Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αντί για τους εμίρηδες που μας υποσχεθήκατε θα μας φέρετε εδώ και θα μας εγκαταστήσετε τους κακομοίρηδες;


ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΑΘΗΝΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Αθήνα, 2 Ιουνίου  2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ο βουλευτής Β΄Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή για το μείζον θέμα που ανέκυψε μετά την απόφαση του για δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών στο Ελληνικό.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε παράλογη τη σκέψη της κυβέρνησης να δημιουργήσει σταθμούς κράτησης και υποδοχής των λαθρομεταναστών σε όλη την περιφέρεια της Αττικής.  Συγκεκριμένα ο βουλευτής στην ερώτηση του αναφέρθηκε στη αναστάτωση που έχει προκληθεί σε όλα τα προάστια Αθηνών αλλά και όλη την επικράτεια  μετά την απόφαση αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά «Έχουμε σήμερα αναστάτωση στου Αγίους Αναργύρους που δεν θέλουν κέντρο μετανάστευσης ενώ στο Μοσχάτο γίνονται κινητοποιήσεις γιατί φιλοξενούνται, με ευθύνη μη κυβερνητικής οργάνωσης σε παραλιακά ξενοδοχεία, λαθρομετανάστες. Και έχουμε βέβαια μια ολόκληρη αναστάτωση σε όλη την περιοχή γύρω από το Ελληνικό, τον Άλιμο, την Αργυρούπολη, τη Γλυφάδα και τους όμορους δήμους που λένε «τι, εδώ που θα φτιάχνατε το πάρκο πάτε να το κάνετε κέντρο λαθρομεταναστών; Αντί για τους εμίρηδες που μας υποσχεθήκατε θα μας φέρετε εδώ και θα μας εγκαταστήσετε τους κακομοίρηδες;».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν και προτίμησε μια στροφή 180 μοιρών από την αρχική του εξαγγελία. Η πραγματικότητα έκανε τον Υπουργό να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να πορευτεί διαφορετικά. Οι κινήσεις και οι αντιδράσεις των πολιτών τον έκαναν να υποχωρήσει από την αρχική του  εξαγγελία ότι θα φτιάξει καινούρια κέντρα κράτησης και υποδοχής και να πει απλώς ότι χρησιμοποιεί τα κρατητήρια, τα ήδη υπάρχοντα, ενώ κάτι τέτοιο δεν είχε φανεί στην πρώτη ανακοίνωση.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκλεισε στη δευτερολογία του εγκαλώντας τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη « Κύριε Παπουτσή, είναι θέμα έλλειψης πράξης από την πλευρά σας. Είναι μια λογική την οποία πάντοτε υιοθετείτε, το να ρίχνετε σ’ όλους τους άλλους την ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνετε εσείς τη δική σας ευθύνη. Αν θέλετε να δείτε το πώς καλοδέχονται οι τοπικές κοινωνίες, ρωτήστε τον εκλεκτό του κόμματός σας Δήμαρχο Γλυφάδας για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας ενάντια σ’ αυτή σας την απόφαση. Θα έρθουν αποφάσεις και από τους άλλους όμορους δήμους που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Μη λέτε λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία καλλιεργεί αυτό το κλίμα. Οι δικοί σας άνθρωποι αντιδρούν στις δικές σας επιλογές».

                                                                                                Γραφείο Τύπου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου