίτσας.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ!

ΠΟΛΥ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ

ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΣΧΟΣ ΓΙΑΛΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΩΝΤΑΣ ΜΠΑΛΑΡΙΑΚΟΣ

Μείωση κατά 96% του κινδύνου μετάδοσης του AIDS

Κατά 96% μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού HIV από πάσχοντες από AIDS στους υγιείς συντρόφους τους αν λάβουν έγκαιρα φαρμακευτική αγωγή με αντιϊκά σκευάσματα. Αυτό προέκυψε από τα συμπεράσματα μίας πρώτης κλινικής έρευνας, που δημοσιεύθηκε σήμερα, τα ευρήματα της οποίας συνηγορούν επίσης πως η προστασία είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν η λήψη των ειδικών φαρμάκων αρχίσει όσο το δυνατόν ταχύτερα, καταδεικνύοντας την αναλογία στη σχέση χρόνου διάγνωσης και προστασίας κι αποτελέσματος.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Προβλήματα σε όλα τα blogs!

Απο χθες το απόγευμα ο blogger της Google αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια συντήρησης του, με αποτέλεσμα σχεδόν όλα τα ιστολόγια να μην λειτουργούν! Και όχι μόνο αυτό...αλλά και να χαθούν οι αναρτήσεις των τελευταίων ημερών! Το πρόβλημα φαινεται πως λύθηκε...οπότε είμαστε ξανά "στον αέρα"! Έχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες μέρες! Μείνετε συντονισμένοι!

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Κίνημα των 10: ενοποίηση των ταμείων ασφάλισης



Δέκα προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, όπως δημοσιεύτηκαν στο protagon.gr

Το σκίτσο της εβδομάδας

Πέταξαν αυτοκίνητο στα σκουπίδια!



Σε κοντέινερ αποφάσισε κάτοικος στη Θεσσαλονίκη να πετάξει το παλιό του αυτοκίνητο.

Financial Times: “Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας”



Υπό τον τίτλο “Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας” η Βρετανική εφημερίδα Financial Times καλεί την Ευρώπη να καταστήσει σαφές προς την Αθήνα ότι η χρηματοδότησή της θα σταματήσει αν δεν κατορθώσει να πράξει όσα οφείλει.

Οι θιασώτες του παπανδρεϊσμού δεν μπορούν να παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς



«Παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι για τη χώρα μας … Είμαστε ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις … Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κάθετι για να μην κινδυνεύσει η χώρα». Αυτά είπε ο ΓΑΠ στις 07.05.11, στο Μεγανήσι, συνεχίζοντας τον ανηλεή εκβιαστικό και εκφοβιστικό πόλεμο σε βάρος των πολιτών. Μόνος σύμμαχος του ΓΑΠ πλέον ο φόβος: «Παραμονεύουν κίνδυνοι – είμαστε ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις».

Η Microsoft αγόρασε το Skype




Τελικά δεν ήταν φήμη το ενδιαφέρον της Microsoft για το Skype. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη διοίκηση του Skype και προχωρά στην εξαγορά της πασίγνωστης υπηρεσίας επικοινωνιών έναντι 8,5 δισ. δολαρίων.

Στον αέρα η πέμπτη δόση του δανείου




Η τρόικα διαπίστωσε σοβαρές αποκλίσεις από το Μνημόνιο

Εκλογές ΔΚΜ, part 2


Ο πόλεμος καλά κρατεί στους κόλπους των μηχανικών... 

Τι κάνουμε εμείς;





Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη; Η απάντηση είναι ΝΑΙ, με μικρές σχετικά πιθανότητες. Και βέβαια, σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθούμε εμείς οι ίδιοι ως κράτος και ως κοινωνία τους επόμενους μήνες. 

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να φτάσει τα 10,1 δισεκατομμύρια ως το τέλος του 21ου αιώνα


Μια νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 10,1 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του αιώνα, μια πρόβλεψη που διαψεύδει προηγούμενες εκτιμήσεις ότι ο αριθμός του παγκόσμιου πληθυσμού θα σταθεροποιηθεί στο 9 δισεκατομμύρια περίπου μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα.

Υπέρ του Κανάκη ο διευθυντής ειδήσεων του Mega

Θέση υπέρ του Κανάκη και της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», μετά το πρόστιμο των 50.000 ευρώ πήρε ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, με άρθρο του στην αιχμή και τίτλο «Ο Κανάκης προσέβαλε τη Βουλή – Να εκτελεστεί‏».

Παρελθόν από την ΑΕΚ ο Μπλάνκο

Το «διαζύγιο» του Ίσμαελ Μπλάνκο με την ΑΕΚ μετά τα πλέι οφ το περίμεναν όλοι και απλά απέμενε να επιβεβαιωθεί από μία έστω εμπλεκόμενη πλευρά. Αυτό έκανε ο μάνατζερ του Αργεντινού, Χουάν Μπέρος τονίζοντας: «Δεν ήρθαμε σε συμφωνία και ο Μπλάνκο φεύγει…» Μετά και από την τελευταία συνάντηση του παίκτη με την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπου οι διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο δεν είχαν καρποφορήσει, οι φίλοι της Ένωσης είχαν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα της αποχώρησης του Αργεντινού επιθετικού. Το σενάριο αυτό επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του παίκτη, ο οποίος δήλωσε:

Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών...

Με δηλώσεις συμπαράστασης ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την άγρια δολοφονία του 44χρονου οικογενειάρχη.. Από πράξεις όμως τίποτα.. Το πρόβλημα ολοένα και μεγαλώνει.. Σήμερα είναι στο κέντρο, αύριο θα είναι σε ολόκληρη την περιφέρεια. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις του είπε πως " Η αστυνομία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια".. "Ενώνω τη φωνή μου για την αποτρόπαιη δολοφονία στο κέντρο των Αθηνών", τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι "οι αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών, καταβάλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών".

Αύριο πιάνει δουλειά η προανακριτική για τα υποβρύχια

Με τις καταθέσεις έξι δημοσιογράφων που είχαν κάνει το βασικό ρεπορτάζ για την υπόθεση των υποβρυχίων ξεκινά την Πέμπτη η προανακριτική επιτροπή της Βουλής η οποία θα διερευνήσει την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ως μάρτυρες θα προσέλθουν οι δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηνικολάου, Μάκης Πολάτος, Τάσος Τέλλογλου, Γιάννα Παπαδάκου, Αριστέα Μπουγάτσου και Κώστας Αλατζάς.

Φιέστα με ...προεκλογικά χαρακτηριστικά το «Ζάππειο ΙΙ»

Στην αρχή ξεκίνησαν χαλαρά... Εκτιμώντας ότι η δεύτερη έκδοση της οικονομικής πρότασης της ΝΔ στο Ζάππειο θα προσελκύσει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον απ’ ό,τι η πρώτη, στην Συγγρού έψαχναν να βρούν επαρκή χώρο να στριμώξουν κυρίως τους εκπροσώπους του Τύπου και λίγους κομματικούς «φίλους». Η κεντρική αίθουσα του Ζαππείου κρίθηκε αρχικά ότι ήταν υπεραρκετή για να τους φιλοξενήσει όλους.

Στις επόμενες εβδομάδες οι αποφάσεις για Ελλάδα

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ότι οι συζητήσεις και οι αποφάσεις όσον αφορά την επαναχρηματοδότηση της Ελλάδας το 2012 θα ληφθούν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Ο Όλι Ρεν δήλωσε ότι «είναι πρώιμο να συζητούμε για νέο ελληνικό πακέτο» βοήθειας καθώς και επίσης ότι «είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα μεγέθη επαναχρηματοδότησης» του επόμενου έτους.

Η τρόικα ζητεί ΔΕΗ και ΟΤΕ, απολύσεις και υποθήκευση κρατικής περιουσίας

Την εφαρμογή ενός νέου Μνημονίου που θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την παροχή έως 100 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες της τριετίας 2011 - 2013, αλλά και σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και επιθετικές αποκρατικοποιήσεις προτείνει το ΔΝΤ. Παράλληλα, η Ευρωζώνη απαιτεί να χρησιμοποιηθεί η δημόσια περιουσία ως υποθήκη, για να χορηγήσει όχι μόνο νέο πακέτο, αλλά και τις δόσεις του τρέχοντος δανείου.

Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα του ευρωπαϊκού Νότου ζητεί ο Γ. Παπανικολάου

Τη διενέργεια αυστηρότερων ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν ζήτησε κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στη συζήτηση για τα μεταναστευτικά ρεύματα και το άσυλο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου.

ΔΑΠ ΑΕΙ Κοζάνης:Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας -Τέλος ή Αρχή Νέας Εποχής;

Στις 5/05/2011 πληροφορηθήκαμε έπειτα από ανακοίνωση στα ΜΜΕ την παραίτηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Μανωλόπουλου, καθώς και των μελών αυτής. Διαπιστώνουμε πως λίγο καιρό μετά την παύση των καταλήψεων, οι οποίες λάμβαναν χώρα στα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τελεπικοινωνιών, ο κ. Μανωλόπουλος οδηγήθηκε στην παραίτησή του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με τις γνωστές πλέον διαρροές στον ημερήσιο τύπο σχετικά με ενδεχόμενη μεταφορά ή και κατάργηση των δύο τμημάτων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στην Κόρινθο. Προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πηγή του ρεπορτάζ ήταν το ίδιο ακριβώς κείμενο Έλληνα ακαδημαϊκού που είχε δημοσιευθεί προ μηνών, χωρίς όμως η Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να έχει τοποθετηθεί επισήμως ώστε να δώσει τέλος στο ντόμινο ανησυχιών που διαταράσσουν τις ακαδημαϊκές διαδικασίες.

Αποχαιρετισμός στα όπλα. by Νώντας Λεκέας

Στις 26 του περασμένου Ιανουαρίου ολοκλήρωσα την σχεδόν 25χρονη συνεχή προσφορά μου στην Νέα Δημοκρατία, παραιτούμενος από την θέση του Γραμματέα Εκλογών και του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Υπηρέτησα την παράταξη, με τον ίδιο πάντοτε ζήλο και την ίδια νομιμοφροσύνη, κάτω από την ηγεσία όλων των προέδρων της από τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ ως τον Αντώνη Σαμαρά και πήρα την απόφαση να μην είμαι πλέον στέλεχός της όταν συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα πια να συνεχίσω να προσφέρω χωρίς να θυσιάσω την προσωπική μου αξιοπρέπεια. Αφήνω λοιπόν την σκυτάλη στους νεότερους (είτε σε βιολογική είτε σε κομματική ηλικία) με την ελπίδα να τα καταφέρουν καλύτερα από την παλιά φρουρά, που σιγά σιγά εκλείπει.

Γ.Δρακούλης για τη συγχώνευση 12ο με το 22ο Γυμνάσιο Πατρών


Με αφορμή τη συγχώνευση του 12ο με το 22ο Γυμνάσιο Πατρών, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας  Γιώργος Δρακούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνευθούν τα Γυμνάσια 12ο και 22ο δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα, καθώς με την συγχώνευση αυτή το νέο σχολείο θα είναι υπεράριθμο και θα υπερβαίνει ακόμα και τα όρια που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Παιδείας, 400 μαθητές ανά σχολείο.

Άριστος χορευτής ο Μπουτάρης! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν ξεχωρίζει τελικά μόνο για τις φιλελεύθερες και προοδευτικές του ιδέες... Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει ταλέντο και στο χορό! Χωρίς να φοβάται να εκφραστεί άνετα και μπροστά στις κάμερες, ο Μπουτάρης χόρεψε σε ένα από τα πάρτι που γίνονται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 8ης Διεθνής Έκθεσης Βιβλίου. Προσκάλεσε, μάλιστα, τον κόσμο, που βρέθηκε, να χορέψει μαζί του χωρίς να έχει μεγάλη ανταπόκριση.

«Να γεννηθεί η νέα ελπίδα» ζητάει η Νέα Δημοκρατία

«Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και την τρόικα οι Έλληνες πολίτες αναζητούν μία νέα ελπίδα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, στην οποία επισυνάπτονται τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας GPO, η οποία κοινοποιήθηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» του MEGA, 9/5. «Η πολιτική του μνημονίου δοκιμάστηκε και απέτυχε, αφήνοντας πίσω της τον καθολικό φόβο της χρεοκοπίας», τονίζεται.

Γ.Καρατζαφέρης: «Απέλαση των μεταναστών που ζουν παράνομα εδώ»

Την έμμεση προτροπή προς την κυβέρνηση να προχωρήσει σε απέλαση όσων μεταναστών ζουν παράνομα στην Ελλάδα, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή την δολοφονία του 44χρονου σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Καρατζαφέρης, χωρίς να αναφερθεί ευθέως σε ξένους, δήλωσε ότι «θα δείτε όταν η αστυνομία αποκαλύψει το έγκλημα ποιοι το έκαναν» και ζήτησε «κάποια στιγμή να μην φοβόμαστε να λέμε ποιοι τα έκαναν τα εγκλήματα, ποιοι σκότωσαν τους αστυνομικούς».

Ερώτηση Μ. Βαρβιτσιώτη για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης έργων στο σταθμό του Μετρό Αιγάλεω

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εμπορίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών με θέμα την Καθυστέρηση ολοκλήρωσης έργων στο σταθμό του Μετρό Αιγάλεω. Ακολουθεί η ερώτηση:

Στο Σιχουάν της Κίνας μία γυναίκα γέννησε με καισαρική ένα κοριτσάκι με δύο κεφάλια

Σύμφωνα με τους γιατρούς τα δίδυμα υποφέρουν από μια σπάνια πάθηση κατά την οποία μοιράζονται ένα σώμα. Δεν είναι μια απλή, δηλαδή, περίπτωση σιαμαίων, που έχουμε σύνδεση δύο σωμάτων σε κάποιο σημείο, εδώ υπάρχουν δύο κεφάλια σε ένα σώμα. Γεννήσεις διδύμων με αυτή την πάθηση είναι ιδιαίτερα σπάνιες και τις συναντάμε κυρίως στην Νοτιοδυτική Ασία και την Αφρική. Έχουν αναφερθεί κάποιες βέβαια και στο Δυτικό κόσμο, όπως αυτής της Λιζα Τσάμπερλεϊν τον Ιούλιο του 2009 από το Πόρτσμουθ που επίσης γέννησε δίδυμα που μοιράζονταν ένα σώμα, το ένα όμως άφησε τη πνοή του 32 λεπτά με τη γέννηση του.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Φόρεσε μια… σακούλα σκουπιδιών και βγήκε

Χτες ήταν η ημέρα της μητέρας και όλες οι μαμάδες της διεθνούς σόουμπιζ φρόντισαν να περάσουν χρόνο με τα αγγελούδια τους! Άλλωστε κάποιος θα τους φωτογράφιζε σε γλυκές οικογενειακές στιγμές! Τώρα όμως το τι σκεφτόταν η Sarah Jessica Parker όταν επέλεγε το συνολάκι της για το πρωί της Κυριακής δε μπορούμε να το ξέρουμε… πάντως η σαν-σακούλα-σκουπιδιών-φούστα της δε μας άρεσε καθόλου!

Ανάβει κόκκινο για τα Ι.Χ. στο κέντρο της Αθήνας

Η ανάσχεση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης με την αποθάρρυνση του αυτοκινήτου και την ενίσχυση των μέσων σταθερής τροχιάς με νέες γραμμές, αλλά και η προσφορά κινήτρων για την επιστροφή των Αθηναίων στο κέντρο με την ανακαίνιση υφιστάμενων κτιρίων, είναι οι βασικοί άξονες του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας που δημοσιεύει η «Real planet».

Τι θα συνέβαινε αν (λέμε αν) επιστρέφαμε τώρα στη δραχμή

Με οικονομικό εφιάλτη ισοδυναμεί για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αποταμιευτές και γενικότερα τη μεσαία τάξη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και η συνακόλουθη υιοθέτηση νέου εθνικού νομίσματος. Οι μισθοί και οι συντάξεις, ειδικά οι χαμηλές, θα ισοπεδωθούν, ο πληθωρισμός λόγω της υποτίμησης θα εκτοξευτεί και οι καταθέσεις θα μετατραπούν αναγκαστικά στο νέο υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

Γ. Οικονόμου: «Οι ώρες είναι κρίσιμες»

Για «κρίσιμες ώρες», τις οποίες περνάει η χώρα μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία», Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ζήτησε «εθνική συνεννόηση απ’ όλους ή εκλογές». Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

Ξαναχτύπησε το Spiegel με νέο δημοσίευμα

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε νέο δημοσίευμα του σήμερα, παρουσιάζει τις αντιδράσεις του γερμανικού τύπου στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο και αναφέρει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους παρουσιάζεται ως η μόνη ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα.

Επιβεβαιώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου το «νέο μνημόνιο»

Επιβεβαίωσε το ΥΠΟΙΚ με τη μέθοδο των διαρροών ότι πηγαίνουμε για «νέο μνημόνιο» ή για επέκταση του ήδη υπάρχοντος. Η είδηση - επιβεβαίωση των πληροφοριών που στην Ελλάδα έφτασαν μέσω των ξένων πρακτορείων για νέο μνημόνιο προκάλεσαν ανησυχία στην κυβέρνηση και την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αποκάλυψη του Αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας για τις μεθοδεύσεις Διαμαντοπούλου

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που έκανε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ και Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας, Νίκος Μπατσικούρας, σε ανάρτηση μέσο του blog της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ <http://dap.gr/node/201>.

ΟΝΝΕΔ Τρικάλων «ΜΑΝΑ - ΜΗΤΕΡΑ – ΜΑΜΑ»

Την Κυριακή 8 Μαΐου, γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας. Εορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου και αποτελεί μέρα εορτασμού της μητρότητας και ευχαριστιών προς τη Μητέρα. Αξίζει να αναφερθούν μερικά ιστορικά στοιχεία αυτής της εορτής. Στην αρχαιότητα μια γιορτή των Ελλήνων της εποχής, ήταν αφιερωμένη στη Θεά Γαία (Μητέρα Γη), η οποία λάμβανε χώρα την άνοιξη.

Ένταση και επεισόδια στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγες μέρες ενόψει των φοιτητικών εκλογών στα δυο πανεπιστημιακά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Περίπου 30 άτομα, εισέβαλαν το πρωί σε χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά με κράνη μοτοσυκλετιστή κατέστρεψαν αφίσες και προεκλογικό υλικό της ΔΑΠ.