Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η κυβέρνηση προχωρεί σε επίταξη των απεργών του Μετρό


Kostis-Xatzidakis
Σε επίταξη αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες την Αθήνα, λόγω της παρατεταμένης απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έκανε τη σχετική ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση της σχεδόν πεντάωρης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαινόντας ότι αποτελεί δική του εισήγηση, με την οποία συμφώνησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Με την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση απέρριψε επί της ουσίας την πρόταση που είχαν καταθέσει το πρωί οι εργαζόμενοι στο Μετρό, για αναστολή των κινητοποιήσεών τους μετά την εκπλήρωση συγκεκριμένων όρων, αναφορικά με το μισθολόγιό τους.
Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης άφησε να εννοηθεί ότι παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο απολύσεων των πρωτεργατών, μιας και επεσήμανε ότι η Δικαιοσύνη, η οποία έχει ξεκινήσει τις σχετικές έρευνες, θα προχωρήσει το δικό της, αυτόνομο έργο.
Της απόφασης για την επίταξη προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημήτρη Σταμάτη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ώστε να συζητήσουν τα δεδομένα, και να καταλήξουν στον πλέον κατάλληλο και αποτελεσματικό χειρισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου