Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο «γαλάζιος στρατός» των Κινέζων χάκερς!



Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, ένας Κινέζος στρατηγός, αλλά και ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας  παραδέχθηκαν ότι υπάρχει μια ομάδα, με το όνομα «γαλάζιος στρατός», η οποία αποτελείται από ειδικούς χάκερς με σκοπό τη διεξαγωγή παγκόσμιου ηλεκτρονικού πολέμου.


Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι η Κίνα ήδη διεξάγει «κυβερνοπόλεμο», και υπάρχουν στοιχεία ότι το 25% των επιθέσεων εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων προέρχεται από τη Κίνα.

Κάποιοι όμως θεωρούσαν ότι τις επιθέσεις τις κάνουν ιδιώτες που δεν έχουν σχέση με το κινεζικό καθεστώς. Μετά όμως από την «ομολογία» περί της ύπαρξης του «γαλάζιου στρατού», το καθεστώς φαίνεται ότι τους έχει δώσει την εξουσιοδότησή του.

Όπως ανακοινώθηκε, ο στρατός αυτός υφίσταται κυρίως για αμυντικούς λόγους. Για να προστατευθούν τα κινεζικά ηλεκτρονικά συστήματα και κρατικά απόρρητα. Πολλοί όμως θεωρούν πως ένας βασικός στόχος του Πεκίνου είναι και ο έλεγχος του διαδικτύου στο εσωτερικό της χώρας. Για αυτό λένε, ένας καλός τρόπος για να καταστούν ακίνδυνοι οι Κινέζοι χάκερς, είναι να απασχολούνται  με το παγκόσμιο ίντερνετ για λογαριασμό του κράτους.

Πάντως οι γνώμες των ειδικών διίστανται για το αν η Δύση κινδυνεύει πραγματικά. Άλλοι λένε ότι η Κίνα έχει εδώ και πολύ καιρό τη δυνατότητα να προκαλέσει αναταραχή στο παγκόσμιο διαδίκτυο, ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι ακίνδυνη, αφού σε επίπεδο ηλεκτρονικής και διαδικτυακής τεχνολογίας είναι ακόμη πολύ πίσω.

Όπως και να έχει, η Κίνα υστερεί στρατιωτικά των ΗΠΑ, οπότε ακόμη και να ήθελε, δεν θα προκαλούσε τόσο ώστε να κινδυνεύσει από μια πέραν του διαδικτύου ισχυρή αντίδραση των ΗΠΑ, λένε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου