Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ρεκόρ παγκόσμιας ανεργίας το 2013!

aaanergia
Στην ετήσια έκθεση για τις παγκόσμιες τάσεις, του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη, τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι σοκαριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, το 2013 αναμένεται να έχουμε ρεκόρ της παγκόσμιας ανεργίας, καθώς οι άνεργοι στον κόσμο θα ξεπεράσουν τα 202 εκατομμύρια ανθρώπους και με αυτό τον τρόπο θα σπάσουν το απόλυτο ρεκόρ των 199 εκατομμυρίων που χρονολογείται από το 2009.
Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται ότι θα αυξηθεί καθώς και ο αριθμός των ανέργων παγκοσμίως θα αυξηθεί κατά 5,1 εκατομμύρια το 2013 και όπως εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες της ΔΟΕ θα υπερβεί τα 202 εκατομμύρια και κατά 3 εκατομμύρια επιπλέον το 2014, παρά μια μέτρια ανάκαμψη της αύξησης της παραγωγής τα επόμενα δύο χρόνια.
Το 2012, η ανεργία σημείωσε άνοδο “αφήνοντας 197 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς απασχόληση”, δηλαδή 4 εκατομμύρια περισσότερους απ’ ό,τι το 2011 (193 εκατ.).
O γενικός διευθυντής της ΔΟΕ Γκάι Ράιντερ εξήγησε στους δημοσιογράφους : «Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι υπάρχουν σήμερα 28 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι στην ανεργία σε σχέση με το 2007. Δηλαδή 28 εκατομμύρια άνεργοι περισσότεροι σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την κρίση».
Η ΔΟΕ διόρθωσε προς τα κάτω τα στοιχεία της για την ανεργία, έπειτα από νέα δεδομένα που ήρθαν κυρίως από την Ινδία.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ράιντερ εξέφρασε τη λύπη του “για την επιδείνωση της κατάστασης της απασχόλησης παντού στον κόσμο”, ενώ εκτιμά επίσης πως οι προοπτικές “δεν είναι καλές”, ενώ δήλωσε ότι “οι τάσεις είναι προς την κακή κατεύθυνση”.
Στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εμπειρογνώμονας της ΔΟΕ δήλωσε : “Θα ξεπεράσουμε αυτό το ρεκόρ το 2013″.
“Οι πολιτικές ασυναρτησίες”, “ιδιαίτερα στην ευρωζώνη, με μια προσέγγιση των προβλημάτων κατά περίπτωση”, είχαν επιπτώσεις στις αποφάσεις που συνδέονται με την επένδυση, κάτι που επιβράδυνε την αύξηση των θέσεων εργασίας.
Εξάλλου, όταν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, έγιναν απρόσιτες για τους μακροχρόνια άνεργους, “επειδή απαιτούν ικανότητες που αυτοί δεν έχουν”.
Οι νέοι πλήττονται επίσης ιδιαίτερα από την ανεργία. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, “73,8 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι σ’ όλο τον κόσμο και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας είναι πιθανόν να σπρώξει άλλο μισό εκατομμύριο νέους στην ανεργία ως το 2014″.
Το 2012, το ποσοστό της ανεργίας των νέων είχε σκαρφαλώσει στο 12,6% και το 2017 αναμένεται ότι θα φτάσει το 12,9%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου