Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δεν αντέχουν το(ν)... Καμίνι του Δήμου

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

«Μόνος» και «έρημος» στο δημοτικό συμβούλιο έχει μείνει τον τελευταίο καιρό ο Καμίνης... Η εσωτερική κρίση στα ενδότερα του δήμου Αθηναίων, που εκδηλώνεται με κύμα παραιτήσεων εκλεγμένων προσώπων από τις θέσεις τους ταλανίζει τον κ. Καμίνη. Μια αναμενόμενη εσωτερική κρίση η οποία μόνον έκπληξη δεν προκαλεί, αν αναλογιστεί κανείς τις...  «τούμπες» του δημάρχου (τόσο εξόφθαλμες, όσο και ενίοτε προκλητικές) σε θέματα, όπως των μεταναστών και της εγκληματικότητας στο κέντρο.


Με μια νέα παραίτηση ξεκίνησε χθες το πρωινό του κ. Καμίνη, ο οποίος βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να αποδεχτεί την παραίτηση ενός ακόμη εκλεκτού στελέχους της παραταξής του.

Η πρόεδρος της «Τεχνόπολις«, κ. Ευφροσύνη Δοξιάδη, παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση της δημοτικής συμβούλου. Η ζωγράφος και συγγραφέας στο επάγγελμα, το τελευταίο διάστημα με τη δικαιολογία των προσωπικών υποχρεώσεων και του φόρτου εργασίας απουσίαζε από τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ.

Ωστόσο, ο πραγματικός λόγος της παραίτησης της κ. Δοξιάδη φαίνεται ότι είναι οι διαφωνίες τόσο για τα τεκταινόμενα στην Τεχνόπολη όσο και για την πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή σε σειρά θεμάτων το πρώτο πεντάμηνο της θητείας της. Δεν ήταν λίγες οι διαφωνίες που είχε με τον δήμαρχο κατά τη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων με αφορμή τα σκάνδαλα στην Τεχνόπολη.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πεδίο τριβών μεταξύ της νέας και της προηγούμενης δημοτικής Αρχής στην Αθήνα είχαν μετατραπεί πριν δύο μήνες τα κυλικεία της «Τεχνόπολις» με επίκεντρο πόρισμα των ορκωτών λογιστών που έδειχνε... μαύρη τρύπα εσόδων ύψους 478.000 ευρώ το 2010.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Δήμος Αθηναίων είχε προαναγγείλλει διερεύνηση σε βάθος. Ωστόσο, οι διαρροές στον Τύπο για την εν λόγω υπόθεση και οι διαξιφισμοί που προέκυψαν μεταξύ συμβούλων χωρίς όμως η διερεύνεση να «προχωρήσει» σημαντικά μέχρι σήμερα, ενόχλησαν πολλούς δημοτικούς συμβούλους του κ. Καμίνη, ανάμεσά τους και την κ. Δοξιάδη.

Βέβαια, η αποχώρηση της κ. Δοξιάδη δεν είναι η μοναδική και αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με διαχείρηση των ζητημάτων που αφορούν στο δήμο της Αθήνας από τον κ. Καμίνη. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι ο κατά τη θητεία του ο δήμαρχος μετρά άλλες τέσσερις παραιτήσεις.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου καθώς και άλλοι δύο αντιδήμαρχοι, ο Φώτης Προβατάς και η Νέλλη Παπαχελά της Δημοκρατικής Αριστεράς εξαιτίας των χειρισμών του δημάρχου στο θέμα των μεταναστών της Υπατίας, ενώ για προσωπικούς λόγους αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο και ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης.

Διόλου τυχαία, είναι η πρώτη φορά που δήμαρχος Αθηναίων χάνει σε ψηφοφορία την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου...


Πηγή: newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου