Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η χοντρή απάτη του μνημονίου


Το ΠΑΣΟΚ, η Μπακογιάννη και ο Καρατζαφέρης υπέγραψαν ένα μνημόνιο που υποστηρίζει μία δανειακή σύμβαση. Η πράξη τους αυτή καταλύει το ίδιο μας το Σύνταγμα, την Εθνική μας κυριαρχία, την Δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία . Αυτό το γνωρίζει βέβαια πολύς κόσμος αλλά δυστυχώς η κινδυνολογία και οι απειλές εκ μέρους των κομμάτων και των βουλευτών δεν τον αφήνουν να δει τα πράγματα καθαρά.

Πρώτα από όλα είναι απαράδεκτο να δανειζόμαστε παραχωρόντας την εθνική μας κυριαρχία στους δανειστές . Αλλά ας πούμε ότι κάνουμε τα στραβά μάτια γιατί μας έχουν πείσει ότι διαφορετικά θα χρεοκοπούσαμε. Ας πάμε ένα βήμα παρακάτω μήπως και καταφέρουμε να εξηγήσουμε την αιτία της προσφυγής μας στην τρόικα. Ποιος είναι ο τρόπος που γίνεται η διαχείρηση των 110 δις που πήραμε ; Για ποιο λόγο τα πήραμε ;
Λοιπόν κάναμε μία δανειακή σύμβαση 110 δις προκειμένου να καλυφθεί ο κρατικός δανεισμός μέσω ομολόγων, δηλαδή να καλύπτονται οι ομολογιούχοι (τράπεζες) με την λήξη των ομολόγων για τα επόμενα 2 χρόνια. Οι δόσεις ουσιαστικά καταβάλονται στις τράπεζες για την κάλυψη των ομολόγων με την λήξη τους . Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας εγκρίνουν κάποια δόση . Βέβαια τα 110 δις δεν φτάνουν, υποτίθεται με το αποτυχημένο σχέδιο τους θα είχαμε βγει στις αγορές για την άντληση άλλων 26-76 δις για μέχρι το 2014 .

Δηλαδή για να καλύψουμε τα ομόλογα δανειστήκαμε με το μνημόνιο 110 δις . Που είναι το κακό λοιπόν εκτός από την παραβίαση του Συντάγματος ; Το κακό και προδοτικό από καθαρά οικονομικής άποψης είναι ότι ενώ δώσαμε απεριόριστες εγγυήσεις ο δανεισμός αυτός μας κοστίζει πολύ ακριβά και δεν έχουμε δικαίωμα να ωφεληθούμε από το πακέτο αυτό . Το επιτόκιο είναι πολύ υψηλό για τις εγγυήσεις που δώσαμε.

Όλα τα άλλα κράτη και οι μεγάλες εταιρίες δανείζονται πολύ φθηνότερα από τις αγορές εκδίδοντας ομόλογα τα οποία είναι περιορισμένης ασφάλειας . Η αγορά τιμολογεί τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου στο 55%-65% της ονομαστικής τους αξίας . Δηλαδή ομόλογα που λήγουν σε 2 χρόνια μπορεί κάποιος μέσω της δευτερογενούς αγοράς να τα αγοράσει στο 65% της αξίας τους.

Μάλιστα η ΕΚΤ έχει αγοράσει πάνω από 50 δις ελληνικού χρέους, δήθεν για να περιορίσει την κερδοσκοπία εις βάρος τους . Μεγάλο ψέμα και αυτό, η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα με μεγάλη έκπτωση επειδή οι επενδυτές φοβούνται . Η ΕΚΤ συμμετέχει στην τρόικα και γνωρίζει ότι με το σχέδιο στήριξης θα χρεώσει στην Ελλάδα τα ομόλογα αυτά στο 100% . Να το πούμε πιο απλά μας δάνεισαν 110 δις για να πληρώσουμε στο 100% αυτό που πουλάει η αγορά στο 60% και μάλιστα οι ίδιοι το αγοράζουν με 60% και το χρεώνουν μετά 100% .
Αν γινόταν σωστή διαχείρηση του πακέτου των 110 δις μετά από αυτό είτε θα είχαμε 40 δις μικρότερο χρέος ή θα είχαμε γυρίσει στις αγορές. Γιατί λέτε σκίζονται τόσο πολύ να μας πείσουν ότι μας έσωσαν ;

Γιατί άραγε επιμένουν στο αποτυχημένο μνημόνιο ; Οι μόνοι κερδισμένοι μέχρις στιγμής είναι οι ομολογιούχοι τραπεζίτες και η Τρόικα . Η τρόικα εκτός που μας δάνεισε ακριβά, εκτός τις προμήθειες που πήραν για την εξυπηρέτηση, είχε και άλλη ωφέλεια.

Η έξοδος της Ελλάδας από τις αγορές ανατίμησε το Γερμανικό ομόλογο και έκανε ακόμα πιο εύκολο τον τεράστιο γερμανικό δανεισμό . Τέλευταία οι προδότες μας έχουν βαλθεί να σώσουν και τους εκδότες των ασφαλίστρων χρεοκοπίας (CDS), βάφτισαν κερδοσκόπους έτσι αόριστα τους κατόχους CDS ενώ ξεχνούν να αναφέρουν ότι οι κατεξοχίν κερδοσκόποι είναι οι τεράστιες τράπεζες που εκδίδουν τα CDS και τα πουλάνε σε σοβαρούς επενδυτές ομολογιούχους.

Πρέπει να τους βοηθήσουν τους καημένους μην χάσουν καμιά τριανταριά δις για τα ασφάλιστρα που αυτοί εκδίδουν και πουλάνε με κέρδη πολλά χρόνια τώρα .

Τώρα πλέον όπως έστρωσαν θα έχουν δύο πολύ ευχάριστα γεγονότα για την τσέπη τους .

Πρώτο θα πάρουμε και άλλα 60-90 δισ. στήριξη και δεύτερον θα ξεπουλήσουν εθνικό πλούτο . Για αυτό βλέπετε συνέχεια τους Παπακωνσταντίνου, Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη κλπ να οργώνουν όλα τα ΜΜΕ να μας πείσουν ότι αν δεν κάνουμε αυτά που μας λένε θα καταστραφούμε!

Εντωμεταξύ στραγγίζουν τον λαό μέχρις τελευταίας δεκάρας και σε συνδιασμό με την άθλια προπαγάνδα τον έχουν καταστήσει ανίκανο να αντιδράσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου