Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Γκάλοπ VPRC: Η ΝΔ πρώτο κόμμα, έξι κόμματα στην επόμενη Βουλή



Δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στα Επίκαιρα αύριο δίνει οριακό προβάδισμα στη ΝΔ, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής έναντι του ΠΑΣΟΚ στα όρια του στατιστικού λάθους.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 31% έναντι 30,5% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, οι Οικολόγοι με 3%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Συμμαχία που παίρνουν από 1%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 0,5% και τα λοιπά κόμματα με 4,5%.
Στην ίδια έρευνα το 86% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 91% δηλώνουν καθόλου ή όχι και τόσο ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση.
Στην έρευνα της VPRC υπάρχει και ερώτημα σε σχέση με πιθανό δημοψήφισμα για την αποδοχή του Νέου Μνημονίου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό.
Μόνο το 18% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν υπέρ του Νέου Μνημονίου, το 62% ψηφίζουν κατά, το 16% δεν έχουν αποφασίσει και το 4% δεν απαντούν.
Ολόκληρη η έρευνα της VPRC δημοσιεύεται στο περιοδικό Επίκαιρα και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου