Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Πώς γίνονταν οι προσλήψεις στο Μετρό


Μουσικός με μοναδική εμπειρία σε ορχήστρες ως οδηγός συρμών, απόφοιτος Νοσηλευτικής ως τεχνίτης συντήρησης, απόφοιτος ΙΕΚ Ασφαλιστικών Εργασιών στις δημόσιες σχέσεις, υπεύθυνοι σταθμού χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία, είναι μερικές από τις περιπτώσεις προσλήψεων που αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την ΑΜΕΛ Α.Ε. που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2010.

Όπως διαπιστώνεται από τον έλεγχο που έγινε στην θυγατρική της Αττικό Μετρό:

 

* Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις-καταχωρήσεις στον έντυπο ή ηλεκτρονικό Τύπο 

* Δεν τηρούνται συστηματικά και πλήρη πρακτικά συνεντεύξεων * Δεν υπάρχει κάποια θεσμοθετημένη διαδικασία για την εξέταση των υποψηφίων *Δεν υπάρχουν βιογραφικά για όλους τους προσληφθέντες 

* Δεν αναφέρεται συγκεκριμένη θέση εργασίας των προσλαμβανομένων. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που οι υποψήφιοι έδωσαν συνέντευξη 9 ή 21 ημέρες μετά την πρόσληψή τους (!). 

Όσο για τα προσόντα και την προϋπηρεσία με τα οποία προσελήφθησαν η έκθεση είναι αποκαλυπτική: 

* Ο ΑΜ, μουσικός με μοναδική εργασιακή εμπειρία σε ορχήστρα μουσικών εκδηλώσεων και στην ομάδα συναυλιών του Θ. Πολυκανδριώτη, προσελήφθη ως οδηγός συρμών. 

* Ο ΚΜ με εργασιακή εμπειρία σε τοποθέτηση τεντών, συσκευασία CD, άνεργος από το 2007 (σύμφωνα με σημειώσεις επί του βιογραφικού) προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμών. * Η ΑΣ με εμπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός συρμών. 

* Πρόσληψη αποφοίτου ΤΕΛ, 26 ετών, με επάγγελμα οικοδόμος-πλακάς, ως υπεύθυνου σταθμού

* Πρόσληψη κατοίκου επαρχίας, με 8χρονη εμπειρία αποκλειστικά (βάσει βιογραφικού) σε εστιατόρια, ως οδηγού ΤΡΑΜ 

* Πρόσληψη τελειόφοιτου ΤΕΙ Νοσηλευτικής, 20 ετών, χωρίς καμία σχετική επαγγελματική προϋπηρεσία, ως τεχνίτη συντήρησης. 

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις κραυγαλέες περιπτώσεις που αναφέρονται στην έκθεση, όπου καταγράφονται επίσης και οι μηνιαίες μικτές αποδοχές ανά ειδικότητα για το 2009: 1825,71€, ο υπάλληλος προμηθειών που λαμβάνει και τον χαμηλότερο μισθό, με τους πωλητές εισιτηρίων να λαμβάνουν 1915,57€, τους οδηγούς συρμών 2.443,67€, τους υπεύθυνους σταθμών 2.545,89€, τους Επόπτες 3.268,86€, τους Μηχανικούς Τεχνικής Υποστήριξης 4.038,05€, με ανώτατο μισθό αυτόν του Γενικού Διευθυντή με 7.942,87€. 

Δείτε ΕΔΩ την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης 

Πάνος Ρασσιάς 


http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου