Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συλλήψεις "τέλος" για χρήση ναρκωτικών



Σε μέτρα για αποποινικοποίηση της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών προχωρά η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου, αρκεί να αποδεικνύεται ότι ο κάτοχος είναι χρήστης των ναρκωτικών αυτών ουσιών.


Το νομοσχέδιο, που έχει επεξεργαστεί η συσταθείσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προβλέπει τη μη δίωξη του χρήστη ανεξάρτητα από το αν βρεθούν στην κατοχή του σκληρές ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο χρήστης δεν θα διώκεται ανεξαρτήτως αν έχει στην κατοχή του σκληρά ναρκωτικά, καθώς αυτό που θα μετράει θα είναι η ποσότητα και το αν ο ίδιος θα αποδεικνύει ότι τα έχει προς “ιδία” χρήση.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μ. Μαλιώρη, μιλώντας στην εφημερίδα, σημειώνει ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αποποινικοποιείται ο χρήστης και η μικροπαραβατικότητα που τον συνοδεύει.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από την επιτροπή, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος εντός των επομένων ημερών θα κάνει ανακοινώσεις και θα το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.

Το σίγουρο είναι ότι το νέο σχέδιο νόμου και η εφαρμογή του θα προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Σε ακόμη μια ανακοίνωση της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ανέφερε τη λειτουργία 17 νέων μονάδων μέσα στα νοσοκομεία για τη χορήγηση υποκατάστατων ουσιών, με στόχο να πάψουν να δημιουργούνται "πιάτσες" τοξικομανών έξω από τα κέντρα απεξάρτησης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου